Избор на сушилня - 2

• 146 996
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
  • Русе
Много много ти благодаря.
Няма да е точно сега, другия месец ще купуваме сушилня, а до скоро имах пералня със сушилня 2 в 1, но се скапа. Така че преди зимата ще се сдобия с нова, че миналия месец взехме пералня Simple Smile.

Спряла съм се на тази и заради термопомпата, освен кг, клас и т.н.

# 706
Здравейте,
имате ли представа на комбинираните пералня със сушилня, може ли да се маха горния капак.Така направих със старата пералня с цел да влезе под плота в кухня . Знам че има за вграждане но не ми се иска.

Вторият ми въпрос е за най често използваните програми при сушилнитие независиво дали са само сушилня или 2 в 1, да разбирам ли че са "памук" и "синтетика" и смесена-  в зависимост от това дали искам да са ми напълно сухи или леко влажни.
Благодаря

# 707
...

Вторият ми въпрос е за най често използваните програми при сушилнитие независиво дали са само сушилня или 2 в 1, да разбирам ли че са "памук" и "синтетика" и смесена-  в зависимост от това дали искам да са ми напълно сухи или леко влажни.
Благодаря

Аз най-често използвам памук.
По-нестандартните ги използвам рядко - един-два пъти в годината(за якета, възглавници, одеала, детски играчки и т.н. - неща не от ежедневна необходимост)

# 708
  • в тристайна гарсониера :)
Аз използвам и тази за чаршафи и хавлиени кърпи, за дънки също често я използвам.

# 709
Мерси на отговорилите!
Аз имам много малко дрехи чист памук като изключим чаршафи. Интересува ме програми за смесено и синтетично пране. Питам защото когато отворих упътванията на някой от скъпите сушилни като бош и аег които уж са за 7-8 кг програмите за синтетика са по 3 или 3,5кг тоест наполовина струва ми се страшно малко.Например http://electron.bg/bosch-wte-86305by-avantixx-sensitive-p-141391 … _337#.UGwJhq70-Jo  модел Bosch WTE 86305BY . Ако използвам програмата за синтетика най-често - ми то няма да се мине без въжета. Не е ефективно. Вие как сушите предимно на памук - всякякви дрехи ли?

# 710
На програма за памук си суша памучните дрехи- има възможност да излизат леко влажни, сухи или напълно сухи; на синтетика- изкуствените /все пак температурата на тези програми е съобразена с материята/. Сушилнята сама си определя колко да е дълга програмата /в зависимост от количеството, влажността/ и спира, когато дрехите са изсушени.

# 711
  • София
Мерси на отговорилите!
Аз имам много малко дрехи чист памук като изключим чаршафи. Интересува ме програми за смесено и синтетично пране. Питам защото когато отворих упътванията на някой от скъпите сушилни като бош и аег които уж са за 7-8 кг програмите за синтетика са по 3 или 3,5кг тоест наполовина струва ми се страшно малко.Например http://electron.bg/bosch-wte-86305by-avantixx-sensitive-p-141391 … _337#.UGwJhq70-Jo  модел Bosch WTE 86305BY . Ако използвам програмата за синтетика най-често - ми то няма да се мине без въжета. Не е ефективно. Вие как сушите предимно на памук - всякякви дрехи ли?
Доколкото ми е известно, абсолютно всички сушилни са на този принцип - т.е. максималният им капацитет /примерно 7 кг./ е само за 2-3 основни програми. Всички останали програми са с намален капацитет, като примерно вълна и някои други по-специфични са с капацитет 1,5 кг.   Peace Гледай да има една памучна програма с максимален капацитет и една ситнетична с максимален, напълно достатъчно е.
Аз суша всичко на памучната програма с максимален капацитет. Тук-там някоя по-скъпа синтетика я пускам на синтетична програма, но рядко достигам дори нейният намален капацитет. Ако прането ми е смесено, обикновено го пускам на памучната програма с намалена сила на горещия въздух, тя като изсуши всичко сама си спира. Нямам похабени дрехи досега.

# 712
Ясно , за да останат не много намачкани кое използвате -  влажни, сухи или напълно сухи или машината сама го определя както пише papi6 - това някаква автоматична програма ли е ?

# 713
  • София
Мерси на отговорилите!
Аз имам много малко дрехи чист памук като изключим чаршафи. Интересува ме програми за смесено и синтетично пране. Питам защото когато отворих упътванията на някой от скъпите сушилни като бош и аег които уж са за 7-8 кг програмите за синтетика са по 3 или 3,5кг тоест наполовина струва ми се страшно малко.Например http://electron.bg/bosch-wte-86305by-avantixx-sensitive-p-141391 … _337#.UGwJhq70-Jo  модел Bosch WTE 86305BY . Ако използвам програмата за синтетика най-често - ми то няма да се мине без въжета. Не е ефективно. Вие как сушите предимно на памук - всякякви дрехи ли?
Доколкото ми е известно, абсолютно всички сушилни са на този принцип - т.е. максималният им капацитет /примерно 7 кг./ е само за 2-3 основни програми. Всички останали програми са с намален капацитет, като примерно вълна и някои други по-специфични са с капацитет 1,5 кг.   Peace Гледай да има една памучна програма с максимален капацитет и една ситнетична с максимален, напълно достатъчно е.
Аз суша всичко на памучната програма с максимален капацитет. Тук-там някоя по-скъпа синтетика я пускам на синтетична програма, но рядко достигам дори нейният намален капацитет. Ако прането ми е смесено, обикновено го пускам на памучната програма с намалена сила на горещия въздух, тя като изсуши всичко сама си спира. Нямам похабени дрехи досега.
Peace
И пералните са по същия начин. Пише го във всички упътвания.
Синтетиката е по-лека от памука, няма как да натъпчеш 6 кг. вълна или синтетика, обема е 2 пъти по-голям от купчина 6 кг. памучни дрехи!

И аз ползвам почти само програмата за памук максимално изсушаване - за прибиране в гардероб!
Разни синтетики горни дрехи и др. чувствителни ги мятам по сушилката в стаята, не са чак толкова непосилно количество.

# 714
  • София
Ясно , за да останат не много намачкани кое използвате -  влажни, сухи или напълно сухи или машината сама го определя както пише papi6 - това някаква автоматична програма ли е ?
Това колко влажни да останат го определяш ти, аз ги пускам винаги да ми се изсушат за прибиране в гардероб. Мога да я пусна и да ми останат примерно леко влажни за да ги изгладя, ама айде нема нужда.  Laughing За мен е мит, че сушилнята мачка дрехите, поне новите модели не го правят. За себе си открих, че моята не мачка нищо, ако капацитета и е запълнен на около 70% - т.е. пералнята ми принципно е за 5 кг. пране, а сушилнята за 8 - така винаги суша вътре по 5 кг. и никога нищо не ми е намачкано.  Peace

# 715
  • Пловдив
Не мачка, ако не я оставяш спряла. Ако свърши програмата и не е пусната функцията против намачкване, която всъщност представлява завъртане на барабана през определен интервал, и забравиш дрехите за 3-4 часа - те се намачкват.

# 716
На каква програма сушите якета с естествен гъши пух?

# 717
  • Пловдив
На каква програма сушите якета с естествен гъши пух?
Има една програма с едно перо при мен, обаче хватката за пуха е в топките за тенис, 5 е добре, ако имаш повече - сложи ги.

# 718
При мен няма пера. Метнах го първо на програмата за синтетични тъкани. Като го извадих по ръкавите беше влажно. Междувременно бях чела, не помня вече къде, че може да се ползва програмата за вълнени тъкани. Пуснах го и на нея. Излезе си ок, но все още си мисля, че има и по-умно решение. Все още съм на фаза експериментиране. Топки нямам, но съм си поръчала специално за сушилня. Дано скоро ми ги донесат.

# 719
  • Пловдив
Аз просто влязох в първия спортен магазин и взех комплект от най-евтините топки Mr. Green 7-8 година ги ползвам

Общи условия

Активация на акаунт