Рождени дни да идват вече, че зимата омръзна на АПРИЛското човече - епизод 25

• 42 115
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
Жабче, ти ме разби. Много играчки, много чудо. а за тези комплекти за кукли имате ли място?
Ние сме затрупани с играчки от Габи и на Вики почти не купуваме. Съответно няма playmobil и little people. Не мога да преглътна такива суми за играчки Confused Има само едно базово lego duplo и това е. И габи си играе с кеф с него Blush

# 646
  • София
poem -че, бяха 10ина деца и повече от 20 възрастни-според мен трудно ще излезе по-малко, но идеи приемаме всякакви  newsm78
И аз съм с такива впечатления - на баткото правихме 2 години подред РД в клубче и все там някъде излизаше като сума и от миналата година вече сме на домашни партита (просто 2 пъти в годината такъв разход множко ми идва). Уж втория път търсих по-умерено като цени, то пък седяхме половин час повече и пак към 600 лв отиде. Може би софийските цени са само такива. Аз оставам с впечатление, че кетъринга за възрастните много вдига цената, а няма как да не се вземе хапване и за възрастните.
Много хубава тема иначе подхванахте за РД- интересно ми е да ви чета и би трябвало уж да ми е весело настроението, че нашия чука на вратата, но хич не ми е празнично нещо... Олче, присъединявам се към клуба "Много ми дотегна тази снежна зима и студ". И без да сме в къща, мога даже да го основа тоз клуб. Гергана се опитва да я повтори болестта. Цяла нощ кашля, текнаха сополи, баткото нещо кара и той по-леко уж... следобед сме на лекар, да видим накъде ще отидат нещата.
Иначе още не съм се спряла на подарък  Blush, доста играчки са насъбрали. Допадна ми идеята на Поем за чаршафи с любими герои - ще взема да се огледам за една Мини маус, но като знам цените на всичко с Дисни герои.... Понеже РДто се пада в понеделник - на деня ще сме с най-близките роднини, пък в края на седмицата ще събираме приятелските семйства, та пак ще се получат 2 празника, като добавим и торта за яслата - направо три дни яли, пили и се веселили... Само да са ми здрави и двамата дотогава  Praynig Че имаме и планирана мини-ски ваканция края на другата седмица точно преди празника. Все пред разни такива събития се получават и разболяванките. Ние от извсетно време си говорим за РДто й. Още като мина моя декември, и тя разбра, че следващия в семейството е нейния. И почна да си вади свещички (знае в кое чекмедже стоят) и да обяснява, че са й за тортата, но упорито твърдеше, че ще става на 2 години, защото сега е на 2 години  Joy Та след месеци обяснения от няколко дни вече вади по 3 свещички и знае, че ще става на 3  Grinning
Жабче радвам се, че Яна е прескочила АБто. Дано и двете с Йоана бързо се оправят. За цолажа на колелетата щях и аз да пиша. Наистина е хубаво да се измери според детето. Ние за 4ия РД на баткото му взехме 14 - още го кара, регулираме седалката. Та мисля, че априлчетата са ни за по-малък цолаж, но може би зависи донякъде и от модела.
Олче, палците са стиснати от сутринта Simple Smile Чакаме новини за новоизлюпената градинарка.
Рони, честито ви отбиване, ако е окончателно и вече добре прието и от двете страни.  Hug Heart Eyes
Ох, пиша от от един час.. то си личи, де... ще дописвам после, че с двете деца на главата.. трудна работа.
Хубав слънчев ден на всички.

# 647
  • Някъде там...
very nice, място бол - нямаме мебели.  Laughing Но и да няма, ще намерим. Имаме доста играчки, разнообразни, така изброени вярно звучат като прекалено много.  Joy От целия комплект мисля, че ще се ползва предимно количката, другото ще видим дали няма да го разкарам.

