С трепет си спомняме всички за щъркелите Декемврийски Тема 11

• 31 696
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
mama antoinette , злобната ми заядлива натура  и идва само  на  ум, че на бабата  не и  се занимава.

Ние  имаме  две баби  и  като отидохме във Варна имаше  малък  проблем докато  бебето свикне с майка ми. Тя по образование е  детски  педагог и много леко  подходи  към детето. В началото винаги  бях  в стаята когато  го взимаше. Обяснявахме, че мама  излиза  до магазина и  сега  ще се  върне. След около седмица  вече можех спокойно  да  го оставям и да  ида на  фризьор например.  
Може  би трябва да прекарва повече  време с баба си и вас  преди да  го оставите само с нея.  Не съм запозната с материята и може да  има  резон  в думите на  твоята свекърва.  

# 676
mama antoinette   -няма как -ще плачат за нас-ние сме им живота Mr. Green,но мисля,че от по-рано като се почне с чуждиет хора  е по-лесно-колкото повече порастват и са били само с мама -толкова е по-трудно да се откъсват от нея,макар и за малко
моя  постоянно плаче за мен като тръгна нанякъде ама и бързо му минава,но от малък е свикнал така
в последно време почва да плаче ,който и да излиза-мъжа ми,майка ми ,сестра ми ,баба ми -за всички плаче ,но за кратко
явно бабата или не и се занимава или се стресира като е по плачливо бебето -нормално е ,чуждите деца се гледат с много страх,ама ад свикват и бебето и бабата
както съм казвала и по други поводи: стресът за майката е в пъти по-голям от този на детето

# 677
mama antoinette и аз доста си почетох през бременността за детската психология в най - ранна възраст,че дори и книги ,които са били актуални по времето на майчинството на моята майка - т.е. конкретно автора Лоранс Перну..та това ,което аз си извадих като извод от цялата информация е , че всяко дете е индивидуално,но реално наистина до годинката не е желателно детето да се отделя от майката за дълъг период от време - имам предвид повече от ден , когато разбира се не се налага.Като пример се дава,че детето наистина се чувства "изоставено",в по- късна възраст влияе на формирането на характера му,а това което най-често се случва е , малкото да развие привързаност към другия човек. т.е. човекът,който полага грижи за него.Но това според мен не важи в случаите ,в които излизате по работа за няколко часа,или на кино или на ресторант..Защото всички тук знаем,колко безсъние , нерви и отдаденост се изискват ,за да порастим нашите декемврийчета и техните батковци и каки.Аз не се бях отделяла от Жорко до скоро, или го изчаквах да заспи и се връщах едва ли не с 200 км в час, за да съм там като се събуди..но скоро близка приятелка си дойде от чужбина и ми звънна да се видим през деня,та започнах да се приготвя , той ме наблюдаваше през цялото време , на врата го гушнах и го целунах и той насълзи очите,като ме видя да си обувам обувките..та тази гледка направо ми разби сърцето..започна да плачка и татко му го гушна и ми даде зор да тръгвам и е по- добре за детето ,да не проточвам момента.Тръгнах със свито сърце и на 10тата минута , мъжът ми ми звънна ,че си играят много весело и малкия почти веднага се е разсеял с нещо и не е разстроен.От тогава си позволих да отсъствам още 2-3 пъти  Grinning ,честно казано за самото дете според мен не е добре да е толкова вкопчено в мен,баща му ми е спечелил доверието за грижите , също и моята майка...Радвам се , че се пречупих , защото днес отивам на изпит и майка ми ще го гледа 2-3 часа,ако не бяхме направили "сухите" тренировки в София,сега напрежението за мен щеше да е огромно.

Та така де, в разумни граници , придружено с много нежност и сигурен човек,който да се грижи за  бебоците,според мен травма за детето не би следвало да има,разбира се изключения винаги има,но за мен по този начин малко или много се развива и самостоятелност у детето.Нека споделят мнение мамите с друго детенце и повече опит. Hug  bouquet

# 678
anich88  страхотен пост!

# 679
Ееее много сте писали, не можах да изчета последната страница ,но ръцете ме сърбят да драсна някой ред набързо ... Simple Smile
хубаво сте подхванали темата за правописа, защото и на мен ми действат изнервящо някойгрешно написани думички ... аз не мисля, че Николета трябва дас е обижда , напротив , според мен е добре сега да и се даде съвет  и то от нас ,че не е правилно и хубаво да се пише така, вместо след време някой непознат, от който примерно зависи работата й ... да си призная и аз преди 10 години слагах навсякъде де що намеря 4-ки и 6-ци и не ми пукаше, праснах всичко на латиница и в един момент като ми се наложи да пиша на нормален български осъзнах, че съм забравила и малкото , което съм знаела за правописа от у-ще ... Sad тъжна картинка, но започнах да се старая да пиша правилно, което не знам го проверявам и запомням и така Simple Smile не че пиша перфектно и не се чудя понякога кое как се пише, но все пак е поносимо и се случва вече все по-рядко. Simple Smile То седенето в къщи и писането само по форуми и чатове е много пагубно за човек и ако си вика : абе айде голямата работа, случва се  и т.н. нещата не са на добре.

Ние не сме добре ... ох а пък това множествено число също много ме дразни , но и аз го използвам постояно ,като става въпрос за децата ми Sad та Алекс не е нещо добре. Вдига Т по няколко пъти на ден, все 38 градуса. Вчера бяхме на лекар, преслуша го, гледа ми нос, гърло, зъби, уши, корем , всичко , нищо му няма според него... незнам какво да правя вече. От къде пък сега това ми дойде на главата, нямам си представа от какво прави Т, ако и днес има пак ще ходим. Някакви идеи , някой ??? Помагайте , защото може ведро да звуча, ама много съм се шашнала и притеснила. Иначе е весел на моменти е пък много кисел, през нощта си стана навик да се бъди и по 1 час да мрънка и пъшка, нещо го мъчи , ама не се виждат грам зъби, незнам и аз .

За подаръците от свекървите м иподейства много ободряващо. Аз си мислех, че мойта е номер едно в тази област, но има и по-добри от нея явно. Много обичам демонстративни личности, като това с парите в плика... просто са ми любими. Ние си имаме един такъв роднина, вуйчо на мъжа ми, той е номер едно в тази област ... но за него няма да пиша, ще ви кажа, за подаръците на мойта свекърва. То рядко се сеща да подари нещо де, ама всеки път като ми е купувала подарък е било някаква дреха и то с 2-3 номера по-голяма. Хубаво, неможе да прецениш, хайде, обаче тя идва и ми вика... ами аз по мене си мерих да ми става и такъв размер взех и на теб. Бе чакай малко ,тя е 10 + кила над мен, годинките са я разпуснали и си има закръглено форми навсякъде и смее да ми каже ,че мерила по нея ...

ох , щях да ви пиша и за подаръцете за децата, че имам някои идеи ,ама малкия мрънчо пак се разкиселяви...
няма да проверявам поста си , дано няма много грешки Simple Smile    

# 680
С всичките тези глупости и разточване на темата единственото,което ще постигнете е Ники да спре да пише, или да предизвикате нов спор. Мисля, че това е излишно, надявам се Ники да не спре да пише.  Hug

Ама какво толкова като се пише по темата, който не е писал по нея няма ли право на изказ? Не мисля, че Николета ще спре да пише, тя е добро момиче и никой не я е обидил и тя е разбрала това.

Бебеш, искам да те питам защо има краен срок за снимките 23.11? Тук има майки, които влизат по-рядко, пък и до Коледа има цял месец още. Аз преди 23-ти снимка няма да мога да пратя, което значи, че детето ми няма да присъства на колажа. Когато правих колажа бях задала по-голям срок и после тези, които не успяха на време пак ги добавих, все пак не е приятно да видиш, че детето ти липсва на Декемврийският колаж, а да присъстват там януарски деца например. И нищо лично, много си ми симпатична, но искам и да те питам ти не беше ли с януарски термин и с януарско бебе, а пишеш при нас? Нямам нищо против, темата не е моя разбира се, но питам от любопитство, понеже ние си имаме профил на Декември и си пускаме от него новите теми и аз сега например като искам да си редактирам мои данни на главната страница трябва да пиша до теб, пък честно казано не смятам за редно.

По въпроса с правописните грешки - къде видяхте 50 пишещи, много по-малко са, повечето избягаха след злобни и заядливи коментари.

Хубаво де, ясно е че моите коментари са тези "злобните", ама не мислиш ли, че това е всеки както го приема, това, че някой се засяга от моята директна форма на обръщение си е негова работа. Пък най ме дразни някой да говори със заобиколки, такъв човек много пада в моите очи-като имаш нещо си го кажи направо, няма да лижем подметки тука я! Пък той добрият тон пак ще си го има. Не са използвани обидни думи, просто всичко е написано както си го мисля. Е за това написах по-горе, че нещата тук са много криворазбрани от някои хора.

Josepha, от няколко дена се стягам, вчера съм направила фондана, сега излежава присъда в хладилника. Отивам да пазарувам сега още неща и следобед като се върне каката да помага за Валето започвам украсата на тортата, смятам да е на 2 етажа  Mr. Green малко се надценявам май, ама вече си заплюх модела. Снимки няма да мога преди утре, когато мога ще ви я покажа какъвто и да е резултата.

# 681
7/8 специално за теб може да ми пратиш снимка и на 24ти. Simple Smile За другите неща нямам намерение да ти отговарям Simple Smile

# 682
По въпроса с правописните грешки - къде видяхте 50 пишещи, много по-малко са, повечето избягаха след злобни и заядливи коментари.

Хубаво де, ясно е че моите коментари са тези "злобните", ама не мислиш ли, че това е всеки както го приема, това, че някой се засяга от моята директна форма на обръщение си е негова работа. Пък най ме дразни някой да говори със заобиколки, такъв човек много пада в моите очи-като имаш нещо си го кажи направо, няма да лижем подметки тука я! Пък той добрият тон пак ще си го има. Не са използвани обидни думи, просто всичко е написано както си го мисля. Е за това написах по-горе, че нещата тук са много криворазбрани от някои хора.

Просто ми прескачай мненията, ще си спестим много директни коментари.
А относно това на кой съм паднала в очите, слабо ме засяга. Пиша в темата защото ми е полезна и ми е приятно да общувам с хора, които имат сходни на моите проблеми.

# 683
мама Ива и моя малчо беше попредната нощ с т-после през деня нищо му нямаше до вечерта ,когато пак вдигна еднократно и му мина за час -вчера и днес му няма нищо newsm78не съм го водила на преглед-чудя се какво е ,не дава да пипна венците
иначе аз от снощи съм с адско главоболие,което не спря цяла нощ и не можах ад спя ,и днес продължава да ме кове главата ,а и нещо и носа ми тече и кихам яко-дано не си препредавам е бацили ,че ми е писнало

# 684
Еййй няма изчитане днес темичката:)И аз съм за двете заглавия отделно,а и с тази скорост ще изпишем тема преди Коледа;)

Надявам се Ники да не спре да пише,аз лично я харесвам много...Ая харесва Гого много:) HugИ така...А да си призная имам приятели от Варна и може би затова не ме е подразнило това Ний Вий;)

Бебешондел,новото столче е пак Maxi Cosi,ще знам и ще търся такава поставка.Благодаря ти HugОбнадеждих се,че може и да свикне някога!Така ме е яд,че не се запознахме...Нашите момиченца много сходни характери май имат Heart Eyes

Джос,и аз съм се обзавела с много подобни подаръци от свекърите през годините JoyАма да си призная не ми прави впечатление.Те са си такива,уж практични,гледат да ни влиза в употреба нещото...а то обикновено отива в някой шкаф:)Е имах някой път чадър,много готин,шал ръкавици,чанта дори,беше на Манго,старае се жената честно казано.Но друго си е майчето да ми вземе супер яка жилетка примерно или ботуши от магазините ,в които знае че пазарувам:)И винаги ми уцелва вкуса:)

Напълно съм съгласна с поста на Анич за оставянето на детето HugИ аз много изчетох ама защо не го прилагам не знам:)Засега с бабите и дядовците си играе само в мое присъствие,свиква вече и това ме радва:)Смее им се,закача ги:)Но оставяне сами с тях още ни е рано.За час-два когато е будна само с половинката и баба ми мога да я оставя.Никъде не ходя и аз и знаете ме тормози това,но ще се изтърпи още някой месец докато съвсем привикне с близките ни.Само да спре разнасянето и да мога на майчето да я оставям аз...

А за Шейново...SadМир на праха на тази майчица!И сили на семейството й да гледат детенцето!

Като си спомня какви прекрасни спомени имам от там,от операцията,от д-р Велев,от всички които се грижеха за нас!Жалко че се случва това в 21ви век!Ако пак е лекарска грешка,не знам какво да кажа!Трагедия!

Иве,заведи го при още някой да го погледне!Но може би са зъбки щом нищо друго няма HugКак няма да се шашнеш,миличката!Дано бързо премине това!

Хубав ден на всички!

# 685
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора.

mama antoinette, мисля, че детето не се травмира чак толкова.  В момента са в една средна полуосъзната възраст. Много зависи и от характера на детето.
Дъщеря ми до 3г. беше много асоциална. Изпадаше в истерия при баба си и дядо си, които виждаше редовно,  дори само да излезем от стаята. Сега много обича да ходи при тях. Явно при нея е трябвало време. От друга страна ММ я ревнуваше от собствените си родители, той направи ситуацията такава. Медала има две страни.
Ако бабата не иска, опитай с външен човек, стига финансово да е възможно. На 1г. са по-адаптивни и помнят по 5 мин  Mr. Green  Има един период от 1г. поне до 3г., в който ни се водят, ни се карат. Пропуснеш ли годинката, после ще чакаш да дойде момента за диалог  Crazy При дъщеря ми стана чак на 3г.8-10м. Но пък се разви мълниеносно.
На Гошето му е почти все тази кой ще му гушка бебешкото дупе. Стига да му обръщат внимание той е щастлив. Не знам при него дали е характер или има дълбоко стаен спомен от кувьоза и самотата  Confused Там ревеше с часве и никой не го поглеждаше. Но определено не е придирчив. Само за сън си търси мама. Ето, две деца от 1 семейство и толкова различни. Предполагам извода е, че няма рецепта.

# 686
Бебеш, добре, ще ти пратя на 24-ти. Ама колажа до тук е с 20 деца, а съм сигурна, че има мами, които по-късно ще видят, мисля за редно да се изчакат, но както искаш.

# 687
Бебеш, добре, ще ти пратя на 24-ти. Ама колажа до тук е с 20 деца, а съм сигурна, че има мами, които по-късно ще видят, мисля за редно да се изчакат, но както искаш.

Имам много слайдове, тъй че ако има много желаещи след крайната дата мога да направя и допълнителен слайд, това не е проблем  Peace

# 688
Няма да спра да пиша,просто се извиних и си замълчах Wink Wink нямам и време да отговарям от сутринта звъня по доктори и на бързо ви чета само, ще водя Гого на кардиолог, трябва и някакви изледвания да му пускам за кислорода.
Това за родилката е ужасна трагедия! дано бебчо е добре!
и тук във Варна имаше това лято 2-3 случая,но не стигнаха до Тв....
Гледахте ли Гала сутринта? споменаха, че децата се стресирали от 1-вия си рожден ден, от многото гости!

# 689
Николета, сигурна съм, че си много наясно с варненските кардиолози, но аз покрай друго дете имам наблюдения върху един кардиолог и ако искаш ще ти дам координати на центъра където преглежда. Доктора се казва Петьо Шивачев! Може би даже си водила Гого при него, защото там първо пращат!

mama Iva, не знам на какво може да се дължи тази температура, но ти съчувствам, просто стискам палци бързо да отминава  Hug

Сега искам да питам дали този яйчен прах от кухнята е достатъчен и необходимо ли е да давам отделно жълтък, който така или иначе не понасям???? Моля мамите, които знаят и чийто деца са на кухня да споделят!

Общи условия

Активация на акаунт