Избор на сушилня - 2

• 146 990
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
  • Велико Търново
Aquawoman, благодаря!   bouquet

# 61
  • Пловдив
Това за термопомпата е интересно, набелязвам си го за евентуалната бъдеща сушилня.

# 62
Записвам се в темата с цел образоване. Вече смалих няколко чифта чорапи, макар че при обуване се разтягат и стават пак големи, май  Thinking Но каква е причината и как мога да го избягвам?

После, за какво са ми тия програми, там с разни имена - за ютия, за гардероб, за вълна... Отделно имам само нагласяне на време. Та, пускам аз на 30мин, отварям и вадя което е вече сухо, а което не е го пускам за още 30мин. Понеже прането ми е различни материи. Твърде сложно ще ми е, ако ги деля  Thinking Глупаво ли постъпвам, да не би да има по- удачни варианти?  Thinking

Сушилнята ми е Канди и съм сигурна, че никой друг няма този модел, та затова не я уточнвам. С горно зареждане е.

# 63
  • Пловдив
За ютия са леко влажни, за гадероб са сухи, за вълна - суши ги по-нежно и на ниска темп.
И да, чорапите се смаляват Simple Smile Това е защото ги пускаш на по-агресивно сушене, избери някоя по-нежна програма.

Хубавото на това със смаляването е, че се случва само веднъж. Не стават все по-малки и по-малки, а си остават само малко смалени. Аз му хванах цаката и купувам един размер по-големи чорапи, нарочно ги смалявам с първото сушене и от там нататък не се притеснявам на каква програма ги пускам Simple Smile

# 64
Ами, те чорапите, примерно термо чорапи, и без сушилня струва ми се претърпяват едно смаляване от прането  Thinking  Значи да не се притеснявам много за чорапи. Стана ми ясно, че ако се дели, всичко ще е наред, но в една пералня като имам чорапи, памучни блузи от трико и ризи - на 3 различни програми ли да ги пускам? Неудобно ми се вижда. Затова си измислих така - пускам за 30мин и ризите и подобни са сухи, пускам още 30мин и чорапите + други дрехи от трико са изсъхнали и те. Явно този вариант, който се избира само време се суши на по- висока и агресивна температура. Може да пробвам и някоя от специалните програми.

А за мачкането - от пресушаване ли се получава или от препълване? Защото един комплект от долен чаршаф, 2 горни чаршафа и 2 калъфки ми се намачка за 45мин сушене. Иначе беше идеално сух. А ризи за 30мин излизат като изгладени - аз да ги гладя, толкова идеално няма да станат.

# 65
  • Пловдив
Мачкането е и от двете - и от препълване и от пресушаване, ОБАЧЕ ако извадиш чаршафа веднага след спирането на сушилнята и докато е още топъл и го сгънеш хубаво и изпънеш гънките - то до другия ден ще добил питомен вид.

# 66
Ника, благодаря за напътствията, но мисля че спазвам инструкциите относно кг. В упътването имам срещу всяка програма кг.- така е. На бебешката ми пише 3,5 а аз не съм сложила повече от 2кг. със сигурност. На сушилната имам три нива на сушене - мин., средно и максимално. Сигурно там греша, защото ги пуснах на мин. Иначе пералната ми е 5кг. тя е една 8-на горение, а сушилната е 7кг.

# 67
А да знае някой на коя степен да си настроя проводимостта на водата? Странно, но досега тази функция не я бях забелязала. Настройва се при комбинация на два бутона и има 3 степени- под 300, от 300 до 600 и от 600 нагоре Thinking

От район с мека вода съм, ако има значение Simple Smile

# 68
  • София
Ника, благодаря за напътствията, но мисля че спазвам инструкциите относно кг. В упътването имам срещу всяка програма кг.- така е. На бебешката ми пише 3,5 а аз не съм сложила повече от 2кг. със сигурност. На сушилната имам три нива на сушене - мин., средно и максимално. Сигурно там греша, защото ги пуснах на мин. Иначе пералната ми е 5кг. тя е една 8-на горение, а сушилната е 7кг.
Ами явно тогава е от нивото на сушене - те повечето имат 3 нива, моята е на максималното в момента.  Peace
Така съотношението м/у пералня и сушилня ти е перфектно и без проблем трябва да ти суши една пълна пералня.
Докато я разучиш ще има и за доизсушаване, всички минахме през това.  Laughing Hug

# 69
Янтра, благодаря ти за вниманието!

# 70
  • Пловдив
Янтра, благодаря ти за вниманието!
Просто ползвам от 6-7г. и вече съм пробвала всичко. И да пресуша, и да забравя дрехи една седмица вътре, и да слагам по много и по малко Simple Smile

# 71
Ами явно тогава е от нивото на сушене - те повечето имат 3 нива, моята е на максималното в момента.  Peace
Така съотношението м/у пералня и сушилня ти е перфектно и без проблем трябва да ти суши една пълна пералня.
Докато я разучиш ще има и за доизсушаване, всички минахме през това.  Laughing Hug

Не, не е това. Копчето за нивото на сушене си е отделно-min, med, max Simple Smile

# 72
Моята сушилня е с термопомпа и действително разходите за ел.енергия са незабележими.

В инструкциите на моята ясно е написано, че трикотажни изделия(в зависимост от качеството им  Laughing ) могат да се съберат при първото сушене и пране.  Затова не пресушавайте тези тъкани или купувайте един-два номера по-големи трикотажни изделия. / Янтра браво! /

Понеже много пъти е ставало въпрос за консумацията на ел.енергия ще ви напиша съветите, които са в моите инструкции, за пестене на електроенергия и предотвратяване на ненужното удължаване на времето за сушене.

Цитирам:
"1. При пране винаги използвайте максимално допустимите обороти на центрофугата. Така можете да спестите до 30 % електроенергия и време при сушене.
2. За суответната програма за сушене поставяйте максимално допустимо количество дрехи.
3. По време на сушене помещението трябва да е добре проветрено.
4. След всяко сушене почиствайте филтъра за власинки.
5. Почиствайте финия филтър винаги, когато се появи съответното съобщение на дисплея. "

# 73
А центрофуга на по- високи обороти не харчи ли повече ток?  Аз центрофугирам на 1000 оборота, доста изцедени излизат. Имам и 1300 оборота, пробвала съм май само веднъж, сякаш не усетих кой знае каква разлика, да не казвам клоняща към никаква  Thinking

# 74
И аз да цопна тук!Още не съм решила каква да бъде сушилнята,знам само че трябва да имам такава.Гледах няколко модела,както и няколко фирми.Чудех се между електролукс,аег и бош,но пералнята ми е аег и мисля да е аег.На тази съм се спряла може би.Моля който е притежател на същата да ми пише дали си заслужава.http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/687362/P11100201 … 9713997End;saplb_*=%28J2EE2264500%292264550
п.с.Ще се радвам и на предложения за сушилни които си заслужават.Само сумата да не надхвърля 1500лв.Само до толкова ми стигат възможностите!За което предварително благодаря!Всяка помощ ще бъде от полза защото такъв уред никога не съм ползвала!

Общи условия

Активация на акаунт