Априлски мами, любящи, гадаят за сини или розови гащи!

• 37 305
  • 784
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте мацки и честита нова още по-страхотна темичка, дано се изпълни с много розови и сини гащи !!!
Аз съм доста обезпокоена , от снощи си мисля само глупости в главата защото навърших 16 седмици а досега не съм усетила бебчето. Cry
Виждам че повечето от вас вече ги усещат редовно аз съм от днес 17 седмица и дано има някоя която е около мен като термин , та да не съм единствена неусетила.Само да поясня че е първа бременност , плацентата е отпред на корема и тежа 73 кг.Дано има някоя от вас с подобни параметри и да се успокоя.На преглед съм в понеделник на Ж.К , тогава ми е обещан 1-я ехограф от Ж.К/мисля че имам право на 3 броя за цялото Ж.К./Незнам как ще оцелея до понеделник. Sad Cry
По повод срещата в Пловдив , аз на 04.11 съм в София на ехограф при доки и после пътувам за Пловдив , там ще бъда в петък и събота , чак в неделя ще пътуваме обратно за Плевен.Ако някой желае да се срещнем в Пловдив нека ми пише.

# 121
  • Плевен
Честит имен ден на всички празнуващи! Simple Smile

# 122
Къртиче, по ЗК имаш право на два ехографа по време на бременността.

# 123
Момичета, от къде се виждат тези щъркелчета или гащи? Аз от понеделник вече знам и искам да си сложа синичко...

# 124
Здравейте мацки и честита нова още по-страхотна темичка, дано се изпълни с много розови и сини гащи !!!
Аз съм доста обезпокоена , от снощи си мисля само глупости в главата защото навърших 16 седмици а досега не съм усетила бебчето. Cry
Виждам че повечето от вас вече ги усещат редовно аз съм от днес 17 седмица и дано има някоя която е около мен като термин , та да не съм единствена неусетила.Само да поясня че е първа бременност , плацентата е отпред на корема и тежа 73 кг.Дано има някоя от вас с подобни параметри и да се успокоя.На преглед съм в понеделник на Ж.К , тогава ми е обещан 1-я ехограф от Ж.К/мисля че имам право на 3 броя за цялото Ж.К./Незнам как ще оцелея до понеделник. Sad Cry
По повод срещата в Пловдив , аз на 04.11 съм в София на ехограф при доки и после пътувам за Пловдив , там ще бъда в петък и събота , чак в неделя ще пътуваме обратно за Плевен.Ако някой желае да се срещнем в Пловдив нека ми пише.

И аз още не съм го усетила макар че ми е 2 бременност и вече би трябвало да го усещам Sad

# 125
karti4e, хич не се притеснявай. Аз с първата си бременност не усещах бебето чак докато започна да мърда вътре из корема ми. Сега съм на 14 г.с+няколко дни и ми е втора бременност и пак нищо не усещам. Наистина няма за какво да се тревожиш, явно не всички усещат еднакво рано.

Аз имам въпрос към мамите правили вече ФМ в МЦ Фемина. Дадоха ли ви запис на диск и дали доплащахте за него или е включено в цената на прегледа?
На сайта им гледах че след ФМ дават диск, но не става ясно доплащаш ли.

Ще очаквам отговорите ви:)))

# 126
karti4e, хич не се тревожи. Аз питах моя док кога трябва да го усетя, защото ми е втора бременност и всички казват, че по-рано е моментът. Той ми каза, че няма такава зависимост и трябва да го усетя към 18та г.с.  Hug
Някои питаше за АГ във Варна - моят доктор е д-р Шопов, преглежда в Градска  Peace Много съм доволна от него  Heart Eyes

# 127
Благодаря ,на всички за топлото посрещане!Моят преглед днес мина,всичко с бебето е наред.Беше доста активно и затрудни док с взимането на мерките.Относно пола каза,че пъпната връв е между крачетата му и може и да го заблуждава,но клонеше към момче.Показа ми една бяла точка,за която каза,че може да е мъжкия му атрибут:).Така,че сложете ми сини гащи,а после,ако се наложи ще ги пребоядисаме:)Аз усетих движенията на бебето преди около 10 дни,но май при всеки е много индивидуално,както и наддаването на килограми.Засега съм отгоре с 4,от 57 станах 61 кг.

# 128
juliats, честити сини гащи (засега)! Важното е, че бебчо е здрав и подвижен, пък гащите лесно ще ги пребоядисаме:)

# 129
Аз си видях резултатите от втория БХС, но ще изчакам разяснения по тях. Мисля, че всичко е ок.
Аз още не съм усетила бебето, а ми е втора бременност, но е важно да е добре бебчо. Приятна вечер.

# 130
karti4e, хич не се притеснявай. Аз с първата си бременност не усещах бебето чак докато започна да мърда вътре из корема ми. Сега съм на 14 г.с+няколко дни и ми е втора бременност и пак нищо не усещам. Наистина няма за какво да се тревожиш, явно не всички усещат еднакво рано.

Аз имам въпрос към мамите правили вече ФМ в МЦ Фемина. Дадоха ли ви запис на диск и дали доплащахте за него или е включено в цената на прегледа?

Диска се заплаща отделно 10.00 лв, но преди да влезнеш на преглед по- добре питай и жената ще ти каже дали на нея трябва да кажеш или на лекарката. Аз не съм искала диск дадоха ми две снимки, които не се плащат.

# 131
Благодаря от сърце на всички ви  Hug Praynig
Дано до понеделник да изтрая , че не ми се плаща 45 лв за ехо .Другата седмица се пада и в понеделник да го гледаме и в петък на 4Д.
Ще правя и повторните за Ж.К за ПКК , урина кр,захар и др.които са необходими изследвания за втори триместър.Знаете ли дали ще ми вземат пак вагинален секрет или чак в края на бременността?
На мен вчера ми се случиха неприятни емоции с осчетоводяване на един 30 дневен болничен , та си имах доста тичане по банки, НАП и НОИ и изръсих доста адреналин , та затова се трвожа и за бебето.Дано наистина всичко е О.К до финала. Praynig

# 132
  • София
karti4e, и аз от днес съм в 17 седмица, качила съм 6 кг от 54, сега съм почти 60, освен едно боцкане преди два дни, което прилича много на описаното от Satori, бебето не съм усетила, също ми е първа бременност. На преглед съм чак на 03.11., но мисля да не се психясвам и се надявам всичко да е наред.

# 133
  • Варна

Момичета, ние всички усещаме болки,придърпвания ,боцкане,някой път остри болки като ставаме за секунда и какво ли още не и мисля че ще е трудно дори и да мърда бебо да го усетим,кое точно е...Не се притеснявайте ! Знам че за нас,които ни е първа бременост...сме по-предразположени към постоянно мислене за какво ли не !

# 134

Blagodarq!

Диска се заплаща отделно 10.00 лв, но преди да влезнеш на преглед по- добре питай и жената ще ти каже дали на нея трябва да кажеш или на лекарката. Аз не съм искала диск дадоха ми две снимки, които не се плащат.

Общи условия

Активация на акаунт