Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем!!! - девета част

• 29 377
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Добро утро!  bouquet
Как е настроението днес,мацки?
Мими,да оздравявате бързо!
Мила,заема ще е от роднини(техните или наште) ако го вземем и ще го върнем лятото,когато мъжа ми има много повече работа. Понеже иначе имаме и  жилищен кредит де,та от банка няма кой да ни даде Laughing Абе имам 2-3 месеца още,ще видим,ще решаваме накрая,може и да имаме парите Rolling Eyes
Да покажеш количката като я получиш Hug
Мини, и аз се чудя ще ми трябва ли зимен кош или не,май клоня да е със,понеже на тия със зимно чувалче понякога нямало пълно легнало положение,пък и ми изглежда някак по-защитено от вятър и т.н. бебето ако е в зимен кош,отколкото само с чувалче.Това са си мои разсъждения де,не знам дали наистина е така. Вчера си бъбрих с мойта приятелка по тия въпроси,тя е на обратнното мнение,нямало нужда от зимния кош(има дете на 2 год)
На мен пък искаха да ми подаряват едни познати само зимен кош и се чудя да го приемам ли изобщо-като ще е без рамата на количката за какво ми е само той? Имате ли си на представа?

П.С. Мойта приятелка ми даде и друг съвет,да гледам количката да е възможно най-лека,понеже асансьора ни е между етажите примерно.И не само заради това де,каза,че постоянно имало къде да се вдига.
Мини,покажи коя си харесала? На мен това ми е голям проблем,не мога да избера още. Единствено съм се спряла на Еспиро Атлантик,но не съм я виждала на живо и не мога да преценя Thinking

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 10:46 от nimfi4ka

# 541
Добро утро на всички,

Нимфичка,
аз влизам в Токуда в неделя, ще поддържам връзка с вас, макар че отсега знам, че ще остана пак изключително доволна от грижите им.Имам едно секцио там 2010.Смея да кажа, че си заслужава всеки лев, макар че от всички частни болници там е най скъпо. Та ако ще си спокойна там, по добре да се вземе заем, а на бебето отначало не му трябват много неща  Heart Eyes Hug

# 542
Момичетааа, добро утро! Много се радвам да ви "видя" на линия всички! Simple Smile

Мини, какви са тези черни мисли от теб? Ужас, предствам си как е реагирал горкия ти мъж. Недей така всичко ще е наред.

Нимфичка, да ти кажа то каквото му е писано на човек това ще стане, но въпреки всичко не е лошо да се подсигурим на макс за всеки случай, просто превантивни мерки! Имаш обаче още време докато настъпи момента. Simple Smile

Силвър, сигурно много се вълнуваш от предстоящото събитие и да знаеш ще стискам палци всичко да мине по мед и масло и да имаш още един такъв сладък палавник като Гоши! Simple Smile

На всички останали изпращам много целувки и прегръдки Hug Hug Hug

# 543
  • София
Силвърче,защо да е най-скъпо там? В Св Лазар е по-скъпо,а във Вита една позната ми каза подобни цени-нещо пак около 2000 лв. А всъщност само тия 2000/2100 лв ли се плащат или има и допълнителни неща? Аз ходих на вливания на имуновенин и интралипид в Токуда,много ми беше комфортно,супер се държаха в спешното,отделно когато и за каквото и да съм ходила ,винаги съм била доволна.
Иначе ти стискаме палци и сме с теб всички,както и с Мила Hug

# 544
  • Варна
Здравейте мили момичета  Hug Как сте стискате ли  Wink И аз стискам - палци, за всяка една от вас да издържи докрая  Heart Eyes

И тук да честитя на мам Кари - жива и здарва да е малката госпожица  Hug Heart Eyes

Много скъпо раждането в София бе момичета  Shocked С 1000 лв. повече от варна. Това са частни клиники предполагам. А относно Шейново... нямам думи, два случая един след друг. Да почиват в мир милите майчета  Cry

Много прегръдки и целувки  Hug Heart Eyes

# 545
Нимфичка,

първия път много ме беше страх, та направих проучване и се спрях на Токуда. 1500 е избора на екип, 600 е пакета за бебето за секцио, аз обаче исках и ще искам епидурална упойка за след секциото а тя е 300лв и става малко повече. 2010г. във Вита цената беше 1800, в Щерев също, изключвам Св Лазар от списъка, защото там не са подготвени за усложнения, директно те извозват към Токуда и МД ако има такива.

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 11:04 от silvergreen

# 546
  • София
Ясно,мерси за инфото.Това с епидуралната след секцио не го знаех,въобще всичко ми е много мътно,ама да се надяваме,че до след 2-3 месеца ще ми се изясни съвсем Laughing
Светле,такива са цените,частни са тия болници-да. За сравнение в Шейново е 800 лв избора на екип...

# 547
НИмфичка,тази много ми харесва Simple Smile
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5942&cat=66

# 548
ДобрЮтро  Hug Heart Eyes
Да се включа и аз в дискусията за болници Simple Smile От Токуда съм много разочарована покрай боледуването на малкия скоро.Сигурно не съм права, но съм магаре Embarassed За Свети Лазар след опита от миналата година също съм с големи резерви и Силвър е права, че не са подготвени за рискови ситуации. Според мен като цяло частните болници и клиники се пазят от проблемни случаи, за да не попадат в черната статистика. За сега съм се спряла на Шейново,защото лекаря ми работи там, но ще си плащам  за екип, присъствие на таткото, ВИП стая в която може да остане да спи при мен и за неонатолог. Въпреки всичко ме е страх, защото Шейново не са добре с кувиозите и прехвърлят бебетата newsm78
За количките, най-малкия е роден декември и бях взела една количка, която не беше комбинирана и дори нямаше пълно легнало положение и си беше ОК. Има допълнително много хубави чувалчета, дори такива с овча кожа и един дъждобран отгоре и всичко е наред, но както бях писала този път ще се лигавя Embarassed

Мила, ти каква поръча, защото гледах, че има нов и стар модел и много не схванах какви са разликите newsm78

# 549
  • София
Св Лзар го споменах само защото ми дойде на ума,че е скъпо,иначе изобщо не бих раждала там Peace

Мини,добре ми звучат характеристиките на количката,иначе аз май харесвам с по-големи гуми,ама не знам,ако много тежат,ще се откажа Simple Smile
Забравих да честитя на Зори новия лаптоп!Да си го ползваш със здраве smile3521

Марти, това с прехвърлянето на бебетата от Шейново не го знаех...изобщо още един минус значи...абе ако тръгна да раждам по-рано няма да ида там и толкоз.Пък ако всичко е ок,ще му мисля Rolling Eyes В момента в здравния подфорум се вихри дискусия кой колко си искал под масата от тия в Шейново,извън избора на екип ooooh! Че то къде ще му излезе края ако и под масата им даваме Close

# 550
  • Варна
Marti -последния модел. Всъщност - последният модел като технически характеристики е от 2010, а сега 2011 пуснаха два нови цвята - розов и светлозелен Simple Smile))  че затова му взех светлозеления - да е модерен беб.

Иначе от 2009 моделът не се продава вече - поне така си мисля.

http://www.babyonlineshop.de/shopart/1005190202/kinderwagen/Stok … agen_Complete.htm

Транспортът до БГ е 100 евро. Ако обаче има на кой да я поръчаш в Германия и оттам да ти я препратят - може да си спестиш поне половината, защото доставката в Германия е безплатна, а например Спиди имат услуга от чужбина до БГ - и по мои сметки щеше да ми излезе под 100 лв, но няма на кой да разчитам за такава услуга и си я поръчах директно до Варна.  Въпросният магазин изглежда използва някакъв скъп куриер дотук. Платих я с БГ кредитна карта - никакъв проблем, дори в рамките на 5 минути получих съобщение, че е минало плащането.

Сега остана да сме доволни от експлоатацията Simple Smile

# 551
Нимфичка, дай един линк, ако може, моля Praynig
И да се похваля, от днес започвам нова седмичка Heart Eyes Мисля, че още две останаха до 7ми месец Praynig

# 552
  • Варна
Марти - писали сме заедно  - погледни горния пост за количката Simple Smile

# 553
Момичета,

аз като бях бременна с Гоши в 20 седмица отидох по спешност до МД, няма да разказвам подробно, но беше ужасно и повече не съм ползвала здравната каса. Предпочитам да плащам на каса отколкото под масата. Иначе за Шейново ей сега в новините министъра каза че са виновни и ще им наложат по голяма глоба, защото по закон глобата е 1500, та се чудя толкова ли струва един човешки живот, в този случай дано е само 1, доколкото разбрах май бебето е с увреждания ooooh!
Марти, честита нова седмица:)

# 554
Мила, аз съм гола вода с немския и ако можеш да помогнеш Praynig Гледах в един сайт, че стария модел е по-тесен и има някаква разлика в степенката за крачетата.Освен това май новите са малко по-затворени и имат по-легнало положение newsm78 Твоята какво включва в комплекта? Тук в магазините е 2200лв. дали е същата?

Общи условия

Активация на акаунт