Здравословно хранене за децата - 6

• 47 095
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
 Laughing
Всичко ядем тук от това, което си изредила. И по този повод много майни съм отнесла, защото консумираме неща нехарактерни за  Канада. Wink

# 646
  • IT
еми дреме ти Simple Smile
 майка я карам да сади рукола на вилата-супер не характерно за България, но всички ядем салата от рукола и домати или паста с рукола; както и вече консумираме тъмнозелените тиквички, защото въпросното ми дете много ги обича, а те по-лесно се сушат.

Това, което ме радва в Италия че fast food ресторантите не са долюбвани, но за сметка на пица, паста и сладки неща.За разлика от България, където имам чувството че сме загубили културата си на хранене - ядем от всичко и по много. Не знам дали ще успея да опазя детето си да яде боклуци навън, но поне в къщи искам да му предлагам една здравословна, вкусна и полезна алтернатива.

# 647
Ами те някои неща как са дошли в България? Чрез внос на култури и после разпространяване на семена.
Знам за рукола, кориандър, kale, китайско зеле, че вече се гледат в България. Сигурно има и други.

# 648
  • IT
Понеже си бях наумила да си направя кисело мляко от кокос и не можех да чакам да си купя машинка, го направих по бабешкия метод и стана мн добро-тази сутрин ядохме и малкия опита малко даже. Другият път ще пробвам да го сгъстя с някоя от съставките, които е написала Галче.

# 649
Здравейте,
изчетох  този материал за ананаса и ми стана много интересно след всички изброени ползи защо децата до 6-годишна възраст трябва да го избягват ?

# 650
Ленено семе може ли да се дава на дете ?  newsm78

# 651
На много места пише, че не може.
Аз давам, но не целенасочено и не всеки ден т.е. ако има в някоя рецепта.

За ананаса за пръв път чувам, но не съм чела посочената статия.

# 652
Ленено семе може ли да се дава на дете ?  newsm78
Зависи колко е голямо детето.
Силен алерген е.
За ананаса-доста хапвах катопреносвах Laughing.но това за децата..запръв път чувам Rolling Eyes
Да питам за Авокадо-никъде не намирам Гръцко.Това от Холандия става ли newsm78.Навсякъде само такова около нас.

# 653
Срещала съм информация за лена, че не е хубаво до 12 годишна възраст даже да се консумира.
Мисля, че е прекалено.

# 654
Да питам за Авокадо-никъде не намирам Гръцко.Това от Холандия става ли newsm78.
За първи път чувам за авокадо от Холандия? Пак някакви ментета са пуснали.
В Била ще пуснат промоция от утре на израелско авокадо, но почти винаги са доста зелени.

# 655
  • София (Възраждане)
А в Холандия изобщо вирее ли авокадо?

# 656
А в Холандия изобщо вирее ли авокадо?
А кокосови орехи?  Laughing

# 657
Моето авокадо чак сега го погледнах какво е, мексиканско е Laughing Каквото има, такова вземам Peace

Ананас не ядем много често.

Аз да ви кажа, че и моето кокосово кисело мляко стана /с пробиотици и малко кисело мляко/, но не съм го сгъстявала. Използвах трика с държане във фурната със светната крушка /40 вата/. Беше готово след около 10 часа. Вери, според теб, от изброените по-горе кое най-добре би сгъстило млякото /пектин, желатин, агар агар, нишесте от тапиока/?

И друго открих. Днес е ден за открития Laughing. Масло от ядки може да се направи и с най-обикновен кухненски чопър, маслото от пекани има прекрасен леко шоко-кафеен вкус, а абсорбаторът над печката суши идеално hahaha

# 658
Месо от млад кокос. Wink

Нишесте от тапиока не съм купувала никога.

Пектинът сгъстява, но с него не съм работила.

Желатин и агар агар желират и искат водна баня.

Други сгъстяващи са разните гуми: гуар, ксантанова; също така хуск, лен и чиа. Последното най-често ползвам. Чиата сгъстява/желира.

# 659
Ех, тоз млад кокос Laughing Аз ще взема да пробвам с пектин следващия път. Това май ми се струва най-подходящо и като комбинация с кокоса, нали е плод Blush

Общи условия

Активация на акаунт