Отговори
# 645
Честит Димитровден на всички, които носят името!
При първата бременност качих 16 кг, които за няколко месеца след раждането стопих. Тогава обаче бях 48 кг. Сега стартипах от мого кг - 69 и съм +7. От самото начало ям много плодове и зеленчуци, това ми се яде. по 1 кг домати на салата съм изяждала. последният месец ме тегли към хляба, но гледам да не прекалявам.
Сладко ми се е прияждало 2 или 3 пъти неудържимо. За сметка на това много обичам туршии.
За бельото си купих десетина чифта нови гащи, по-голям размер, памучни и сменям 2 сутиена, които са ми удобни. Виж чорапите, да не говорим за чорапогащник едва ги изтърпявам.

# 646
  • Габрово
bistrica, много неприятно. Ще се нагодите с малката, наистина при дете е по-трудно, но вяравам, че ще се справите.

С предната бременност качих 9-10 кг /започнах пак от около 55 кг./. Не знам колко оставих в родилния дом, вероятно около 5-6 кг. Корема ми се прибра невероятно бързо, като ме изписваха не ми личеше, че съм била бременна. Бързо си влязох в старите дрехи.

Боклучави храни от рода на fast food слава богу не обичам, не ми се прияждат въобще. От българските тестяни изкушения - домашна баница и мекици ме блазнят. Без сладко не мога, но и аз като lili375, гледам първо да се пробвам с полезни заместители. Обиковено минава номера. Като ми се прияде шоколад или вафла ям, но често ми се увеличават много киселините от тях и гледам да пропускам. Аз съм фен на умереността, ако ми се яде нещо "вредно" хапвам малко от него, върл противник съм на крайните лишения от каквото и да било.

# 647
mariqrousse ,да бебето беше при мен,но това беше преди пет години.Родих в 12 на обяд и някъде към 6-7 ми го донесоха Heart Eyes
С първата бременност стартирах от 55,а един месец преди да родя бях 72кг.,значи съм качила 17 и повече кг.На погачата т.е.,на 40ден след раждането си влезнах в дънките от преди бременоста,е малко ми висеше шкембето  LaughingКогато детето прохождаше бях в най-добра форма Mr. Green.Кг.се свалят,малко мотивация за тези, при които става по-трудничко и нещата ще се подредят.А сега до тук съм +7кг.,килограмите ,с които влезнах в 9-ят месец с първото дете LaughingСамо да мога да мърдам ,пък после ще ги свалям.
Отивам да полегна малко,че се изморих.  bouquet

# 648
  • София
Mацки, днес от 6 до 8 в Бейбитория има 30% намаление: http://www.babytoria.com/#/promo/
Ако някой вече е писал за това, извинете! Нямах време да чета назад, а сега попаднах на инфото и побързах да споделя, някой може да реши да се възползва.

Честито на всички днешни именници!   bouquet

# 649
Честит Празник на всички именници и техните семейства!!!              Не съм си купувала специално бельо за бременни. Нося си прашките с някои по-стегнати изключеня. Купих си 3-4бр по-голям номер. Като цяло нищо за бременни не съм си купувала.  Хапвам си каквото ми се яде. Преди не ядях хляб,от както съм бременна ям по 3-4 филийки на ден и съм качила 7кг. Напоследък вечерята  я пропускам,защото закусвам късно,обяд-към 15ч.    Течение както и преди съм казвала съм имала винаги. МБ ми беше чиста ,но на последната- Кандида. Нося си ежедневни превръзки иначе не става работата.    katito0_yo ,хубав подарък със здраве да си го ползваш.      bistrica дано бързо и лесно се адаптирате към новия ,начин на живот' колкото и да е тежко. Както си казала ,трябва да сте силни  Hug   

# 650
И аз да се отчета Simple SmileSimple Smile
Честито на всички празнуващи - именници, Сливналии и Димитровградчани!
  bouquet   bouquet   bouquet
За килограмите вече съм +12!!! (тръгнах от 50 кг.) много са си! Кво да се прави!
Излезли са ми изследванията - последните месечни - стерилната урина показва Стрепрокок... ще ми предпишат лечение.... надявам се това да е нещо не толкова страшно - едва сега се информирах по-подробно - не го бях чувала дори.... Някой лекувал ли се е от това?
Иначе съм добре и бебка също!
Тази вече ще получа подарък количка от Гърция....  ще я снимам и ще ви я покажа... Качила съм и аз някоя и друга снимка на покупки и коремчето ми в съответните албумчета Simple Smile

Сега се сещам да добавя, че се записах за ден на отворените врати в Шейново... едва за 14.12! Целият Ноември е зает! Благодаря на Кафенцето за инфото!!!!

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 16:59 от usmivka66

# 651
Честит празник на всички именници, да са живи и здрави!!!
И аз да кажа за бельото,преди няколко месеца си купих боксерки,и като се прибрах се оказаха мн големи,какво съм гледала Shocked,но сега ми служат чудесно ,и си ги нося....памучни са мекички .
Килограмите са ми +10,не съм се депресирала,радвам се на коремчето,нямам подуване на краката или ръцете за сега ,и за това съм доволна  Simple Smile
Гледам тук пишете за избор на екип,за раждането....
Тук ако всичко е наред,и родиш нормално (то секциото не е по желание,само ако се налага)след 2,3 часа си вкъщи,ако бебето е здраво и всичко е наред,както вече казах медицинската сестра на другия ден е в вас ....за помоща с бебето и прегледите които трябва да прави на мама и бебо  Simple Smile
Иначе бебето го дават веднага и си седи при майката,почва се кърмене ,помощ от сестрите за самото кърмене и всичко което те притеснява.
За самите стаи ,не знам как стоят нещата...но като гледам болницата ,всичко е много чисто и хубаво,раждаш сама с акушерката...лекаря се намесва ако нещо не е наред или има по специален проблем.....е за самата стая не знам по колко майки са вътре ,ще питам на 09.11,когато съм на преглед Thinking
bistrica тъжно ми стана за малката,и за теб.....дано се нагоди бързо към тези неприятни промени в живота и  Hug Hug Hug
Лек ден на всички и хубави моменти  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 652
bistrica, много съжалявам, че трябва малкото ти съкровище на тази възраст да се сблъсква с такава сериозна болест  Hug Кураж и дано бързо свикнете със ситуацията!

Честит имен ден на всички празнуващи!

Искам да благодаря на момичетата, които ми казаха по някоя мила дума спед последния пост. Днес се чувствам по - позитивно вече.

Малката много ме рита, по цял ден и по цяла нощ. Най - активна е точно аз когато трябва да си лягам. Но и ме буди сутрин за работа преди будилника Simple Smile

Аз си нося все още старато бельо, само сутиени имам нови, тях още към 3-я месец ги смених.

Някоя мама не е ли раждала в Токуда, да сподели тук мнение?

И ще имате ли план за раждане?

Момичета, някой линкове не ми се отварят от първа страница на работа и не мога да си намеря калкулатор, за да видя в кой месец съм. Кога се влиза в 7? Началото на 28 седмица?

Аз извадих един калкулатор за теглото и сметнах, че трябва да съм към 58-59 килограма, а аз едва вързвам 55 и то май с дрехите последно се мерих. Но пък на прегледите нищо не ми казват, малката все разправят, че е здрава и напълно в норма, та гледам да не се притеснявам.

Иначе откакто съм бременна много ми се яде сладко, а преди не ми се прияждаше нищо сладко с месеци. Но обикновено се засищам с едно парченце шоколад и после ден два пак не ми се хапва. Лошото е, че много junk food ми се яде, опитвам се да се контролирам, ама хич нямам воля. Имам чувството, че по - здравословно се хранех преди бебчо! Направо ме е срам.

Renkata, мерси за инфото! Аз няма да мога да се възползвам, но и нищо конкретно нямам за сега за купуване. 30 процента си е съвсем прилично намаление. На мен пък те ми дадоха клиентска карта за пет процента Simple Smile

# 653
Renkata  много полезно инфо. А това намаление за всички продукти ли е или не точно? Аз мисля да мина след работа да разгледам.

# 654
Излезли са ми изследванията - последните месечни - стерилната урина показва Стрепрокок... ще ми предпишат лечение.... надявам се това да е нещо не толкова страшно - едва сега се информирах по-подробно - не го бях чувала дори.... Някой лекувал ли се е от това?
На мен ми бяха намерили такава гадост - излекува се много бързо с хомеопатия - streptococcinum 15CH. (Честит подарък между другото, със здраве да се ползва!)
И аз съм от тези дето им се е отключил апетита за кисело - оцетът вкъщи стремглаво се изпарява, хапвам и кисели краставички, особено лютиви, които прави майката на милото като слага вътре една малка лютива камбичка. Иначе аз обичам здравословни храни, просто са ми много вкусни, а без зеленчуци не мога да живея, не мога да се оплача засега от килограмите, дори с този запек съм малко под 62 (старт от 57). От сладкото сега хапвам желирани бонбони - винаги съм ги обичала, шоколад рядко и по малко, а преди бях като ламя когато има наоколо-унищожавах до последно.
бистрица, трябва да ви е много трудно, желая ви да се приспособите бързо и малката да е добре и да е стабилна!  Hug

