От Франция до България - превоз на покупките ни (6)

• 36 290
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
В повечето сайтове /май всички без Ив Роше/  парите се теглят или блокират веднага ако картата е празна или сумата в нея не стига поръчка НЯМА.

# 586
мисля, че никой не знае, само може би Даниела, но тя не иска да каже Peace

аз съм фен някой френскоговорящ да пише на Со... не помня името на фирмата в Лил, някой може ли да се наеме да го направи и после да ни уведоми?

Аз им писах на имейла. Утре ще им звънна, ако не ми отговорят. Ще пиша после какво е станало.

# 587
  • София
Илиана, фирмата е Акт, вярвам, че ще потвърдят инфото, ако на някого му се занимава.  Peace

# 588
  • София
мисля, че никой не знае, само може би Даниела, но тя не иска да каже Peace

аз съм фен някой френскоговорящ да пише на Со... не помня името на фирмата в Лил, някой може ли да се наеме да го направи и после да ни уведоми?

Аз им писах на имейла. Утре ще им звънна, ако не ми отговорят. Ще пиша после какво е станало.
благодаря, аз лично ще чакам инфо, предполагам, че не само аз  Peace

# 589
  • Бургас
Така...
Благодаря на Ева за обясненията!
Но, наистина, Франсето или в частност Даниела Крумова трябва да излезе с някакво смислено обяснение. Пиша го за трети път най-малко, но считам, че това би било една истинска коректност и отговорност!

Няма смисъл да се обвинявате помежду си.  Peace

# 590
За мен пък от обясненията на Ева ми се потвърдиха всички предположения, които коментирахме.
Първо - такава дейност не може да се развива като свободна професия, а трябва да минава през фирма - плащания, документооборот, всичко.

Съответно, щом в България не е, то и във Франция няма как да е регистрирана като фирма. Хваща някакви "хорица" да й получават пратките и буквално ги слага на топа на устата, защото, като няма право да извършва търговска дейност във Франция, излиза, че получателите на пратките там я извършват от свое име и няма как да се легитимират пред властите. Дори писмен договор да имат с Даниела, той няма да им свърши работа, защото не е с фирма. И как ще обяснят, че в апартамента им е пълно с пакети на чужди лица, платени с чужди карти?! Ако беше се регистрирала както му е реда, полицаите щяха да дойдат, да проверят, както е станало със Сожетра и да не арестуват никого.

Само това е достатъчно да ги подпрат полицаите. Няма значение платени или неплатени са пратките.
Иначе пак повтарям - само по себе си неплащането на стока не е престъпление в никоя бяла държава, освен ако не е свързано с измама например.

# 591
Евка, благодаря за споделеното!   bouquet
Аз смятам да проявя малко търпение и не бих искала да крада от времето на Дани, като задавам еднакви въпроси, вместо това време тя да използва за да получи информация, да обмисля начините оптимално бързо да разреши проблемите........
Аз подкрепям Дани, давам си сметка тя в каква ситуация е в момента, ............ дали има възможност изобщо да получи пълна и вярна информация.
Представете си да носите отговорността със своята дейност да предизвикате нахлуване на полиция в дома на хора, които от няма и седмица сте наели на работа...........
От другата страна притесненията, че хората доверили се на фирмата, чакат с нетърпение пакетчетата си......
Благодарна съм на ФрансетоБГ и СД, че направиха възможно пазаруването от френските сайтове!
Убедена съм, че фенове като мен /говоря за няколкото положителни поста/ подкрепяме фирмата и абсолютно всички тук им желаем успех и ще бъдем готови да съдействаме дори...... за да приключи всичко бързо и в наша полза  Peace
Нека впрегнем гнева си в идеята, дали ние с нещо бихме могли да бъдем от полза.

Даниела, успех ......... Hug

И........... моля ви, Евка не заслужава да бъде буфер между страните...... тя единствено  ни дава информация!

# 592
Аз само искам да попитам Ева дали знае ,ще има ли представител от Фирмата/Дани или някой друг/в понеделник на делото?

# 593
  • София
Аз само искам да попитам Ева дали знае ,ще има ли представител от Фирмата/Дани или някой друг/в понеделник на делото?
Не знам, Зузи. Знам, че адвокат ще има със сигурност. 

Дони , благодаря ти, мила! Но аз сама избрах да пиша, така че съм подготвена за всичко.
Но пък хората са в правото си да изливат яда и недоволството си, е, в разумни граници все пак.  Laughing

# 594
Евче-  bouquet

Много неприятно ,но едва ли има повод за Драма
Убедена съм,че сънародниците ми,които са работили с Даниела тук са хора, на които може да се има доверие-не ги познавам....но разбрах че  са от дълги години във Фанция„ако имаха дори и най-малката криминална проява уверявам ви че нямаше просто как да са тук„ ....Така,че Доверието е напълно основателно от страна на Даниела към тях.
За местото,където живеят....ама Все пак това е Франция- не е Дивия запад! Как така Гето?!?!-пък и полицията не смеела да влезе даже....Това е пълен Филм-няма такова място ТУК,където полицията да не присъства....пълно е навсякъде с  камери и с цивилни  полицаи. Още повече,че наближава новата година и вълната от туристи се увеличи.....
А пък къде Турсити-къде....терористи!!!!
така,че Контролът си е на ниво-хич не се притеснявате за това -и муха не може да бръмне без да е регистрират Laughing
какво се е случило в случая-може само да гадая....Според мен е разследване по донос newsm78
Доносничеството във Франция не само е толерирано, но и поощрявано (ако примерно някой съобщи за случай на укриване на доходи от трето лице той получава отстъпка в данъците си). Доносът (терминът там няма пейоративен смисъл) е легална база за намеса на администрацията-за събиране на пари от хора,които тарикатеят на гърба на други,които пък редовно си плащат

И не мисля,че има нещо лошо във доноса...
на някой-на вероятно на  самата Поща е направило впечатление пратките -ЧЕСТИ на този адрес
Нормално е да напрови донос- чисто и просто -Да се провери....какво става на адреса,откъде и за къде са тези поръчки.
Неприятно е-ДА
мисля,че това е  данъчна проверка ...
но съм убедена в компетентността на френските власти ,а както и в лоялността на сънародниците си ,които сто на сто им съдейъстват.
Скрито покрито - не може да има....пакетите са от самата територия на Франция,не са Опасни,с уестановен произход са...-отделене е въпроса сега как данъчните ще приемат деността на фирмата и на хората тук...
Но изземане безусловно на пратки ...съмнявам се да има!няма основание за това...
Вярвам,че Всички Вие ще си получите подаръчетата за дечицата  и новогодишните празници няма да бъдат помрачени  bouquet
много Кураж за Дани,ако ни чете....
стискай зъби-така е....живеем в Смутно време и всичко се проверява -..ще отмине! Уверявам те-тук няма  далавери ...ще проверят,ще опишат и.....ще те уведомят . Все-пак...не става въпрос за човешки живот,нали....? Чиста рутинна проверка на фирменна дейност...ще отмине
Дано само след това имаш още силата да се занимаваш  с превоз...

# 595
Здравейте, изключително неприятна ситуация, аз също съм потърпевша...имам 4 пратки на обща стойност около 150 лв. За съжаление успях да дублирам само 2 с DHL, т.к. нямах достатъчно пари в картата и докато я заредя...спряха кранчето. Останах много изненадана току що, като си проверих пощата и видях, че едната вече е в Белгия (вчера направих 2-те поръчки). В и-мейла ми от тях, пише, че пратката тежи 3,81 кг. и като сметнах колко бих платила с ФТБ, излиза на почти една и съща цена... с пренебрежително малка разлика. Излишно е да пиша какви са плюсовете на DHL, ако си бях направила по-рано тази сметка...нямаше да се стигне до тук...здраве да е. Искрено се надявам час по-скоро да се разреши проблема  Praynig , както и ФТБ да защитят интересите на клиентите си  Naughty
Еве, благодаря за всичко което правиш  Hug

# 596
dala, живяла съм в Париж, там съм учила , знам добре за какво иде реч, когато се каже Bondy,Seine-Saint-Denis и като цяло 93140 Wink ghetto, cité... А това, че българите на този адрес живеят там от много време , не е гаранция за честност и добри помисли. Грешката е изцяло на Даниела и екипа , с който работи щом не познават лицето във Франция и се доверяват на случайността. Дано всичко свърши добре накрая. Praynig Лошото е, че става дума за нашите пари !

# 597
  • София
Все-пак...не става въпрос за човешки живот,нали....?

Слава Богу!  Praynig Всъщност, така и така не разполагаме с цялата информация, така че остава само да се надяваме, че не става въпрос за човешки живот.  Peace

Чиста рутинна проверка на фирменна дейност...
На каква дейност? Защото от малкото, което разбрахме, стана ясно, че няма фирма, която да се занимава с каквато и да е дейност, който факт сам по себе си е и най-вероятната основа на проблема...

Дано само след това имаш още силата да се занимаваш  с превоз...
...легално!  Peace

Може би защото нямам нито една поръчка с ФТБ, не съм емоционално и финансово ангажирана, съм по-скоро страничен наблюдател и това ми дава един друг, бих казала ако не по-обективен, поне по-малко субективен поглед върху ситуацията. Изчетох цялата тема. Това, което ме порази, е липсата на информация от източника. При толкова много потърпевши и толкова много конкретни въпроси е меко казано нагло да хвърлиш 2 реда във ФБ и да ги повтаряш в различна последователност през определен период от време. Другото, което ме порази, е доверието, с което се ползва ФТБ сред своите клиенти - повечето от вас. Дай Боже всекиму. Само дето изведнъж се оказва, че никой не си е задавал въпроса къде, аджеба, праща стоката, за която е платил с лични средства и доколко това е надеждно, сигурно и не на последно място, законно. И тъй като хората обикновено търсят причините за проблемите си извън себе си, веднага бяха спрегнати един куп абсурдни теории, коя от коя по-увлекателни. Защото ако се каже на глас простата очевидна истина, че ФТБ "не са си вързали гащите", това ще означава, че всеки един, който им се е доверил, е направил грешен избор. А човек не обича да греши. Още по-малко обича да си признава грешките. А еле па пред други хора. Но фактите са факти. И в каквито и думи да обличаме случилото се, истината просто напира, и тя е елементарна - ФТБ има проблем с властите. И проблем има само и единствено ФТБ. Не защото някой мил французин не е направил донос срещу СД или някой честен англичанин не се е усъмнил в Емпреса. А защото ФТБ по един или друг начин не са си уредили нещата или не са направили необходимото да бъдат защитени от подобни недоразумения.
Искрено се надявам всички вие, които сте гласували доверие на ФТБ, да си получите или стоките, или парите, и всичко да се оправи в най-скоро време. Искрено се надявам, че ФТБ ще оцелее, ще помъдрее и ще продължи да извършва тази дейност. Далече съм от мисълта, че нарочно се е стигнало дотук. Но логично изниква въпросът защо своевременно не са били предприети мерки, които да предотвратят изпадането в тази срамна и неприятна ситуация.

Държа да поясня, че информацията, на базата на която правя гореизложените изводи, е единствено тази, която се съдържа в тази тема. Приемам, че може нещо да не съм разбрала правилно. Не целя и не искам да обидя никого нито на лична основа, нито принципно, нито в частност. Каквото и да се окаже в крайна сметка естеството на проблема, редно е то бъде поднесено с поемане на отговорност и изразяване на уважение към хората, които са се доверили на ФТБ.

# 598
Добро утро!
Мисля да спра да пиша по тази тема, но искам последно да попитам,ако някой разбира поне малко от юридически въпроси.  Полицията е нахлула след тръгването на камионите и те са стигнали благополучно в България. Няма как да се задържи нещо, което не е присъствало фактически на мястото- нито в Лил, нито в Бонди. Това  е чудесно - тази стока не подлежи на проверки.Защо Сожерта моли ФТБ да задържи тези пратки?

# 599
  • София
Добро утро!
Мисля да спра да пиша по тази тема, но искам последно да попитам,ако някой разбира поне малко от юридически въпроси.  Полицията е нахлула след тръгването на камионите и те са стигнали благополучно в България. Няма как да се задържи нещо, което не е присъствало фактически на мястото- нито в Лил, нито в Бонди. Това  е чудесно - тази стока не подлежи на проверки.Защо Сожерта моли ФТБ да задържи тези пратки?
Сожетра не моли, а задържа пратките по свое или на полицията усмотрение в склада на техния си партньор в България. ФТБ няма досег до пратките... само списък.

Общи условия

Активация на акаунт