Първокласници 2011/2012г.

• 37 998
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
И аз се възползвах от титините ръчички. HugНе че ги нямахме, ама бяха много малки и после се удължаваха и ставаше една.... Joy

# 541
Здравейте, момичета,
днес Васковото училище празнува 100 годишен юбилей, много ми е мило,
аз, като ученичка, празнувах 75 годишнината на същото Simple Smile,
раздадоха им значки с лика на патрона на училището,
ще има шествие с факли, заря, а после коктейл,

като отчет-до буквата "Р" са и до цифрата "9", почват да четат, той самият може , но не иска, всъщност иска- само  каквото му е интересно, чете списанията за "Колите",
не го насилвам на този етап, но лятото.......дупе да му е здраво Simple Smile,
Английският е на ниво "никакво", учебникът е само за оцветяване и свързвание на картинки, той от предучилищната има някакъв набор от думи, но сега.....,та се наложи да го запиша към Британския Културен Център, записах го и на "Айкидо" , и двете са на  5 минути разстояние Simple Smile, всичко ми е така улеснено, особено важно е за мен-при факта, че съм с три деца......като ви чета вие какви преходи правите ooooh!,
по този повод ЕС натиска секторът на мъжа ми да се измества към София , развяват ми се косите......морско чедо съм аз Simple Smile, 5 години учих в София и така , и не свикнах Rolling Eyes,
та така, терзания всякакви Simple Smile

Усмихнат и красив ден ви пожелавам.......

# 542
  • София
здравейте!
трябва ми някой родител, чието детенце не е супер и дори изостава - искам да обменим опит и мнения. Може и на лични  Laughing не всеки би споделил нещо такова публично!   bouquet
Ти пък! Защо тоя срам, откъде може да си сигурна, че ние като умилени, отчасти луди или свъхамбициозни мами /това в кръга на шегата, да не скокне някой/, не представяме хлапетата си като свръхнадарени ?! Децата са си деца, пиши тук, всички имаме някакви проблеми.

# 543
След малко сме на родителска среща.
Обадиха ни се да си ги вземе по-рано, че станал някакъв скандал с една баба.
Били на двора, преди занималнята и си играели там, където е определено за 1-те класове. Дошла тя да си доведе внучето и седнала там. Започнала да им крещи да се махат, иначе щяла да им спука топката. Учителката я помолила да не им говори така, тогава започнала да обижда и нея, въобще, станало страшно. Децата започнали да повтарят след нея грозните думи, въобще "красота". Учителката ни е много мила и възпитана, убедена съм, че не я е провокирала по никакъв начин.
Намесила се охрана, Директор...
Децата го преживели много тежко, всички дружно рев и повръщане Tired

RoniBonboni, добре дошла  Hug

catnadeen, ти пък, ние сме честни  Mr. Green ще е по-полезно, ако се пише в темата, според мен Simple Smile
София изостава по писане, имаше проблем с очите и сега чакам да видя дали с очилата ще има напредък или не само те са причината.
Има и проблем с разбирането на условието на задачите - ако и кажа трябва да направиш това и това, смята без грешка, но ако й се даде лист със задачи, на половината не знае какво да прави  Rolling Eyes
За четенето - според мен си е добре, според учителката също, т.е. върви с темпото на учебния материал, но е много по-назад от другите, ако съдя от темата.

# 544
  • София, "Младост 3"
Не се сърди човече първо - съжалявам за неприятния инцидент, а като второ - сина ми има подобни проблеми, само дето и не чете.
Забелязах известен проблем с "припомнянето" на символ когато трябва да го напише. Ако го вижда - веднага го назовава, но за да го напише - понякога блокира и трябва да го види.
С математиката ние бяхме като вас - ако му прочета задачата - казва отговора, но много трудно и до сега бърка + и -. Но все пак схваща.
Българския е мъъъка - казвам "ми" и го моля да каже коя буква чува - той гордо заявява "и".... мъъъка. А като повтори сричката казва "ми"!
Вече почнах да се замислям дали няма известен проблем с приемането на информацията в писмен вид - т.е. на символно ниво.
Освен това постоянно съм под стрес как детето не отговаря на стандартите. А идея за това къде е проблема - няма.
МАлко почнах да се стресирам затова искам да сверя часовник, да изпусна пара, за да не го отнесе някой без да трябва... Blush

# 545
  • София
Не се сърди човече първо - съжалявам за неприятния инцидент, а като второ - сина ми има подобни проблеми, само дето и не чете.
Забелязах известен проблем с "припомнянето" на символ когато трябва да го напише. Ако го вижда - веднага го назовава, но за да го напише - понякога блокира и трябва да го види.
С математиката ние бяхме като вас - ако му прочета задачата - казва отговора, но много трудно и до сега бърка + и -. Но все пак схваща.
Българския е мъъъка - казвам "ми" и го моля да каже коя буква чува - той гордо заявява "и".... мъъъка. А като повтори сричката казва "ми"!
Вече почнах да се замислям дали няма известен проблем с приемането на информацията в писмен вид - т.е. на символно ниво.
Освен това постоянно съм под стрес как детето не отговаря на стандартите. А идея за това къде е проблема - няма.
МАлко почнах да се стресирам затова искам да сверя часовник, да изпусна пара, за да не го отнесе някой без да трябва... Blush

Здравейте.Моята дъщеря също има проблем с българския.Труден и беше звуковия анализ,сега диктовките и четенето.Записахме я на консултация,ходи веднъж седмично след часовете и мисля,че има ефект.Така,че може да опитате с това.Би трябвало всички учители да имат консултации.

# 546
cantadeen, все пак детето е тръгнало 6-годишно на училище, това има значение. Консултацията е вариант, но понякога по-малките имат нужда от повече време.

# 547
cantadeen, все пак детето е тръгнало 6-годишно на училище, това има значение. Консултацията е вариант, но понякога по-малките имат нужда от повече време.
Детето  след няколко дни ще навърши 7. Така ,че  си е в нормата.Виж моя ще навърши 7 чак януари.До преди малко четохме- трагедия. ooooh!Правихме и диктовка и беше добре.

# 548
Родителската ни среща мина много добре, толкова ги хвалиха, че нямам думи  Simple Smile

На първата диктовка по математика даже самите учителки са останали учудени - целият клас без грешка  Laughing
Доволни са и от дисциплината, от отношенията им като колектив, въобще, казаха че всичко е наред Simple Smile

Един родител е подарил ДВД, ще събираме по 5-6 лв. за телевизор, знам че повечето тук са против, но при нас нямаше недоволни. Вярваме на учителките и сме сигурни, че ще се ползва само с образователна цел, + по една приказка по време на занималнята, когато времето не позволява излизане.

И днес разбрахме, че предния клас на класната ни е показал най-добри резултати на изпитните нива от всичките 5 паралелки, браво на децата и на учителката  Hug

catnadeen, може би аз очаквам повече, но явно за момента се справя добре, според учителките. Изпипвам детайлите и се дразня, когато тя не го прави, обаче може и в мен да е грешката, все пак са едва в началото.
Учителите ви какво казват? Има ли проблем според тях?

# 549
  • Sofia
Здравейте, аз малко поизпуснах от темата и досега наваксвах.
Виждам, че сте обсъждали задачите от Коледното състезание. Дъщеря ми също смяташе, че всеки ред от пирамидата трябва да е равен на числото на върха, наложи се доста да поспорим. На други задачи също не можеше съвсем да се досети условието - аз й ги хвърлих да решава без никакви обяснения. След няколко теста й обяснявах къде са й грешките.

Напоследък я бяхме оставили в общи линии сама да си учи, докато не забелязах, че има някои грешки, които обаче не са поправени от госпожата - в момента е друга. Повечето са много "глупави", изобщо не се е старала сякаш, та поправяхме няколко страници назад в книгите. Confused

Благодаря за линковете за конкурсите по рисуване, днес й разказах за тях и се хвана да рисува, дори и да не пратим рисунка, ми харесва да измисля цялостни картини, тъй като ежедневно си драскули разни отделни неща по листчета, тефтерчета или дъската на бюрото.

Аз пък вчера и днес четох тази книга Здравейте, ученици! (или за първия учител). Интересна ми беше, много мила учителка.

Девойката си имала вече ухажор, който толкова силно я гушкал, че я заболявал коремът. Crazy И като го види, й идвало да се скрие, за да не я гушка пак. Laughing

# 550
  • София
... Каза, че е излъгал, защото не му е приятно да говори на тази тема, особено с непознати хора. Не му се обяснявало, а и се натъжавал. Не искал да се разплаква пред нея. Притеснявал се, че тя после ще разкаже на другите. ...
облачна, имаш си един умен, силен и прекрасен малък мъж! Да ти е жив и здрав!  Hug

прегръдка и за теб, и за малкия ти мъж

# 551
  • София
Да се отчета по темата за училище. На главно ръкописно Р са по БЕЛ. По математика на 7-цата.
За мамите, които се притесняват какво чува като звук детето и какво не, колко чете... Моят син навърши 7 през Септември. Бях писала по напред, че имахме проблеми с Ъ. Не, че не го чува, но не го отразяваше. С малко повече упражнения, мисля, че посвикна. Изтормозих го с думи като къща, гълъб, гръб, кръст... и т.н. вече е по-добре и се усеща, че Ъ-то в думата не е само за благозвучие на съгласната буква пред него.
За четенето... всяко дете е различно, но моят съвет, ако мога да дам такъв, е да намерите някакво интересно четиво за детето и да го предизвикате. Колкото и глупаво да е, като пример, ще споделя нашият опит: все питаше какъв хляб сме купили. Познаваше буквите. Веднъж го излъгах нарочно, очевидно беше, че лъжа. Той се възпротиви и не повярва. Тогава му казах, че ако чете, ще разбере сам истината  Laughing . Цялата опаковка изчете, докато стигне до съществото... След време, започна да колекционира комиксите "Том и Джери". Няколко броя му изчетох аз, за да схване логиката как вървят картинките. След това започнах да увъртам, че си чета моята книжка..., че имам друга работа.... и че ако не може да си прочете историята, ще купуваме играчки, а не книжки  Mr. Green .  Подейства, мъчейки се, започна да срича... Вече се справя сравнително добре, прилично. Не чете идеално, но е едно от децата в класа, за които госпожата ни иска да си носят книжки в час.
С математиката е много добре, но е много разсеян милия - прилича на майка си  Crazy.
Децата ни са страхотни, въпросът е да намерим път към тях.
И не на последно място, благодаря на всички ви за подкрепата! Вероятно преувеличавам и преекспонирам нещата, но нали за това сме майки!   bouquet

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 22:19 от oblachna

# 552
catnadeen, видях какво са ти отговорили логопедките, тъй като следя темата.
Нашата ни каза още нещо, което може да се прави. Имаме една дъска и пластмасови букви с магнит към нея. Работата й е да сглобява думи.

# 553
  • София
И нашата родителска мина днес. Човече, направо ти завидях. При нас дисциплината е ужасна, в междучасията се бият оставят ли ги за 5 мин сами.  Наказват ги да не излизат навън, защото се държат ужасно. Ще мислим варианти за сплотяване на класа. Колективно посещение на театър, музей или друго.  Иначе нашия клас е по-силен по математика. Четенето и писането още им е трудно. Тази вечер учихме коледни стихчета, госпожата намислила оригинален начин да ги наказва - да зубрят стихчета. Кало още не иска да чете сам книжка - трудно му е. Като сме навън четем табелите на магазините, опаковките на продуктите, всичко с големите букви. Забелязвам, че въпреки, че е с очила, се навира в текста който чете или мижи като чете отдалече. С нетърпение чакам прегледа при очния другата седмица, искам да разбера какво става.

catnadeen, ако имаш сериозни притеснения, заведи детето при логопед да му направи оценка. Специалист трябва да прецени има ли проблем и в каква насока да се работи. Дечицата, които са учили сериозно в предучилищна имат сериозна основа, но за всяко дете си е индивидуално. Но това, че смяташ, че "детето не отговаряло на стандартите" малко ме стресна! Твоето дете е уникално и възприема света по своя уникален начин. Понякога стандартите са ужасно ограничаващи. Дъщерята на моя приятелка също бърка събиране и изваждане, но тя е дете с изключително артистичен темперамент и тия досадности просто по-бавно стигат до нея Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 23:06 от kalimbi

# 554
catnadeen, видях какво са ти отговорили логопедките, тъй като следя темата.
Нашата ни каза още нещо, което може да се прави. Имаме една дъска и пластмасови букви с магнит към нея. Работата й е да сглобява думи.

Може ли линк към темата.

Общи условия

Активация на акаунт