Здравословно хранене за децата - 6

• 47 314
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Като казахте крекери не помня дали показвах тук тези
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243025.60
не знам доколко отговарят на вашите изисквания Embarassedама аз често ги правя.
За Авокадото-мисля да го въвеждам предвид полезността му...ама освен твърдост и да е от Гърция друго какво newsm78сега става ли да се дава,сега ли му е сезона,какви   в-ва натрупва newsm78,обработват ли го като мандарините Rolling Eyes

# 601
  • Пловдив
С какво ги обработват мандарините? newsm78 Аз много мандарини ям в последно време. Вие не ядете ли цитруси?

# 602
  • Пловдив
Ядем. Особено зимата.
Мия ги отвън. Не знам дали е достатъчно, ама само това мога да направя... Thinking

# 603
С какво ги обработват мандарините? newsm78 Аз много мандарини ям в последно време. Вие не ядете ли цитруси?

Не знам с какво.Чувала съм.Не твърдя със сигурност Rolling Eyes
Ядем.Също мия с вода и сапун.Предпочитам портокали заради по дебелата кора уж Rolling Eyes

# 604
  • Пловдив
Да, и аз ги мия отвън, дано помага  Peace

# 605
  • София (Възраждане)
Мадам Бондюел беше писала навремето в отговор на запитване , че химикалите с които се обработват цитрусите не са водоразтворими, което пък е ок донякъде, защото така не успяват да проникнат под кората, но пък в такъв случай водата няма как да отмие химикала. Аз мия, беля внимателно като се старая да не пипам пулпата и после мия ръце пак преди да дам на детето Crazy

# 606
  • София
 За ядковото мляко - моят син го харесва подсладено и с малко брашно от рожков. Казвам му какао, а той ми обяснява, че това бил го гледал по телевизията Crazy Е важното е, че го пие Simple Smile
 Да ви споделя нещо..от пулпата от ядковото мляко вчера приготвих снежанка и малкият поиска и той като видя баща си да си маже на филийка. Решихме да му дадем, въпреки че имаше чесън..днес също си хапна..не зная до колко е ок това за възрастта му. Вие какво мислите?

# 607
..не зная до колко е ок това за възрастта му. Вие какво мислите?

Моята дъщеря е на 2г.2м. и си хапва на поразия ядки и всичките им производни. А чесън опитва в различни пастети, хумус и тем подобни, таратор от слънчогледови семки или бадеми харесва, дори днес реши да си гризне една скилидка hahaha е не я изяде, но любопитството надделя.

# 608
  • София
Преди 2 г бяха писали за 81 пъти над допустимото химикали в мандарините. Така и не се разбра в кората ли, във вътрешното ли...

Открих начин дъщеря ми да яде сурово цвекло   Joy
сама да го реже с къдрав нож - прави си фигурки и ги изяжда.
Не разрешавам обаче да реже краставици или варено на пара цвекло - за да запазя територията само за суровото цвекло Simple Smile

# 609
Открих начин дъщеря ми да яде сурово цвекло   Joy
сама да го реже с къдрав нож - прави си фигурки и ги изяжда.

И при моя син работи тази схема, но той държи да има и други зеленчуци, които нанизва на шишчета и после хапва с кеф  Crazy Какво ли не правим за тия хлапета  Laughing

# 610
Здравейте,
много ми допада темата и ви чета редовно, но до сега не съм писала. Моята дъщерика е  близо 2г.и до сега се храним здравословно според разбиранията(знанията) и възможности те ми. Редовно похапва червено цвекло, авокадо, хумус и др., но до сега не съм и давала ядкови млека и производните им.
 Искам да попитам как точно приготвяте таратора от слънчогледови семки или бадеми?

Благодаря предварително!   bouquet

:
.

Моята дъщеря е на 2г.2м. и си хапва на поразия ядки и всичките им производни. А чесън опитва в различни пастети, хумус и тем подобни, таратор от слънчогледови семки или бадеми харесва, дори днес реши да си гризне една скилидка hahaha е не я изяде, но любопитството надделя.

# 611
  • IT
Вери нещо се изгуби  Thinking

Мисля да направя крекерите  на Галче в събота, само че без семената, моето дете не е яло нито сусам, нито лен още. Аз правя и солетки, но все пак е добре да има и разнообразие Simple Smile

# 612
Щом има стафиди, защо има и фруктоза? Не разбирам това свръх подслаждане: мед, фурми, банани на куп (само пример давам).
Резервирана съм към фруктозата по принцип.

Вери, имаш ли идея за захарите следното - на мен ми е станаро ясно досега, че кафява захара,фруктози, и тн водят до покачване на инсулина и общо взето всякакъв вид захар в количества, по-големи от ежедневните нужди, са вредни. Т.е. ефектите един вид ако ям обикновена кафява захар, същите ли са, ако съм яла фруктоза? Като вредни ефекти за организма говоря?
Много зависи от ГИ на даден подсладител и от т.нар гликемичен лоудинг:

http://www.bb-team.org/articles/1015_glikemichen-indeks
http://www.bb-team.org/articles/3627_glikemichen-louding

Таратор правя така:
http://www.recipemagician.com/recepti/surovi-supi/tarator/

# 613
Вери, благодаря ще прочета линковете.
 Hug  bouquet

# 614
  • София
Колко много хора вече използват истинските храни, за да се хранят! Да не  казвам, че се хранят здравословно Simple Smile
Обаче къде сте в ежедневието ми?
 Защо не се покачва процента сред общато количество хора? Никога не съм срещала случайно някой , който яде суров слънчоглед, киноа, просо и тн

ПП само веднъж, ама цяло семейство - на нудисткия плаж до Ахтопол. Те ми казаха, че запарката от лайка е от най-вкусните топли напитки, но трябва да си я береш сам. иначе е смесена с фалшивата лайка и затова има тежък и гаден вкус.
А като ни поканиха на гости ни почерпиха със случаен сладкиш - напълно отговаряше на моите въжделения - с био пълнозърнесто брашно, сушени плодове и тн Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт