Отговори
# 465
Здравейте и от мен! Simple Smile
Благодаря за чайчето от липа - обожавам го.   bouquet
Радичка,  Praynig Praynig Praynig Незная какво да кажа.  Hug Hug Hug
Относно линеа негра - от една седмица имам, но е нещо като бледа сянка, тънка и както под пъпчето, така и доста над него. Колко време след раждането изчезва? Иначе косми почти нямам - даже като ходя на кола маска на цялото тяло сега козметичката свършва за 30 мин, а преди и отнемаше час и нещо и дори сега не ме боли толкова колкото преди - мнг съм доволна.  Grinning
И аз съм късогледа - имам -5 диоптъра и на двете очи, а на едното и около 1,25 астигматизъм. Чакам началото на деветия да ме пратят на очен, но си мисля дали да не отида на частно по-рано, просто ей-така, за моя си информация. Имате ли представа дали разширяването на зениците, за да измерят очното налягане (нали то било важно, а не размера на диоптъра) е вредно за бебчо и ако си го направя не един, а два пъти би могло да е проблем? Иначе на мен отдавна всички ми казват, че заради очите ще раждам с операция, но ако може да е нормално ще ми е по-спокойно.
Хубав ден засега от нас, отивам да приготвя една зеленчукова супичка! smile3525

# 466
Колко ти е диоптъра? След операцията няма ли да има възможност за нормално раждане? Моят лекар засега е склонен на нормално раждане, но в края на 8-ми - началото на 9-ти месец ще ходя на очен, за измерване на вътреочно налягане.

Момичета с диоптри, размерът им няма значение. Важно е да са здрави очните дъна и да няма изтънявания и някакви си други неща. Измерването се прави възможно най-близо до термин, защото и очите се променят много по време на бременността. Аз например съм с -3 диоптъра късогледство и на двете очи, но когато бях бременна с Иглика на измерването ми излязоха абсолютно здрави очни дъна и напълно разрешено нормално раждане. Така, че всеки случай се преценя конкретно и само след изследване от очен лекар в 9 месец. Ако някой АГ доктор просто ви каже, че ще трябва секцио заради това, че носите очила, не го приемайте сериозно, чисто изнудване е. Секцио се предписва при доказани проблеми с очните дъна и ретината и голям риск от отлепяне при напъните.

Иначе самото изследване е доста неприятно, но мога да препоръчам една много внимателна очна докторка, за който се интересува. Peace

Миминка, мисля, че две разширявания няма да навредят на бебето. Сега се прави с някакви по-щадящи вещества, не като едно време.  Винаги можеш да питаш очния за това доколко са вредни тези капки.

# 467
iv_[/b  на мен този сърцетуп също ми е от отдавна поне от 12години,бях ходила поне 3-4 пъти на кардиолог за това и винаги ми казваха че всичко е наред.Едва сега при една по обстойна кардиограма откриха че имам ВПВ синдром и затова ми изписаха и лекарствата.Абе по-добре да не задълбавам,важно е всичко да ни е наред.
flygirl аз съм се ориентирала да раждам в Шейново.Там се следя при д-р Ненов на частно и мисля да го ангажирам за раждането.Имам горчив опит от предния път и сега предпочитам да си платя,но да знам че ще има със сигурност на кого да разчитам.Записала съм се на отворени врата но другия месец,като мине деня ще пиша как е и какви са условията.
 А за раждането бих искала да е нормално ,но явно зависи от бебка,защото вече няколко пъти се обръща,незнам до тогава как ще и скимне да застане:))))).

# 468
Мами, не мисля че някоя мама е казала че щом сте раждали секцио сте по-малко майки или е искала да ви плаши. Аз не съм против секциото, но съм против да го предпочета единствено и само за да си спестя болката от нормално раждане. Ако медицински причини го изискват тогава съм съгласна. Мен лично не ме е страх, може би защото не знам какво ми предстои, но като наближи сигурно ще ме хване шубето Mr. Green

# 469
бубанка и ние сме се запътили към Коледа. За секциото ще го предпочета 1000 пъти пред това да родя нормално. Като кажа че съм избрала секцио чак започват да ми се карат. Все едно не е била в корема ми цели 9 месеца и не ме е ритала постоянно, и не съм могла да спя от болки в кръста. Това са пълни глупости. Или няма да стана по малко жена от всички други които са раждали и ще раждат с крясъци на уста. Майка ми като ми разказва отново и отново как ме е раждала мен ми става лошо. Дали да се държи и да не ме изпусне мен или да слуша лекарите, или същевременно да я гледат и рисуват 20 студенти в родилната зала. Никога няма да се подложа на това колене бих го нарекла. Наистина че съм такава бъзла дето няма никъде. Но то ми стига с първата ми операция каквито болки изтърпях цели 9 дни докато ме оперират. Така че благодаря на всички за съветите но не мисля, че ще стана по малко добра майка от всички други. Не приемайте това което писах като че искам да се карам на някой или да го разубеждавам. Напротив. Всяка жена решава за себе си.

# 470
Аз май съм пропуснала мненията за секциото, но не веднъж съм разказвала тук за моето. Надявам се и второто да е същото  Wink Единствено се притеснявам от упойката. Иска ми се да е пак спинална, но до колкото разбрах в Окръжна във Варна предпочитат пълната упойка  Rolling Eyes На отворените врати в четвъртък ще питам.

Аз линия негра нямам, нито първия път, нито сега...явно няма и да имам. Виж, косми по корема си имам, както казва синът ми, за да топлят като кожухче на бебето  hahaha

Бубанка, браво на бебока  Hug

Bibi85, аз пък вчера се сетих, че преди бебето (живот и здраве) има празници, и то много хубави. Нямам търпение да дойдат, обичам Коледния дух.

Радичка, и аз те мисля  Praynig

Аз днес само ще мързелувам, то и времето навън тук е такова- само за сън.
Хубав ден на всички и усмихната седмица  Hug

# 471
  • София
Здравейте и от мен.

В това време много ми се иска и аз да мързелувам, но работата в офиса е твърде много. Нищо, още 1 месец и край за следващата една година Simple Smile.

Радичка, мисля те много и аз  Praynig.

Иначе с беба сме добре, забелязвам, че много ми е порастнал корема в последно време, но в градския транспорт все още не ме заеблязват Mr. Green Иначе и беба хълца и упорито шава. През почивните дни бяхме извън София, карах по 3 часа в едната и другата посока и на беба май не й хареса много, че голми шутове ми биеше. Но това ще ми е голямото каране - до януари само градско Wink

Линеа негра имах миналия път доста силно изразена и от рано, тази бременност е едва забележима.

# 472
Колко ти е диоптъра? След операцията няма ли да има възможност за нормално раждане? Моят лекар засега е склонен на нормално раждане, но в края на 8-ми - началото на 9-ти месец ще ходя на очен, за измерване на вътреочно налягане.

Момичета с диоптри, размерът им няма значение. Важно е да са здрави очните дъна и да няма изтънявания и някакви си други неща. Измерването се прави възможно най-близо до термин, защото и очите се променят много по време на бременността. Аз например съм с -3 диоптъра късогледство и на двете очи, но когато бях бременна с Иглика на измерването ми излязоха абсолютно здрави очни дъна и напълно разрешено нормално раждане. Така, че всеки случай се преценя конкретно и само след изследване от очен лекар в 9 месец. Ако някой АГ доктор просто ви каже, че ще трябва секцио заради това, че носите очила, не го приемайте сериозно, чисто изнудване е. Секцио се предписва при доказани проблеми с очните дъна и ретината и голям риск от отлепяне при напъните.

Иначе самото изследване е доста неприятно, но мога да препоръчам една много внимателна очна докторка, за който се интересува. Peace

Миминка, мисля, че две разширявания няма да навредят на бебето. Сега се прави с някакви по-щадящи вещества, не като едно време.  Винаги можеш да питаш очния за това доколко са вредни тези капки.
Много полезна информация - благодаря ти, че сподели  bouquet
Последно ходих на очен в 3-ти месец, защото от доста време усещах, че имам нужда от по-голям диоптър. Моят е -1.5, лекарката каза, че на бременни жени не разширява зениците.

# 473
  • София
Момичета - няма значение видът на родоразрешение, това не ни прави повече или по-малко майки - важна е предварителната подготовка и психическа нагласа. Просто споделих, че секциото крие повече рискове, за които много мами остават неинформирани и напоследък този вид родоразрешение е започнал да се превръща в модна тенденция. Иначе - когато нямаме избор - поемаме въздух и се оставяме в ръцете на хирурзите. Наистина важното е да си гушкаме здраво бебче на финала.

