С трепет си спомняме всички за щъркелите Декемврийски Тема 11

• 31 814
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
Гогии е добре! даже прекалено се хили днес май удара му се отрази по странен начин  Laughing цял ден се смее  Laughing Laughing .... шегувам се с него но направо ми дорева като го видях , добре че нищо му няма  Thinking
Да се похваля и аз си направих Фондана  Laughing ще го видя след 24 часа как ще е  Grinning нали пише,че трябва да стой в хладилника сега  newsm78 Simple Smile

# 406
Бебешондел, пуснахме микробиология, дори и на мен пуснахме, че според нашето педи си въртим заразата една на друга. И аз съм с хрема долу-горе от месец. Сега чакаме резултата.

elli_g, и аз си мислех, че е алергия. Давам Aerius вече 3 седмици, но сополите станаха и жълто-зелени и май ще е по-малкото зло от алергия.

Като се заговорихте за падания на дребосъците, да се похваля, че след няколко тупвания от спалнята, Кики сама се научи как да слиза безболезнено от нея - спуска крачетата и плавно се спуска на земята. Направо останах със зяпнала уста като го направи за пръв път. Мислех, че е случайно, но вече е честа практика.

# 407
Николета, кога успя с фондана  doh По рецептата на Добра ли го направи, а тортата с какъв пълнеж е? Похвали се после каквото и да стане!

Добра и тя не пише нещо, сигурно усърдно се подготвя за утре!

# 408
И на мен ми е интересно Николета и Добра да споделят малко опит Simple Smile

# 409
Николета,добре че му няма нищо на Гого! HugАлександрина му праща поздрави и целувки Heart Eyes

Браво на теб!Кога и торта смогна да правиш...???Simple Smile

Добра,пиши какво става:)Вече се вълнувам много за вашия ден ден утре HugВие как решихте да празнувате последно?Извинявай, може да си казала и да не съм видяла!

# 410
  • София

Аааааааа, Поли, Josepha по може да  напише  някакъв софтуер Wink Аз  съм по мрежите повече и да кажа как не  работи скрипта дето  са  го написали  братята  индийци Simple Smile

Ааааа  Tired   Tired  Tired скоро ще си остана само с писането в тетрадката за постиженията на филип - нали му водя дневник  Flutter Затъпявам прогресивно, ама е за най-хубавото нещо  Laughing

Момичета, понеже тая вечер за именния ден пак поръчвах храна и направо ме е срам, та се замислих, че за рождения ден на Фифко ще искам да направя разни неща....Да има и мой принос, като няма да се мъча с торта и фондат, като по-смелите тука - за което евала!!!!  Hug

Та исках да ви питам - тези, които ще правите парти у дома за рождените дни - имате ли някакви свежи идеи за хапки или някакви такива неща?
Засега освен малки сандвичи с риба тон и маслинова паста и евентуално тиквички на скара със сирене филаделфия и пушена сьомга, друго не измислям  Confused  Confused  Confused  Confused  Confused
Пък искам да се постарая - искам денят да е много специален! Той е специален, ама искам и трапезата да ни е специална.
Ако имате опит с такива неща, ще се адвам да споделите

# 411
Жозефа, че малко ли е това? В смисъл като идеи го казвам-за сьомгата и филадефията, много добри идеи са. Аз също ще събирам предложения, няма да си остана само с тортата определено. Днес с Поли бяхме в една сладкарница и гледахме каталог на тортите. Ама какви смотани бяхааааааа... по 100 кинта без няколко лева! А уж не е скъпа сладкарница. Днес половинчо ми донесе вече бои, утре ще купя останалите неща, които вчера не успях и започвам тренировките, да съм подготвена!

А най-важното - най-накрая след едногодишно чакане-имаме си вече зъбче! Видях го днес като ми се хили на една люлка и мислех, че само се вижда, но преди малко като го къпах и го пипнах-той направо си е избил и се усеща здраво, а другият до него се вижда. Може даже още да има, ама не ми дава да го видя. Сега нали по-късничко при нас е зъбоникненето нищо чудно и наведнъж да започнат да излизат като гъбки. Та да почерпя и аз, за да са ни здрави зъбчетата. И ако правите класация моля с гордост да ни отбележите относно зъбите  Mr. Green

# 412

Това е  не специялната торта  за  17,90 Simple Smile 
Само количките са  4 лева Wink 
Хайде,  няма ли да покажете, кой какво е  сътровил?
100 лева ми се вижда много за  торта, но това си е  мое мнение.  Аз  днес в кварталната сладкарница си  направих устата да ми направят торта с  фондан, че ми харесаха цените  ама  не правят Crossing Arms Crossing Arms

Аз ще  правя партито у нас и смятам  за децата да купя  безсолни солети и да им направя сандвичи. За големите хапки, малки  кюфтенца и мезта.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 20:03 от ANGYA

# 413
в перфектно състояние е Гого щом Александринка му праща целувки  Hug Laughing и за нея подобно :*
за фондана го направих по тази рецепта http://www.mycookingbookblog.com/?p=2605 ще ви кажа утре как е...тортата е с готови блатове и крема ще го разтворя само с мялко  Laughing този дето става за 3минути  Grinning Grinning само не мога да намеря боя за сладки  newsm78 до сега бяхме с моя мъж в кауфланд но няма там  Confused ще проверя утре в някой сладкарски цех  Hug
целувки и лека вечер  Hug

# 414
Имате ли някакви свежи идеи за хапки или някакви такива неща?

Ето една идея, на мен много ми допадна  Grinning

http://www.artisanbreadinfive.com/2009/09/01/pizza-on-a-stick

# 415
Момичета, днес съм цял ден в движение по задачи. Нашите са тук, поне гледат дребното, но ангажиментите не стават по-малко. Ние ще сме в камерен състав, а и той ми е много: свекитата, моите родители, мъжа и децата. Познайте кой ми идва екстра  Twisted Evil
Тортата я направих още събота. 3 блата сиропирани с глюкозен сироп и есенция ром. М/у тях на всеки ред има пласт мармалад от вишни, крем на Йоткер за торти, който се разбива за 3мин. и тънки резенчета банан. Реших да смеся различни аромати. В последния покривен пласт крем сложих лимонови корички на ф-ма Кетъни, май дойдоха повече и леко нагарча.... ще кажа утре.

Днес намерих бои на Йоткер в ХИТ-а. Имат 4 оцветяващи и 4 тубички за надписи. Всеки комплект по 3,99лв, в МЕТРО вероятно са по-евтини, но ми идва далеко. Цветовете НЕ стават наситени. Явно за ярък цвят като тортите от форума трябва професионални бои. Освен това като смесих червено и жълто не стана оранжево  Thinking уж трябва. Фондана стана добре, сложих го лесно. накъса се от едната вертикална страна, но залепих нови парченца и замазах с мокри пръсти. Като престоя в хладилника следите вече не си личаха. Направих го светло син. Моля, НЕ ползвайте желатина на Долче Вита. Предния път правих с Йоткер и стана 6, а сега с Долче вита ми направи бучки, които после чоплих с нокти. Фигурките се оказаха нелесна задача, пак подцених. Изобщо не е като с пластелин, поне не с моята смес. Изфабрикувах едно тлъсто прасе, което според майка ми прилича на мече  Joy Заека е роднина на граф Дракула, няма да го сложа. Освен това налепих малки фигурки по стените, засега само розови, мъжа ми се развика, че си губя времето и буквално ме застави да прекъсна. Метнах обратно във фризера и утре ще довършвам. На този етап съжелявам, че се захванах   chef

# 416
Здравейте,нашата торта ще я прави моя приятелка,за баткото все тя я прави и съм много доволна,каквато и идея да имам обсъждаме и прави,много  съм доволна,но за сега не бързам има още време.Да ви се оплача ние все още пасираме иначе се дави,само банана намачквам с вилица и попарата на по малки парчета иначе почти всичко яде и няма проблеми,дадох и плодово кисело мляко много го харесва.
 Hug

# 417
rosikosefi, и Валето се дави, но съм сигурна, че не е заради това, че няма зъб,защото познавам дете без зъби, което ядеше само парчета. Но хората са различни,както и бебетата.

ANGYA, 100 лева си е много за торта и не е само твое мнение. Ако някой ми каже, че това са нормални пари за торта, то значи че или ще се заяжда или ще е луд  Mr. Green При условие, че пълнежа си е най-обикновен и няма нищо особено.

Аз бях писала във готварският форум да питам за боите. Тези от Метро, които и Добра ползва-за тях ми отговориха, че са бледи и ще си пренапиша сценария за украсата в такъв случай. В град като Русе няма от къде да взема свестни бои, а професионални такива засега не мога да си позволя или поне аз не намерих такива.

Добра, безценни са ти съветите, златна си-както винаги!  Hug Пък много ме забавляват писанията ти, имаш голямо дар слово! На   Метро цената е 4,50 (Николета, ако искаш си купи боите от Метро), а ти взе ли тези тубички за надписи (информативно те са около 2,50 лв) ако си взела-какво представляват и за какво точно са? Все още съм в чуденка кое тесто да започна. Това с желатина на Добра или пареното на Николета. ЩЕ чакам утре отзивите ви. Николета, сподели стават ли лесно фигурки от тестото? И дано нямате повече инциденти с падания.

Добра, весело изкарване утре на празника, няма значение тортата каквото и да стане  Hug

# 418
Момичета, пишете ми кой ще дойде в четвъртък и дали часа ви е удобен, може да го преместим за 15 ако искате. Ще звънна на Данили и тя ще дойде Simple Smile

Искам да попитам на някого правили ли са му ренген на стомаха докато е кърмил? Проблема е не лъчението а кашата, която трябва да изпия. На опаковката пише че не се препоръчва за кърмачки. От аптеката казаха че не трябва да се кърми 2-3 дни, докато абсорбира от организма кашата. Съдържанието е: бариев сулфат 90гр, помощни средства: захароза, хидроксиетилцелулоза и коригенси.

# 419
  • София
Бебеш, брой ни с Фифко....за мен е ок и 14ч. и 15ч. 
По принцип ядем в 14ч, ама кой не е ял в МОЛ-а  Joy  Joy  Joy
Остава мястото да уточним. Аз в детския клуб не съм ходила и не знам какво е. Той пък и моя синковец както се влачи по корем, най-много да им изчисти пода и нищо да не разбере, така че ми е все едно къде ще се разберем - в смисъл не държа на клубчето.

Ти да не го закъса със стомаха нещо?  Sad

Кимбърли, мерси!!!!!

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 22:47 от Josepha

Общи условия

Активация на акаунт