Тупуркат мънички крачета, ОКТОМВРИйче вече навсякъде шета.

• 27 786
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Не съм, умиляваш ни тука с тия ритничета! Пресни са ми спомените какво хубаво усещане и вълнение ти носи това.  Grinning

Марви, браво бе, ти голяма специалистка се извъди по тортите!

За храненето - и аз мисля като _илка!

За отбиването - при нас никак не върви, тая нощ не спахме въобще, тя скимти, реве, дупи се, два пъти на ръце я приспивах... и на гърда.  Crazy Сложна работа с тая Евка. И аз я приспивам на цица. Ако до Нова година не се отбие, предприемам крупни мерки - ще спи с баба си, аз се изнасям.  Crossing Arms

# 541
Марви, страшна си! Много хубави торти правиш!

За храненето - аз давам и десерти, но все пак зависи какви са.
Тестени закуски рядко. Зеленчуците са предимно в суров вид.

За излизането, практически сме всеки ден навън.
Понякога сме на кратки излизания, но ежедневието ни е свързано опредлено с излизане.
Само три пъти седмично го водя на бебешки активности. С мен е и навсякъде другаде - училище, балети, срещи....

При нас е студено, днес е макс.8 градуса и една влажна мъгла.
Шапки и шалове, рядко успявам да пробутам. Нико е с панталон и яке.

# 542
  • София
Добро утро  Hug

Ние си поспахме - Ева пак не пи мляко тази нощ  baby_neutral И понеже съм в готино настроение, ви пускам по едно сутрешно кафенце  Heart Eyes

Нашият РД май ще е този петък. Ще имаме ли торта? Подаръци за децата...  newsm78 струва ми се че можем да пропуснем, като знаем колко много са получили преди няколко дни. Но ако държите - няма лошо всеки да подари на детето си по още нещичко за изненада. Аз лично ще и купя пумпал и без друго, намислила съм си го отдавна. Но няма да ми се носи до там и обратно.

Краси, аз ще съм с такси, защото след обедната кухня докато се замъкнем РД ще е свършил. Хич не е близо от метростанция Мл1 до Карфур, има сигурно поне половин час път или повече. А и времето хич не е приятно за разходки. Ако се престрашиш да возиш Симеонче без столче, да се метнем в едно такси заедно с Надето, а?

# 543
Здравейте момичета!
Аз пак съм с двама сополансковци у дома, та съм ви чела по диагонал!!!  Слагам Коларгол - и докато не съм забравила, да споделя какво ми каза аптекарката - ако слагате Коларгол, желателно е да не го приготвяте у дома, а да купувате готов. При домашното приготвяне има риск да не се разбият добре сребърните кристали и попадайки върху лигавицата, я изгарят  Confused Аз в последно време взимам готов, а не го правя у дома и определено има разлика....

Велина, честито!! когато забременях с Мая, Момчил беше точно на възрастта на Павел - 1г1м. Аз бях в шок, мъжа ми беше на седмото небе от радост... Олето много хубаво го е казала, гледат се лесно, нямаш почти никакви разходи в началото - износват дрехи, колички и прочее. За Мая само памперси купувах в началото, ей я, и до сега носи на брат си всички дрехи. Имаш много време до лятото  Hug 
Отделно аз имах чувството, че ако я бях махнала Мая, никога повече нямаше да мога да забременя..
Не съм, прабаба ми казва, че щом го усетиш да проритва, значи си преполовила бременността - запомни си я тая дата, когато те е ритнало за първи път и нищо чудно около нея да родиш - при мен  и двата пъти беше така  Hug

За общия РД - ще пиша в сряда дали мога да дойда, че то при нас всеки ден има изненада...

# 544
Здравейте,
Честит имен ден на всички носещи името Филип, Филипа, Филипина и т.н.
Благодаря за съветите момичета  Hug Послушах ви и взех да го будя по-раничко първо 30 мин. по-рано,после 1 час и така сега ставаме в 8 :00 и е в изключително настроение. После заспива към 12:30-13:00 ч. и вечер заспива в 22:00 , е не е желания час, но си е напредък . Може би като проходи активно( защото сега още само прави по 2,3  крачки и после го обръща пак на пълзене), си мисля че ще започне да се изморява и да заспива по-рано вечер.  Wink
Хейли това с буденето и плача и при нас го има от време на време, но или е от зъб или просто се стряска от нещо , но аз веднага го взимам гушкам го малко и той се успокоява и заспива.
 За помощта от страна на таткото- и нашия го гледа като се прибере, да мога аз да свърша някоя и домакинска работа, само дето отказва да сменя  памперси  Sad е не мога да го  накарам и това е  #Cussing out Но  за търсенето повече се радвана леля си защото тя като дойде го лигави и все му носи по  нещо вкусно  Wink и той става луд  Grinning
Велина  Hug кураж и според мен това си е дар от Бога ,но вие си знаете кое е най-добре , успех  Peace

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 10:27 от tzzzvety

# 545
Марви, страхотна торта, представям си колко труд си вложила  smile3501.

Marvelous, задължително се обадете да се видим  Hug.

Велина, честито   bouquet. Ще се оправите разбира се, от това по-голямо щастие няма  Heart Eyes.

Оле, аз лично правих фигурките за тортата в продължение на няколко дни, докато Ев спи или играе сама, а и вечер като играят с тати Simple Smile. Абе не мога да се оплача, Ев е доста самостоятелна в игрите, а и вечер таткото почти изцяло я поема  Heart Eyes. В момента ми е супер интересно и приятно да ги правя тези неща  Mr. Green.

Момичета, как ще стигнете с такси, като няма столче за кола за бебе? Другото което ме притеснява е ако й се доспи, че няма да имам количка.

# 546
  • У дома
Привет, момичета   bouquet

Отдавна не съм писала, но пък редовно ви чета.

При нас нищо ново, освен, че в момента Лъчко кашля ужасно и днес ще трябва да го заведа при личната да смени сиропа. Милия не може да спи, вечер се върти, кашля, буди се с рев, днес е дремнал 15-на мин. и толкоз.
Любимото му място за игра е в коридора на теракота срещу входната врата  Shocked и се сърди ината му с инат като го преместя. Тътри се по дупе, това е нашия начин на пълзене. Общо взето прекарва времето си на земята, а там подухва от вратите и явно така се е разболял.
Иначе всичко разбира, казвам донеси ми еди какво си, отива, носи и е много доволен.

Отбиването и при нас ще е мисия трудна, но се надявам мъжо като го пуснат отпуска покрай НГ да се справим с проблема.
Спи си в неговото креватче, изключвам случаите, като снощи, че беше много неспокоен и го взех в нашето легло, но пък не ми се ставаше постоянно и без това спах много малко.
Приспиването при нас е на гърда и се люшкаме и така, не мога да го оставя да реве и сам да заспи. Спим по 2 пъти на ден, по 1-1,5 часа, но всеки ден е различен, зависи кога е станал сутринта. Вечер заспива към 10-10.30, по-рано няма начин. Случвало се е и да спи по веднъж на ден, но към 18 часа става много крив и едвам го изтрайвам.

Мъжо много ми помага, когато се прибере от работа е изцяло в неговите ръце, Лъчко му се лепва и край друг не признава, а и нали започнах курса по английски, та 3 дни в седмицата са си плътно двамата от 18 до 21 часа. За къпане, обличане, смяна на памперси не ми помага, но пък могат спокойно да се приспят двамата, но и да не е успее няма да го остави да плаче.

Ей, ама в нашата темичка имало страхотни кулинарки - Марвина, страшна торта, Орхидейке, и твоята е много симпатична. А на теб ти желая и безпроблемно каране с новата книжка.

Оле, пази се с тази херния, ще я махаш ли, ходи ли на лекар?

Пашик, честито ти телефонче, със здраве да си го ползваш и само хубави новини да чуваш по него.
Аримче, и на теб честито за телефончето  Hug

Ох, айде стига толкоз, че станах като Шива - давам попара, пия кафе, пиша, забавлявам Мрънчо  Mr. Green

П.П. Има ли още някой без майчинство за този месец, положението ще стане ужасно, ако скоро не ми пуснат някой лев  Twisted Evil

# 547
Здравейте,
за здравословното хранене мисля, че това НЕ е когато всеки ден ядеш само броколи, кълнове и фрешове (или да си вегетарианец или веган), а когато ядеш храна съобразена с твоя метаболизъм! Аз никога не съм била пълна, позволявам си и пържени филийки и шоколади и разни други... Е, не прекалявам, но и не се лишавам от тях. Дотук виждам, че малкия има моя метаболизъм и смятам и при него да процедирам така. Сладко засега избягвам да му давам - в кремчетата от кухнята няма много захар и не ме притесняват, кексовете за него правя с двойно по-малко захар и така...

Оле, беше ли на лекар, херния ли е наистина неразположението?

Велина, ех бебенцеее! Вие си знаете, вземете най-доброто решение за вас.

марви, просто думи нямам, страшна си, златни ръце имаш ей!

Вчера моя докопал оТ масаТа един капак на Тенджера, ХВанал я оТ дВеТе сТрани и : "Буууу, бууууу, буу", уж кара кола Joy Joy ТаТко много горд! (пак ми скапа букВиТе ейй  ooooh!

# 548
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug
 Гледам обсъждате кой как ще дойде за РД и на мен ми се идва, ама няма как, от Овча купел до Младост са 9дена път с камили, ми аз докато стигна и ще трябва да си ходя понеже в 16.30 взимам големия от училище.  ooooh! не е честно, на нито една среща не мога да отида като сме на майната си!  Crossing Arms

За шала, да си кажа - рядко слагам и никога през устата, вече ви обясниха защо, най-много харесвам шапките тип космонавт, страхотна работа вършат!  Grinning Георги има една още от мое време, а сега ще търся да купя и на Стоян.

За отбиването - успех на всички, които искат, а не ща изобщо, мъничко ми е човечето още и въпреки, че понякога ми идва нанагорно не съм готова да го отбивам, той още по-малко.  Peace

# 549
Буболеченце, ах, значи хапваш пърженко и тесто, а гледай каква си фина... Crossing Arms
Със закъснение, честита дипломка на мъжа ти!

Момичета, в чужбинския и миналата и тази си пращаме коледни картички.
Страхотно е, имам колекция от около 50 сигурно, хехе. Искате ли и тук да си разпратим?
Цвети знае повече, ама се прави списък с адреси, който иска да участва, добре е и ника да се напише, разпраща се до всеки. Аз получих дори собственоръчно направени, типични за държавата в която живеят, направо ми украсиха дома.  Heart Eyes

# 550
Здравейте Simple Smile

Сложна се оказа Софийската организация  Mr. Green

Орхидейке,аз пътувам без столче в таксита и досега не съм имала проблем,запасваме се с колана и двете и така пътуваме ... А защо без количка? Можеш да си вземеш количката ....

Мирче аз мисля първо да се преброим колко точно ще сме и тогава да преценим за подаръче и тортичка,за да си разделим поравно разходите Simple Smile Аз пак и за последен път ви предлагам още 1 компромисен вариянт

Детски Клуб Морско Конче http://morskokon4e.net/bg-BG/contacts/ Има тематични партита Simple Smile

Иначе си мисля,че ще е добре да изненадаме бебоците с подаръче,за момченцата един вид и за момиченцата друг....  Peace

Ама трябва да се организираме бързичко.В Капелата работят със 100 грама сладки и още една сладкарница,но не запомних коя.Та евентуално,ако ще поръчваме тортичка трябва да е днес или утре  Peace

# 551
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Пак съм аз, ама да кажа на Брасто, да си изпразни кутията и да и благодаря!

Брасто, мнооогооо, много благодаря, златна си да знаеш!   bouquet Стига да сме здрави ще се възползвам разбира се!  Hug Много мерси!
 Ъъъъ, тъй де, да не се чудите - Брасто предложи да ни закара и откара със Стоян!  Flutter

# 552
За рожждения ден ние сме под голям въпрос Tired . Симеон от вчера започна да подкашля (днес не съм го чувала изобщо) и е с Т от снощи - беше 37.6, сега е 37.3, но си я поддържа, не спада въобще, освен това е със запушен нос...
Но ако сме здрави - мисля да се въздаржим от подарък, защото получи достаъчно за РД-то си, а следващия месец ще получи един куп за Коледа.

И тихичко да се похваля, че със свеки започнахме да стопляме отношенията Heart Eyes . Дано не е временно, че ми е много тежко, че сме в такива взаимоотношения Praynig Praynig

Наде, това Морко конче и то на майната си.  Peace От метрото пак е много вървене.

# 553
  • София
Привет!

Мила - много готина идея за картичките. АЗ съм за. В отчетната на Рая имахме една мама, която ни пращаше картички от Гърция за Коледа. Много ме е яд, че не запазих адреса й. Ако никой друг не изяви желание АЗ ще събера и разпратя адресите.

Мен ми се искаше да си разменяме пак подаръчета, но след историята около първоюнските подаръци и заформилите се дебати,  май не е добра идея.

ЗА Капелата - нас не ни бройте. Няма как да съм там и да се прибера до 16 ч в Божурище за да водя Рая на допълнителните й занимания. Добре че й отпадна жий-жицуто в петък, че да има един следобед свободен. Татето ни е в отпуск до края на месеца, но е зает. Купухме си по - голям апартамент и сега всяка свободна минута е там. С изключение на изолацията и смяната на дограмата - всичко си ремонтира сам.
 И да хо похваля - след цял ден бачкане на апартамента се прибра в събота уморен. И гледа децата вечерта, а аз излизах с други мами на по питие и хапване. Е, като се прибрах в нас беше паднала бомба, но пък Гого беше вечерял и спеше доволно.

И аз да кажа - тортите на МАрви и Орхи са страхотни.   chef

Аз тия дни не съм извеждала Гого. Но не е страдал от липса на внимание - РАя си имаше гостенка и той постоянно се мъкнеше след тях. Няма мераци да ходи още - даже и по мебелите не се сеща да се подпира. Предпочита да лази. Вече се изправя и хваща за ръба на масата или бюрото и събаря всичко до което достигне.

В момента е на гърнето и усилено дъвче джапанките от банята.

# 554
Здравейте прекрасни Hug
Велина,честито миличка,вярвам,че ще вземете най-доброто решение Hug
Пашик,честито телефонче с кеф да си го ползваш.
Не съм,прекрасни са тези усещания,първи ритничета-супер,връщаш с умиление назад.
Хайде сега и аз да давам отче.Ние сме добре,в смисъл здравички,но Ники тези дни хич не иска да яде.От кухнята яде по няколко лъжички от всяко ядене,но не с предишния ентусиазъм.Вчера пък почти нищо не хапна,от готвеното иначе плодове яде много.Изяде мандарини,сок от портокал,банан,ябълка.Много обича ябълка,ходи и си взима от панера сам и ми я носи да му я обеля и  така си я яде цяла,вече без да я режем на парченца.МНого е сладко Heart Eyes
Прощъпулнука ни мина много добре,хвана тромпета на дядо си и после черпака  Mr. Green,така че аз си мисля че ще има ресторант с жива музика Joy
Да не пропусна да се похвалия,че най-накрая се запознахме с мама Ели (Legeo) и сладкото Гоги,който е голям сладур и ходи доста стабилно,Ели.С Ники ритаха топка на стадиона,че нали ги готвим за футболисти Mr. Green
Айде,чао от мен,успешна седмица и бързичко да се организирате за Рожденния ден Grinning

Общи условия

Активация на акаунт