В момента чета....8

• 41 992
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
# 496
  • USA, Steak State
Някой има ли "Всички онези неща, които не сме си казали" в ел. вариянт?

# 497
Neli mar4, горещо ти препоръчвам "Всички онези неща, които не сме си казали". След прочита й, толкова се заплених от книгата и изказа на автора, че веднага посетих повторно Коледния панаир на книгата и си закупих всички негови книги издавани у нас, които предлагаше издателството.  Peace  
Нели,това е и моята препоръка. Peace

# 498
Neli mar4, аз също харесвам "Старецът и морето" - на български, на английски, на филм от '58, на филм от '90-та - всичко! Simple Smile
А от четирите книги съм чела само "Три чаши чай" - толкова ме развълнува и впечатли тази документална книга, че и когато не я четях, мислех за нея.
За библиотеката - и аз се чудех дали няма да почиват с учениците, но не - работят и започвам една от двете книги, които си взех:
и

# 499
...А от четирите книги съм чела само "Три чаши чай" - толкова ме развълнува и впечатли тази документална книга, че и когато не я четях, мислех за нея.
Peace Най-жизнеутвърждаващата и вдъхновяваща книга, която съм чела!

# 500
  • Казанлък of all places
   Мненията ви за "Старецът и морето" направо ме хвърлиха в размисли.
 Що така говорите за книгата? Наистина ли не ви харесва?

Защото момичето иска мнение с кое да започне. И ако има тези две алтернативи, а наистина не бих препоръчала хвърляне в дълбокото със "Старецът и морето". Повествованието на "Безкраен празник" се възприема по-лесно, изказът е друг. все пак двете йкниги са писани в различни периоди от живота на Хемингуей. Ако трябва да кажа защо обичам Хемингуей, бих избутала "Безкраен празник" напред )плюс още еднадве негови книги); ако трябва да обоснова нехаресването си - бих посочила "Старецът и морето". Дано стана ясно какво искам да кажа.  Simple Smile

# 501
  • Варна/Лондон
При мен така се случи, че първият ми допир с Хемингуей беше точно Старецът. Хареса ми, но не ме ''запали'' по автора, а ''Отвъд реката, сред дърветата'' тотално изкорени какъвто и да е интерес към него. Ако трябва, обаче, да избирам между двете прочетени от мен-''Старецът и морето''.

# 502
  • на североизток от Рая
   Мненията ви за "Старецът и морето" направо ме хвърлиха в размисли.
 Що така говорите за книгата? Наистина ли не ви харесва?

Дано стана ясно какво искам да кажа.  Simple Smile

Стана ми ясно. Благодаря!  Peace

# 503
  • Den Haag
Снощи почнах "Шоколад"  Grinning

# 504
Хемингуей е един от любимите ми автори,може да се каже,че съм прочела почти всичко ,което е написал,но "Старецът и морето "така и не харесах!А "Отвъд реката,сред дърветата " ми е от любимите негови,както и "За кого бие камбаната",ами както виждате вкусове различни,лошо няма! newsm47

# 505
Здравейте,
Пиша за пръв път и не съм сигурна дали няма друга тема.Моля модератора да я премести,ако има такава.
И сега на въпроса.
Преди доста години прочетох една трилогия.За съжаление не помня името на автора и на книгите.
Разказваше се за съперничеството на двама братя от детството до смъртта им.Единият брат пострада с пушка в детството и остана инвалид.Бащата обвиняваше другото момче и подкрепяше пострадалия във всяко начинание.Братята преминават през една война-единият с голям чин,другият прост войник.После се разказваше за това как единият брат преуспя(мисля,че намери златна мина) и т.н.
Надявям се,че някой ще ми помогне да открия автора и книгите!
Благодаря предварително! Hug Hug Hug

# 506
  • Талант на 2012,2013 г.
От вчера започнах:

# 507

Отново съм на вълна Агата Кристи  Heart Eyes

# 508
Започвам "Бавният валс на Костенурките" Simple Smile

Нези, кажи после дали ти хареса книгата.
 Аз я търсих в нашата библиотека преди време, но я няма. Искаше ми се да я прочета.

Нели,прочетох книгата и ти отговарям  -на мен ми хареса,с леки забележки ,например за  криминалната част. Wink Сега ще чакаме и третата книга. Simple Smile                                           

# 509
Слугинята Peace

Общи условия

Активация на акаунт