Любители на котки тема 55

• 46 919
  • 722
  •   1
Отговори
# 120
Много е наперен този Мачото, бе. Страхотен портрет Simple Smile
Това за препускането преди акане го знам още от кучето си. То така милото, като го извеждахме, първо правеше няколко спринта в кръг и после се облекчаваше и аз все си мислех колко е съобразително и бърза да си раздвижи метаболизма заради нас, за да не закъснеем за работа.
Мацухи засега не се изнервя преди посещения на Колизеума. Прави ми впечатление все пак, че е доста ... производителен. Замислих се за идеята да производство на котешки торове. Ако се търсят, под пари ще останем. Иначе вечерното издияване е задължително. Сега нали си имаме и дърво и достъпа до гардероба е свободен. Хвърляме му една мишка отгоре и той ходи и ни я носи пак да му я хвърляме. Абе, цирк Глобус стана вкъщи  Laughing

# 121
  • София
Добър вечер!

Дидитка, съгласна съм, че са две различни неща. А някои от методите, които си описала, ги прилагам (лекото "тупване" по темето, придружено с "НЕ!", спиране на играта след като ме захапе). Аз също се надявам да има начин да се възпита една котка, затова се допитах до хората с повече опит. Ще прегледам и линковете, които Lumikki е дала. Иначе не се оплаквам от него, както написах, аз си го обичам и такъв. Просто другият котарак е абсолютна плюшка, не знам какъв е бил като малък (мъжът ми не помни) и ми беше интересно как е при другите котаци.

И за да не е съвсем спам ето една негова снимка от преди година, когато беше на 2 месеца.

# 122
  • София
Благодаря за включванията на всички  Hug И на Тина за инфото.

В момента при мен са последните (за сега) селски мацки за кастрация.Вчера забелязах че имат някакви лишейчета...днес ги наквасих порядъчно със сребърна вода,утре пак.Или направо ще идем до ветовете,не знам...90 % съм сигурна че е микроспория.Четох че е мн упорито  Confused Дано Лигла не я прихване и по нас да не тръгне.

Утре  по светло ще ги нащракам да ви ги представя  Laughing

ЧРД на ahasver , котешки радости и късмет  newsm67

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 23:21 от Марипоса

# 123
buttinsky, дай една снимка на това дърво, че ми е любопитно как сте се обзавели  Laughing От много отдавна кроя подобни планове за нашия хол, но у нас пък мъжо не е фен на идеята...

# 124
ahasver, честит рожден ден! Жива , здрава и скоро да се обзаведете с мечтаното второ пухче!
Марипоса, чакам с нетърпение да покажеш мацоните!

# 125
Да си платя данъка

ahasver, честит рожден ден!

# 126
  • На небето
Estell , котарака живее навън от поне година. Не мисля, че има шансове да му намеря дом. Хората едва се навиват да си вземат малко коте, а възрастен котарак никой не иска.
Спомням си за Опашатия като търсехме дом, как никой не го искаше и добре, че Котково го взе, ако не беше тя , и досега щеше да си е на улицата.
А и да е само той... има поне 4-5 котки  около блока, които някога са били домашни, съдейки по гальовността им и жаждата за човешка ласка. Мони понеже обикаля все около блоковете в търсене на котки, ги знае всичките и редовно ми носи  някоя котка като съм навън. Гушкаме ги, храним ги и дотам.

Не съм съгласна, аз като бях пуснала обява за моя котарак, много хора се обадиха. А аз не го намирам за особено красив. В последствие той се укроти и насилствените му изблици престанаха и си го задържах. Но имаше доста хора, които не ги спря това, че е голям котарак. Имаше хора които си търсиха 2-ра котка за другар на своята. Дори едно семейство ми предложи да дойде от София до Варна само за да го вземе. Имаше едно момиче което, ми каза, че иска голяма котка, понеже няма време да се занимава с мъниче. А и котката се е оформила като характер и е улегнала, а малкото изисква повече грижи и внимание. А тя работила и нямала време да го учи и възпитава. Искала вечер като се прибере да си има другар и компания. Може би имаше около 20 човека които ми се обадиха с желание да го вземат. На всички мераклии бях обяснила, че котарака ми е с проблемно поведение и не е подходящ за семейства с деца, но нито 1 от тях не се отказа. На предното коте което спасих също му намерих дом след като порасна (а то бе едно черно бяло и невзрачно), и докато чакаше да се намери някой който да го поиска живееше на улицата (и в обявата писах, че в момента е на улицата), след като предната му стопанка го изхвърли. За нещастие умря 2 дни преди да се появят осиновителите му (беше отровен  Sad). Наистина има хора които искат големи котки. Не изисква кой знае какво усилие да пуснеш обяви тук таме из нета. Мога да ти дам и сайтове и да те свържа с разни организации, които могат да помогнат в търсенето на стопани и приеман дом за котанчо. А и той е толкова красив, че ще плени много сърца, убедена съм. Ако искаш и аз мога да пусна обяви, но ще трябва да оставя някакви данни за връзка???

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 14:22 от Estell

# 127
Честит рожден ден и от мен  на  ahasver newsm59  bouquet

# 128
Не съм съгласна, аз като бях пуснала обява за моя котарак, много хора се обадиха. А аз не го намирам за особено красив.
Не подценявай човешката заблуда, че всеки сив котарак е порода руска синя или поне с руска баба  Wink Много хора вярват в това и се хвърлят на всяка сива котка. Просто хващат око повече и са по-желани, дори и ти да не го смяташ за особено красив. Докато един уличен с "обикновена" разцветка, в сравнение с домашен в сив цвят, просто няма същите шансове.

Честит рожден ден на ahasver!!  cook

gerche, ужасно сладурско е това бебе, пък снимката дето бати мие дупето е направо върхът!  Heart Eyes

# 129
  • град-държава
Благодаря ви момичета...   bouquet Heart Eyes

И скромна виртуална почерпка (мяу).  Hug

(източник на изображението: FoodCreate.com)

# 130
Estell , и все пак не съм много убедена, че е лесно да се намери дом за възрасна котка, но ще си помисля относно пускането на обява.

# 131
  • На небето
Estell , и все пак не съм много убедена, че е лесно да се намери дом за възрасна котка, но ще си помисля относно пускането на обява.

Аз мога да направя всичко, да потърся осиновители, да ги проуча, от теб ще се иска само 2 часа преди уговорения час с кандидатите да го потърсиш и прибереш, докато дойдат да си го вземат. Да не го търсят из улиците. И това бих направила, но съм от Варна.

Не съм съгласна, аз като бях пуснала обява за моя котарак, много хора се обадиха. А аз не го намирам за особено красив.
Не подценявай човешката заблуда, че всеки сив котарак е порода руска синя или поне с руска баба  Wink Много хора вярват в това и се хвърлят на всяка сива котка. Просто хващат око повече и са по-желани, дори и ти да не го смяташ за особено красив. Докато един уличен с "обикновена" разцветка, в сравнение с домашен в сив цвят, просто няма същите шансове.
...............

Другото улично коте на което намерих дом беше черно бяло уличниче. И пак го харесаха и пожелаха да го спасят. Така, че не всичко е до външния вид. Вярно, че нямаше 20 кандидати, но то и 1 стига.  Peace

# 132
  Добре де, как преценявате дали интересуващите се не са собственици на гладен питон и прочие? Аз говорих с десетина души за двете котета, 80 процента от които ми се сториха подозрителни и ги разкарах с въпросите си Embarassed Едното коте още е у нас, защото не мога да намеря човек, който да ми вдъхне доверие. Може би съм станала доста параноична, но сърцето ми се свива като ми се развихри въображението Sad

# 133
Оф, Естел, бездомните котки са безчет... на какъв принцип да избера на кое да търя дом. Ето, има една котка, която всеки момент ще роди. Къде ще роди, няма ли някой да намери и изхвърли малките в кофа за боклук. Този въпрос повече ме гложди от съдбата на котарак, който успешно се справя със живота навън. Не ми излиза от главата бъдещата мама, но не знам как бих могла да й помогна. Да я снимам и да й търся дом? Дали  някой би взел котка с бебета? За нея бих се радвала на помощ относно разпространението на обяви.

# 134
  • София
Хапка, трудно.Даже не си представях че ще ми е толкова трудно. За 4 дни успях толкова сценарии на ужасите да си съчиня че... Crazy Вярно , че имаше и доста странни кандидати и откровенно несериозни, но съм сигурна че съм отсвирила и свестни.Какво да се прави, важното е , че правилният човек се появи.Направи ми добро впечатление още от 1вия тел рразговор.(в това време котето беше запазено за друга дама) След това си изпрати всички възможни данни за контакт - телефони, служебен и личен мейл, блог, какво ли не.До края на дена бях убедена че това е нашият осиновител.
Та не се отказвай, не се стеснявай да задаваш въпроси и успех  Peace

Герче, много са сладки, а снимката с кутиятта е уникална  Laughing

Аз нащраках двете пришълки, остава само да сваля снимките.До довечера.

А за розовия котарак от снимките на Тедка...не пречи да се пусне снимка в някой сайт...понякога се изненадвам от това как котки за които съм била сигурна че никой няма да поиска се редят на опашка за тях.И обратното.Тези двете които са при мен лятото им пусках обяви.Нито едно обаждане или писмо, а са хубави котета, тогава и малки бяха.
И Тедка , помниш ли онзи сив кот миналата година.Съфорумка го осинови мисля.Та още веднъж...не пречи да пробваш за розовия.

Общи условия

Активация на акаунт