# 655
За родилните домове - първият път раждах в МД. Избрах го не по луксозност, ами само защото бебетата са при майките и исках да кърмя бебето. Това беше преди почти 8 (малее как лети времето Whistling) години. Мизерия си беше и тогава, баня имаше на етажа и нямаше крушка Crazy, къпех се на полуотворена врата, но си там само за малко и се преглътва. Това, че бебешката стая е м/у 2 стаи за родилки със стъкло на мен ми хареса, защото винаги когато идваха да "правят" нещо по бебетата ти можеш да видиш и питаш кое за какво е. Не са ми отказвали никога, даже се радваха да обясняват. Бях си избрала лекар за раждането, но получих много по-голяма подкрепа и обяснения от дежурния в момента. Моят само ми държеше ръката Crazy Всичко това се случи навръх нова година и не знам от празниците ли, до късмет ли, ама бяха много любезни Simple Smile

Моя приятелка роди 2 пъти в МД без избор на екип и отношението към нея е било същото.

Вторият път родих във Вита, имахме абонамент и ми излезе толкова, колкото и в държавна болница с избор на екип. Е, представете си при положение, че за МД казах добри думи, какво е било там. Невероятно отношение от-до. Ако бях в Бг пак там щях да родя. Единственият недостатък е, че няма неонатологично отделение и ако има проблем с бебето го карат в големите болници. Това отпреди 3 години, сега като построиха и нова сграда може и да се е променило. И пак раждах на празник Crazy

Килограмите са ми болна тема. Поне 2 години след раждането не мърдам, хормоните ли бавно ми се наместват, не знам, ама е факт. По време на кърменето, ако не внимавам, дори качвам. Сега след раждането бях 58 (нормалното ми тегло е 53-54) и точно последната зима се сдухах нещо и качих 4, та бременността ми тръгна от 62 и съм +8, просто не ми се мисли как ще ги свалям Rolling Eyes

Бистрица, дано скоро овладеете положението и малката да не страда толкова Hug

# 656
От прегледа вчера - доктора вчера ми премести термина според ултразвука с 10 дни напред Simple Smile Обаче бебето е много ниско и имам контракции, че даже болезнени от време на време и ще трябва да почивам повече. А не ме свърта на едно място.. ама Sad

Бистрица, много трудно с тази диагноза, дано се нагодите бързо и колкото може по-леко за детето.

С първата бременност от 54-55 кг качих 10 кг и ги свалих неусетно 2 седмици след раждането. Но бях млада Simple Smile
Сега стартирах пак от 54 кг и вече съм качила 9, много ми се виждат, но много лежах лятото!
А да ви призная съм на режим и ям хем малко, хем много внимателно подбрани храни. Но спрях спорта.
Закуска напр. сухари и сирене, чай, айрян, плодове, обяд супа или салата със сирене, или кисело мляко, вечер пак нещо леко - готвено, предимно зеленчуци. Месо не обичам.
Вечерям около 7ч. Много рядко си позволявам пица или сандвич, паста. А шоколад не съм яла от април... та от къде тия толкова мн килограми не знам... за това не съм сигурна дали в този момент има смисъл от голямо ограничаване, не говоря за злоупотреби, ама поне за душата да има Simple Smile

# 657
леле, две страници с килограми Simple Smile дано ви е олекнало, като си ги споделяте Simple Smile поне с ядене не можете в момента да ме подразните, защото в момента си хапвам това люто, пикантно, пържено нещо

Вторият път родих във Вита, имахме абонамент и ми излезе толкова, колкото и в държавна болница с избор на екип. Е, представете си при положение, че за МД казах добри думи, какво е било там. Невероятно отношение от-до. Ако бях в Бг пак там щях да родя. Единственият недостатък е, че няма неонатологично отделение и ако има проблем с бебето го карат в големите болници. Това отпреди 3 години, сега като построиха и нова сграда може и да се е променило. И пак раждах на празник Crazy

мм, и аз там раждах преди 3 години лятото, че и преди 6 години - първия път още беше толкова ново, да е имало 15 бебенца родени преди мене.  При Кълвачева и двата пъти, а ти?

# 658
Тити, и аз при Кълвачева. От 2005 само при нея ходя и съм много доволна, дори и лятото като си бях в София ходих да ме види Heart Eyes

# 659
От 2005 само при нея ходя и съм много доволна, дори и лятото като си бях в София ходих да ме види Heart Eyes

абсолютно същото и аз. И сега още в 10 седмица ми каза да си имам наум за още една пишка Simple Smile не се е променила въпреки многото пациенти и леката занемара в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт