Здравословно хранене за децата - 6

• 47 086
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • IT
Галче и аз мисля с пектин да пробвам в неделя да сгъстя Simple Smile

# 661
Галче и аз мисля с пектин да пробвам в неделя да сгъстя Simple Smile

Hug пиши после как е станало

# 662
А в Холандия изобщо вирее ли авокадо?
Доколкото знам не hahahaама така пишеше на етикета.Аз вече втора седмица го подминавам

# 663
Благодаря Ви момичета,и аз мисля да не й давам ленено семе скоро,иначе е на 3 години без два месеца

# 664
  • София
  Виждам, че обсъждате пектин. За какво в готвенето го ползвате? Аз давах на децата ананас, но след последния път малкото ми дете получи алергична реакция.

# 665
За сгъстяване се ползва най-вече и за пречистване.

# 666
Аз за експеримента пробвах да сгъстя прясно краве мляко. Нито с пектин ми се получи, нито с тапиока Sad Пектинът май е най-вече за сгъстяване на плодови сладка, т.е. трябва му плодова захар и киселина, за да сгъсти, а пък тапиоката ми остана на топченца, не ме бива за готвачка Blush
Ако някой има успех със сгъстяването на ядково кисело мляко, веднага да си признае Wink

# 667
  • IT
и при мен не се получи Галче, ще се търсят други варианти явно, но какви  newsm78

# 668
алекса и аз не знам вече, ако измислиш нещо, свиркай Hug

# 669
  • София
  Eто някаква светлина в тунела: http://www.regal.bg/show.php?storyid=1770134

# 670
cmilena ,благодаря за интересната статия-мернах го магазина в центъра-не успях да влязо,но  още днес ще отида отново!

# 671
Привет! Тук съм нова, но по принцип се опитвам да предпазя децата си от "нездравословно" хранее...
МОмичета, видях, че сте правили домашни  бомбони, но като влизам в прикачения линк, попадам на сайт Единство, Творчество...и не мога да намеря рецепта за бонбони. Ако ми пратите линк или рецепта - огромно благодаря!

Хубав ден!

# 672
хелън, добре дошла Hug какви точно бонбони те интересуват - сурови, печени, с какви продукти, многообразието е голямо Wink

# 673
Галче, ти тапиоката в топло мляко ли я разтвори?

# 674
Галче, благодаря за "добре дошла" - та   bouquet  bouquet
За бонбоните - нещо, с което мога да замест шоколадови бонбони  Wink Отскоро всяка вечер ми иска шоколад. През лятото спасявах положението, като правех "домашен сладолед" само с яйца, мляко и захар + какао - ставаше страхотен. "Мелба" правя с кисело мляко в кристална чаша + плодове. Но от 2-3 месеца почти не се храни, отказва плодове и зеленчуци...а се опитваме да се храним здравословно вкъщи и съм се видяла в чудо какво да правя...та ми се искаше за десерт да предлагам по 1-2 бонбона, за предпочитане нещо, което прилича на шоколадови бонбони : )
А иначе аз готвя основно нискохолестеролни неща, прости и обикновени гозби - ориз, боб, картофи, леща...Опитвам се да купувам зеленчуци от бабите по пътищата или от провинционалните пазари, когато пътувам. Аз съм от Сливен, но живея в Сф. АКо минете през пазара в Сливен през лятото, там почти сичко си е от тамошни производители. Това обаче се случва няколко пъти годишно...
Имам и домашна хлебопекарна и макар и брашната да са некачествени, домашният хляб, който правя, никога не мухлясва...един приятел се специалиира в правене на хляб с квас.

Ще ви следя с интерес!

Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт