Здравословно хранене за децата - 6

• 47 320
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • IT
щастливки:)
аз всеки път се приготвям с по няколко манджи:) Виж праскови може да яде до откат Simple Smile
И ако не го хареса и по миризма, край.
Сладичко обича -днес сладката спелта я е опукал без да и се куми много.
Самсара кус кус на звездички от детския му правя с банан и той го яде така.

# 571
Киноа аз слагам в супите също.
Мислех да опитам пълнени чушки с киноа, но вече не си представям да варя чушките по 30-40 минути... Rolling Eyes
Може би бих опитала пилешки бутчета с ориз/киноа на фурна? Някой дали е правил тази комбинация?

Споделете мами за хубава рецепта за нахутени кюфтенца?  Praynig Hug

# 572
Киноа аз слагам в супите също.
Мислех да опитам пълнени чушки с киноа, но вече не си представям да варя чушките по 30-40 минути... Rolling Eyes
Може би бих опитала пилешки бутчета с ориз/киноа на фурна? Някой дали е правил тази комбинация?

Споделете мами за хубава рецепта за нахутени кюфтенца?  Praynig Hug
[/color]Аз правя класически фалафели,само че ги пека .рецептата от тук:http://vkuhniata.wordpress.com/2009/07/04/falafel_with_tahini_sauce/Киноа купувам една готова смеска -бяла и червена киноа,ориз,натрошен нахут,целина-само задушавам с малко лук и масло-много е вкусно!

# 573
  • София
Нахутени кюфтенца

около 2ч.ч. сварен нахут
1глава лук
2-3 скилитки чесън
1-2 с.л.нарязан на ситно магданоз
2 с.л.брашно (пълнозърнесто)
1ч.л.смлян кориандър
1ч.л.кимион
1/2ч.л.сода
сол
черен пипер
1-2 с.л.зехтин

Загряваме фурната на 180 градуса.Слагаме всички продукти в кухненски робот и правим на пюре.От готовата смес оформяме малки топчета ,поставяме в намаслена тавичка и печем около 15- 20 минути.

***ако нямате кухненски робот всички продукти се нарязват на много ситно
*** освен брашното може да се добави и 1с.л.галета

# 574

Да, аз. На нас ни харесва Peace

Аз открих начин да ям авокадото Laughing с домат Party Даже много ми се услади и мисля и на щерката довечера да предложа с малко сирене за гарнитура Wink
Има ли начин да запазя авокадото от презряване или мятам останалите 3 във фризера Blush

А някой да има идеи за готвене на савойско зеле, сурово ми идва много жилаво Rolling Eyes

# 575
Не знам до каква степен на зреене е стигнало авокадото, но можеш да го прибереш в хладилника. Във фризера не знам какво ще му се случи.

Савойско зеле съм задушавала с други зелении, гъби, бланширана елда и съм ползвала това чудо за плънка на баница.

# 576
Аз много харесах нахутените кюфтенца в комбинация с царевично брашно. Нахута не го варя предварително. Накисвам го за два дни, като сменям водата на два три пъти. Смилам го с пасатора, но не го правя на гладка смес, а оставям да има и по-едри парченца нахут. Голяма глава лук, връзка магданоз, малко черен пипер, сол, понякога с чесън, подправки според настроението.  Simple Smile По принцип не обичам мазна храна, но тези кюфтета са ми много сухи, ако не им сложа повечко, много поемат за съжаление.   Laughing

Авокадото с домат наистина е много вкусно! Аз го обичам и с различни зелени салати.

# 577
Купувайки авокадо за какво следите?

# 578
Аз лично гледам на натиск как е - да е твърдо, но като натисна, не да ми потъва навътре пръста, а да се усеща съвсем лекичко как потъва (като жилавко, или по-точно еластично), но не пробива (т,е, не като при изгнил плод). Ако е прекалено твърдо и видимо неузряло, го държа на стайна Т., и след няколко дни е готово.

# 579
  • София
Авокадото го избирам подобно на .:.Stef.:. , а ако има нещо допълнително при избора е интересно да научим. Аз го слагам в салати със зеле, ряпа, със всичко го обичаме.

А да ви питам за едни питки-сладкиши, казват се "Кокосова питка с фибри Riffo", какво ви е мнението? Съдържат пълнозърнесто брашно, фруктоза, стафиди, слънчогледово олио, кокос. фибри, ленено семе, сода, подправки, калиев сорбат и натриев пропионат.
Вкуснички са, а и от време на време давам на детето, но заради фруктозата се чудя.

# 580
  • София
Аз не купувам продукти с консерванти, Е 281 съм го запомнила като забранен в Русия (може и да греша) Сорбат....трябва и пробиотици да прилагат към всяка стока с консерванти. А тук са два!

Авокадо ако има от Гърция взимам в големи количества, защото не е облъчено. От Израел е облъчено. ( по спомени и взети решения след издирване на информация преди години)

# 581
Щом има стафиди, защо има и фруктоза? Не разбирам това свръх подслаждане: мед, фурми, банани на куп (само пример давам).
Резервирана съм към фруктозата по принцип.

# 582
Авокадо винаги вземам само твърдо. Доузрява на стайна температура и всеки ден го проверявам. Когато започне да омекне, го режа. Ако го оставя още един ден започват да се виждат нишки и вкусът се влошава /започва да горчи/.

Диди обаче не одобри авокадото и на парченца в салата. Само в курабийки го яде, там не го усеща. Иначе откровено й се гади от него Sick Но пък в курабийките е смесено с овесени ядки, други ядки, банан, сушени плодове. Не знам дали не се получава манджа с грозде Thinking

# 583
Може ли авокадо да се ползва в домашно направени бебешки пюрета вместо мазнина?

# 584
Винаги купувам по няколко неузрели плода,оставям до бананите в купата за плодове и до няколко дни стават готови.
Консумирам по 1-2 на ден ,а детето и то покрай мен:)

Общи условия

Активация на акаунт