Здравословно хранене за децата - 6

• 47 314
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Давате ли сварени яйца,ако детето е по-малко само жълтък,ако е по-голямо цялото яйце ?
Ако-да ,през колко време е добре да се дава ?
Помня,като беше по-малка беше през ден

# 586
Давам яйца, когато се сетя. Понякога правя застройка с кисело мляко и яйца, понякога варени, а понякога в "японска пица". По друг начин май не ги ядем напоследък. Да се събират може би макс 2-3 яйца на седмица Peace

Да ви кажа щерката одобри рецепта с авокадо, която според мен не е много "мешана" Flutter Едно авокадо, един банан и доволно количество боровинки /аз имах замразени/ в блендера с малко вода. Кремчето поръсихме по нейно желание с боровинки и кокосови стърготини. Като количество излезе за 2 порции, т.е. за мен и за нея. Като й свършиха боровинките и кокоса, пак започна да й се гади от кремообразната консистенция Rolling Eyes, та изводът е, повече цели боровинки следващия път Flutter
А пък мама ще продължи да търси нови приложения на авокадото Wink

# 587
  • Пловдив
Давате ли сварени яйца,ако детето е по-малко само жълтък,ако е по-голямо цялото яйце ?

Аз давам вече цяло яйце. Почти през ден , но без жълтъка . Много ги обича, държи си белтъка в ръчичка и си го хапва. Това е едно от малкото неща, които яде.

# 588

Аз давам вече цяло яйце. Почти през ден , но без жълтъка . Много ги обича, държи си белтъка в ръчичка и си го хапва. Това е едно от малкото неща, които яде.
И ние сме на цели яйца от доста време,и сега пак й ги въведох през ден,че имаше период ги бяхме позабравили

# 589
Щом има стафиди, защо има и фруктоза? Не разбирам това свръх подслаждане: мед, фурми, банани на куп (само пример давам).
Резервирана съм към фруктозата по принцип.

Вери, имаш ли идея за захарите следното - на мен ми е станаро ясно досега, че кафява захара,фруктози, и тн водят до покачване на инсулина и общо взето всякакъв вид захар в количества, по-големи от ежедневните нужди, са вредни. Т.е. ефектите един вид ако ям обикновена кафява захар, същите ли са, ако съм яла фруктоза? Като вредни ефекти за организма говоря?

Оххх как го написах,дано да се разбира,че вече съм заспала на компютъра. Mr. Green Tired

# 590
Галче, сподели за "японската пица", моля Simple Smile?

Мойто дете сварени яйца не яде, трябва да са "скрити".

# 591
  • Пловдив
Направих ядково мляко (орехи и бадеми) за малчо, но беше потресен Sick. Сега като види шишето и бяга Sad . С какво мога да го смеся?

# 592
  • IT
с плод мешам аз за мен-банан, ягода ...., на детето ядково мляко още не съм давала, преди няколко дена сложих малко паста от кашу в спелтата

# 593
Направих ядково мляко (орехи и бадеми) за малчо, но беше потресен Sick. Сега като види шишето и бяга Sad . С какво мога да го смеся?
С плод.
Ако не е свикнал  с вкуса може и да не му допадне изведнъж.
Всяка нова храна уж трябвало да опиташ поне 12 пъти за да свикнеш с нея и да преодолееш  първоначалната си неприязън към нея.

# 594
ядковото мляко го давам с мед, канела и евентуално какао, ако е сутринта. Харесва го, но трябва мед поне 1 ч.л.

# 595
  • Пловдив
Ще пробвам с мед или банан, дано му хареса Peace

# 596
Ивка, ако имаш петмез с фурми можеш да направиш следното: бадеми около 1 чаша с половин чаша петмез от фурми, добавяш 4 непълни чаши вода и в блендера. Става доста сладко и аз разреждах, защото всъщност ми трябваше пулпата за един сладкиш, а чопърът ми се счупи Crazy и се наложи да правя такива упражнения, защото пък блендера ми без течност нищо не прави  hahaha

Аз да попитам в тази връзка ядково мляко на стайна температура колко време може да издържи Rolling Eyes

Още една рецепта за споделя за крекери: 1 чаша брашно (аз смесих брашно от елда и бяло брашно 1:1), 1/2 ч.л сол и 1/2 ч.л. захар (аз сложих мед), 2 с.л. сусам или лен (другият път ще сложа поне 3), олио 2 с.л., 1/2 ч.л. бакпулвер (аз сложих сода), 60 мл прясно мляко (замених с кисело мляко). Смесват се сухите съставки, размесва се киселото мляко със содата и се добавя към сухите съставки, заедно с олиото. Омесва се тесто и се остава 10 мин в хладилник. Фурната се загрява на 200гр. Тестото се разточва на тънко и се прави на формички по желание. Крекерите се слагат в тавичка върху пекарска хартия и се пекат около 15 мин или до запичане. Да ви е сладко  chef
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=284025.0

Самсара
, японската пица я правя с 2 чаши зеле и 1 чаша лук нарязани на ситно и задушени, към тях добавям брашно 2/3 чаша добре да се набрашни сместа, добавям и 2 яйца и мятам в тиган с много малко мазнина. Като е готово от едната страна, поставяш чиния отгоре върху тигана и обръщаш и допичаш и от другата страна /аз лично не добавям допълнително мазнина за втората страна/. Наскоро правих разновидност и вместо лук сложих 1 чаша кейл, а брашното замених с картофено пюре и сложих едно яйце вместо две и пак се получи добре. Мисля, че рецептата позволява импровизации Peace

# 597
Галче, японската пица обира точките, честно Grinning Ще пробвам още днес! Между другото - благодаря ти за рецептата за спаначения чипс, за съжаление замразения спанак, дето си замразявах миналата година, ми е буквално на прах, а пресен и сезонен тук още няма, така че си запазвам рецептата и чакам с нетърпение да излезне свежо спаначе Hug

Моето дете не яде яйца в директна форма, а аз ги ползвам само ако приготвям някаква млечна каша за него, или в застройки. Иначе, аз преди обичах да си хапвам сварено яйце + сметана, намачкано, подправено и на филийка Embarassed

# 598
Стеф  Hug

Аз да кажа само, че днес крекерите бяха станали доста твърдички, може би трябваше да ги държа в затворен съд Rolling Eyes, не че не ги изядох де Laughing

# 599
Галче, благодаря   bouquet

Много странно ми "звучи", но ще се пробва Simple Smile
Значи първо задушаваш, а после печеш в тиган?

Стеф, ако я направиш преди мен сподели  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт