Тупуркат мънички крачета, ОКТОМВРИйче вече навсякъде шета.

• 27 787
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
ехееейй  момичета благодаря ви! само да кажа че идеята за кексчетата найстина си е моя с надписа "смело напред крачета" и от части дизайна но изпълнението не е мое Embarassed поръчах ги

аз правих само питката на която нямам снимки, но от нея найстина съм горда защото ми стана супер а никога не съм месила... Crazy

# 526
pashik za myfinite da ti kaja- az sym si vzela stykleni formi za krem karamel i v tqh gi pravq, samo gi namazvam dobre s olio i sipvam direktno smesta, a eto koq polzvam:
soleni myfini
2 chaeni cha6i bra6no
2 qica
100gr.olio
1 chaena cha6a kiselo mlqko
1 bakpulver
6unka, sirene, 4ubrika, sol

smesvat se pyrvo qicata, olioto i kis.mlqko. V druga kupa bra6noto, bakpulvera, sol i ostanalite ne6ta. Posle kym bra6noto se dobavq i drugata smes, bez da se byrka mnogo, rasippva se v kupi4kite, namazani s olio i se pe4e na 180gr. okolo 20min.

vinagi mi se polu4avat Wink
 Po drugite temi ne moga da vzema otno6enie ili da dam syvet. Sys spaneto sme ok, no nikoga ne mi se e nalagalo da pravq rejim, Presi sama si go pravi.

Izvejdate li decata navyn v tova studeno vreme kato dnes naprimer i za kolko?

# 527
ВелинаHug една силна прегръдка от мен! Дано всичко се нареди... Hug

Брикси, излизаме, днес бяхме за около час навън. Ама и не беше свиреп студ, де. Още не съм му обличала ескимоса.

Не съм, честито ритниче! Още много, много такива да те радват!

Беболе, ще го отбиваш ли Радо или тя само ще го приспива вечер?

Брасто, прекрасни кексчета!  bouquet

# 528
Az dnes ne posmqh da izlqza s Presi, a mai trqbva, vse pak i po-studeno 6te stava. Ama i v na6iqt kvartal vse duha vqtyr i zima i lqto i gledkata prez prozoreca me zablujdava, ve4no vijdam dyrvetata pred prozoreca mi zalegnali ot vqtyra.

# 529
Здравейте Simple Smile
Велина  Hug честито,аз смятам че е страхотна новина,надявам се да вземете правилното решение  Hug
Днес направих кекса с тиква - стана супер   chef
Аз Никол я отбих когато беше на 11 месеца,преспивах я само на гърда,почти нищо невлизаше иначе в устата й.Реших да я отбия рано докато не е почнала да разбира,мое си решение.Много бързо и лесно станаха нещата.тъй като отказваше почти всички АМ,майка ми й направи веднъж кисело мляко,после я сложих на гърда и така 1 седмица.После й правих по-голяма порция мляко и я слагах в количката да я преспивам и така май дори неразбра че няма цица,заспиваше си без проблеми.Сега вече сме на нестле 1+ и айде в кошарата  Laughing
БебОле вярвам че няма да имате и вие проблеми.
Никол я изкарвам до кухнята и обратно,ако няма вятър може да се отбием до някоя площадка Simple Smile

# 530
Симона я извеждах всеки ден. Извеждах я и на -5. Радо от 5ия ден е на вън. Миналата година имаше едни големи снегове по едно време и го извеждах без проблем. Ама тази година, все гледам да бачкам, а Марто не обича да се разхожда и съответно рядко излиза.

Хейл, да, смятам да отбивам. Писна ми отдавна и след мастита, който направих, вече не ми е приятно толкова да го кърмя. Освен това имам доста болежки, които ми се насъбраха и чакат лечение като спра да кърмя. Радо е доста по-привързан обаче от Симона и незнам как точно ще стане. Симона сама се отби на година и два месеца.

Брикси, ако нямаш кирилица на компютъра си, самия форум на БГ-мама си има кирилизатор в горния десен ъгъл. Ще ни е по-лесно да те четем ако не пишеш на "чатерица".  Laughing

# 531
  • София
 Heart Eyes Привет, привет!
Изчезнах за няколко дни и не съм чела какво коментирате в момента, връщам се да прегледам постовете, а междувременно да ви покажа с какво се занимавах - ето тази тортичка по случай РД на брат ми  chef
И понеже "умря циганката дето ме хвалеше", да си кажа, че мнооооооого бях щастлива, когато брат ми се разплака от "подаръците" - блузката и тортата като ги видя Blush

# 532
Мерси Оле, че ме светна за кирилизатора. Ами и аз се измъчвах да пиша на латиница до сега, затова и рядко пиша, да не измъчвам и вас, ама защо не ми казахте по-рано, че тук имало такава опция.

# 533
  • София
Ха пак здравейте! Hug Изчетох, каквото бях пропуснала  Hug
Сега ще карам леко по спомени... (ама пък як чаршаф се получи  Mr. Green, че то си е студенко  Flutter)
Орхидейка, СТРАХОТНА ТОРТА  Heart Eyes фигурките са фантастични! БРАВО!!! А за Капелата - моля те, не се отказвай - пусни се надолу по ГМДимитров до 4ти км, малко надясно после в локалното и ще те чакам до Глобул и заедно ще отидем до там  Hug а пък и такси до там няма да ти е много скъпо  newsm78
За спането - вече спи по 1 път следобяд и си откарва по 2-3 часа, приспиването вечер беше сложна работа - въртене, мрънкане.....докато обаче една вечер я гушнах в мен и не я пусках да се върти - "пищя" около 10-15 секунди и се "отцепи" все едно я изключих  Crazy и от тогава все така правя - аставям я малко да пообиколи леглото и после я гепя в "съноносна" хватка и заспива  Mr. Green...даже тази вечер не е и плакала - гушна се и заспа...
За излизането - излизаме в зависимост от времето - ако е без вятър я оставям да си пощъка на площадката до блока и после отиваме за детската кухня, ако обаче има студен вчтър - навличаме гащеризона, якето, шапката и ръкавичките и с количката само за кухнята - около 10тина минутки е до детската градина и оше толкова обратно, трябва да почна и шалче да й слагам, че в петък бузките й бяха ледени... а пък една мама тук каза, че даже имало теории, отричащи шаловете -  ooooh! егати му и работата!  Shocked а съм потресена от един бърз разговор с една баба с внуче пред кухнята - момченцето изглеждаше видимо болнавичко и се оказа, че е на 2 г и 3-4 месеца и майка му не разрешава да яде абс.никакви захарни неща  #Crazy  на 2 2 години едва го е захранила с попара със сухар и не му дава абс.никакви "брашнени" изделия  ooooh! това като нашите познати в белгия, дето откачиха и почнаха да си хранят само с кърма и след отбиването само и единствено с домати, краставици и тук таме магданоз... тия хора са за затвора според мен  #2gunfire... зорлем да си прецакат децата, заради болни мозъци с налудничави теории за вечна младост!!!!!

за кърменето - до по-миналата седмица цокаше сутрин и вечер, миналата искаше само вечер, а тази - само сутрин  Shocked ей такива някакви, ама се водя по нея - както й е добре така  Thinking
за къщата-палатка - страшно съм доволна от такава, която взехме на времето за Калинчо, ползвахме я мнооого време, години наред - леката конструкция за мен е голям +, защото каквото и да стане- не може да се удари детето, много си играеше вътре - внасяше и изнасяше играчки, и аз с него влизах да си играем, а пък и беше идеалното място да набутам набързо играчките вътре, когата идваха гости  Mr. Green накрая я изхвърлихме, защото при смяна на квартирата таткото стъпи върху събраните пръчки и няколко дадоха "фира"... и определено сега мисля такова да е на Марти подаръка от дядо коледа  Mr. Green

Оле, пази се много с тази херния - никакви тренировки или каквито и да е напъни за коремчето ... дано леко да мине операцийката  Peace
Не съм, много ми е готинко да чета за коремчето  Hug а за пола - нкаквотот такова, пък ако трябва ще хвърлим един боб да гадаем какво е  Laughing

# 534
  • София
Вижте какво ми е пуснала на лични Eli_St за общия РД:
„ходих до МОЛ-а и попитах в ресторанта към клуба какви са условията за РД. Първо тъй като са малки всеки родител/придружител си гледа малчугана. В ресторанта казаха, че за делничните дни няма проблем. Ако все пак се притеснявате можете 1 ден по-рано или в самия ден на събитието, но няколко часа преди уречения час да се обади някой и да поръча да се приготви маса за N на брой хора. Дадоха ми и меню, ако искате на всички да е еднакво като се обадите за местата да си поръчате и менюто и за колко часа да се сервира. Ако някой проявява интерес ще го сканирам и където кажете там ще го сложа.
А телефона за поръчката на масата и евентуално на менюто е 0885 80 90 10 - ресторант "На двора"
Капаро не е необходимо.“
Благодаря, Ели!
Тогава направо да се изтресем и всеки да си поръча каквото му се хапва и пийва  Mr. Green Е, ще звъннем за да ни приготвят обща маса  Mr. Green
Наде, ние с теб с такси, нали? Иска ли още някоя люлинска мама да пътува с нас?

Марвина, направо ми увисна ченето  smile3501 Ама ти си професионално сладкарче бе, девойче! Еййй  smile3501 newsm10 Много голямо браво! Ето защо братлето се е разплакало!

# 535
Абе хора от къде толко време и търпение за такива красоти (Орхид, Марв) шапка ви свалям.

Марв, едва ли някой отрича шала. По скоро се коментира шала през устата. Задуржа се влажния въздух, който излиза от устата и създава предпоставки за развитие на бактерии. Иначе шал на врата аз слагам. Симона също не позволявах да я черпят със захарни изделия и допреди известно време не беше яла и шоколад. Не виждам какво полезно има в захарта, че да й предлагам. Когато сама поиска, не я лишавам. Виж за брашнените не съм съгласна. Децата имат нужда от въглехидрати, въпреки, че и ние наблягаме на пълнозърнестите брашна.

# 536
Вижте какво ми е пуснала на лични Eli_St за общия РД:
„ходих до МОЛ-а и попитах в ресторанта към клуба какви са условията за РД. Първо тъй като са малки всеки родител/придружител си гледа малчугана. В ресторанта казаха, че за делничните дни няма проблем. Ако все пак се притеснявате можете 1 ден по-рано или в самия ден на събитието, но няколко часа преди уречения час да се обади някой и да поръча да се приготви маса за N на брой хора. Дадоха ми и меню, ако искате на всички да е еднакво като се обадите за местата да си поръчате и менюто и за колко часа да се сервира. Ако някой проявява интерес ще го сканирам и където кажете там ще го сложа.
А телефона за поръчката на масата и евентуално на менюто е 0885 80 90 10 - ресторант "На двора"
Капаро не е необходимо.“
Благодаря, Ели!
Тогава направо да се изтресем и всеки да си поръча каквото му се хапва и пийва  Mr. Green Е, ще звъннем за да ни приготвят обща маса  Mr. Green
Наде, ние с теб с такси, нали? Иска ли още някоя люлинска мама да пътува с нас?

Марвина, направо ми увисна ченето  smile3501 Ама ти си професионално сладкарче бе, девойче! Еййй  smile3501 newsm10 Много голямо браво! Ето защо братлето се е разплакало!

Иска, иска!  newsm53 Ама, аз си мисля, че ако е следобяда, по-скоро да ида с количката, че моят Николайчо да има къде да поспи... Та по-вероятно ще съм с метрото и ще замоля супер-сладкарката Марвинка-бамбинка да ме срещне някъде там....  Blush

# 537
  • София
Благодаря за милите думи   bouquet
Оле, нямах впредвид захарните бонбони или подобни, а и в никакъв случай шоколадовите, а те не му дават да яде десертите от детската кухня -кремчета, грис и т.н. понеже са със захар...  Rolling Eyes Пак да си кажа, че за мен всяка крайност не е добро решение  Naughty Марти си ги хапва десертчетата сладко, сладко и не мисля, количеството захар в тях е вредно - по 1 кремче на ден...

# 538
 Hug

Марви, разкошотия! Просто невероятно!
Аз си давам на малечко кремчета, той много обича, от кухнята си хапва почти всичко. Шоколади и подобни сладкиши не мисля скоро да предлагам, но чак пък нищо сладичко...
За шала Олето е писала. И аз съм на това мнение - шала не през устата. Е, ако е -15 може и да премисля Mr. Green

Мирче, ако е в ден, в който мойто мило е на работа, може и да се включа към групичката за такси. А ако Марви се навие да ни чака някъде на удобно място, предпочитам метрото, но пък тогава ще съм с количката Flutter

Нещо много смешно за лека нощ!

Hug отивам да спя! Лека, спокойна и тиха ви желая!

# 539
  • София
  Е, ако е -15 може и да премисля Mr. Green

Не мисля, че ще ти се излиза особено на -15  hahaha

Аз шал не слагам. Но им слагам и на двамата едни пуловерчета, дето баба им от Варна им изплете, те са с поло-якички и къси ръкавчета. Много са ми удобни.
Иначе имаме и една шапка, която е едновременно и шал и ме подсещате, че трябва да я потърся къде съм я прибрала.
Но Олето както винаги съвсем добре е обяснила нещата - без шал на устата заради бактериите. Евала, Оле!   Hug

А за захарта си мисля, че все пак дечковците имат нужда от някаква захар, но в разумни количества. Имат нужда и от хлебчета, кексчета, банички.
За мен най-важното е да се вслушваш в детския организъм - той много добре знае и показва от какво точно има нужда. За това и никога не насилвам децата да ядат, ако не им харесва или просто не им се хапва сега, ще хапнат следващия път.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт