Здравословно хранене за децата - 6

• 47 740
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
За блендери не мога да помогна и на двете ви.
Галче, ние бяхме с един измислен на Б&Д още като пристигнахме и не го ползвахме често. Но 2009-та пролетта след като бяхме на едно изложение и го видяхме в дома на наши познати, си купихме Vitamix, който си е скъп като цяло. Но ние го юркаме всеки ден по 4-5 пъти поне.

Ивка, не съм достатъчно запозната с пазара в България. Не мога да дам мнение. Свекърва ми си купи кухненски робот Kenwood и към него има и кана/блендер.

# 91
  • Пловдив
За блендери не мога да помогна и на двете ви.
Галче, ние бяхме с един измислен на Б&Д още като пристигнахме и не го ползвахме често. Но 2009-та пролетта след като бяхме на едно изложение и го видяхме в дома на наши познати, си купихме Vitamix, който си е скъп като цяло. Но ние го юркаме всеки ден по 4-5 пъти поне.

Ивка, не съм достатъчно запозната с пазара в България. Не мога да дам мнение. Свекърва ми си купи кухненски робот Kenwood и към него има и кана/блендер.

Благодаря, Вери   bouquet А , относно това " И в тази връзка искам да попитам нещо, хубаво ли е наистина да се пасират/разбиват плодовете и зеленчуците, след като казват , че при досега с метал  някой от витамините се губели?  newsm78 "

# 92
Винаги има известни загуби щом вече не е цял плодът или зеленчукът и е в допир с въздуха.

# 93
За зеленчуците при дъщеря ми помага ако ВЪВ ВСЯКО ПАРЧЕНЦЕ ЗЕЛЕНЧУК (колкото хапка) се сложи парченце маслина/сирене....Ако наруша пропорцията обаче (маслината е твърде малка за хапката чушка) и ми се връща цялата композиция  Grinning

Пробутвам пасирана варена коприва с маслини и сирене. Трябва да пробутвам и пасирани сурови моркови и зеле така Simple Smile

Дай и само сиренето или маслината, а грабни зеленчука и кажи: "Това си е за мен! Не ми го пипай!" Wink
 Но наистина не давай на това хранене и го приложи поне 2-3 пъти.

# 94
Mомичета, постите ли? Аз започнах /за първи път ще се опитам и се надявам да издържа целия пост/. А децата ви? Честит ни пост Wink!

# 95
  • София
  Включвам се само с информация за фирма DINI. Произвеждат кекс, сладкиши и соленки, които не съдържат никакви консерванти, с масло са и са напълно като домашните. За соленките не знам какви кашкавал и сирене използват, но останалите им съставки са на 100%. Купувала съм за съпруга ми от кварталното магазинче, което е на ъгъла на "11 август" и Дондуков. Наистина си заслужават. Ето това им е страницата, откъдето, предполагам, може да се получи информация къде се предлагат: http://www.dini.bg/DINI/sladki_dini.html.

# 96
  • София / Пловдив
Mомичета, постите ли?....А децата ви? ...

Не, нито ние, нито детето. Ако махна млечните продукти, моя дзвер няма да има какво да яде. От зеленчуците само краставица и картофи поема. Така че постенето ми е "мисия невъзможна".

Дайте предложения какво да слагам в чантата за междинни закуски в училище?
Редувам плод, овесени бисквитки и кисело мляко, но сякаш взе да й писва.

# 97
 Включвам се само с информация за фирма DINI. Произвеждат кекс, сладкиши и соленки, които не съдържат никакви консерванти, с масло са и са напълно като домашните. За соленките не знам какви кашкавал и сирене използват, но останалите им съставки са на 100%. Купувала съм за съпруга ми от кварталното магазинче, което е на ъгъла на "11 август" и Дондуков. Наистина си заслужават. Ето това им е страницата, откъдето, предполагам, може да се получи информация къде се предлагат: http://www.dini.bg/DINI/sladki_dini.html.
cmilena , благодаря!   bouquet Това са същите, за които споменах преди няколко поста. Има ги в Била, Фантастико..
Освен сиренето и кашкавала, аз се почудих за сладкишите им тип" бисквитена торта" или руло   bouquet , защото бисквитите обикновено са с консерванти.   bouquet Гръмките им названия "без консерванти" може да са маркетингов трик, не знам. Rolling Eyes

# 98
  • София
  Е, Спиролинова, не ме подценявай - просто забравих да изредя бисквитите Laughing

# 99
  • София
ДиНи ! купувала съм ги от един страхотен супермаркет близо до Пирогов, на ул. Абоба.  Там има и други качествени неща - хлебчетата с квас, Линд, вафлите без маргарин Loacker.....
ДиНи имат там доста голям асортимент. Аз прекарах поне 10 минути в чудене - вярно ли е, оглеждане, сравняване Simple Smile
Трябва да ги натиснем да използват хималайска сол и млечни продукти от мляко Simple Smile

# 100
Mомичета, постите ли?....А децата ви? ...

Не, нито ние, нито детето. Ако махна млечните продукти, моя дзвер няма да има какво да яде. От зеленчуците само краставица и картофи поема. Така че постенето ми е "мисия невъзможна".

Дайте предложения какво да слагам в чантата за междинни закуски в училище?
Редувам плод, овесени бисквитки и кисело мляко, но сякаш взе да й писва.

И ние не постим. Аз кърмя, а татито без месо не може ooooh!

За закуски може и шепа сурови ядки, ако детето ги яде; сушени плодове; домашни соленки или курабии; сандвичи, може и сладки с масло мед и орехи например Peace

# 101
  • Пловдив
ДиНи ! купувала съм ги от един страхотен супермаркет близо до Пирогов, на ул. Абоба.  Там има и други качествени неща - хлебчетата с квас, Линд, вафлите без маргарин Loacker.....
ДиНи имат там доста голям асортимент. Аз прекарах поне 10 минути в чудене - вярно ли е, оглеждане, сравняване Simple Smile
Трябва да ги натиснем да използват хималайска сол и млечни продукти от мляко Simple Smile

Какво използват вместо млечни? Сухо мляко ли?  newsm78

# 102

Какво използват вместо млечни? Сухо мляко ли?  newsm78
И аз това щях да питам newsm78

# 103
  • София
доколкото знам сухо мляко, хидрогенирана палмова мазнина( техническо масло, неразградимо,  вредно за човека) и химикали за втвърдяване, уж зреене

всъщност не "доколкото знам" , а знам от производител на такова сирене.

# 104
  • Пловдив
доколкото знам сухо мляко, хидрогенирана палмова мазнина( техническо масло, неразградимо,  вредно за човека) и химикали за втвърдяване, уж зреене

всъщност не "доколкото знам" , а знам от производител на такова сирене.

Уауу, че какво ще му зрее на един кекс?  newsm78 На сайта уж специално е наблегната на това, че се използват само хубави (скъпи) продукти, като яйца ( от свободни кокошки), мляко, брашно, масло, а сега изведнъж хидрогенирани мазнини  newsm78 Освен да им пиша да ги питам..

Общи условия

Активация на акаунт