10-ТОКЛАСНИЦИ

• 34 440
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • София
О, момичета, много съм разстроена тази вечер, та да споделя... Едно момче от класа на сина ми е обявил че напуска училище и че изобщо няма намерение да продължава където и да е, каквото и да е... Детето има дълбоки проблеми с родителите си. Много ми дожаля, почти ревнах. Не искам да си представям как се чувства прекършената му душа, не искам да се поставям и на мястото на родителите му.

# 526
О, момичета, много съм разстроена тази вечер, та да споделя... Едно момче от класа на сина ми е обявил че напуска училище и че изобщо няма намерение да продължава където и да е, каквото и да е... Детето има дълбоки проблеми с родителите си. Много ми дожаля, почти ревнах. Не искам да си представям как се чувства прекършената му душа, не искам да се поставям и на мястото на родителите му.

Кошмар ! Не мога да си представя какво може да го накара да зареже всичко което е правил до сега с много труд ! Дано да е само временно настроение .
Пубертета им е страшен !

# 527
  • София и там където не се пуши

Пубертета им е страшен !

И не излизат от него  #Cussing out

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 18:18 от Dorothy

# 528
  • През девет земи в десета

Пубертета им е страшен !

И не изличат от него  #Cussing out

Значи аз досега не съм видяла нищо от живота, дано Цвети да не ми го върне тъпкано Laughing Crossing Arms Или пък това е защото аз съм била много добричка и сега ми се връща двойно, дано да е тройно Embarassed Laughing

За момчето, не знам, много е неприятно, дано да се разреши проблема с родителите.

# 529
  • София
bodra, това ме подсеща за едно момче, с което бяхме съученици до 7-ми клас и родителите на което бяха решили, че той ще учи само до 8-ми клас и после трябва да започне работа, за да подпомага семейния бюджет... Беше умно момче, но...
А също и за най-силната ученичка в класа на Дани до 7-ми клас, родителите на която решиха, че тя ще си остане в кварталното училище... Наистина ми е мъчно за децата, на които са се паднали родители с такива разбирания...

Дано се намери решение на ситуацията в случая, за който говориш ти! Praynig

# 530
Току що прочетах статия за едно момче на 16 г посегнало на себе си и след това видях поста на bodra , просот ми притъмня пред очите............
Какво става с тези деца, защо не говорят............. с приятели или родители???

# 531
Аз смятам,че самите родители на такива деца имат нужда да говорят с подходящи приятели и родители.

# 532
vesi 2 , права си, със сигурност е така

# 533
  • София
Честно казано, не искам да раздухвам случая във форума, защото не знам кой чете и как ще го възприеме. Преди няколко години имаше един такъв неприятен случай (в по-горните набори на форума) с момиче - анорексичка от известна гимназия. Оказа се, че детето на родителя-съфорумец е разбрало за кой иде реч и станала една в училище...
Иначе случаят е наистина много неприятен. Момчето нямало приятели, т.е. откъснал се от всички, споделил, че учел в това училище (въпреки противоположните си интереси) само защото родителите го накарали, "мачкали" го, карали го да върши неща (извънкласни занимания), които изобщо не са му по душа, с една дума - били "тирани". Публично раздал учебниците си. Явно се е забъркал и с други, далеч по-гадни неща...
Това, което не ми хареса, обаче, когато попитах сина ми защо някой не е поговорил с него, не го е попитал какво се случва, има ли нужда от помощ, останах с впечатление, че на повечето деца не им пука. Жал им е, разбират, че си съсипва живота и бъдещето и толкова. Дотук. Е, затова ми стана много мъчно. Децата ни растат като че ли по-отчуждени, по-коравосърдечни, по-индивидуалисти, ако мога така да се изразя, въпреки стотиците приятели във Фейсбук, въпреки непрекъснатите разговори по скайп, телефон и т.н. Всеки за себе си. Това е. Дано да не съм права. Praynig А, иначе, ясно е, че и родителите имат нужда от помощ, ама дали я търсят... Това е друга бира.

# 534
Петя, това да си остане в кварталното училище, няма нищо лошо. От такива училища излизат личности. Аз също съм била за кварталното, но таткото беше на друго мнение.

А за това момче, ние също си имаме едно дето си унищожава живота, но родителите са нещо на високи работни позиции и никой няма контакт с тях, нито родителите нито учителите. Тук ако познавате родителите е редно да се обадите дори помощ да предложите, от рода да се съберете някъде родители деца, учители, та дори на някоя приятна среща.

# 535
Не се притеснявайте все пак ви информират от време на време какво се случва в училище. В 9 клас при нас също прекъсна  едно дете. Обаче не смятам че децата ни са безразлични,може би по скоро са отражение на времето в което живеят. Малко са хората на които им пука за някого.

# 536
  • София
Дороти, кога ще имаме пак среща?  Hug Ще се радвам да си поговорим, от теб човек може много да научи. Аз съм готова да си променям възгледите.  Grinning

Момичета, кажете и вие - срещичка? Например следващия укенд, щото тоя и в събота се работи?  Hug

# 537

Момичета, кажете и вие - срещичка? Например следващия укенд, щото тоя и в събота се работи?  Hug

28-ми събота сме на среща в Перник. Ще гоним зли сили, макар че пропуснахме срока за официално участие в шоуто, ама сами ще си го направим.

# 538
  • София
Аз няма да дойда. Ще имаме гости и няма как  Sad
Иначе младежът вече е оформен почти по всичко. Успехът му не е отличен, но е много по-добре от миналата година. Нямат оценки по физика, вчера са правили контролно. Не искам да мисля негативно, но там никога не е ясно какво се случва.

# 539
Много рано са ви оформили. Нашите още не са направили всички класни работи.

Общи условия

Активация на акаунт