Любители на котки тема 55

• 46 919
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Може да му е било скучно Confused Нашата Елена нали я взехме пораснала и докато влезе в нашия режим беше голям зор - месеци наред мяукаше посред нощ - ей така, не че е гладна примерно, ами се чуди какво да прави Crazy Сега вече се научи да кротува Simple Smile

# 601
  • София
И аз така мисля, търси си внимание  Peace Щом най-първите дни е бил спокоен, значи нищо друго не му липсва. Предполагам, че нощем оставяте достъп до храна, вода, тоалетна... Иска да си играе бебето Hug Като го гледам, си представям колко му е сладко пухеното коремче  Heart Eyes Моят лигльо понеже само по гръб спи и все ми иде да го намачкам по шкембето Simple Smile

# 602
Ами точно така излиза че е!  Laughing Сега единия ми син каза, че като му говори и го гали, млъква, а иначе ходи напред-назад и мячка. Ама това става в 3 през нощта, щото вчера цял ден е спал. Пък моите деца са нощни птици като мен, особено пък като съм нощна смяна, по цяла нощ са връз компютрите. Ама Марсел пък, ако си мисли, че някой ще го дундурка нощем, не е познал. Joy

Атти, всичко му е на разположение! Peace Мъж ми, дето не го искаше, сега се обажда по три-четири пъти на ден да пита как е, да дава съвети да не го прехранваме и да му разнообразяваме менюто, все едно имаме бебе вкъщи! Joy ooooh!

# 603
Котки....как да не обичаш. Искам само да се похваля.... Имам си 20 на брой от тях, и са всякакви. Има черни, бели, с черно и бяло, рижи, жълти, с къс косъм с дълъг косъм, малки, големи, млади, стари, мъжки женски абе всякакви, и всичките с характер, имаме и 3 кучета един мини пинчер, пекинес и нещо което брябваше да бъде ричбек, но се оказа нещо др, и котките са на почит, всичко е под техен контрол, но при 10 майки, които раждат 2-3 пъти в годината имам проблем с развъждането, стават много и вече няма на кой да ги давам, котките в цялото село и в половината град са наши..... и никой вече не иска, всеки си има. Какво да правя, знам че трябва да се кастрират, но те са много 10 майки, много скъпо ще ми излезе. Някой някакви идеи?

# 604
Котки....как да не обичаш. Искам само да се похваля.... Имам си 20 на брой от тях...
..................................................................................
 Какво да правя, знам че трябва да се кастрират, но те са много 10 майки, много скъпо ще ми излезе. Някой някакви идеи?
Shocked Това, мисля... е доста над нормалното, ако не притежаваш развъдник с търговска цел със съответните медицински и човешки грижи в необходимото количество за всяко едно животно. От "любов към животните" аз лично не го разбирам в такова количество и смятам, че не е здравословно нито за животните, нито за стопанина, ще ме извиниш за директността.  Rolling Eyes Има една поредица по TLC "Събирачи на животни", не е лошо да погледнеш. Има разни чужди организации, които имат ветеринарни клиники, кастриращи безплатно бездомни животни и такива, по-особени случаи.

# 605
  • Варна
Котьо, да ти е здрава и щастлива щерката!   bouquet

# 606
  • София
Малко са му тренировките на Марсел, си мисля Simple Smile Моите двама калпазани вечер такъв фитнес му устройват на нашия кот, че още в 11 вечерта се е проснал да спи и не мърда до сутринта! Обзаведете му някакви играчки, търкалки, дрънкалки, драскалки, иначе той сам ще се обзаведе Simple Smile

# 607
Обзаведете му някакви играчки, търкалки, дрънкалки, драскалки, иначе той сам ще се обзаведе Simple Smile
Да, непременно! Това си мислех вчера да му купя, защото момчетата толкова отдавна се оказа, че са пораснали, че никаква играчка не е останала. Laughing

# 608
Какво да правя, знам че трябва да се кастрират, но те са много 10 майки, много скъпо ще ми излезе. Някой някакви идеи?

Oткъде си?

Да, трябва да се кастрират непременно, съветът ми е да потърсиш клиника, която прави отстъпки за дворни/полустопанствени животни (или направо volume discount), пак ще ти излезе скъпо, но какво да се прави, позволила си ситуацията да излезе извън контрол...  Rolling Eyes Потърси внимателно, проучи за опции, може да потърсиш финансова помощ по групи и организации, но непременно го направи -- единствено кастрацията е разумно решение в твоя случай.

Ориентировъчно: за кастрацията на Белчо например ми взеха само 20 лв (казаха, че е за материали). Е, при женски е повече със сигурност, дори с намаленията.

Ако си от София: 4 лапи предоставят талони за безплатна кастрация на улични котки, свържи се с тях, чух, че ще работят до НГ.

# 609
  • София
Бижу, спокойно може да си играе и с "играчки" направени с подръчни средства. И без това след 2-3 ритвания се озововат на места, от които не могат да се извадят. Радват се на връзка, топка от станиол или хартия, "жълтък" от детско шоколадово яйце, капачка от нещо, лепенка, направена на безформено топче и въобще хиляди неща, които мърдат и шумят при ритане. Добре е да помислиш и за това, че топчета с камбанка или нещо друго подобно може да се намери точно когато си заспала и ще те събуди доста стряскащо  Mr. Green. Последното го казвам от опит, защото се е налагало да махам камбанката иначе не се издържа  hahaha.

За дълъг нощен сън препоръчвам малко разиграване преди лягане, за да се умори и задължително нахранване, за да спи доволен и да храносмила. Така ще се пробуди чак когато вие се размърдате  Laughing.

sun.rise, трябва по някакъв начин да спрете това безразборно размножаване. Има кастрационни центрове, които кастрират безплатно в София, Шумен, Добрич. Май имаше и още един град  newsm78. Други ветеринари правят отстъпки за бездомни и дворни животни. Има фондации, които дават талон, с който се извършва безплатна кастрация в определени клиники. В първия пост на темата има линкове.

# 610
  • Варна
Моят мъж все будеше Ленчето вечер, уж да се изморяла, ама тя го гледа с празен поглед и пак заспива Crazy Цяла вечер кърти като пън и щом легнем се събужда и почва да мрънка. Сутрин същата работа - събужда ни и щом станем се свива и заспива Laughing

# 611
Пък при нас действа заморяването на котарака преди нашето лягане. Също така му действа и десетминутното охлаждане на терасата преди да си легнем в случай, че е подивял и пак получава сигнали.

# 612
Момичета, искам да ви почерпя. Днес малката ми дъщеря навършва 17 години. А и е един прекрасен празник - на християнското семейство.

Ха, Котьо, и моят дребосък днес има рожден ден! Ще почерпя с твоята торта, че е много красива! Mr. Green
Хайде, да са ни живи и здрави скорпионите!

Пък моята Мърличка снощи спа в....хладилника! Добре, че я видях и не я забравих там през нощта! hahaha Хладилникът е вграден и над него има една кухина, тип коткоубежище /вероятно е и топло там от компресора, което обяснява котешкия напън да се намъкне вътре/. Ще покажа и снимка.

# 613
  • Бургас
И моят мъж не искаше котка, въобще животно, но сега Амбър му е влязла под кожата до такава степен, че получава повече нежност от него отколкото дава на мен.  Blush
Аз може ли да се повторя? Какви са признаците на разгонване при женска котка? Имам някакви съмнения, но не съм сигурна. Предстои ни кастрация така или иначе. Мяукането нощем в коридора до входната врата брои ли се като признак на иначе не мяукаща особено котка? newsm78

# 614
И моят мъж не искаше котка, въобще животно, но сега Амбър му е влязла под кожата до такава степен, че получава повече нежност от него отколкото дава на мен.  Blush
Ами тя е такава красавица, че го разбирам човека. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт