Деца, отглеждани в чужбина - 3

• 24 849
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
За Коледа мисля триколка, макар че и Лилия все се катери по чужди скутери  Sunglasses. Мен честно казано по ме вълнува въпроса как ще опазим елхата и играчките по нея Mr. Green

стерче, така е - големите братя са страшна работа  Laughing, тежко им на гаджетата на Ели Wink

# 46
А елхата ще е на високо. Фен съм на стъклените играчки за елха и рискувам да ми изпотроши всичко  Mr. Green Гадна съм , знам, но съм събирала играчките с години - има от моето и на баща му детството

# 47
И моите много играят заедно - за сега няма караници или бой, но това се дължи предимно на търпението на баткото. Дамян е по-силов Simple Smile и от време на време току ще го цапардоса, но после отива до него и казва "гу" (ще го гуши) и "ма" (ще го целува).
Най-голямата ни радост обаче е, че сутрин като станат, баткото влиза в кошарата на Дамян и си играят там още поне час мама и татко да поспят  newsm74. Най-често завиват кошарата с одеяло и пускат костенурката със звездичките http://www.amazon.com/Cloud-Twilight-Constellation-Night-Turtle/dp/B000BNQC58 под одеялото и голямо забавление и смях пада. Иначе преди станеше ли големия, вдигаше цялата къща.

Дописвам си, че забравих:
Ето подаръка на Дамян за Коледа (той сам си го избра като ходихме на гости у едни приятели - 3 часа не се отдели от тази играчка):
http://www.amazon.com/Vtech-Sit---Stand-Alphabet-Train/dp/B005XB … 212388&sr=1-8
А ето и на баткото подаръка:
http://www.amazon.com/Magna-Tiles-Translucent-Colors-100-pieces/ … mp;sr=1-1-catcorr

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 02:35 от Journey

# 48
и аз се чудех какво да правя с елхата.високо да я сложа нещо не върви,защото Алето ще ми стъжни живота от ревове и пресягания.той наистина като иска нещо и то е пред погледа му се скъсва от мятане и тръшкане.мислех да сложа елха със символично количество нечупливи играчки и да дърпа.

# 49
 Laughing  за елхата имам един много добър съвет познайте от кой...свекито, щото мъжа ми е бил невъзможно дете и не само я е дърпал ами се пробвал и да се катери по нея  Laughing За да е по-весело на мама, за сега Лия повтаря всички магарии на мъжа ми  Laughing Та съвета е да се върже върха и за тавана, обаче виж играчките незнам  Confused Ние имаме и стъклени и пластмасови и предполагам тази година ще слагаме само от вторите  Rolling Eyes

Ааа, някой беше пускал химикал пишещ само на хартия, може ли пак линкче  Blush

# 50
а мен ме интересуват всякакви рисувателни средства,които са миещи се или пишещи на определени повърхности,защото Алето проявява интерес към рисуването:) за моя радост и към музиката проявява интерес.за нормалната поп музика е ясно.май всички деца харесват,но той харесв аи класическата...а може и това да енормално за всички деца,но днес Алето остана като препариран пред васко василев и аз му свалих няколко негови неща пред които немее,гледа,не ми дава да го докосвам,за да не го разконцентрирам и се вживява.за моя радост е,защото аз не осъществих таланта си  пианото и сега май доста ще го наклоня към някакъв инструмент,а той дано поддаде,за да радва старата ми душа:)

от няколко дена гледам досиетата Х и съм като зомбирана.винаги съм им била фен,а сега установих,че съм още повече:) леле немога д амисля за нищо друго,освен как по-бързо да свърша каквото имам за вършене и да с епльокна да гледам някоя серия.то имам само два сезона и като ги изгледам ще се кротна хахах

# 51
Калин като бебе слушаше музика в зависимост от възраста му. Имам приятелка музикален педагог и ми беше направила лист дискове за различните етапи - та сега е фен на народната музика ( истинска народна) и на джаз. даже държи да играем хоро с него. Можете да си представите картинката, аз и баща му подскачащи и той между нас. За мен еди-доди, ама баща му е такова дърво.

Иначе за тази възраст - пиано, кастанети, маракаси, барабани, свирки.

# 52
Упс ето ни и нас и гледам говорите все за хубави теми който ме вълнуват! Ние сме ужастни привърженици на изкуството в къщи и младши определено не изостава! За мен е много важно тои да използва естествените материали, а не толкова писалката, маркера и фломастера! За целта съм се запасила с мушама, която залепям на масата, слагам малкия в кустер сийта на стола и се започва едно голямо мазало с пастели бои и пластелини кои колкото може повече! Страхотно шоу е за шалост тати винаги липсва и няма как да се документираме сами  Rolling Eyes ! А за музиката отново любители всички вкъщи свирим на нещо(макар, че аз с моето пияно размяуквам всички котки в окръга, слава богу останалите много ги бива) а той умира за класическа музика от бебе и когато дядо му свири той не мърда, дори си мисля понякога че не диша! Определено има око към музика, много пъти е ревал да махна музика и много пъти е пял, а за танците те дори в колата са документирани! Хубавото в училището което ще го запишем е че има страхотни музикални клубове! Аз съм ужасно пуши както се казва тук и за мен е адски важно да му се даде да опита от всичко и ако се види че има потенциал в дадено нещо и го влече(най-важното) да се побутва леко в тази насока, но съм адски против да се кара насила когато се вижда, че самото дете е нещастно! Ох аз май имам много да кажа за музика, изкуство и спорт това са ми много важни цели за малкия дори ако ще да е само за хоби! Отделно на това той ако не  академик няма как да стане, но определено ще има доста на ръменете си!

# 53
За мен е много важно тои да използва естествените материали, а не толкова писалката, маркера и фломастера! За целта съм се запасила с мушама, която залепям на масата, слагам малкия в кустер сийта на стола и се започва едно голямо мазало с пастели бои и пластелини кои колкото може повече!
Мойто дете всичко си слага в устата, как да й дам да си играе с пластелин?!? Вярно има разни безвредни детски боички, ама ако й се услади, тя не само ще ги опита  Twisted Evil Работата с химикал, молив, фломастер е много добра за дребната моторика и кординация  Peace

# 54
Суи и моето всичко слага в устата все пак все още му растат зъбу у го сърби милото! Затова като е време за тези занимания съм неотлъчно до него! Купила съм от по-полезните материали да не ме е яд ако хапне малко! Днес приятелчето ни си хапна половината пастел, че и за втори си питаше много му се услади! Мисля че за винната моторика може да се използва със същият успех молив и има пастели които са точно за този тип работа! Аз съм малко против пластмасата, макар да имаме много пластмасови играчки предпочитам дървото и ми е важно той да работи колкото се може повече с натурални материали!

# 55
Сю, за да я пазиш от ядене на вкусни боички, можеш да й дадеш да рисува така. В този блог, между другото, има доста приятни идеи за деца на възрастта на нашите - аз много му се кефя.

# 56
Ju страхотен блог, мисля да използвам идеи от там. По напред май пак ти бе6е пускала един друг, който су6то ми хареса.

Николай о6те е много дале4 от игра с пластелин, със сигурност 6те го е изял. Но пук всякакви игра4ки, който се бутат и на татко му отверките са голяма радост. Книгите о6те не ги отбелязва, не се е метнал на майка си, аз умирам за книга.

Титина аз няколко пъти съм се изку6авала да си потурся работа, но за сега 6 те из4акам. Искрено възхи6тение за твой Калин - доста е напред с матеряла.

Аз за Коледа о6те не съм мислила за подаръци, но и мен много ме вълнува въпросът с елхата, а искам да имаме. Моите игра4ки вси4ките са стъклени.

# 57
Заслугата за това което знае е на детската градина, рисуват, учат цветове, други неща.  Имаме и домашно за в къщи, но тогава го караме на български. А и от една седмица си знае и името и си го казва високо като го питаш как се казва ( е казва Кики, но те така или иначе така му викат, щото иначе от Калин става Кейлин)

# 58
Много хубави теми сте подхванали. Ние за Коледа още не сме мислили за малката. По ми е на мисъл каката, 4е ве4е ми е трудно да измисля нещо интересно. За сега сме се ориентирали към кинект за хбокс, но още не сме решили твърдо. За малката ще е някаква игра4ка, 4е до сега не сме и купили нито една, все на кака си от малка използва. Ще следя вашите идеи, може да ми помогнат.
За рисуването, Йоана не проявява интерес, химикалки и фулмастри служат за разхвърляне. И ние сме фенове на музиката, а когато каката танцува е във възторг и запо4ва да танцува и тя.
Аз ве4е не си и помислям за пове4е деца, но ми е мъ4но като гледам колко бързо растат и 4е пове4е няма да си имаме бебе в къщи. И моите принцеси си играят, каката помага много, но и много я дразни и като запо4нат да пищят ми идва да ско4а през прозореца.
Имам един въпрос към мамите от Франция, пазарували ли сте от този сайт http://www.t-a-o.com/ES/moda-bebe-nina/pantal%C3%B3n-12,46.html. Ако някой е купувал ще съм благодарна да сподели впе4атления за ка4есттво и за размера, 4е ми харесаха много няколко пантало4ета и ми се иска да ги купя.

# 59
Мики, не се коркай за Ники.  Hug Според мен никак не е правилно да го сравняваш, в случая с Калин, който е 4 месеца по-голям от Ники. На тази възраст това е страшно голяма разлика.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт