Израел - 55

• 150 392
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • София-България, Израел - където си поискам
Ели, много се радвам,че всичко е минало о.к Wink
ще имате куп хубави спомени, а можеби и едни нови приятели Peace

# 541
Здравейте момичета. Извинявам се, че не писах толкова време но дядо ми почина и си бях 9 дни при него на село. След голямата еуфория и щастие покрай гостите от Израел дойде и това нещастие само ден след като ги изпратихме. Но какво да се прави това е живота!
Никид - децата се познават от 10 годишни и си общуват на английски. Първо започнаха да играят една игра и там се запознаха защото играеха винаги като отбор и печелеха срещу по-големи деца. Ника на момченцето беше ЕLI и тя си мислеше около 1 седмица че е момиче. После се разбра, че е момче и че се казва Иля.И така вече 6 год се пишат домашни, есета по английски и т.н. Дойде време и се видяхме. Много се страхувах да не се разочароват едно от друго и по-принцип, но всичко мина прекрасно. Децата се държаха така сякаш се познават от 100 години и никога не са се разделяли. Ние родителите също. При нас езиковата бариера беше малко проблем но се справихме. Те говореха руски а ние сме го учили в училище  #Crazy newsm78

# 542
  • T"A
Помните ли как някога обсъждахме израелските сватби? Да ви разкажа пред какво изпитание съм изправена - празнуване на кръгла годишнина на възрастен човек.

Всичко започна от там, че решиха, че всеки пише някакъв поздрав в рими, прилага снимки и рисунки и събраният материал от цялата рода се приготвя като албум за спомен. До тук добре! Малко внимание за рожденика, малко лично отношение - такива неща се ценят!

След това узнавам, че ще се събираме в някаква шоколадова къща (?!?) на скромно парти - понеже е скромно, поканени са само възрастните, без най-младото поколение и децата (но за нас се прави компромис, понеже сме от близкото обкръжение) - 60 души. Такаа, казвам си, добре, че е скромно! Аз и скромността мога да оценя!

Обаче тази сутрин пристига линк към утюб с някаква песен, чията мелодия трябва да науча + думите, които наследниците на рожденичката са сътворили, и да ги пеем на партито (добре, че е скромно и няма да се излагаме пред много хора  Wink). Ще бъдат раздадени и сола! (не на мен, предполагам, защото дълбоко се съмнявам, че някой иска да ме слуша да пея соло, освен ако не са решили да ме докарат до развод).
Ето това е едно скромно парти за 80 годишнина! Ако някоя идея ви харесва, примерно за вашите празнувания на кръгли годишнини, чувствайте се свободни да крадете идеи  Laughing

Аз още не мога да повярвам, че ще взимам участие в този цирк. Стискайте ми палци да го мина това премеждие Crazy

# 543
  • На дивана, под юргана
Не забравяйте да качите видео от партито в ютуб! Ще го гледаме с интерес!  Laughing

# 544
Не забравяйте да качите видео от партито в ютуб! Ще го гледаме с интерес!  Laughing
Joy Joy

# 545
  • София
Не забравяйте да качите видео от партито в ютуб! Ще го гледаме с интерес!  Laughing

+ 1

Даже и във фейса ще го разпространя.  smile3521 newsm62

# 546
  • T"A
Непременно, да, в хай дефинишън   Mr. Green То, ако с резила си човек не се похвали, какво друго ни остана  Joy

# 547
Здравейте !  bouquet Обръщам се предимно към живеещите в Израел , интересува ме има ли някакви по-специфични особености в условията за чуждестранни специализанти завършили медицина в България ?

# 548
  • T"A
А тези специализанти по каква линия идват? Какво ще правят тук - ще доучват или?

# 549
Да . Основното желание е по-качествено образование .

# 550
  • T"A
Предполагам, че идват по някаква програма и тогава изискванията са изяснени в самата програма.
Не съм чувала за изисквания за специализанти в зависимост от държавата, от която идват.  Thinking
Когато идват лекари-имигранти към тях си има специфични изисквания, за да практикуват, но този случай е по-различен.
Съжалявам, май не мога да бъда полезна. Ако имате сайт към мястото, в което се прави специализацията, и при прочит не се разбира нещо, мога да хвърля едно око  Peace

# 551
Здравейте,един бързичък въпрос:
Когато се пристигне в крепостта(местността) Масада-колко време ще е необходимо за разглеждането и изкачването пеша?Питам от туристическа гледна точка(живея в Тел Авив а искам за един ден да разгледам Масада и да пообиколя в Йерусалим а се придвижвам с обществен транспорт.
Благодаря предварително.

# 552
  • T"A
Пътят до Масада е доста, а е и уморителен. Човек, след като вече стигнал там, не може да остане час-час и половина и да тръгне наново на път  Peace

Изкачването с лифта е за няколко минути; пеша - половин час (до час в зависимост от маршрута). Разглеждането - зависи за колко се спираш до всяко помещение, но е интересно да се разгледат стаите и да се чуят разказите - поне 2 часа си отиват.

Знам, че има организирани екскурзии с доста натоварена програма, които изминават подобни маршрути - Ерусалим сутринта - Масада следобед, но според мен не може да се усети много при такова темпо.

Комбинирайте Масада с Ейн Геди или местностите с реки - нахал Давид, нахал Аругот, или с Мъртво море...

# 553
Подкрепям Мента. За Йерусалим е хубаво да си има един цял ден. Аз с Мъртво море бих комбинирала Масада в един ден.  Peace

# 554
Благодаря за помощта!
Ориентирах се да отида до Масада за един ден и тъй като ще съм с градски транспорт,няма да успея да се разходя другаде Sad
Само да кажа,че има автобус от Тел Авив до Масада номера му е 421 и тръгва от последната спирка на автобус 18 (Тел Авив) сутрин в 8.40.  От Масада към Тел Авив 14.22.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2013, 19:33 от Cveti444

Общи условия

Активация на акаунт