Отговори
# 480
Здравейте, мами!!! От последния пост, много малко успях да изчета, но понеже много бързо напредвате, реших да се включа, та после да ви дочитам.
Нева - напълно те разбирам - защо се дразниш! Всеки ден имам същите ядове - в градския транспорт!!!! Мен ме избива на крясъци и няма как да се разрева, но определено е много обидно. Всеки, който е имал уважениоето и винаги се е съобразявал с бременните, очаква да се съобразяват и с него! Както казва тити обаче трябва да си изискваме. Аз започнах да се уча. Имам напредък - последния път отидох и вдигнах един човек - беше се направил, че не ме забелязва и каза, че не ме е видял... ама излъга, разбира се... темата е необятна! Много е несправедливо да трябва да се натрапиш или дори да се молиш, но хората са абсолютни дебили и.... оф нямам думи!
Линея негра нямам аз и косми по корема нямам. Пъпът ми още не се е обърнал на обратно.
Обиколката на корема ми беше 93 см.  последно - много или малко е? Идея си нямам?!? newsm78 На мен ми се струва, че не ми е много голям коремът... като сравнявам по снимките в албумчето.
Като стана дума (мернах по диагонал по постовете) за подпухване и наедряване на половите органи... се сещам да ви питам - Има ли период, в който е препоръчително да се спре сексът? Ние за сега само лекинко сме намалили обичайния интензитет  Simple Smile Не се чувствам зле - може би по-малко е удоволствието, но все пак си имаме нужда от това и не мислим да спираме...
Има ли някаква опасност след 7-мия месец, ако 2-3-4 пъти седмично се прави секс?... знам, че е индивидуално, но аз да си питам Simple Smile
Ще се включа по-адекватно по-късно! Целувки от нас с бебка Simple SmileSimple Smile:*

# 481
  • София
Здравейте, мамчета, как сте?
Аз малко да ви се пооплача. Днес ходих на комисия за удължаване на болничния и после до работата за малко да видя колегите и на връщане в метрото като ме сви корема  Shocked, ама болки ви казвам доста силнички. Едвам слезнах от метрото и поседях на метростанцията да ми помине. Сега пих един Но-шпа и лежа и съм по-добре, но бая се постреснах, а не съм ходила много.  Rolling Eyes

# 482
  • София
Мименце Hug,  аз пък с надкамерна тахикардия. Гадна работа!  Sad
Живот и здраве да се роди бебчо, после като го отбия, ще си правя аблация и дано се оттърва завинаги от тоз гаден сърцетуп!
Момичета, да ви кажа моят бебок като чуе гласа на шефа и започва да рита като луд! Mr. Green Явно нещо не го кефи Mr. Green! Ей досега имахме нещо като оперативка, то това дете не се спря Simple Smile!
Дидка, почивай мила и дано бързо отминат болките!  Hug

# 483
И аз не знам защо се е разпространило мнението, че като си родил секцио все едно си по-ниска категория майка. Няма такова нещо. Но пък на много момичета, които искат да родят нормално, им се отнема това право. Много лесно се слага диагноза тесен таз и толкова. Никой не иска дори и да изчака да види как ще се развият нещата. Има си индикации за секцио и тогава се налага такова, тук няма искам - не искам. Но на здрава права жена, без никакви доказани проблеми, лекарят да предпише сецкио, защото нея я е страх, е това не го разбирам. Имаш избор на упойка и с нея няма да се гърчиш като грешен дявол (което май е най-големият страх). Може и крайно да ви звучи мнението ми, но за мен лекарите са виновни. Вместо да успокоят родилката, да й обяснят всички подробности, те избират по-бързия и печеливш за тях начин.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора. Не съм ги чела, ако трябва ще допълвам после.

# 484
ако нямате лекарски препоръки да спрете секса и возенето, можете да го правите до края, в зависимост от това, как се чувствате  Peace

Ренката, а не може ли да се отложи лазерната корекция за след раждането? То е ясно, че след нея не може а поемаш натоварвания.