Като цяло играчките ги купувам, когато са изгодно намалени, така сумата не е трудна за преглъщане.  Peace Почти никога не купувам на редовна цена, и без това по празници ми трябват 2 неща, не само едно. Комплектите за количка ги взех есента с код от Ларедута и излязоха 2 на цената на 1, даже по-малко като сума. Куклите бяха на 50% намалени, пак 2 на цената на една ми дойдоха. Фишер прайс, Плеймобил и т.н. скъпи играчки се купуват на същия принцип. Като цяло предпочитам да дам малко повече пари, но да взема нещо качествено, отколкото китайско, което бързо ще се счупи, а и не знам доколко е безопасно. Има го и Продавалника, където има добри предложения на добри цени.
Ако не си играят с нещо или ако са го израснали се прибира или разкарва.  

# 648
За яденето не мога за взема отношение готвя това което искат ядат почти всичко но любимите са ориз и картофи под всякаква форма и другото задължително е месо без него не сядат да ядат.
За РД замислила съм женско- детско парти в къщи дечицата са 4 + 2 рожденнички и майките им това за деня пада се понеделник а в следващата събота ще дойдат роднините на мъжа
За подаръци вече не знам какво да купувам играчки имат предостатъчно хола вече е стая за игри та още не съм решила имат нужда от малко пролетни дрешки та сигурно това ще е подаръка
Клацид тайфунките са пили няколко пъти ама те мойте горките приемат лекарствата за бонбони  Tired Толкова често употребяваха сега са на хомеопатични вече не сме прибягвали скоро към АБ.
Мади не е добре и вече се чудя какво да го правя това дете нямам търпение да стане април и дано открият на какво се дължи този алергичен ринит и го излекуват най накрая  Tired Praynig

# 649
Дани, жабче, джема, дано всички болести ви разминат хубавиците...а и другите априлчета, батковци и каки  Hug
Дани, дано наистина открият причината, че е отвратително. Аз съм с целогодишен алергичен ринит и е имало моменти, в които ми се реве. Сигурно ще прозвучи много не на място, но миналата година съвсем случайно открих нещо което ме облекчава. При деца не е лесно изпълнимо, но... Мин зима ми се нарожи да стоя няколко дни на -6гр и чак на втория ден осъзнах че нито веднъж не съм пръскала капки а си дишам добре. Бях стИгнала до там, че фраконче капки го приключвах за точно три дена и дори бяха спряли да действат- то това не от алергията ами си бях станала яко зависима. Но...миналогодишното студуване ме държа почти без хрема до средата на лятото. И сега покрай студовете отново намаля хремата до положение, че не се нуждая от капки и хапчета. Та ако имате къде да вадите малката поне за по 20мин на студен въздух дали няма да се повлиае положително. Мин година се бях и поинтересувала за това как студът влиае на алергиите и бях открила статия с недоказан все още метод с вкарване в ноздрите на много студен въздух чрез някакви апаратчета. Ако успея да намеря статията ще я ти я пратя. А иначе ползвате ли някакви специални капки за алергичен ринит?

# 650
  • Някъде там...
За колелетата си зависи освен от модела на самото колело и от модела на детето. Високите и дългокраките са съответно за по-голям цол гуми.  Joy
Йоана вече стигна 98 см, кльощава и с едни дълги, дълги крака и ръце.  ooooh! Всичко й е или късо или широко.

# 651
Ние вече със сигурност сме над 1м,та май трябва някъде на живо да го пробвам. Тези баланс байк май са за по-мънички деца,ние като че ли трябва да купуваме истинско с помощни колелета  Laughing

# 652
  • София
Олче, палците са стиснати от сутринта Simple Smile Чакаме новини за новоизлюпената градинарка.

Jiema, благодаря! Hug Знаех, че точно ти стискаш палци и че първа ще попиташ. Heart Eyes

Градинарката се разплака сутринта едва, след като се изнизах към вратата, както "небрежно" си говорехме с учителката.. Преди това разгледа с голям интерес помещенията, играчките, спалното, креватчето и чаршафите с Мечовци - един от любимите добитъци.
Звъннах в 10, играеше с децата, плакала от време на време, като се сетела да пита къде е мама, и кога мама "шЕ дОде"... Карала учителката да целува бузка, краче и ръчичка, "че се е уда'ила"... Whistling Blush Laughing
Не беше закусвала, не искала да сяда, сновяла като бясна нагоре - надолу, права. Не знам обядвала ли е, дядо и беше дигнат в бойна тревога, от 12 до преди малко, дали няма да се наложи да я взима, след обяда. Явно дори са успели да я приспят. ooooh!
Не вярвах, че душа му стигна на това мъниче, да се държи така още от първия ден. Пу пу, ама голям пич излезе. Mr. Green Дано все така, че и без грам сълзички да продължава занапред, вече. Praynig

Темата за подаръците още не съм я мислила, но ми е много интересна. Ще крада идеи. Hug

# 653
  • Някъде там...
Io io, в интерес на истината не са за по-мънички дечица. Има даже за възрастни.  Crazy Според проучванията е по-лесно за детето да се научи първо да кара такова колело и да пзаи равновесие, отколкото колело с педали и помощни колелета.  Peace
http://misto-bg.com/puky/kolelo-bez-pedali.htm

http://www.revue.petitsoleil.fr/index.php/otglegdane-i-vazpitani … -pomoshtni-kolela

Детските велосипеди

Детският велосипед е по-скоро играчка, отколкото транспортно средство. Тъй като децата непрекъснато растат, велосипедът също трябва да се регулира според ръста на водача. Но не изпреварвайте събитията, защото въпреки всичко карането на велосипед изисква овладяването на определени умения. Когато избирате велосипед, имайте предвид какво е неговото основно предназначение.

При избора на първия велосипед за вашето дете, трябва да се съобразите с неговата възраст, височина и степен на развитие. В зависимост от възрастта на малките велосипедисти, велосипедите за деца могат да бъдат разделени на четири групи:

I. от 1,5 до 3 години
II. от 3 до 6 години
III. от 5 до 9 години
IV. от 8 до 13 години

Велосипедите за най-малките трябва да бъдат максимално безопасни и леки, с ограничител на волана, т.е. най-подходящи са триколките с фиксирани педали на предното колело. Те са много лесни за използване и са предназначени за деца до 3-годишна възраст със среден ръст между 95-105 см.

Велосипедите с подвижни помощни колела са предназначени за деца между 3-7 години, които са с ръст средно около 105-128 см. Помощните колела имат за цел да помогнат на детето да се научи да заема правилна позиция, да пази равновесие и да овладее умението да кара на две колела. Обикновено колелата са 12-инчови. При най-простите модели колелата и седалката са изработени от пластика.

Размерът на рамката и диаметърът на колелата могат да варират при различните модели. Изборът се прави съобразно ръста и развитието на детето, за което е предназначен велосипеда. Помнете, че ръстът на велосипедиста трябва да е два пъти и половина от диаметъра на колелото и дължината на рамката (от волана до предния край на седалката). Воланът и височината на седалката се регулират според нуждите. Рамката трябва да е ниска, така че при необходимост детето да може да слезе лесно, а веригата трябва да е защитена.

Велосипедите за тийнейджъри наподобяват много тези за възрастни. Те са подходящи за дълги пътувания, имат добри характеристики и дълъг живот. Един от най-популярните класове на велосипеди за деца на възраст над 8 години са спортните велосипеди. Те са с 20-инчови джанти с широки и дълбоко профилирани гуми. Тези велосипеди се отличават с високо ниво на безопасност.

Не купувайте велосипед с ръчни спирачки, докато ръцете на детето не укрепнат достатъчно, за да може да спре велосипеда. Проверете силата му, като го накарате да смачка една празна тенекиена кутия от бира. Ако не може да го направи с една ръка, означава, че все още е е готово да използва ръчната спирачка. Това е особено важно ниско качествените велосипеди със стоманени джанти. Стоманени джанти не са много ефективни при спиране, особено ако самите спирачки на едни и същи и мокри. Мокрите спирачки, както и липсата на сила на ръцете са прекалено опасни! Ето защо първият велосипед на вашето дете трябва да има спирачен педал, за да бъде ефективен, лесен за използване и надежден.

# 654
Жабче, страхотна си,благодаря!

Момичетата от София-бихте ли споделили миналата година в кои клубове празнувахте рождени дни и сте доволни?

