Априлски мами, любящи, гадаят за сини или розови гащи!

• 37 293
  • 784
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
nnadiaa , благодаря, мила! Това го знам, но освен новото направление нужно ли е нещо друго - основния ми проблем е, че искам да избегна неловки обяснения пред настоящия ми АГ, много съм притеснителна в такива ситуации, а стрес не ми липсва и без това. Трябва ли да уведомявам или да искам някакви документи и от първоизбраното АГ? Това е по-точно моя тъп въпрос?

# 91
ако имаш копия на изследванията си ги занеси на новия АГ, иначе няма какво да се обясняваш със стария АГ - никакво уведомяване или от този род.

# 92
  • Бургас
anichka.bs, благодаря Hug Много ме успокои. Значи, ще мога да се възползвам от тази услуга  Simple Smile

# 93
Момичета малко да разведрим обстановката:)

Как се пазите по време на секс докато сте бременни?
Crazy

# 94
  • София

Crazy
  201uu

# 95
Ние с мъжа ми сме под запор за секса!Под карантина съм Laughing

# 96
Здравейте,
Относно болките в кръста, не се притеснявай D&G , доста мами ги получават в различни моменти на бременността. При мен е втора бременност, като сега ги имам още откъм 2-ри месец, понякога са толкова силни и резки, че не мога да се помръдна. И мен ме боли вляво, ниско долу. Като че ли най-много ме боли особено като съм легнала. Но и през деня си ме стяга.
Споделих това с Аг-то, като от медицинска гл.т. може да е :
- разтягане на матката и контракции,
- някакво възпаление на бъбреците, което може да се "хване" с изследване на урина.
Според мен има и още една причина - преумора и/или претоварване на тялото с вдигане на тежко.

При мен помагат някой неща, които можеш да изпробваш:
- избягвам да вдигам тежко, при първата си бременност се стремях да не е повече от 1-2 кг за кратко време, още повече че товаря дамската чанта с какво ли не и като мина през магазина Simple Smile Сегашната ... какво да ти кажа, като вдигна по обед нещо тежко и вечер кръста "ми се обажда",
- в случай на остра и продължителна болка, гледам да полегна и да пия 2 хапчета Но-шпа. При почивка, сън - лягам с възглавница между краката, ако нещо не ми е удобно и гърба подпирам с възглавница. Ако работиш статична работа, помисли за положението на тялото през по-голямата част от деня, да не би оттам да идва натоварването.
- консултирай се с АГ за прием на магнезий, полезен е да се приема по време на бременността и после при кърмене.
- домакинските дейности, гледам да ги върша седнала, доколкото е възможно.
- относно ставането до тоалетна нощем, като че ли е неизбежна част от бременността, аз лично гледам да ограничавам приема на течности 2-3 часа преди сън.
Сигурно има още какво да се напише по темата, но ти пожелавам по-леко и бързо да отминава болката.
Поздрави,
П.С. извинете за обстоятелствения пост  Peace

# 97

Crazy

При нас сексът е мираж  Sad

# 98
Страхотна нова темичка ! Мамите от Варна,ако могат да пишат при кого са на Жк и дали са доволни засега !
Здравейте и честита нова темичка, на всички! Аз ходя на ЖК в Окръжна болница при д-р Славчев, засега съм много доволна.  Hug

# 99

Crazy

Ние  правим секс  през 1-2 дена  Laughing

# 100
D&G , аз имам болки долу в ляво в таза още от 14 г.с., АГ-то ми каза единствено да почивам, защото от преумора се влошават. От 2 седмици съм в болничен, почивам много и болките не са се появявали. Аз вече не заспивам рано,но и не мога да спя спокойно и продължително - будя се поне по 2-3 пъти(не винаги заради тоалетната). Почивай,колкото можеш повече.
А на всички работещи бремелинки - лек, спокоен и приятен работен ден!

# 101
  • Ямбол
Здравейте и от мен днес....
Хубава темичка сте захванали. Аз още от първата бременност имам проблем с кръста и по точно казаха ми че е радиколит, боли ме кръста и чак единия ми крак се схваща и направо си куцам. Общо взето няма много алтернативи за лечение особено в нашето състояние. Трябва да се пазим да не вдигаме тежко и по леко с домакинската работа...мен много зле ми влияе прахосмукачката, веднага ме заболява от нея.Предния път доки ми каза че може само фастум гел да ползвам за кръста,това е.!
По повод на забавната част...и ние правим секс, защо не, през 1-2 дена, няма лошо, само по кротичък да е   Embarassed
Ми това е , честито на всички дето си знаят пола на бебенцата, аз се надявам другата седмица при прегледа доки да го види.
Погал по коремчетата    Hug

# 102
  • Пловдив
Добро утрооо!!!  Hug Hug Hug

Лагуна, имаш моите стиснати палци!  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Вчера бях като парцал цял ден, но като се прибрах заспах в 19.00 и днес съм ок. Поне не ме боли глава. Будих се сто пъти, много често ходя до тоалетната, но все пак се наспах доволно.  Grinning
Аз днес ще се обадя на док да отида да видя бебето, че не мога да изтрая още две седмици. Нещо си вкарвам разни паранои. Психясвам се сама, като чета разни лоши неща.
Момичета вашите гърди как са? Моите в началото пораснаха много, бяха така напращели, че все едно всеки момент ще експлоадират, но сега не ги усещам така. Пак са големи, но не така чувствителни и болезнени като преди. Снощи моето момче ми каза, че преди са ми били по твърди и сякаш по-големи и направо ме стресира допълнително.

Хубав ден!!!

# 103
Дриймър, нормално е това с гърдите - моите също вече не ме болят, няма го това напрежение .. не се налага да се мажа с успокояващо масло... сега тия месеци ще ни мине всичко - и ходенето до wc през 30мин, и гадене, и болка в гърдите .. (при мен има само главоболие и понякога тежест в яйчниците, също като преям се чувствам дискомфортно в корема) ... но средеата и края на този триместър трябва да сме най-добре от цялата бременност... след това да му мислим - отново тоалетна, болките в кръста се увеличават при непр.пози и прочие.
Не се психирай ... аз спрях да чета каквото и да е сериозно - само тук, ФБ (и то Априлки), уроци по испански за начинаеш и си смъквам по някое друго филмче - т.е. серийка на модерното семейство .. и  "психозите" ми спряха (останаха малко, мъничко ... мънинко хих, депресии - но те не са ми свързани с бременността). Горе главата, днес ще е слънчево - аз ще си полекувам главоболието на терасата, може и да се поразходя ... измисли си ти какво ще правиш - не се отпускай?!

Лагуна, всички мислим за тебе .. всичко ще е ОК, но бързо-бързо да се върнеш и да кажеш!!!

# 104
  • Пловдив
s.kov, благодаря ти за успокоителните думи  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт