Сурогатното майчинство в България

• 148 874
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 1 200
Tea13, май го уточняваме за кой ли път. Защитаваме правото на избор. Големи хора сме, психически и физически годни да направим избор и вземем решение. Иначе щяхме да сме под запрещение.

Явно не сме го доуточнили, защото да имаш дете въобще не е "право".

# 1 201
  • сред маслини и портокалов цвят

Моля защитничките на СМ да ми отговорят коя е майката при донорска яйцеклетка. Благодаря им предварително за честността.

Майка е тази, която отглежда детето- и при донорска яйцеклетка, и при СМ, и при осиновяване.

# 1 202

Димчо, дано и до болници не си прибягнала, иначе как щеше да действа естествения подбор се чудя.

Никът ми е ДиНчо. И за това, че съм здрава и не съм прибягвала до болници ли трябва да се чувствам виновна и да нямам право на мнение ли newsm78..... Отивам да се срамувам.

Не е задължително да се срамуваш, но защо ражда със секцио, а не остави естествения подбор. Секциото беше по медицински причини, защо използва медицината... интересно, за теб може, щото имаш медицински проблем, за другите имащи възможност да използват СМ пак поради медицински проблем, не може.

П.С. Извинявам се че съм обърка ла ника ти. Никът ми е ДиНчо., не всъщност никът ти е  Dincho

# 1 203
Tea13, май го уточняваме за кой ли път. Защитаваме правото на избор. Големи хора сме, психически и физически годни да направим избор и вземем решение. Иначе щяхме да сме под запрещение.

Явно не сме го доуточнили, защото да имаш дете въобще не е "право".
Явно не си разбрала, и харта за правата на човека цитирах, ама кой да чете...

# 1 204

Независимо дали ще стават СМ, ще изберат секцио по желание, ще пушат или ще се женят. В крайна сметка, говорим за нормални възрастни хора, които имат право на избор.
Нали? В другата тема, обаче не си толкова убедена, че е естествено нормални възрастни хора да имат право на избор.

Напротив - и съм го казвала и в другата тема нееднократно. Това, срещу което съм, е едностранчивото представяне на рисковете. Ключовата фраза, която не си цитирала тук, е "информиран избор". Трудно ли ти е да разбереш? Налага ли се да повтарям или обяснявам още нещо?

# 1 205
не ми пречи ни най-малко , да си пише , исках да кажа - пише предълги постове ,
нека си ги пише ,
интересно ми е дали ще иде в някой английски форум за сурогатни да ги ''благославя '' така ...

Тука, пак да спомена, прочети поне частта за БГ и за впечатленията, които имам от Англия като манталитет на хората, които съм срещнала и тогава ми говори за благославяне. Защото аз не обидих някого, че е  неспособен да износи едно дете, но ме забиха веднага, защото съм бременна. Това в  английски форум, пък било то и за сурогатство едва ли ще ми се случи...надявам се.
И какво като не съм стояла 10 години? Не мога д аимам впечатления ли или може би вие дето киснете там от един куп време сте много по-напред от мен, защото не ви се е наложило да се върнете за известно време?! Жалко, че времето, което сте престояли в Англия не ви е помогнало поне от куртоазия да станете по мили  Whistling

Ох, какво ли разбирам аз...нито имам поглед настрани, нито пък ме засяга проблемът лично...Даже съм и бременна...не ме е срам!

Най- се радвам, когато някой си направи труда да чете мненията на другите от други теми и да ги размята насам натам  Laughing Толкова отчаяно ми изглежда..ама така сме ние бременните, от хормоните лесно се отчайваме  Wink

Лека нощ, бъдещи майки!Пожелавам на всички ви да имате деца както и когато решите, съвсем искрено, както вие искрено се зарадвахте че съм бременна   bouquet

# 1 206

Ох, какво ли разбирам аз...нито имам поглед настрани, нито пък ме засяга проблемът лично...Даже съм и бременна...не ме е срам!

Аз пък мисля, че проблемите ти със забременяването са ти оставили траен белег. Непрекъснато повтаряш как си бременна, подозираш, че тия без деца ще те прокълнат и ти завиждат.

(Няма да те питам как точно ти хрумна това, че да не стане неудобно.)

Я се отпусни малко. Нито си единствената бременна тук, нито си единствената с деца (дай, боже - в твоя случай).

# 1 207
Поразяващата уста, дано всичко се дължи на бушуващите ти хормони в момента и като родиш не гледаш на другите деца като на "генна каша".

Много грозно изказване от страна на бъдеща майка, пък и докоснала се до английската чувствителност

# 1 208
Поразяващата уста, какво значение има дали си бременна - кой го е грижа? Аз бях бременна три пъти и имам две прекрасни деца от две прекрасни бременности - първата я прекъснах по собствено желание... Муха да бръмне покрай мен и съм бременна - но какво от това, темата е друга... Не зная защо си мислиш, че някой злобее заради твоята бременност, но точно ти като бременна би трябвало да знаеш какво им е на жените, които знаят, че никога няма да им се случи... Защото няма нищо по-хубаво от това, жената сама да износи и роди бебето си...

# 1 209
Динчо , ако беше запозната с понятието 'цитоплазмена наследственост' сигурно щеше да останеш учудена, че някои хора и животни имат по двама биологични бащи, например. Или неприемането ти се ограничава само до биологичните майки?

Как става тоя номер с двамата бащи?

# 1 210
Динчо , ако беше запозната с понятието 'цитоплазмена наследственост' сигурно щеше да останеш учудена, че някои хора и животни имат по двама биологични бащи, например. Или неприемането ти се ограничава само до биологичните майки?

Как става тоя номер с двамата бащи?

На мен ми е по-интересно как става номера с двете биологични майки... Съвсем ми разбихте представата за биологично...  Crazy

# 1 211

Признавам, че ме интересува повече майката. Биологичните бащите не са ми приоритет.
Според моите скромни познания по биология при хората женският индивид отделя яйцеклетка, която се опложда от сперматозоид. И пак женският индивид износва плода 9 месеца и го ражда. Какво да направя, че не приемам тези действия да се правят от два женски индивида......казах вече консерва съм. Странно ми е някой да има две биологични майки. По тази същата причина не приемам и донорските яйцеклетки.
Моля пак да ми отговорят защитничките на СМ коя е майката при донорска яйцеклетка.

Димчо, дано и до болници не си прибягнала, иначе как щеше да действа естествения подбор се чудя.

Никът ми е ДиНчо. И за това, че съм здрава и не съм прибягвала до болници ли трябва да се чувствам виновна и да нямам право на мнение ли newsm78..... Отивам да се срамувам.

Не е задължително да се срамуваш, но защо ражда със секцио, а не остави естествения подбор. Секциото беше по медицински причини, защо използва медицината... интересно, за теб може, щото имаш медицински проблем, за другите имащи възможност да използват СМ пак поради медицински проблем, не може.

П.С. Извинявам се че съм обърка ла ника ти. Никът ми е ДиНчо., не всъщност никът ти е  Dincho

Впечатлена съм, че знаеш как съм родила   bouquet
Но въпреки това не виждам СМ като решение на медицински проблем, сори.

Майка е тази, която отглежда детето- и при донорска яйцеклетка, и при СМ, и при осиновяване.

Да бе да, важното е да се роди желаното от теб дете. Съжалявам, но не ти вярвам. За теб явно е важно не да се грижиш за дете, а да имаш желаното от ТЕБ дете. Няма значение дали е твое генетично, дали ти си го родила или осиновила, важното е да отговаря на твоите виждания.

# 1 212
Моля пак да ми отговорят защитничките на СМ коя е майката при донорска яйцеклетка.

Защо повтаряш като папагал - отговори ти се нееднократно?

# 1 213

Напредъкът на науката и медицината дава възможност на все по-широк кръг хора да имат собствени деца посредством различни начини. А обществото пък узрява и доказва, че напълно нормално развити и щастливи индивиди могат да бъдат отглеждани в най-различни конфигурации ( не само класическата на мама и татко). За има няма десетилетие - две преформулирахме идеята за семейство.

Това звучи колкото реално, толкова и притеснително. Една крачка има до това мъж да роди и пак ще бъде ОК, пак ще се развяват лозунги, че има право да роди и т.н. Simple Smile Силно ме притеснява факта, че за десетилетие - две *бахме мамата на милиони и милиони години развитие на човека като същество и най-вече, намесихме се в светая светих - създаването на новия живот. Има ли въобще някакви граници? Докъде може да стигне реализирането на нечия фантазия?

А дали обществото узрява? Не, по-скоро обезумява.  

# 1 214
А, няма нищо, не се притеснявай. Поне признаваш, че си консервативна и 'ти е странно' а не вадиш абсурдни ( до азбучни пропуски...) аргументи.
Богоизбраният народ отдавна се брои по майчина линия. Има защо Twisted Evil

вива нова,
, не знам докъде ще стигне:)

Общи условия

Активация на акаунт