В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 569
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Оказа се , че й е най-трудно по български и литература - с всичките тези понятия и богове, фолклор и т.н , като резултат 4.60 на класната по български и литература  Sad

# 556
Класните не винаги са точния индикатор,особенно по БЕЛ ,защото там силно присъства елемента на субективното оценяване.
Мен пък ме притеснява математиката в смисъл на това ,че прекалено бързо препускат по него . Практически единственото време за упражнение е в къщи.Ама кога,като всеки учител смята предмета си за особено важен. Да не говорим,че има родители,които винаги са били на Вие било с математика,било с друго.

# 557
  • дядовата ръкавичка
Моят твърди, че всичко вече му било лесно .... без музиката  Mr. Green. Любим предмет, като изключим ФВС и изобразително,  е ЧиП. Имат много лабораторни упражнения и правят супер интересни опити, за които той винаги разказва с възторг.
Иначе, и на мен ми се струва, че препускат по материала по всички предмети. Тази година не съм помагала по нищо - нито той ме е питал, нито пък аз имам желание да "препитвам". Вторият срок съвсем няма да мога да се включвам, но  и материалът не ми се вижда чак толкова сложен, че да не могат да се справят сами децата.

# 558
  • София
А какво ще кажете за народния фолклор - снощи като се прибрах и човека ми дава да му ПРЕВЕЖДАМ цял един абзац от една песен за Крали Марко и 30-те юнаци.   ooooh! Аз едва разбирам какво пише там, а тези деца, милите, отдалечени все повече във времето как да се справят?   По мое време изобщо нямам спомен да сме учили тези песни. И наречете ме тъпа, но аз не мога да преценя с какво точно обогатяват знанията им.

# 559
  • Русе
при нас пък класните ги направиха през декември, а сега ги скъсват от контролни. Rolling Eyes иначе добре се справя, по нейни сметки ще завърши с една петица по български. трудничко и е особено като господина има много високи изисквания - няма да има шестица в класа. аз от друга страна си мисля че може би човека има по-особени методи за преподаване - нивото му е много високо, дано има добри резултати. изобщо учителите имат някакъв странен педагогически подход на преподаване, изпитване, поддържане на интереса. отначало ревнах, но като че ли резултат има. това ми дава тема за размисъл, че зад всяко действие може би има скрит смисъл, породен от опит, макар и на мен да ми се вижда утежняващо, стресиращо и нелогично.

# 560
Айяла,аз по скоро имах впредвид,че материала който изучават например по геометрия/трапец, паралелепипед / е важен и доста често се пада по изпити,олимпиади и т.н.затова опита,който придобиват в процеса на решаване е много важен,а те практически какво: урока,2-3 задачи за домашно и хайде следващия урок.Защо да не е лесно. Моят син вече е забравил формулите за триъгълник,успоредник и т.н.,които учиха преди извесно време,а те са основа за надграждащ материал.Изненадата идва края на 7 клас,когато си мислиш че щом е имало 6,значи всичко е о.к.
Е да ама не,хайде сега частни уроци.

# 561
  • гр. София
harry10, и ние снощи се борихме с текста на фолклорната песен за Крали Марко!!!!  hahahaПросто нямам думи за да изкажа възмущението си за текстовете, които изучават децата ни!!!! Но при нас беше по-екзотично - ние имахме да направим преразказ!?????? #Crazyкато превърнем песента в приказка!!!!! ooooh! Как ви звучи!!!!

# 562
harry10,и аз съм втрещена от съдържанието на учебника по литература на "Просвета"!Направо топ-идиоти!Не мога да накарам детето да учи нещо,което не разбира и което е толкова отвлечено.Очаквам други родители да споделят как мотивират децата си да учат този материал.Дано на други издателства съдържанието да е по-достъпно за децата!

# 563
  • София
harry10, и ние снощи се борихме с текста на фолклорната песен за Крали Марко!!!!  hahahaПросто нямам думи за да изкажа възмущението си за текстовете, които изучават децата ни!!!! Но при нас беше по-екзотично - ние имахме да направим преразказ!?????? #Crazyкато превърнем песента в приказка!!!!! ooooh! Как ви звучи!!!!
Е да де. То това беше и при нас - да го превърне в пререзказ. Да не си помислите, че му е хрумнало да си прочете материала предварително, ей така за кеф! Joy    Нищо подобно!
А бе с една дума: Ужас! За мотивация изобщо не мога да говоря - бита кауза! А и не съм сигурна, че точно за това искам да го мотивирам, като аз себе си не мога да убедя, че е полезно.

# 564
  • дядовата ръкавичка
Айяла,аз по скоро имах впредвид,че материала който изучават например по геометрия/трапец, паралелепипед / е важен и доста често се пада по изпити,олимпиади и т.н.затова опита,който придобиват в процеса на решаване е много важен,а те практически какво: урока,2-3 задачи за домашно и хайде следващия урок.

Да, разбирам и съм напълно съгласна. Още повече, че това което учат сега, би могло да намери реално приложение в живота - да сметнат колко плочки за банята ще са им нужни,  материали за къщата и др. Аз искам децата ми да имат цялостна представа за света, който ги заобикаля, а тези знания се придобиват точно до 7 клас. Затова и не акцентирам само на БЕЛ и МАТ, за тях ще мислим като му дойде времето.

В литературата не съм се задълбочавала, може би и при нас изискванията не са толкова високи. Не са правили родословно дърво на Зевс  Mr. Green, учиха фолклор, но петокласникът не ме е питал за нищо. Наскоро трябваше да правят трансформиращ преразказ от името на герой, та по този повод ми разказа една чудесна легенда за Бог и Луната. Не знам по кой учебник са. За домашно обикновено имат отговор на литературен въпрос, който учителката държи да е подробен, а не просто отметнат с 2-3 изречения.

# 565
Да обаче ако не се намеся отговора наистина е с 2-3 изречения. Не знам кога ще проумее ,че трябва да отговори подробно,иначе е много обстоятелсвен когато ми отговаря по други въпроси Simple Smile.Голям сладур!

# 566
  • София
Да, и аз съм от тези, които снощи момагаха при превода на наизвестния диалект на песента Крали Марко и превръщането му в приказка. На някои места не се справих с превода. Joy

# 567
Просто нямам думи за да изкажа възмущението си за текстовете, които изучават децата ни!!!!

Точно това имах впредвид относно трудността по литература  Peace

# 568
Аз съм възмутена от последното решение на Министерството на образованието - в стремежа си да усвоят пари по европейски програми ще доведат децата до лудост. Вчера присъствах на родителска среща в провинциалното училище на моето дете. Бяхме уведомени от кл. ръководител, че децата, които пътуват от друго населено място ще трябва задължително да бъдат на занималня до 17.00 часа, като обяснения получих, че това е по програма на министерството и е задължитерна за всички ученици до 7 клас. В следствиена това детето ми ще се прибира в къщи в 18.00 часа, като е станало в 6,30 часа, за да отиде в училище. Това е лудост на болни мозъци, които изобщо не се интерисуват от това как ще се чувстват на децата при пристоя си от около 10 часа в училище.  

# 569
Аз съм възмутена от последното решение на Министерството на образованието - в стремежа си да усвоят пари по европейски програми ще доведат децата до лудост. Вчера присъствах на родителска среща в провинциалното училище на моето дете. Бяхме уведомени от кл. ръководител, че децата, които пътуват от друго населено място ще трябва задължително да бъдат на занималня до 17.00 часа, като обяснения получих, че това е по програма на министерството и е задължитерна за всички ученици до 7 клас. В следствиена това детето ми ще се прибира в къщи в 18.00 часа, като е станало в 6,30 часа, за да отиде в училище. Това е лудост на болни мозъци, които изобщо не се интерисуват от това как ще се чувстват на децата при пристоя си от около 10 часа в училище.   

Тия хора наистина са луди  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт