Юнска тема № 20

• 37 808
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте,
ние снощи имахме голямо премеждие. Сешоарът гръмна и се запали в ръцете на Теа, гореше с пламъци, а тя толкова се стъписа, че не се усети да го хвърли, пищеше, а той й гореше в ръцете. Баща й едвам го изтръгна. Дясната й ръка е обгорена, веднага баща й я закара в Пирогов, където са обработили раната, днес беше на смяна на превръзка. Раната беше със свалена кожа в средата, обгорено- опушено отстрани, а около опушеното - червено. По вида на раната лекарят казал, че я е ударил ток, въпреки че Теа не описва по този начин това, което е усетила, казва, че не е усетила разтрисане. Днес бяха на преглед, сменили са превръзката, в четвъртък ще се види как вървят нещата и дали няма да се наложи болничен престой (фраза, която много ме учуди). Дано ни се размине, че ще трябва да влизаме и трите.
И Слава Богу, че само с раната на ръката се разминахме, че не се запали косата, че не стана по-голяма беля...

# 481
  • малкия йеросалим
Мартеа ужасна случка с малката Теа!Много прегръдки от нас  Hug Hug Hug
И дано бързо да преживее шока  Hug

# 482
Леле, Мартеа, на този фон моите преживелици ще стоят нелепо, но...

Искам да споделя, че го закъсах. юнаправих гангрена, гранулом и кариес на три съседни зъба едновременно. Вече месец зъболекаря ми ме лекува с подходящи за кърмене неща, но вече няма мърдане. Да не казвам и че през целия този месец болко успокоителното бе мираж. Последва и абцес. Изписа ми антибиотик на доксициклинова основа и съответно веднага трябваше да спра кърменето. Пих някаки хормони за спиране на лактацията. Сега, ден по-късно едната ми гърда е подута и предполагам ще се запуши. От снощи ме боли. Зъбите вече не-топлкова, защото взех аулин. От него пък ми падна кръвното - 77-57 го докарах.
Иво е в истерия. Цяла нощ рева и ме би за дето не му давам да суче. От 3.30 до 6.00 съм висяла с него в хола пред ТВ да ме малтретира.. То ме води до шкафа, за да му направя корнфлейкс. То пи вода, То ме води по другите стаи, за да пореве малко и на околните.

Не съм на себе си от умора вече  Tired

# 483
  • София
Мартеа  Hug на теб и Теа! Дано се възстанови бързо и без усложнения! Лелеее... голямо премеждие, наистина. Милата, сигурно още е уплашена.

JJ, леле - и ти си се видяла в приключение. Какво пиеш за спиране на кърмата? Нали знаеш, че може да поизцеждаш по мълко на ръка, колкото да се отпусне гърдата. Иво те е набил здраво, дано и той приеме бързо промяната, че... Моят опит е "всяко чудо за 3 дни" - ама след 3 такива нощи и на човек му иде да се гръмне.

# 484
  • Пловдив
Лелееееееее, мартеа, какъв ужас е преживяло детето, а и вие покрай нея. Направо настръхнах като прочетох. Пожелавам на малката героиня да се оправи бързо и да скъта някъде в съзнанието си тази ужасна случка, дано да успее да я забрави, милата .   Hug

jj , то и при тебе не е било лесно - не 1, не 2 ами 3 зъба.   #Crazy  Дано да устискате двамата с малчо и да не гледате посред нощ вече телевизия   Peace

Наде, с немския съм "много добра", почти толкова колкото бате Ицо  - айнц, цвай, драй - дрън...     Joy   Че дали не съм и по-зле от него, с две думи - "гола вода " съм   Embarassed. Нищо, ама нищо не ферщеееееее. Какво от това, че брат ми завърши немска филология, то не се  предавало по въздуха.    Laughing
В този ред на мисли и впредвид превода, аз отказвам да се обръщам към теб така Unsinn и ще се карам по старато.   Peace

# 485
  • София
Maртеа, силно да прегърнеш кака Тея и дано се размине най-леко  Hug .
jj  action032 .
Днес е 14 Декември! На този ден празнуват всички с името (имената) Снежана, Снежа, Снежка. ЧЕСТИТО на всички малки и големи именници!
Ние горе долу се справяме. На Али и' никнат два кучешки на веднъж и от понеделник поне по веднъж на ден температурата е над 39 градуса и то главно вечер Simple Smile . Манджи не яде, само бисквити, солети и сухари.
Стиснете по едни палци fingerscrossed , че имам едни контролни, а времето за учене почти ми се стопи  ooooh! .
Вики, добре дошла сред нас  smile3525
mama moni , Честит Рожден Ден на каката, с малко закъснение  Embarassed .
Хубав и лек ден на всички ви  Heart Eyes

# 486
  • Обетованата земя
Мартеа, JJ, много неприятни неща са ви се случили! Дано всичко е наред вече, силни прегръдки от нас!  Hug
Вики-212, добре дошла сред нас   bouquet Защо се наложи по-рано да се роди малката, водите ли ти изтекоха?
Mama zaek, стискам ти палци да се справиш леко Wink

# 487
  • Пловдив
Леле! А си мислех, че аз ще се оплаквам! JJ този ужас със зъбите напълно го разбирам, а реакцията на Иво е същата  каквато би била на Стилиян ако спра да го кърмя. Дано бързо свикне с новото положение, а ти да си оправиш зъбите Praynig
Мартеа милото дете! Добре наистина, че белята е малка! Бързо да мине ръчичката.
Стилиян вече не е с хрема, изкара и 16-тия зъб, НО.... няма ден в който да не падне и да не си удари главата- уж го следя изкъсо- само онзи ден не се удари, защото успях да го хвана. Преди не е падал толкава, не знам какво му става.  През нощта спи много неспокойно и се буди за час- два. В чудо се виждам с него, направо голям карък е станал, а след падането го е страх дори когато го къпем... Това са бели кахъри, както се казва, стискам палци пострадалите да се оправите, а другите болнички да драснат един ред.
 Hug

# 488
  • Варна
Здравейте!
Мартеа, голям стрес сте изживели, милото детенце. Бързо да се оправя и дано няма спомени от тази неприятна и болезнена случка. Много прегръдки от нас.

JJ, и твоята хич не е лесна. Зъбите ще ги оправиш, няма мърдане, но това с кърменето и умората е по-големият тормоз. И аз съм имала гранулом и си го носех доста време, не ми е създавал проблеми. В крайна сметка по мое решение извадихме зъба, но си мисля че е грешка, сега тези неща се лекуват. Пожелавам ти Иво бързо да свикне с новата ситуация, а при теб нещата с гърдите да минат леко.

Добре дошла на Вики в нашите редици!

MimiBo, благодаря много за картичката!  Hug   madnoel Всичко съм купила вече, само трябва да ги подготвя.  Crazy

За нас, какво да кажа. Онзи ден бяхме пак при пулмоложката, слуша го , гледа го, всичко е наред и е здрав. Ще си пием нещата 3 месеца. От нещата, които ми каза се обърках съвсем. Ако видя някакви симптоми на разболяване да давам Панадол или Нурофен  Shocked, да НЕ давам Витамин Ц и калции. Вечерта обаче Тедката ми се разкашля, снощи пак, през деня е добре. Не знам и аз вече, какво става.  ooooh!

Диди, как е Иво?

Cecile, Пентаксим ли ви биха или другата ваксина, която била същата но на друга фирма производител? Как сте вие сега?

Ех, щях да забравя най-хубавата новина, в събота ще си имаме тати.  Heart Eyes Прибира се малко по-рано, поради една неприятна случка. Взел, че си отрязал малко пръста и сега е в болничен.  ooooh! Ще се оправи, а най-важното е че си идва за празниците.

# 489
Вечерта обаче Тедката ми се разкашля, снощи пак, през деня е добре. Не знам и аз вече, какво става.  ooooh!

Пепси,
с риск да звуча като черна станция, консултирайте се и с алерголог.
Дано всичко е наред и няма влошавания Praynig

# 490
  • Обетованата земя
Пепси, Иво е здрав като цяло, но продължава да покашля и той, на ден по 1-2 пъти, днес май не съм го чувала. Педиатърката каза, че тези спастичните кашлици отшумяват супер бавно. И докато кашляме пием и Ксизал. Иначе сега като ходихме на Жеравна, последния ден спря да кашля като че ли, незнам дали си въобразявам и като си дойдохме в СЗ пак почна от време на време. Сигурно е от въздуха, иде ми да го грабна и да идем да живеем някъде на село  Grinning Вярвам, че ще го израстат скоро  Peace Преди Иво като беше бебе, съм слушала страшно много истории пред педиатърския кабинет, на майки, които се оплакват, че децата им кашлят често и без причина. Просто явно въздухът ни е "супер чист"  Rolling Eyes  #2gunfire Мъжът ми като го обвиня къде ни доведе, все казва, че в по-големите градове е още по-мръсен въздуха (заради колите), и ако бяхме останали във Варна, щяло да е същото. Незнам какво да си мисля, но определено на пролет ще се постараем да идем на Сандански малко.
А вит. Ц и калции, защо са противопоказани, разбра ли?

# 491
Диди,пак се радвай че си вСЗ,я ела в Бургас-ще полудееш само от миризми.През тази седмица колко пъти отварям сутрин да проветрям и вмирисвам къщата на незнам кои хим.елементи.Тук и не кашлящите прокашлят,аз 30 години не съм кашляла,какво му направиха на този град започнах с едни кашлици ужасни.За детето ми да не говорим,почне ли да кашля,по 3 седмици откарва.

Ужасна случка се е случила ,Мартеа,пожелавам много бързо оздравяване на малката ръчичка,голям стрес,голям шок за всички(с риск да прозвуча глупаво,но да леете едно куршумче)

JJ,и на теб пожелавам оздравяване на зъбите,и малкия да се успокои,и ти да си починеш малко.

Добре дошла на Вики!!!

И при нас имаше някакви витаещи вируси,Вики беше с Т два дни,иначе видимо нищо и нямаше,не съм я водила при педката,че е митинг там.После баткото вечерта след градина каза боли ме главата,и той с малко Т,на другия ден до следобед нямаше нищо.Направо не знам,имам чувствотото че е от обгазяването на града ни,така мирише,а казват че било от смога.Като че ли досега мъгли и смог не е имало,а тази година мирише ужасно.

Искам да попитам нещо-Вики все още си е с памперси,гърнето само като го види и бяга,не го иска,-та да питам сутрин и вечер мия дупето,и като е наакана разбира се.Така ли правите?В смисъл да не я премия?

Подготвих си списъка с коледните сладки,ама ако така ще я карам с двамата вкъщи,май няма да опека нищо.

# 492
мартеаHug  Направо  настръхнах,  милата Теа, дано  се  възстанови бързо  и забрави  ужасната  случка! 

jj, дано  и при вас бързо се  оправят нещата!  Hug

При нас  нищо и нтересно. Свикнахме  вече  с татко, но той не е  "тати", а просто  "Гоооо"    Mr. Green   Както и  да  я мъчим, дори  аз започнах да му  викам "тате",  не става номера. 
Понеделник сме на  реимунизация на  Пентаксим (който  трябва да  си  купя  на всичкото отгоре) и  много  ме  е страх. Друг път чак  толкова  не съм  го мислила   Thinking Като дойде тоя  ред за  ваксините  само  искам  да минат  и заминават  по-бързо 

# 493
Мартеа, наистина голям шок! Дано Теа бързо се оправи от пораженията и да забрави случката, въпреки че съм почти сигурна, че скоро няма да и сушите косата със сешоар.

При нас тази сутрин се разигра подобна случка. Оставих Стела в хола и тръгнах към кухнята, да си разбъркам манджата. Тя уж си играеше с една кула. Още не бях стигнала до печката, не повече от 30 сек. да са минали и чувам някакъв трясък и зверски писък. Тръгвам обратно и целия коридор в дим, сърцето ми спря просто. Намирам я, да държи кабела на коледните лампички, цялата и ръка черна, чак ръкавчето обгоряло по ръба. Изтръгнала кабела от щепсела, той останал в контакта и се стопил.  Явно е направила и токов удар, в цялата къща спря тока. Видимо ръчичката е само леко зачервена, но непрекъснато ме кара да ходим на чешмата да я мокрим, явно я наболява. Пак малкия дявол и при нас, но ми побеля косата за един миг. Повече няма да я оставям сама в стая. Вече не знам как да я опазя от самата нея!

Джей и при вас драми. Дано Иво бързо отвикне от сукането. Пробвай да предлагаш заместител, АМ, или друго мляко. При нас много добре се прие.

Мама заек fingerscrossed

# 494
Е не е истина! Ulla, дано няма последствия! Ще я водиш ли на лекар? Милата душичка!
И при нас стана късо, търсих Пантенол на челник в лудницата...

Общи условия

Активация на акаунт