Здравословно хранене за децата - 6

• 47 404
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Аз си купих 100% шоколад за готвене и си го разтопих, прибавих малко мед и вода /другият път ще пробвам да добавя ментов чай/ и си направих бонбонки. Сега се замразяват в хладилника. Нямам търпение да ги опитам Blush
как добавяш вода към разтопен шоколад? не ти ли се "пресича" ? Rolling Eyes

# 436
Момичета,благодаря за отговорите ви!  Hug

Галче, как се води този шоколад за готвене при вас като наименование? Благодаря  bouquet

# 437
Галче, вода и други течности(чай) не се слагат към какаово масло, паста и т.н.

# 438
  • София

Всъщност зеленолистните се въвеждат към плодовото смути поради разни залитания, които не довеждат до нищо хубаво. Виктория Бутенко е писала за това. И не само тя.

Има хора, на които не им допада идеята зелено смути (ние сме от тях) и съм на мнение, че не ни трябва, щом не ни е приятно.
[/quote]

Вери, моля те да уточниш какво имаш предвид, защо не одобрявате зелените смутита?

# 439
Няма такова нещо. Simple Smile
Не ни допада вкусово, не ни е приятно консумирайки го и т.н.

# 440
Галче, вода и други течности(чай) не се слагат към какаово масло, паста и т.н.

А защо?

Ето такъв е шоколадът, който купих:
А причината да добавя вода е, че не го разтопих на водна баня Blush На нас двете с Диди много ни хареса. Много по-истински вкус от всичките налични бонбони на пазара Flutter

# 441
Шоколадът мрази водата. Това е и причината в горещите летни дни той да побелее - отделя се влага и той променя своята  структура.
Щом не си го разтопявала на водна баня, разбирам защо си добавила вода.
Но по принцип работата около направата на шоколад е прецизна. Изисква време и техника. Това  ти го пиша в общия случай, а не да го спазваш стриктно. Но следващият път си го разтопи на водна баня. Simple Smile Много по-вкусен е.

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 20:24 от Вери

# 442
Мерси Вери Hug

Точно така ще направя. Интересното е, че ми хареса дори и без да му добавям захар, както си е натюр горчив Crazy

# 443
Е сложила си мед. Simple Smile

# 444
Да, но в бонбоните, а преди това си отчупих парченце натюр, исках да го опитам как е на вкус Flutter

# 445
  • София
Вкусното ми зелено смути Simple Smile

зелени кълнове, биомаруля, вода
(добавих инцидентно и сварена коприва, остатък от отвара)

лимонов сок (отделно изцеден  с новата ми стъклена джаджа)
хималайска сол
счукан чесън

Без изгъзиците мед и банан.

Трепач на чужди елементи в къщата  Wink

# 446

лимонов сок (отделно изцеден  с новата ми стъклена джаджа)

Я се похвали!  Laughing
Аз имах стъклена ръчна преса за цитруси, но взех, че я подарих. Сега съм с пластмаска (PP), а беше по- евтина от отровната и "сестра" (PE) в магазина!

# 447
  • София
Джаджата за изцеждане на лимон е като обикновена стъклена чинийка, от която в средата се издига връх - върху него се върти половинката лимон. Почти идеално задържа семките и отстрани се изтича сока.

Купена е от магазина на бул В.Левски , ъгъла с ул Венелин
Цена 6 лв.

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 11:02 от търся си ник

# 448
Джаджата за изцеждане на лимон е като обикновена стъклена чинийка, от която в средата се издига връх - върху него се върти половинката лимон. Почти идеално задържа семките и отстрани се изтича сока.

Купена е от магазина на бул В.Левски , ъгъла с ул Венелин
Цена 6 лв.

Същата беше моята. Благодаря!

Като стана дума за лимони, се сетих за домашния оцет. Според вас, има ли какво да обърка човек в приготвянето му? Аз се хванах на това хоро тази година, но е в различни съдове и едната партида ми стана по- кисел от другия? Негоден ли е за консумация?  newsm78 То е ясно, че няма да го хвърля, защото е направен от диви ябълки от много чисто място, но поне ще имам най- екологичното измивно средство.  Joy

# 449
Госпожо Ем, едва ли му има нещо нещо на оцета, може да са се случили по-сладки ябълки в единия, да са ферментирали повече, или да е седял единия маалко по-дълго на по-топло... newsm78 Ако сипваш по по-малко, ефектът ще е същия предполагам  Grinning И даже, като се замисля сега, май не разбрах в кой се съмнаваш - в по-киселия или напротив?

Общи условия

Активация на акаунт