Здравословно хранене за децата - 6

• 47 328
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Киноата я слагам на супи накрая когато са почти готови, не съм пълнила с тях чушки,заради по бързото й увиране и невъзможността на чушката да омекне без да е печена предварително,а тогава не ми мирише на пълнени чушки Embarassed

# 556
Как приготвяте киноа?
ние я варим, а и малкия много обича пълнени чушки с киноа.

А като я сварите с какво я гарнирате?

# 557
И аз замествам ориза с киноа, обикновено я правя със замразени зеленчуци, но и с леща да я направиш няма да сбъркаш Wink Покълнала киноа съм правила на сурови сушени крекери. Честно казано на мен повече ми харесва варена Blush

алекса, сигурна съм, че ще се справиш с покълването на киноато. Май от всички зърнени, тя най-бързо покълва, след няколко часа накисване вече има кълнче.

Стеф, технологията за чипса е: измиваш спанака или къдравото зеле, приготвяш си смес, каквато искаш /ако искаш по-кашкавален вкус, може по тази рецепта http://www.recipemagician.com/recepti/snaksove-i-hliabove/surov-chips-listopad//. Аз лично го правих натюр, защото и тортила чипса така го обичам. С приготвената смес /моята беше само зехтин и малко сол/ масажираш едно по едно всяко листенце. После ги нареждаш в тавичка върху пекарска хартия без да се застъпват. Ако искаш да останат сурови, т.е. само да сушиш, пускаш фурната на най-ниска степен до 40 градуса и след 2-3 часа са готови. Ако не ти се чака и не държиш да е суров чипса, пускаш на 180 градуса фурната и за 10-15 мин става хрускав.

# 558
Киноата я слагам на супи накрая когато са почти готови, не съм пълнила с тях чушки,заради по бързото й увиране и невъзможността на чушката да омекне без да е печена предварително,а тогава не ми мирише на пълнени чушки Embarassed

А ако я смесиш с ориз? Ако той и киноата са полу-готови, няма ли да станет едновременно готови с чушката Simple Smile...ама и аз как го обясних.
Тя нали се накисваше малко предварително преди да се свари киноата?

# 559
Аз не я накисвам киноата, когато искам да я варя. Хубаво я измивам.

Покълнала киноа не всеки харесва. Но иначе много бързо покълва, да.

# 560
  • IT

А като я сварите с какво я гарнирате?
-с каквото ти душа иска-ако искаш със зеленчуци, ако искаш с месо.
Вери, Галче мерси. Искам нещо по-сурово да ям, зимата ми е много трудно с тези неистински зеленчуци и плодове. Накиснах я киноата, след като ми свърши урока по френски трябва да е почти готова ще ходя да я нагледам

# 561
Киноата се накисва за 4-6 часа и може да остави да покълва до 24 часа.

# 562
  • IT
Аз я накиснах преди 3 часа в един буркан и след час мисля да я премия и да видя на какво дередже е.

# 563

А ако я смесиш с ориз? Ако той и киноата са полуготови, няма ли да станет едновременно готови с чушката Simple Smile...ама и аз как го обясних.
И аз не я накисвам,но не съм я смесвала с ориз,просто чушки,тиквички или домати пълня основно с кафяв ориз,или просо, елда или булгур.
А кус-кус и  киноа ползвам като гарнитури към зеленчуци или месо заради по бързото им приготвяне.

# 564
  • IT
Киноата стана покълнала и много ми хареса, само детето не яде в момента нищо, което е в топчеста форма, ако не е пасирано, а майка ми е нямала време да пасира.
Днес обаче му правих спелта, сложих малко мед, половин фурма и смачкано на каша накиснато кашу-много му е харесала

# 565

А ако я смесиш с ориз? Ако той и киноата са полуготови, няма ли да станет едновременно готови с чушката Simple Smile...ама и аз как го обясних.
И аз не я накисвам,но не съм я смесвала с ориз,просто чушки,тиквички или домати пълня основно с кафяв ориз,или просо, елда или булгур.
А кус-кус и  киноа ползвам като гарнитури към зеленчуци или месо заради по бързото им приготвяне.

А овкусяваш ли по някакъв начин?
Моето домочадие иначе няма и да ги погледне.
Детето пък не обича храна на топчета, малки, направо й се повдига, дори от грис.
Яде ориз само в такава форма.

# 566
  • IT
Самсара аз точно по тази причина всичко, що е на топчета пасирам, без кус-кус-той и не го яде де, ако е във форма на топчета.

# 567
Интересно, моят син яде всичко що е топче и в такава форма. Simple Smile

# 568
Самсара аз точно по тази причина всичко, що е на топчета пасирам, без кус-кус-той и не го яде де, ако е във форма на топчета.

Grinning
Аз и кус-кус съм пасирала, ама каква гадост лепкава става.

Вери, различни са децата и са много интересни във вкусовете си.
Моята от бебе е така. 
Бели храни, освен мялко, също до скоро не ядеше.
И не пие сок, ако не е червен. Само малини, ягоди, дренки, боровинки.

# 569

А овкусяваш ли по някакъв начин?
Моето домочадие иначе няма и да ги погледне.
Детето пък не обича храна на топчета, малки, направо й се повдига, дори от грис.
Яде ориз само в такава форма.
С бульон .
Нашето момиче яде всичко ,щом спирулина с портокалов фреш изпи на един дъх ,признала съм я ,че е като мен:)Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт