МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 9

• 55 250
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Момичета ето и новия график на Училището PeaceЛекциите се провеждат на 6-етаж в конферентната зала .

30.11.11- от 15.00ч. щe се проведе нашият ВТОРИ урок по САЛСА  !!!

Ще имате възможността да се запознаете лично със собственика на болницата - г-н Семир Абумелих.  Може да зададете всички въпроси и да обсъдите в приятелски разговор темите, които ви вълнуват.
Слагайте екипчетата, скачайте в маратонките и ви очакваме:)

05.12.11 - от 14.00ч. ще се проведе лекция:
1. "Видове контракции. Видове раждане. Възможни усложнения при раждане и техните корекции."
лектор: Д-р Георги Георгиев -  Акушер-гинеколог и Главен лекар на МБАЛ Дева Мария

09.12.11 - от 14.00ч.ще се проведе лекция :
1.Подготовка на гърдите .Кърменето -сила за живот ,първи стъпки,съвети и решения.
лектор:Светлина Николова-старша акушерка на Неонатологично отделение в МБАЛ "Дева Мария"

16.12.11- от 14.00ч. ще се проведе лекция :
1."Адаптационен период на новороденото. Най-чести здравословни проблеми през първата година. Режим на отглеждане за доносени и недоносени деца.
лектор:Д-р Снежа Згурова-Педиатър-Началник на Неонатологично отделение в МБАЛ "Дева Мария"

21.12.11 - от 14.00ч.ще се проведе лекция :
1. "Обезболяване по време на раждане. Видове упойки и медикаменти при различните раждания."
лектор: д-р Златко Янев-Анестезиолог - Реаниматор- Началник на отделение по анестезиология в МБАЛ "Дева Мария"

28.12.11 -от 14.00ч . ще се проведе лекция:
"Първи грижи за новороденото. Грижа за кожата, хигиена на седалището, обработка на очите, ушите и пъпчето. Къпане, масаж и гимнастика. Практически упражнения и съвети.
Лектор - Светлина Николова -старша акушерка на Неонатологично отделение в МБАЛ "Дева Мария"

Датите на останалите теми- "Хомеопатията в детска възраст" и " Секс по време на бременност и след раждане" ще бъдат обявени до няколко дни !!!

МОЛЯ ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ ДА ПРИСЪСТВАТ , ДА ПОТВЪРДЯТ СВОЕТО УЧАСТИЕ КАТО ПОПЪЛНЯТ ПРИСЪСТВЕНАТА  ФОРМА:
http://www.devamaria.com/divisions/id/1/page/3

ИЛИ СЕ ОБАДЯТ НА ПОСОЧЕНИЯ ПО- ДОЛУ ТЕЛЛЕФОН: 0885 886 816 -ст.ак.СВЕТЛИНА НИКОЛОВА

УЧИЛИЩЕ ЗА БРЕМЕННИ "БИБЕРОН" Е БЕЗПЛАТНО!

# 166
Дами, бях ви обещала щом има промяна в ценоразписа, веднага да ви уведомя. От 1 декември секциото по мед. показания няма да се заплаща. Единствено секцио по желание остава 750 лв. За тези от вас които се притесняват, че по време на нормално раждане, може да възникне проблем и да се наложи секцио, в този случай няма да се заплаща тази сума. Но искам да поясня, че това се отнася само за тези случаи, при които операция се е наложила поради някакви медицински показания. Ако в хода на самото раждане, родилката сама пожелае секцио, без това да е наложително, се заплаща 750 лв.
  bouquet  bouquet  bouquetЧудесна новина! Поздравления за С.А, който се вслушва в исканията на пациентите!
Искам да попитам утре /30.11/ др. Хрусанова на смяна ли ще е?

# 167
Здравейте, искам да попитам дали седалищното предлежание
на бебето спада към медицинските показания за секцио?
И също ще трябва ли някакъв документ от лекаря, следящ
бременността, че се налага секцио? Благодаря! Hug

Да, в случай на седалищно предлежание се прави задължително секцио и това е медицински показател. Но имайте предвид, че детото може да се обърне в последствие и да родите нормално.  Peace

# 168

[/quote]  bouquet  bouquet  bouquetЧудесна новина! Поздравления за С.А, който се вслушва в исканията на пациентите!
Искам да попитам утре /30.11/ др. Хрусанова на смяна ли ще е?
[/quote]

Д-р Хрусанова няма да е на работа до 3 декември. На 4,12 ще е дневна смяна.

# 169
Дами, бях ви обещала щом има промяна в ценоразписа, веднага да ви уведомя. От 1 декември секциото по мед. показания няма да се заплаща. Единствено секцио по желание остава 750 лв. За тези от вас които се притесняват, че по време на нормално раждане, може да възникне проблем и да се наложи секцио, в този случай няма да се заплаща тази сума. Но искам да поясня, че това се отнася само за тези случаи, при които операция се е наложила поради някакви медицински показания. Ако в хода на самото раждане, родилката сама пожелае секцио, без това да е наложително, се заплаща 750 лв.

Как сте мамчета, баба ви леранда скоро не е посещавала форума и много ми липсвахте, но бях на гурбет в чужбина, а там интернета е лукс Hug Много справедливо решение на собственика на болницата, вие отдавна искахте да се направи така, тъй че поздравления за успеха и хубавата новина! Като казах хубава новина ето на какво се натъкнах, на един хубав Коледен конкурс в който можете да участвате вие и вашите бебчовци
http://poligraff.net/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F/%D0%A1 … %D0%BC%D0%B0/7247
Коледата идва и я дайте някоя идейка за подаръци на внуците? Или както дъщерята казва паричките са най-хубавия подарък, ама мама като ги прибере и за внуците не остава нищо... Hug

# 170
Д-р Хрусанова няма да е на работа до 3 декември. На 4,12 ще е дневна смяна.
Благодаря за бързия отговор! Да попитам още нещо - предишно секцио е ли медицински показател отново за секцио при второ /трето раждане? Спомням си, че децата родени в Дева Мария ползват отстъпка,но за какво точно беше и какъв процент newsm78Не ни се е налагало до сега и дай боже никой да не ползва това намаление, но е добре да се знае, че го има!

# 171
zdr dami ste rajdam normalno v klinikata no neznam kakvo da si nosya s sbesi v bolnicata pri nastipvaneto kakiv bagaj naprimer nyakoy bilimi pomognal po vaprosa
Ами носи си козметика каквато си ползваш по принцип за себе си, бельо, превръзки, джапанки и зарядно за телефона. Другите неща мисля ги осигуряват и са по желание.
Ако позволите да добавя нещо и аз...горещо препоръчвам да си носите стерилен биберон-залъгалка. Благодарение на това успях да си поспивам по малко, за да се възтановя след продължителното целонощно раждане. Нали сте наясно, че бебоците остават при вас денонощно, с изключение на времето за тоалет на бебето... Поне по мое време неонатологичните грижи се заплащаха, сега не съм сигурна...
 Thinking

# 172
здр дами терминами за нормално райдане е на 30 11 2011 искам да попитам при преносване колко дена трабва да се чака помогнете по въпроса

# 173
  • DE
reniye21, по принцип чакат 7 дни и ти предизвикват раждане, но през дните на преносване трябва да  се ходи на запис на тонове.

# 174
  • Бургас
mimoza^^, честито бебче ! Да ви е живо и здраво!  Hug

Bona Dea, последно разбрах ,че издават карти за децата родени там с 25% отстъпка.

Да попитам още нещо - предишно секцио е ли медицински показател отново за секцио при второ /трето раждане?

И мен ме вълнува този въпрос.  Peace

# 175
mimoza^^, честито бебче ! Да ви е живо и здраво!  Hug

Bona Dea, последно разбрах ,че издават карти за децата родени там с 25% отстъпка.

Да попитам още нещо - предишно секцио е ли медицински показател отново за секцио при второ /трето раждане?

И мен ме вълнува този въпрос.  Peace
Т.е като отидем на лекцията за секса да си търсим картите ли Joy JoyМайтап си правя! Но бих искала някой от болницата да каже колко % е отстъпката, какво включва и до каква възраст на детето важи

# 176
Но бих искала някой от болницата да каже колко % е отстъпката, какво включва и до каква възраст на детето важи

Привет и от мен,и на мен ми стана интересно за тези карти с отстъпка newsm78,от тази година ли са въведени или и на родените деца през 2010 могат да се издават такива карти Thinking.Ще ви бъда благодарна ако отговорите Simple Smile

# 177
  • Бургас
Bona Dea,Кирова последно Мери беше писала това :

Здравейте, момичета! Имам новина за вас и тя е: Всички деца родени в МБАЛ Дева Мария, до навършването на 3 годишна възраст, ще използват 20% отстъпка за преглди, изследвания и лечение в болницата. Услугата влиза в сила от 12.04.2011г.   bouquet

От тази отстъпка ще се възползвате само ако кажете на служителката на касата, че детенцето ви е родено в МБАЛ "Дева Мария", за да направи проверка в системата и да ви начисли отстъпката.

# 178
  • Където морето целува небето...
Момичета, няма някакви специални карти. Прави се проверка по ЕГН на детенцето и се начислява отстъпката. Просто казвайте на рецепция преди да платите.

# 179
здравейте

Бих искала да помоля, ако вече всичко е уточнено за секциото по медицински причини, което няма да се заплаща от 01.12,2011.
1. Какво е необходимо да се направи от наша страна?
2. Преглед при колко лекаря в Дева Мария?
3. Именно лекарите от там ли ще си дават мнението дали даден пациент е за такъв вид секцио?

Пишете просто какво трябва да се направи от наша страна и към кого да се обърнем.

Благодаря предварително за отговора. Аз питах тази седмица момичетата на регистратрура, но явно все още не им е обяснено и те не бяха наясно.Ако трябва пак ще дойда при вас разбира се за да си поговорим за това, но трябва да знам към кого да се обърна.

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 12:19 от tania_burgas

Общи условия

Активация на акаунт