Здравословно хранене за децата - 6

• 47 737
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
За много години Hug

Аз съм давала чай от мента, но не всеки ден и не системно. За мента и хомеопатия съм чувала, че не са съвместими Peace

Моята щерка пък яде покълнала киноа. Слеващото ще е да опита покълнало жито, ако ми стане Blush

А в маслините колко водоразтворими витамини има Rolling Eyes, според мен мастноразтворимите са по-важните, и аз не бих яла много солени маслини, просто не са ми вкусни Peace

# 316
Водоразтворими - C и групата на B витамините.
Мастноразтворими - D, A, K, E.

# 317
Здравейте!За много години!
Да попитам къде мога да намеря пресен кокосов орех -в София-за един суров сладкиш-от блога на Вери-и с какво мога да го заменя,ако не намеря?
В крайна сметка какви маслини купувате-в буркан,насипни,откъде?Пробвах веднъж  да изкисна едни Каламата,но нещо хич не ми се получи....не стана добър вкуса...

# 318
  • София
  Кокосови орехи купувам от "Метро", но е важно да се разклати и да чуеш, че вътре е пълен с вода, иначе съм попадала на стари.
  Маслини вече почти не купувам, а ползвам маслинова паста, проверена, без консерванти и оцветители, но доста солена и затова я бъркам с още нещо http://axxon.bg/bg/view_product/?cat_id=0&brand=133&prod=212. Горещо препоръчвам и зехтина на същата фирма:http://axxon.bg/bg/view_product/?cat_id=0&brand=133&prod=204. Купувам от три литровата туба и цената му е 31,50.

Иначе има маслини на тази фирма, вакумирани, без консерванти:http://www.maslinite.com/default.aspx?pageid=418&upper_Menu_id=1369 . И тях съм купувала от Метро.
  И последно - знам, че единствените маслини, които не търпят оцветяване са сорт "Каламата".

# 319
Здравейте!За много години!
Да попитам къде мога да намеря пресен кокосов орех -в София-за един суров сладкиш-от блога на Вери-и с какво мога да го заменя,ако не намеря?
В крайна сметка какви маслини купувате-в буркан,насипни,откъде?Пробвах веднъж  да изкисна едни Каламата,но нещо хич не ми се получи....не стана добър вкуса...
В "Метро " из страната и в "Лекси" -Пловдив продават цели кокоси и настръргани .
Ние купуваме едни тенекии внос от Гърция  черни маслини без костилка ,които измивам ,изкисвам и слагам в стъклени буркани като ги отворя .
Тенекията е от по 10 кг ,но ние сме" маслиненото семейство"-израз от майка ми , и ги изяждаме до 2 седмици:(

# 320
Здравейте, моето дете яде от суровите зеленчуци само краставици и домати, обаче сега в зимния период не съм им фен и просто идея си нямам с какво мога да ги заменя?

Как процедирате с пресните зеленчуци през зимата?

# 321
  • София
Давам сурови моркови, зеле и карфиол да си ги гризка така, цели или на по-едри парчета, преди вечерята. Знам, че не е добре от гледна точка на факта, че съдържат мастноразтворими витамини /т.е. би било добре да са със зехтин например/, но не обича настъргани салати. Рядко мога да я излъжа с червено цвекло, ряпа също не яде.
Обича карфиол от царска туршия, чудех се дали всъщност е полезен или вреден? За киселото зеле смятам, че е полезно, заради специфичните му бактерии, но него не го харесва, много й е кисело, предпочита прясно сурово.

# 322
Благодаря за отговорите за маслините и за кокоса-само че аз имах пред вид млад кокос от тези,гладките....Купих скоро ето тази маслинова пастаhttp://www.vinoidrugi.com/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%9A%D0%BE%D0%BD% … te-di-olive-verdi-просто разкошна и изобщо не е солена!

# 323

Купувам сезонни - марокови, бяло зеле, ряпа, цвекло, гулия, алабаш и т.н.

liu jo, млад кокос на  българския пазар няма. 
Аз купувам зрял.

cmilena, за маслиновата паста,от къде си сигурна , че е натурален продукт?

# 324
Аз съм гледала в Шоуто на Звездев преди, че правеха рецепта с млади кокоси, може би има, но трудно се намират Peace

лиу, защо не пробваш да замениш младия кокос в рецептата със стар такъв и евентуално да добавиш кокосово мляко към него, може и да се получи Wink

За зеленчуците и аз давам предимно моркови и понеже и аз си ги гриза така, настъргани по не ми харесват, и щерката така ги яде. Давам и суров лук с яденето, въпреки че аз не го ям. И краставици и домати давам, но по-рядко. Прясно зеле отдавна не съм давала, но тази седмица имам и смятам да й дам. Ряпа е яла червена, но този сезон още не съм давала.

Диди напоследък ми отказва маслините и слагам зехтин в яденето след като го сготвя. А доскоро можеше да живее само на маслини Flutter

# 325
Галче ,благодаря за предложението-и аз си мислех нещо такова!

# 326
Млад кокос в България има, но мисля само в София и е безбожно скъп. Мисля, че в Елемаг продават.

Тортата с млад кокос я направихме, за да се избегнат ядките.
Може да се замести със стар кокос или кокосови стърготини. Както тук сме посъветвали:
http://www.recipemagician.com/recepti/sladki-izkushenia/banana-coconut-cream-pie/

Ако са стърготини, е хубаво да се накиснат във вода или както Галчето съветва в някакво мляко.

За мен всяка една сурова туршия е полезна, стига да не е много солена. Това е във връзка с карфиола от туршия.

Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 18:33 от Вери

# 327
Благодаря Ви за отговорите   bouquet
Докато не си прояде сезонните зеленчуци няма какво да направя по въпроса.
За туршията съм чела, че не препоръчителна за деца до 3 г. Не съм й давала до сега.

# 328
Защо?

Моите ядат, а крайният продукт е домашен; не купувам туршии от магазина. Особено разни пастети правя с тях: туршия + ядки или семена.

# 329

Аз купувам от една баба от пазара моркови и цвекло, и земна ябълка, добавям вътре кълнове, лимон и зехтин. Засега това ми е вариантът.

Общи условия

Активация на акаунт