Здравословно хранене за децата - 6

• 47 338
  • 735
  •   1
Отговори
# 540

Ядките нещо не ги харесва накиснати, предпочита ги сурови от пакета Laughing
Моята поне една година ги искаше сухи, докато накрая склони да ги опита накиснати ( с вода). Laughing
Сега си ги прави сама и си ги накисва.

# 541

Ядките нещо не ги харесва накиснати, предпочита ги сурови от пакета Laughing
Моята поне една година ги искаше сухи, докато накрая склони да ги опита накиснати ( с вода). Laughing
Сега си ги прави сама и си ги накисва.

Ами тя ги е опитвала и по двата начина и предпочита сухите. Сега се чудя да кисна ли и да суша или да не си правя труда Blush

# 542
Пробвай просто да ги попиеш със салфетка,  да не са мокри като ги пипа, може това да не й допада, поне при нас така беше. Единствено кашуто всички го отказваме накиснато.

# 543
Вери, Алекса, благодаря! Hug

Момичета да питам още нещо - нахута води ли се алерген?

# 544
Днес спретнах една интереснотия,но се чудя дали смесването на толкова много неща е ОК?
Сложих задушен лук, сварен нахут, царевица, грах,зелен фасул, моркови,грах ,червена леща , малко кафяв ориз ,спанак и домати като на яхния.
Уж са все зеленчуци и бобови,но все пак дали няма да е тежка комбинацията? newsm78

# 545
2 зърнени, 3 бобови и 5 зеленчука - не знам...на мен лично ще ми стане тежко. Може би в случая бих махнала нахута и червената леща.

# 546
2 зърнени, 3 бобови и 5 зеленчука - не знам...на мен лично ще ми стане тежко. Може би в случая бих махнала нахута и червената леща.
Мерси, Embarassed и аз това си помислих,но го хапнахме на обяд и добре се чувстваме ...засега:)
Иначе лещата и ориза са всяко като сухо вещество по 2-3 с.л. ,но са там.
Другия път ще намаля нещата до по опростените 1 бобово или зърнено и 2-3 зеленчука:)

# 547
Аз пък най-накрая направих кейл чипс, че и спаначен чипс от няколкото ми останали спаначени листа за проба. Честно казано спаначеният ми хареса повече. Правих ги натюр с малко зехтин и сол, защото и тортила чипса само такъв мога да го ям. И щерката уж каза "хубаво" за чипса, пък после не повтори, в крайна сметка го стрих и го сложих като подправка на яденето, не се възпротиви, но аз почти винаги слагам сухи подправки и тя ми е свикнала Crazy
Жалко, защото много се бях ентусиазирала за този чипс. Явно ми е писано зелениите да си пия на смути. Но пък скоро ще пробвам чипс от тиквички, няма да се предавам Wink

# 548
Как приготвяте киноа?

# 549
  • IT
Как приготвяте киноа?
ние я варим, а и малкия много обича пълнени чушки с киноа.

# 550
Как приготвяте киноа?
..., а и малкия много обича пълнени чушки с киноа.

Вместо ориза ли я използваш, аз леко го запържвам  Confused, как се процедира с киноата?
Правила съм я само на супа.

# 551
  • IT
Да, вместо ориза я слагам, ами не не я запържвам, тя и без това става доста бързо. Все по-често почнах да замествам ориза с нея или с елда, защото не харесвам много, много вкусът на кафевия ориз, а бял избягвам.
Тази вечер даже съм решила да пробвам да направя покълнала киноа, но да видим дали ще се справя:)

# 552
Да, вместо ориза я слагам, ами не не я запържвам, тя и без това става доста бързо. Все по-често почнах да замествам ориза с нея или с елда, защото не харесвам много, много вкусът на кафевия ориз, а бял избягвам.
Тази вечер даже съм решила да пробвам да направя покълнала киноа, но да видим дали ще се справя:)

T.e. сурова и печеш в чушките?  Blush

# 553
Киноа аз и мъжът ми не понасяме, но на детето приготвям едно нещо с киноа - лапад/спанак с киноа. Т.е. ползвам го вместо ориз. Става много вкусно. Иначе, навсякъде, където се слага ориз, може да се сложи и киноа, но тъй като бързо става готова, по-скоро в края на готвенето...Има специфичен аромат и вкус, затова аз лично не прекалявам с количествата.

Галче - може ли да споделиш как правиш въпросните чипсове? Благодаря ти предварително Simple Smile

# 554
  • IT
Самсара да, ама ако си запържваш ориза малк предваарително направи си така и киноата.
За моя жалост аз пък не харесвам амарант, поради вкуса на земя, който пък на други допада.

Общи условия

Активация на акаунт