Само да споделя и аз  за изборите вчера - отидохме с мъжа ми и детето. Аз седнах на едно столче, докато чакаме нашия ред, но една от наблюдателките видя, че мъжа ми е с бебе и го извика да влизат, а като ме видя и мен след него с корема - чак ми се скара, че стоя и чакам. На опашката  - ни звук......

# 474
  • София
Ренка, точно сената и майчиният лист не се препоръчват за бременни, предизвикват спазми на гладката мускулатура (демек контракции). Разрови из нет-а навсякъде ще намериш инфо. Ползвай нещо по-безобидно - Дуфалак, сини сливи, овесени ядки.
Извинявайте за заблудата, в такъв случай!  Embarassed Не съм чела в нета, но на опаковката на самия чай пише, че се препоръчва за бременни и родилки - кофти е така да заблуждават, ако наистина има проблем с тези билки.  newsm78

И аз да потвърдя думите на Venush,  диоптрите нямат значение, дори и 10 да са, стига всичко останало да е ОК. Гледа се очното налягане и ретината за дегенерации с леща на Голдман - и двете изследвания се правят с разширяване на зениците, което е безопасно за бременни. Такива изсл. се препоръчват, ако имаш диоптър над -3, защото тогава е по-вероятно да се появят изменения. А синът ми съм го раждала нормално, със същите диоптри, само че тогава нямах такива проблеми. Питах и дали след корекцията ще е възможно нормално раждане, но ми обясниха, че щом веднъж се е проявил проблем, трябва цял живот да се пазя от сериозни физически натоварвания, за да няма рецидиви и затова препоръчват да се избегнат напъните, които съпътстват естественото раждане. Абе, гадна работа!  Rolling Eyes

Хм, и мойто коремче се е окосмило и си мислех, че е заради тестостерона на младежа, но гледам, че и мами с госпожици се оплакват. Добре, че после всички екстри изчезват!

# 475
Здравейте, мами, аз рядко пиша, но и не мога да ви прочета.
Много съжалявам за случилото се на Радичка, пожелавам ти да си силна и да се въстановиш много бързо.  newsm17
На Суит Мони желая двете и момиченца да растът много бързо за да може вече да си гушка и целува непрестанно. newsm06
Аз днес да ви се оплача реших да ида на часно на лекар за да види как се развиваме, защото на докторът по ЗК само ме теглят и мерят. И вие ли сте така? Така и направих и той да не мислите че нещо ми каза, само че се развиваме една седмица назад което да не ме притеснявало и също ми пусна 4D, което само той си гледа и накрая за тази екстра ми взеха 70 лв. и никаква информация не даде за теглото. Само каза че на ФМ са ме объркали и не сме се развивали по-бързо а видиш ли по-бавно/на което аз не вярвам, защото ходих при доц. Томова на ФМ/. FiHealt се казва клиниката и не препоръчвам на никого да я посещава - не спазват нито часовете нито ценораписите си, а и още по телефона не бяха от най-учтивите за записването на час.
За линеа негра и аз имам, не много тъмно, но за сметка на това в комбинация с русо окосмяване Joy
Не ми остава време, да кача снимки в Коремчетата, но от другия месец ще гледам да съм в болничен и да мога с вас и по лекции да ходя.
Желая ви много хубав завършек на този не много добър за мен ден!

# 476
През почивните дни бяхме извън София, карах по 3 часа в едната и другата посока и на беба май не й хареса много, че голми шутове ми биеше.

На мен вече не ми дават да карам на такива големи разстояния и то не лекари, а близките...Не мога да се разбера с тях и предпочитам да не рискувам.
Обаче много ми се пътува уикендите. В тази София не ми се стои и като си представя, че от сега долу горе като се спрем, чааак догодина като се роди бебчо, ще сме все тук...
Та затова питам на вас до кога са ви казали, че може да се пътува?

Линии нямам по корема никакви все още.

За секциото нямам отрицателно мнение. Все пак благодарение на секциото, сега няма такава голяма смъртност като едно време.

# 477
  • Западен парк
Здравейте, как сте днес?
Аз ходих до лекарката да си занеса резултатите и ми каза, че ми е малко нисичък хемоглобина, та да съм пиела Феро намквоси. И също да си взема Биозин, за да не се разболявам. Вие какво ще кажете за тези двете неща - гадни ли са, имат ли някакви неприятни ефекти върху тонуса и ей такива неща да споделите, ако изобщо сте ги пили. Иначе каза, че съм отличничка по показатели. Каза също, да не се притеснявам за завъртането по корем - не е опасно за бебето, щом то не ме рита. Ако се тормози ще има болка и няма да мога да спя.

Атадар, ще трябва да питам следващата "професорка" по гадаене пола на бебето за липсата на черта. Може пък, както казва мъжа ми, като порасне само да реши дали да е момче или момиче...
Аз също като Мама Мечка, съм на мнение, че по никакъв външен признак не може да се установи пола на бебето. Явно в старите времена просто са наблюдавали най-честите белези и въз основа на тях са си "гадаели", обаче това е далеч от гаранцията за точност. То видеозона греши, та какво остава за бабините деветини? Точно за това и надеждата при мен още не е умряла, както някой отбеляза. Но свикнах с мисълта за момиче и вече не ме втриса някой като ми заговори в женски род за бебето.

Коя мацка пита дали има интересни лекции - всички са интересни с нещо, забавно е и се срещаш с толкова много кореми, че после всичко ти се струва нормално и в реда на нещата. Дори днес се зазяпах в една мадама с кученце тип "Парис Хилтън" и да ви кажа ми се стори леко несъразмерна, защото нямаше корем като нашите!!!

# 478
Здравейте, мамчета! Най-накрая успях да ви догоня.
Радичка, не знам какво да кажа...нямам думи... много силно те  Hug и не спирам да се моля да е недоразумение  Praynig
Гигито, пожелавам ти бързичко оправяне с тази неприятна ситуация.
Шоки, много благодаря за липовия чай! Любим ми е и дори само на картинка като го гледам усещам как цялата стая се изпълва с аромата му и ми замирисва на детство, на моето детство.  Simple Smile
За вените и аз съм от породата на Крисита и Ивап, та съм си свикнала със "синята" ми кожа.  Mr. Green Сега май малко повече прозират от обикновено и то най-вече по гърдите. Но те моите гърди бяха големият ми шок на бременността... За голям корем бях подготвена психически, но за тези огромни и натежали гърди не...  ooooh! Линея негра нямам (поне за сега).
За хората и тяхното възпитание- ами то си е до човек. Дали някой ще стане, ще ти отстъпи място или ще ти даде път не се определя от пола му, годините или образованието му. В събота бях на училище в "Щерев" и докато чакаме във фоайето преди да отидем в залата имаше няколко татковци, които си седяха и доста бременни мами, които пристъпваха от крак на крак. Но не това беше най-странното, а факта, че някои от татковците не се посвениха да вкарат лакти (образно казано) в употреба за да се доберат до залата първи и да хванат хубави места.  Laughing Не зная защо, но такива хора предизвикват ироничната ми усмивка, не гнева ми. Simple Smile А и както вече бях споменала в някой от предишните ми постове карам ужасно хармонична бременност ако мога така да се изразя. Никой и нищо не е в състояние да ме извади от равновесие и от тази ми нирвана, която съм постигнала с цялата Вселена.  Simple Smile
За раждането- за мен е важно на финала мама и бебе да са живи и здрави. Всичко останало са подробности.  Peace
Ние с бебка решихме днес да помързелуваме в къщи. Слушаме приятна музика, забавляваме се- аз и говоря, тя от време на време помръдва. След малко мисля да излезем на разходка преди да се е стъмнило. Черпя ви и вас с една от мелодийките, които слушаме днес- мама е настроена на лирична вълна Simple Smile

Ох, аз изписах цял ферман... Така че един последен въпрос: Гледах, че утре ще има лекция в мола на Стамболийски. Някой ходил ли е? Че аз се чудя. Тази седмица май ще имам време за такива неща, но предпочитам ако може да са в центъра. А пък ако пием с някоя форумска мама след това и кафенце още по-хубаво!  Flutter

# 479
Здравейте маменца  bouquet От две седмици не съм влизала и вие 3 теми сте изписали! Още малко ще ми е зор преди да изляза вече в дългоочакван отпуск и ставам редовна  Laughing
Сега отивам да чета от 9-тата тема за да не се изказвам неподготвена и да ми се скара някоя от вас. Само да ви пожелая спокоен и усмихнат ден и много положителни емоции за вас и бебоците!

Общи условия

Активация на акаунт