Априлски мами, любящи, гадаят за сини или розови гащи!

• 37 292
  • 784
  •   1
Отговори
# 75
 Момичета, моля ви, ако някой може да ми помогне - от вчера имам болки ниско долу (мисля,че е матката), но до сега не съм имала контракции и не знам дали са именно те. Болката не е голяма, но е доста честа и особена, не мога да я опиша. Утре съм на преглед, но ако някоя от вас е имала контракции и може да ги опише, много ви моля, ще ми помогнете да спя тази нощ. Първа бременност ми е и вероятно се притеснявам повече от нормалното.
Оф,прекалих май с поста.
Предварително благодаря на всички,които ще ми отговорят! Hug

# 76
Честита ни нова темичка! Голяям   bouquet на авторките!

Влизам съвсем набързо, за да те успокоя Denitsa_Georgieva , доколкото мога. Възможно е да са контракции това, което усещаш. Най-добре изпий 1 но-шпа, ако усещаш още болка, може още една да изпиеш. Полегни и почивай. Ако случайно, дано не, но получиш кървене или зацапване отивай веднага в болница, за да те видят. За сега не е толкова сериозно, може да си се преуморила или претоварила, но се следи. Стискам палци да мине само с тази болка  Praynig

# 77
Denitsa_Georgieva
Ако са спазми на матката, на мен лично ми помага когато легна и си вдигна краката по-нависоко така че да може да се отпусне. Важното е да дишаш дълбоко и бавно, все едно си ядосана и искаш да се успокоиш,след няколко минути минава. Другата поза е: заставаш на колене с опрени на земята лакти, глава опряна на юмруци и максимално отпуснат гръбнак. Втората поза помага и при болки в гръбнака от бременността.

# 78
И аз трупнах доста кг до сега!В началото много се притесних, защото знам, че не е хубаво!А не съм злоупотребявала никак, даже мога да кажа, че не се хранех!После се поразрових и прочетох, че е свързано с хормоните!Някои мами качват в началото доста кг и после спират, други трупат по-късно!

Сега гледам да ям разнообразно и здравословно, качвам си, но много малко!Примирила съм се, че явно ще съм тюленче, но не се тревожа защото менюто ми е съобразено със здравословни правила и не се тъпча!

dior.84 аз ходя на ЖК в Майчин дом-Варна при Стежи Петкова!Много съм доволна, а и от началото на бременността си ме наблюдава д-р Боян Георгиев!Страхотен е!Винаги засмян, предразполага те, обяснява всичко, а и е много добър специалист!

# 79
Denitsa_Georgieva не се тревожи мила!При мен нали ситуацията е с ниско разположена плацента и опасност от контракции!Пия си no spa всеки ден 3x1 и за сега са спокойни нещата!Ако имаш под ръка глътни едно хапченце и лягай да почиваш!

Контракциите при мен се проявяват като болки ниско долу и няколко пъти получавам зацапвания!Много често се случва, когато се натоваря или притесня!Сигурна съм, че всичко ще е наред, не се шашкай излишно!Говори утре с лекаря! Hug

# 80
Страхотни сте, прегръщам ви безкрай!
Много ме успокоихте наистина! Пих едно Но шпа и лежа. Страшно мерси за бързата реакция!
 Hug Hug Hug

# 81
  • Варна

И аз съм качила няколко кг, мисля че в рамките на нормалното..коремчето личи.На следващата Жк ще кажат....

Black fire мерси за отговора...В Майчин дом съм ходила само един път на преглед много отдавна и нищо не съм чувала за тези доктори..

Днес повървях май доста повечко - около 3 часа някъде и едвам се пибрах накрая...Легнала съм да почивам и съм взела но-шпа че имам и леки болки...Но аз и по принцип си ги имам от време на време и не съм спряла да си вземам но-шпато Simple Smile

# 82
Аз за болките мога да вземам само свещички индомецин, от но шпа или папаверин повръщам.

# 83
записвам се и аз в темата Hug

ми ... сложете ми сини гащи, вече съм се попримирила Rolling Eyes

# 84
Ето ме и мен в новата тема  Grinning
Честито на разбралите цвета на гащите  Mr. Green
Аз вече съм много зле от към кръст. Или по-точно лявата част на таза. Може би се води седалищен нерв - не знам. Направо да ви кажа е ужасно. От няколко дни не мога да ходя, да се движа, да седя, да спя - нищо! Болката е нетърпима. Предполагам става въпрос за прищипан нерв. В четвъртък съм на док и ще му кажа пък да видим развитието. Само аз ли съм с проблеми в тази част на тялото и то на толкова ранен етап - началото на 4 месец? УЖАС!
Аз ще лягам, че вече ми се затварят клепачите. Все още съм си така със съня. Лягам рано, защото не издържам до късно и ставам по 100 пъти до тоалетна и след това макс 7:00 съм на линия.
А съм много навита за лекциите в Анел, ама мисля да ходя като започнат новите от ноември. Тогава ме пишете и мен в бройката  Laughing
Хайде погал по коремчетата и лека

# 85
Имам проблем с кръста още преди да забременея, а след това положението стана кошмарно. Правя си упражнения, друг вариант няма, моя лекар преди месец това ми каза. Сега съм си купила топка и с нея ще правя упражнения за гръбначния стълб, че положението с напредване на месеците ще е по-зле.

# 86
  • Бургас
Момичета, знаете ли какво е нужно, за да си сменя вече избрания АГ? Извинете ме, че се включвам само с въпроси, но няма кого да питам, а в гуугъл нищо не ми излиза. Близките ми приятелки все още не са минавали по този път. Знам, че имам право на 2-ри избор, но се притеснявам, ако трябва да обяснявам пред настоящия ми АГ.
То така или иначе и на частно и по здравна каса, пак си плащаме почти всичко, но...
Благодаря ви предварително!

# 87
D&G
Аз имам проблеми с кръста, или по-точно връзката между таза и гръбнака, от около 3 седмици. Работата ми е твърде статична и можа би затова така ме боли. Започнах да прекарвам почивните си дни в ходене по 2-3 часа, с почивки, и започнах да ходя на гимнастика за бременни. След гимнастиката още на следващият ден болката беше отшумяла и сега не е толкова силна,но пак си е там.
Така ще е, че и повече ще боли, но определено си заслужава.
Лека и мека

# 88
Persona grata
Мисля, че ти трябва направление от личният лекар.

# 89
Да, трябва ти направление от личния лекар на което ще е упоменато "смяна на лекар по програма майчино здравеопазване", нещо такова. Личният лекар знае какво точно.

Общи условия

Активация на акаунт