Здравословно хранене за децата - 6

• 47 421
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Едно вдъхновяващо клипче - деца жадни за сурово смути Grinning :

Green-Kids

Най-после и аз доживях такова чудо в къщата ми  Simple Smile
Вдъхновяващо, ама моите деца трябва и да са гладни Simple Smile
Правя вече два пъти, първият път въпреки лютите кълнове се изпи.
Вторият път бяха хапнали домашно сушено грозде ( и аз да се похваля, че нещо сме изсушили Simple Smile )
и нямаше такъв възторг.

Съставът беше - микс кълнове от магазина
био маруля Гимел
половин банан
400 мл вода

За моето "разделно" мислене е в несъвместима комбинация, но докато измисля нещо по-съвместимо...

# 421
Кълнове (поници) в смути не слагам, точно защото не са ни приятни. Отделно, че зелено смути рядко пием.

1/2 банан е много малко. На това количество зелено поне 2.

Комбинирай зеленолистно със зеленчук, щом като е против твоите възгледи плод + зелено.

Всъщност зеленолистните се въвеждат към плодовото смути поради разни залитания, които не довеждат до нищо хубаво. Виктория Бутенко е писала за това. И не само тя.

Има хора, на които не им допада идеята зелено смути (ние сме от тях) и съм на мнение, че не ни трябва, щом не ни е приятно.

# 422
Относно сушените плодове на Серена-аз съм питала дали слагат серен диоксид-отговора беше "не".Стафидите им са определено по-нормално изглеждащи от тия ,жълтите със сярата,тъмнички-като домашно сушени.На опаковката изрично пишие,че нямат добавена захар .
Най-новата страст на моя син е пастет от авокадо-намачкано,с малко чесън и лимон-може да изяде неограничени количества.За съжаление все по-трудно намирам читаво авокадо--обикновено са с огромна костилка и с черни петна вътре.Онзи ден купих от Лидл-много хубаво се оказа.

# 423
Аз не ям зеленолистни на салата Embarassed и затова за мен зелено смути е добра комбинация за закуска например 2-3 пъти седмично със спанак или с къдраво зеле. На Диди й давам да опита от моето, защото й е интересно, но повече от няколко глътки не иска.

Сега отивам да правя чипса от спанак да видим какво ще се получи Wink

# 424
Здравейте,

някой има ли рецепта за детски крем без захар, но все пак с някакъв плод за подслаждане - например банан? Или пасирани фурми? newsm78 Няма проблем кремът да е млечен, чудя се как да избегна захарта, искам да направя торта и търся рецепта за крем за между блатовете.

Дора, сподели какви рецепти ползваш за този соден хляб? Аз една содена питка опитах да направя за Бъдни вечер и стана подметка неописуема! Crazy Tired

# 425
 Крем между блатовете правих от банан и бадеми, може банан и кашу също Peace

# 426
  • Пловдив
Имам отворена бутилка ленено масло във хладилника.
Отворена е преди 3-4 м. На опаковката пише, че трябва да се използва до 3- 4 седмици от отварянето. Явно не става за ядене вече...
За какво друго мога да го използвам?

# 427
[Някой проверявал ли е дали иранските фурми в зелените кутии са облъчени?

Тези , дето се водят "фреш" ?
Сакън  Laughing, тъкмо се навих и си купих от тях, сега и лоши , ако се окажат....
Продавачката така ме нави , най-непреработени били от всички други .... Thinking

Айде бе, аз чета абсолютно всичко

И аз си го създадох този навик и откарвам доста на "здравословния щанд".
Днес четох някакви бисквити, пробутвани като здравословни.....
и забелязах тенденции в описанието   "нерафинирана захар, нехидрогенизирана мазнина " hahaha   Явно с едно "не" пред думата се решава проблемът.  Sick

# 428
Лурдес, правила съм тази торта - цялата е без захар. Много добре се получи и се хареса и на хора, които ядат захар.
http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/09/sugar-free-cake-for-kids/

# 429
  • IT
Подкрепям за 
Лурдес, правила съм тази торта - цялата е без захар. Много добре се получи и се хареса и на хора, които ядат захар.
http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/09/sugar-free-cake-for-kids/
правих я за децата за първият рожден ден на моят син, всички много я харесаха.
cayenne ориза стана страхотен, малкият яде и на обяд и на вечеря от него, то и ние де.Благодаря за споделената рецепта.
 Само домати не слагах, аз избягвам да готвя домати, не че ми се отдава мн често, но когато мога го правя.

# 430
allexa, радвам се, че сте харесали рецептата  Simple Smile А защо не слагаш домати, не обичате, или имаш нещо друго предвид? Като се замисля и аз зимата не купувам пресни домати, че не им е сезона и нямат нити вкус, нито "съдържание" добри... В ориза бях сложила сушени, а по принцип през зимата ползвам и домати в буркан, цели, белени, малки и слънчеви  Laughing Поръчвам си ги тези буркани от едни познати и си ги ползвам. Самите домати са много вкусни, защототе си ги гледат. Имам и една зимна лесна салата с тях:
       - буркан доматки, намачкани, но не чак пасирани + чашка белени слънчогледови семки,добре измити в цедка + сравнително ситно нарязан стрък праз + лъжица шарлан, не е задължителен, но добавя още слънчогледов аромат и уравновесява тази на праза + оставя се до следващия ден на студено, за да поемат семките течност от доматите и да се обедини вкуса

# 431
  • IT
Обичаме домати, но са ми много трудни за комбинация. Гледам да ги ядем със зеленолистни и с по-мазни храни. Готвени домати с нишестени храни, аз не готвя-за разлика от мъжа ми.
Но твоята рецепта си я записвам в тефтерчето. Аз зимата ползвам едни консервирани италиански домати, които почнаха и тук да ги внасят. Но принципно гледам да купувам сезонни зеленчуци и плодове или от био магазин.

# 432
  • София
Да се запиша в темата. Търсех от къде да поръчвам плодове и зеленчуци и попаднах на нея.
Не знам дали сте пускали този линк към БГ Бакалия - http://www.bgbakalia.com/ предлагат доставки до дома, чувала съм добри отзиви, но не съм го пробвала. Може би е дошъл момнета на проба.

Искам да ви питам за сушените плодовена Детелина дали са третирани с нещо, детето тъкмо прояде сушените черни боровинки.

# 433
Lurdes,аз правя содения от Recipemagician.
Като мешам брашна както и каквито искам.

# 434
Аз си купих 100% шоколад за готвене и си го разтопих, прибавих малко мед и вода /другият път ще пробвам да добавя ментов чай/ и си направих бонбонки. Сега се замразяват в хладилника. Нямам търпение да ги опитам Blush

Общи условия

Активация на акаунт