Отговори
# 255
Здравейте, мами Simple Smile
Навън май си е циганско лято... днес го дават 22-25 градуса... Simple SmileSimple Smile Искрено завиждам на тези, които могат да се насладят на разходка навън сега Simple Smile
Аз съм си в офиса и обмислям какво да правя (да се правя ли на герой и да си работя съвестно тук, или да си ходя в името на здравето на двете ни), защото всички са болни тук и аз стоя с шал на лицето, за да не се заразя! Гърбът не спира да ме боли, а тази нощ установих, че и в легнало положение ме боли. Докторката каза, че може да съм се простудила (не е това, защото няма други симптоми за простуда), да ми се обажда старият плексит или да се е пришипал нерв (това няма лекуване... ще си трая)...
За стерилизатора, решила съм да не купувам - ще процедирам с каната за гореща вода. Аз съм на мнение, че детето трябва да се бори, все пак, с някакви бацили, за да укрепне! Ако ли не, един ден ще "прихваща" всеки вирус и всяка алергия лесно! Най-добре би било да не се прекалява дори със стерилизирането.
За имената... gecumka и ние имахме и все още имаме много спорове. Нашия татко дори ме учудва с проявата на претенции и даването на предложения... Според мен, ако си си наумила нещо и вярваш, че това е Името!, .... действай "с памук" Simple Smile не може да не се съгласи с теб... накарай го да си мисли, че харесва точно същото име, дори да е казал, че не е така... Аз така действам Simple Smile
За секциото - не съм против, но личният ми избор е естествено раждане, ако е дал бог да се случи. Притеснява ме все още, че съм с тесен таз, но сега си намерих едни упражнения в нета, които мисля да стартирам веднага - вечер след работа, преди баня... вярвам, че ще подействат!
Хубав ден от мен Simple SmileSimple Smile
А... да не забравя - имам въпрос: Някой има ли контакти на някой от лекторите, които водят които и да е лекции за хранене и биологични храни (аз знам само името на Мира от лекциите на HIPP)  Питам, защото моя приятелка журналистка иска да интервюира за печатна медия такъв специалист! Точно  материал на такава тема има за задача да напише!!! Благодаря предварително Simple Smile 

# 256
  • Варна
Здравейте мами,
само чета и ви се радвам на големите бебчета, аз нали съм края на Януари, моя юнак ми се струва много малък още Simple Smile Ама на 04.11 ще се похваля и аз колко е пораснал... Как нямам търпение да дойдат тези ЖК, по една на месец ми се струва много рядко, искам всеки ден да си го гледам  Hug  В тази връзка някой може ли да ми препоръча хубав ехограф /самата машина да е хубава/ и доктор, естествено във Варна, че ние само на нашата докторка ходим и искаме да го видим и на друг лекар - ей така, за разнообразие Simple Smile
Иначе и аз като една мама по-напред сега съм със силно розовите очила, чакам с нетърпение голямото събитие и нямам търпение да гушна бебчо вече. Вчера цял ден четох форумите за нетрадиционните методи за безболезнено раждане и съм сигурна, че при мен всичко ще мине добре и ще бъде най-прекрасния момент в живота ми Simple Smile Още само се оглеждаме за колички и легълца, нищо не сме купували - голямо спокойствие, голямо нещо, само скоро да не се запритесним изведнъж  Joy
Усмивка, и мен доста често ме боли гърба, особено продължението му отзад  Embarassed май е някакъв вид ишиас или прищипване, което се активира от разширяването на таза при бременност. Понякога не мога да си седна на Д...то и ми изтръпват краката Sick И аз мисля, че няма какво да се направи в случая, единствено мъжът ми ми прави от време на време масаж, който ме поотпуска. Много съм смешна като легна по гръб и после 5 мин. не мога да стана - не мога да стана с коремните мускули като едно време, а дупето и краката ми са с тази гадна болка и съм като онези бръмбари, които като ги обърнеш по гръб само мърдат крачета и не могат да се обърнат  hahaha

# 257
Здравейте!
На мамите, който обещах - да кажа, че вчера живо, здраво си пристигнах, но чак сега се докопах до компа, така че извинявайте за късното включване. Времето е прекрасно, излизайте по разходки да събираме едни от последните по-дълги слънчеви лъчи!
Хубав и усмихнат ден от нас!  bouquet

# 258
  • Китна Тракия
Аз да попитам ... защо не може да се топли бебешка храна/кърма в микровълнова?

Микровълновата работи на принципа на ускоряване на частиците........А за претопляне на кърма и каквато и да е храна на детето - абсурд!

Момичета - само да вметна, че КЪРМАТА НЕ СЕ ПРИТОПЛЯ ПО НИКАКЪВ НАЧИН! Нито в микровълнова, нито на котлона.... Ако се дава кърма от фризера/хладилника, то тя предварително трябва да се остави да се темперира на стайна температура. Топленето на кърмата води до разрушаване на полезните й съставки Sad

# 259
  • София
Уфф горкото ми бебе на каква смотана майка случи Sad И това не го знаех ...
Усмивка, това с гърба може да е от настиване ако стоиш на течение. За болките в гърба съм цял спец - нищо не помага така добре както раздвиждването.

# 260
Ех, момичета, навън е такова хубаво време, а мен така да ме мързи. Чак ме е срам от себе си и не мога да се позная. Винаги съм била толкова деен човек, а сега  ooooh! Не знам какво ми става, само ми се лежи, спи и гледам филми. А като се сетя как се чудех на хората, които си стоят у дома  Blush
Утре обаче ще отида до болницата, че имам да си пускам изследванията за антителата, предвид отрицателния ми резус фактор. Някой да знае дали трябва да е на гладно?

Да кажа и аз за стеризлизаторите, не съм ползвала преди и сега пак не мисля да ползвам. Предния път изварявах шишетата, но сравнително за кратко, после само ги измивах хубаво. Сега мисля да ползвам идеята на тити с каната за вода  Wink Сетих се за една приказка- с първото дете биберонът се изварява (стерилизира), с второто- биберонът се мия на чешмата, а с третото- само се издухва и се дава  Laughing Това в кръга на шегата  Peace

Относно секциото- аз нямам никакви притеснения и никога не съм мислела, че щом съм родила секцио, съм по-малко майка или подобни изказвания. Разбира се имаше коментари от рода, че като не знам какво е контракция, не знам какво е да се ражда и съм голяма късметлийка. Ама аз не го отричам, че съм късметлийка, а на другото просто не обръщах внимание. Възстанових се много бързо, без никакви усложнения и проблеми (това го казвам за мамите, които изпитват ужас, при споменаване на думата секцио)  Peace

За кърменето съм на същото мнение- колкото толкова, не се вманиачавам  Peace

Мился, че е време вече да хапна нещо напук на +8-те ми килограма  Mr. Green

# 261
Извинете за спама, но не мога да се сдържа.

На 36 години - 28 пъти бременна:

http://www.izgledaivideo.eu/%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D1%80%D1%8A%D0%B7 … eo_480ec0aec.html

Пък ние сме седнали да му мислим как ще ги износим, как ще ги родим.... Rolling Eyes

# 262
  • На Дунава
Момичета - само да вметна, че КЪРМАТА НЕ СЕ ПРИТОПЛЯ ПО НИКАКЪВ НАЧИН! Нито в микровълнова, нито на котлона.... Ако се дава кърма от фризера/хладилника, то тя предварително трябва да се остави да се темперира на стайна температура. Топленето на кърмата води до разрушаване на полезните й съставки Sad
А нашето дете само стоплена на микровълнова кърма е консумирало. Никоя крайност не може да е правилна!  Peace Не бива да се позволява претопляне, което на микровълновата при малките подгрявани количества става много лесно - това да. Но микровълновата не е враг на детето  Hug Както и с всяко друго нещо, просто трябва да се внимава. За мен удобството беше огромно, защото от момента, в който синът ни си отвореше очите, до момента, в който започваше да се засинява от рев поради глад, минаваха около.... 30 секунди. Е, честно, нямаше как освен с микровълновата да му поднеса ядлива кърма, при положение, че не суче! Освен това трябва да се внимава с оставянето на кърмата на стайна температура за дълго време, това предразполага към развиването на гъби и други нежелани култури в сладката и хранителна среда на кърмата. Дай Боже всички да можем да се радваме на успешно кърмене, тогава тези проблеми ще ни бъдат спестени!

# 263
  • Пловдив
Оф, ама и аз започнах една тема......  ooooh! не е тук мястото, но знаех, че само тук ще намеря подкрепа и успокоение.
Аз държа на нормално по 2 причини:
1. Длъжна съм да дам на себе си и на детето си шанс да опита да се появи на този свят по естествения и физиологичен начин, измислен от майката природа. Живеем в изкуствен свят, с изкуствено създадени навици, изкуствена храна и сега почнахме и да се появяваме изкуствено. Може би, за да свикнем по-лесно с изкуствения свят хихихихи  Mr. Green
2. Защото много искам да имам (или поне да не ми се отнема шанса) и трето дете. Много ме е страх от операции, а като си помисля 3 операции на едно и също място......изпитвам ужас.

А аз между другото нямам доверие на лекари. Кадърните избягаха от бг. Има някакви остатъци в София, но в малки населени места (дори и Пловдив) вече не мога да намеря лекар. Всички са комерсиално ориентирани, всички се познават, ако не лично, то задочно. Изказванията им са подкрепени само с някакви теоретични правила, изменящи се на всеки 2 години, ама кой да иска да се развива. Всеки си е намерил мястото-частното кабинетче по последна мода и с космически цени или държавната болнца, която не се е развивала в последните 10-20години, ама пък не поемат никаква отговорност, само се оправдават и държавата ги защитава и са си просто...абе на държавна работа.
След като арестуваха лекаря ми, който 5 години ми беше гинеколог, родих при него, имах му доверие и т.н. и все още се сещам с добри мисли за него, сега всички се държат с мен като с някаква жертва на некадърен престъпник.

е, ще се опитам да имам доверие в лекарката този път. Дано и Господ да помогне и може пък да родя нормално, но всичко зависи от последните седмици. Тогава се решават нещата. И все пак близките ми не са съгласни да се подлагам на риск за живота си. Но аз някакси не вярвам че е тоооооооооооооооооооооооолкова рисковано. Иначе в чужбина нямаше да се практикува. А нали великото секцио се пропагандира, че може да се направи във всеки един момент. Дори да се обърка нещо при нормално, веднага секцио по спешност и готово. Първият път така се случи при мен.

# 264
Здравейте и от мен,от няколко дни се опитвам да наваксам с четенето и ето ,че успях.

Във вторник бях на доктор,и резултатите са добри,бебо расте вече  е 940гр.,обърнало се беше с главата надолу,за сега  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile,но аз имам някаква инфекция,която за сега трябва да лекувам с крем които се поставя във влагалището 6 дни/MICOSTOP/ и да си пусна урино култура.

Докторката ми изписа и желязо/ FERRO-GRAD/,което трябва да пия до края на бременността.

И още една инжекция PARTOBLUIN,която трябва да си направя в 28г.с,тя е като предварителна мярка за това, че съм с отрицателна кръвна група.Мисля че някои вече беше писал за това,ако може да ми пише л.с да ми каже мнението си. newsm78

Съпруга ми за сега е добре,днес ще ходим при един професор на преглед за да ни каже своята диагноза. Praynig Praynig Praynig

Добрата ламя спаска,и аз като теб преди време имах това течение,и стигнах до извода  че е малко изпускане на урина,можеш да провериш,като си сложиш превръзка и провериш,цвета и миризмата.

аdadat, в тема 10 в някой от последните страници бях публикувала линк чрез които можеш изчислиш сама теглото на бебето,стига да имаш другите данни от ултразвука.

pinkи аз си правя това изследване за антителата,и знам че трябва да е на гладно,и аз ще го правя 30г.с,след като си направя инжекцията.

ДО СКОРО Hug Hug Hug

намерих саита.
Между другото,научих най-накрая да ги разчитам тези съкращения върху ултразвука,а и си ги преведох,намерих и един сайт ,в които всеки сам може да си изчисли теглото и дължината на бебето стига да има Diametro Biparietale (BPD)което не знам точно какво значи ама на ултразвука ми излиза със съкращението  (BPD) и Circonferenza Addominale (AC или СА) което  е коремната обиколка,а за дължината е  Lunghezza femore (FL) значи дължина на бедрената кост.
Изпращам линк към сайта http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaInfoFeto.htm.
Надявам се да ви е полезен.

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 13:48 от aliah_ok

# 265
Мили мами, аз още не мога да ви догоня с четенето, но май чак през уикенда ще имам тази възможност. Надявам се всички да са добре. Влизам само да почерпя, че с мъжлето имаме годишнина от сватбата. Много  Hug

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 19:29 от lovelybrud

# 266
  • гр.София кв.Драгалевци
Здравейте мамки,моят преглед мина и съм адски разочарована....Бебка е добре,така ми каза,от 10 дни назад сега е само 3,пулсът и е 138 и това е.Разочарована съм,защото на вас ви казват колко е голямо бебето,колко тежи,а на мен нищо.Добре,че го накарах да види с колко върви назад иначе нямаше да пусне въобще видеозона.Абе мани,ужас направо.Това е от мен отивам да права някакви чушки с майка ми и после ще спя   sleepuu ,че цяла нощ не можах.Хубав ден!!!  Hug

# 267
  • София
badalona_1 благодаря за отговора. Аз това го прочетох в сайта на майчин дом, ама чак не ми се вярваше... толкова търсен лекар да е без приемно време......
vpaskova - щом като матката не е засегната и най-вече щом имаш уверение от трима лекари - действай смело - раждай така, както първия път. И на мен Жекова ми каза че щом не са минали две години от секциото - да й се обадя в нач. на 9 месец и да се уговорим за дата, ама аз доброволно под ножа няма да легна! Тъй че хич не й звъни и не се притеснявай, че нямаш епикризата.
dobrata_lamia_spaska - ти колко раждания си имала и откъде имаш толкова " богата " информация за раждането? Някой не много добросъвестен те е наплашил излишно според мен...моля те  - и без това избора за VBAC е много труден - изисква се много задълбочено проучване на + и - за това кое е по- рисково - вагинално раждане или ресекцио.
Menina - и аз имам миома на задна маточна стена 9мм, но никой не ми споменава това  като евентуален проблем за вагинално раждане - тъй че споко.
Bibiana_ - сетих се за описанието ти на държавната родилница във Виена. Направо ми идва да си направя една екскурзийка по река Дунав след нова година... Grinning
ashley777 - аз имам изграден план за  VBAC, мога да ти споделя  на лични, за да не спамим в темата, но разликата между нас е че моя съпруг изцяло ме подкрепя и вярва, че ще родя без усложнения или специален лекарски екип.

В този ред на мисли - мами, които сте в чужбина - има ли при вас практика за раждане да избирате екип, или раждате при този, който ви е следил бременността, или при дежурния екип? Въпросът ми е насочен и към тити, тъй като знам, че ще е планово секцио.

# 268
В този ред на мисли - мами, които сте в чужбина - има ли при вас практика за раждане да избирате екип, или раждате при този, който ви е следил бременността, или при дежурния екип? Въпросът ми е насочен и към тити, тъй като знам, че ще е планово секцио.
Бързо включване - тук е възможен избора на израждащ лекар - цената май навсякъде е една и съща - 232 евро. Лично аз засега не съм се замисляла да си избирам, но предполагам другата седмица ще посетя болницата където искам да раждам (във вода) и ще се поинтересувам.

# 269
Lumia и аз исках водно раждане! Тук има в 1АГ Тина Киркова ... но ще се размина, защото разбрах, че вана се резервира много по-рано и съм изпуснала шанса си. А и вече смених лекарката... моята изражда в Шейново. Остава варианта да се пробвам ествествено.... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт