Накратко, автора на книгата пише, че детето трябва да се възпитава с любов,да му се показва, че е обичано, но при ситуации на дързост трябва да се наказва!Преди да удари за пръв и за последен път детето си, майката казва, че го е направила защото го обича/в книгата/!Напълно разбрах смисъла и избрах моят подход на възпитание с Александра.
Това не значи разбира се, че ще я удрям и бия!Всеки ден и показвам колко много я обичам.Често и казвам "НЕ", правя го защото искам да и покажа , кое и е позволено и какво не бива да прави.
При каката ми възпитанието беше криворазбрано от мен.Никога не казвах НЕ,или почти никога.Угаждах на почти всеки от капризите и!Сега си го изкарвам през носа, на нея също!Когато не е по нейната започва да крещи и вика.Признавам , че удрям каката по дупето в извънредни ситуации, всичко това е по моя вина!Няма да го допусна пак с Алекс!
Иначе в градината е най-доброто и възпитано дете, там има уважението на учителките.Колкото и да ми е трудно да го призная, явно от мен не се респектира!Пак казвам, вината е моя!Поправям грешката си, но и каката страда от това, защото когато трябва майка и не е казвала НЕ, получавала е винаги това , което иска.
Няма лоши деца, децата са такива , каквито ние ги възпитаме.Заглавието на книгата , която някой от вас беше пуснала е показателно, беше нещо от сорта- Детето е добро ти не ставаш.
Това е мое мнение