днес си сложих един прилепнал потник и подобна пола, и който мине край мен, все възкликва колко ми пораснал корема  Blush

# 485
flygirl, аз също съм се ориентирала към Шейново. Бременността ми я следи д-р В. Иванов, но при него ходя на частни прегледи. ЖК ми е в една поликлиника близо до нас и там ходя само заради изследванията. Ако не беше д-р Иванов да ми обяснява как се развива бебето, нищо нямаше да разбера от бременността.  ЖК правят само конкретните прегледи и изследвания от ЗК и аболютно нищо друго не ги интересува. При Иванов и ще раждам.
 dilqna_dilqna , почти на 100 % съм решила и аз  да родя секцио. Запозната съм с всички статии в нета с отрицателните последици от него (няма нужда пак да се публикуват страхотии), както и с д-ра сме обсъдили плюсовете и минусите на двата вида раждане. Майка ми е имала много тежко продължително и мъчително естествено раждане, като за малко да ги изпуснат и двамата. Така че, не ми се правят експерименти и аз ще съм секцио. Мисля, че е важно да се чувствам сигурна отивайки да раждам, а пък то е ясно, че всичко е Божа работа.  Peace

# 486
Ох, аз изписах цял ферман... Така че един последен въпрос: Гледах, че утре ще има лекция в мола на Стамболийски. Някой ходил ли е? Че аз се чудя. Тази седмица май ще имам време за такива неща, но предпочитам ако може да са в центъра. А пък ако пием с някоя форумска мама след това и кафенце още по-хубаво!  Flutter
Аз ще ходя утре в мола. Има и още една групичка мами които се виждаме често по тези сбирки. За кафето след това лесна работа. То в Сряда след лекцията в Лабиринт обикновенно си заформяме напоследък  един дълъг обяд.
Хайде до утре.

# 487
Г-жа Монк аз пия Феро-Фолгама още от миналия месец,макар че хемоглобина ми беше в нормите на лекарят каза че ще намалее и затова по от рано ми го предписа. Та вече втори месец го пия.Той ми обясни да го пия веднага след последната хапка от яденето с малко вода и после поне час да не пия и ям нищо. Мен малко ме спичат тези хапченца, но това е нормално тяхно странично действие.
Дидка, почивай си повече /аз не че го правя постоянно, но  Blush Simple Smile/.

Аз още не съм решила къде ще раждам, а виждам че час от вас знаят и при кой лекар ще се случи това, явно трябва да се замисля по-сериозно по въпроса. Някой мисли ли да ражда в МД в София?

# 488
  • София
И аз съм там. Даже имах имейл с покана  Mr. Green, може би, защото все по мейл се записвам. Пише, че подаръците са осигурени от Авент (дано да е биберон, защото аз си нямам още.
Сетих се нещо смешно да ви кажа. Онзи ден говорим с майка ми и тя ми вика, ама ти защо не си купуваш шишета. Аз и казвам, защото се надявам поне първите 6 месеца да сме само на кърма, а тя ми вика то ще ти трябват шишенца за вода и сок от ябълки и моркови  Crazy. И като и казах, че няма да му давам сок 6 месеца поне, а вода само ако иска и тя като почна да се вайка, че ще уморя детето от жажда.  Laughing Мен като са ме захранили на 2 месеца със сок и сега имам алергии, склонност към затлъстяване и всякакви други екстри. Дръпнах и една лекция зя късното захранване и тя накрая ми вика прави каквото искаш и без това с тебе на глава не се излиза.  Flutter

# 489
  • софия
Айде и от мен едно Добър ден, че скоро не съм писала, а само Ви чета.

Съботната ми ЖК мина като всеки път теглене и мерене, без видеозон разбира се. Моята коремна обиколка е 97 см. не знам много ли е малко ли е, само чух че е толкова. Питах за над 35 г. нямам ли право на още 2 безплатни ехографа, но Уви в Токуда тази привилегия не съществувала. Там рискови бременности не проследявали без пари. Ако искаш иди си плати на рецепцията 30 левчета и се качи пак  Shocked. Иначе ме похвали, че добре съм изглеждала нищо, че вече съм 70 кг. /+14/, но това е положението. Спрях да се ядосвам  Laughing. Колкото, толкова, ако ще и 100 да стана  Grinning

Да се похваля - имам си от събота и голяма придобивка за бебчо. Купихме с тате легълце-люлка от магазин ПАКОСТНИК за 169 лв. на промоция /има горе-долу в сайта подобно, но не точно, всъщност на живо ми се видя прекрасно/ - цвят венге /точно ми се върза с цвета на детската ни стая/ с бяла решетка и на чекмеджетата едни сладки дървени бели дръжки-маргаритки с усмивчици на тях. Сладурско много. Покрай него и чаршафчета, възглавничка, лигавничета, гащи еднократни за мен за след раждане, видях че има и реших да взема. Много зле ми изглеждат, ама дано поне работа да вършат. Козметика взех на Бюбхен - олио, кремче за подсичане и гел за къпане. Чета, че е уж добра марка. Общо взето съм готова. Ааа и една глезотийка, малко скъпичка ми се видя, ама много ми хареса - нощна лампичка ето такава: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6937&cat=128. Изобщо на тази марка играчките им са страшно готини и красиви. Очите ми останаха, да можеше всичко да им изкупя ще е най-добре  Laughing А тези дето се прикрепят на леглото въртележките /светещите/ са СТРАШНО КРАСИВИ, но аз си имам, иначе направо едвам им устоях. Големи красоти има, само пари да има човек.

За раждането - аз съм се насочила към Шейново и Майчин дом, едно от двете ще е. А защо на сайта на болница "Свети Лазар" дават цена на раждане 1100 лв.? Нещо ми се вижда нереално за там newsm78.

Ааа и още нещо - има ли мами от София желаещи тази събота или неделя да си спретнем една срещичка някъде? Коментирахме във Фейсбук, та да питам и от тук.

Еми това е от мен, похвалих Ви се  Simple Smile
Лека вечер на всички!

# 490
ditkins в сайта на Св. Лазар пише че е 1100  раждането, но по-надолу пише че за хонорар на лекар се плаща още 650, Детски грижи около раждането – 250лв.Аз мисля че се плаща сборът от тези суми за раждането, но не съм сигурна.
Приятна вечер на всички мами!

# 491
  • Благоевград
Здравейте и от мен
Последните два пъти на прегледите ми казват, че бебо е момиче, ама до последно не се знаело и още не смея да се настроя на розова вълна. Правих си изследването и за гестационен диабет и всичко е в норми.
Имам много голям проблем с избора на място за раждане. В Благоевград родилното отделение е под всякаква критика , а и моята докторка преди 2 месеца прекрати договора си с тях и сега алтернативата е Дупница или София. За Дупница съще не съм чула много добри отзиви и незнам. Поне ще съм планово секцио и ако бебка не ме изненада ще имам време да отреагирам с пътуванията до болницата, която и да е тя.
А за фейсбука http://www.facebook.com/?ref=home#!/Valja79
Приятна вечер
Аз имам още малко работа и тръгвам поне малкия баба му го взе от детска.

# 492
  • софия
Ами ДАА Kaktos4e така ще да е, то иначе хич не ми се вярва да е тая цена. Нищо де помечтах си малко за по-голям лукс, ама явно няма да е Laughing Ще ходя да си раждам с МАНГО, това е положението, оттърване няма  Wink

# 493
МОЯТА ИСТОРИЯ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ РЕАЛНА
 Беше 20 октомври само седмица след рожд. ми ден на който навърших 25 и бях с красиво заобленом тумбаче.....
Изписаха ме от болницата, минах всички прегледи, кръв урина, ултразвук, тонове на бебо, всичко си беше изрядно. Припрах се радостна в къщи......
Събудих се сутринта на 21 петък, но не усетих редовното подритване и ръчкане..... помислих си, че малката беба на почти 30 седмици(без ден два) все още спи. Станахме, закусихме с мъжа и всеки се захвана с обичайния ден на работа....
Стана около 15 часа, аз все още не усещах беба, полегнах по гръб, по корем......но нея е няма....обадих се на Доки и той ме викна по спешност в кабинета.....странно, че още по път към него се разплаках....
Легнах на леглото, погледна на 3Д ...... замълча и каза.,..... съжелявам няма сърдечна дейност, случило се е преди няколко часа.....
 Бях страшно объркана, не знаех какво да правя, на кой да звънна, да плача ли да викам ли......
беше 18 часа... доки ме извика в 20 в болницата.....

Събрах си багажа, мъж ми се прибра.....видя ме как плача, прегърнахме се силно...... и тръгнахме към болницата... Оказа се, че трябжва да родя нормално, ако искам след няколко месеца да се боря за второ бебче......поставиха ми хапче и в 21"45 започнаха контракциите........цяла нощ, цял денсъбота 22, цяла нощ събота и в 8;20 неделя сутринта с големи мъки, родих своето безжизнено съкровище, тежеше почти 2кг, 43 см,,,,заплетено в пъпната си връв......

Днес ме изписаха....... и не мога да ви опиша с каква празнота в душата се брибрах в нас......

Мами, благодаря ви за това, че бяхте с мен.... пазете се и ви стискам палци, всичко да мине по вода..... и болките не са големи, ако знаеш, че после ще държиш в ръцете си малко съкровще...

# 494
  • гр.Пловдив
просто нямам думи...

Съдба, съдба, защо си тъй жестока?.........

Ради Hug Praynig, кураж мила

Общи условия

Активация на акаунт