# 655
Олче, дано това да ви е най-тежкия ден от "ученичеството".  Hug Браво на Ени!  Heart Eyes
Дани, дано скоро знаете как да бъде помагано по най-добрия начин на Мади и най-вече да няма тежки състояния. (Поемче, права си за пристрастяването към разни илачи. Те затова и не препоръчват повече от 7 дни да се ползват  Peace. На мен, дишащата само през устата, чудесно ми действа правенето на инхалации на Мария. От мижавите изпарения, излизащи от нейната маска, аз се хващам, че почвам да дишам много по-добре)
Жабче, аз също съм мислила за подарък велосипед. Особено след като в Sport Depot Мария залепна за един БМХ. Сравнено с триколката (цяло чудо е как въобще това чудо бива задвижвано), е доста по-бързо. От друга страна обаче Мария не е особено концентрирана и обича да разглежда всичко по пътя си, което не е много добре и може да си има доста чести срещи с асфалта.  Безпедалните според бащаткото не са добър модел. Аз като се замисля, ако ще трябва да нося колело и да ми се разхожда една Мария из краката, също предпочитам да има педали, за да мога аз да "карам" при нужда. Тази година и ние ще видим как да организираме рождения ден, защото е през седмицата, а след е Великден, който ЖЗ мислим да го оползотворим в ходене на гости. А клубчетата наистина са с цени от този диапазон. Но има разни промоции за през седмицата, но си ги има и разните неудобства. Живи и здрави да са. Винаги има места и време за празници.
Миналата година бяхме във Фъни-то в Гео Милев и беше добре. Другият клуб, който Мария харесва е "Приказка бе край" на "Голаш".

# 656
  • София
Йе, имаме си ново заглавие - съвсем ми е в унисон с настроението Simple Smile Рони, благодаря   bouquet (Ако съм в грешка за авторството, моля за извинение)

Олче, браво на Ени. Дано скоро си ходи съвсем с желание и да хапва също.  Hug
Жабче, страхотна информация си ни поднесла.   bouquet Така като ви чета си мисля, че май ви заблудих - може би нашето колело да е 16, защото баткото към днешна дата е над 1,20м. Толкова беше есента и от тогава не е мерен. Grinning
Дани, стискам палци и аз да намерите точния лек за Мади.

Йо-йо, аз бих дала един глас за Таласъмчетата, където беше и коледното парти. Там бяхме преди почти 2 год. обаче, та ми е малко остаряло инфото.

# 657
Олче радвам се за Елина дано и хареса и бързо да се адаптира но щам е издържала цял ден само да е здравичка много бързо ще свикне да я цункаш от нас  Hug
Поемче аз ги извеждам при всеки възможен случай не зависимо колко градуса е само да има слънце и да няма силен вятър. Не забелязвам някаква зависимост освен една само да си помисля че всичко е ок и ще ги пускам на ясла и тя се издънва  Tired А те горките искат да ходят майка им вече и омръзна  Rolling Eyes

# 658
  • София
  Здравейте, гледам че обсъждате колелета.
  На каките им взех 12 инчови с педаели за вторият рожден ден, упражняваха се в празният хол зимата и напролет вече знаеха как да ги въртят, но.... Бяха тежки и трудни и много бързо се уморяваха и отказваха. Чак към четвъртата си година вече ги караха по-дълго и им стана интересно. Постепенно вдигнах помощните гуми и те се научиха да пазят равновесие, падаха няколко пъти след повдигането на помощните по-нагоре. Миналото лято, преди петият им рожден ден, едното помощно колело се счупи. Съответно Ники ме накара да и ги сваля, и се оказа че си кара и без тях. Ваня за да не остане по назад, също ме накара и след един ден падания сама, почна да кара и тя. Вдигнала съм ги отдавна, до най-високото възможно и седалката и волана. Затова и за рожденият им ден, на пет годинки получиха нови 16 инчови колелета, които си карат без проблеми.
   За малката за вторият рожден ден не изневерих на традицията, но и купих колело без педали. Тъй като не исках по-малък от 12 инча размер, до есента още и беше голямо, тоест не можеше да стъпва достатъчно с широки крачета и да и е удобно. Есента обаче, вече порастни и го караше с огромно удоволствие, правя съпоставка с каките, много по-лесно и удобно и на дълги разстояния, но няма и нищо общо с тромавите и супер тежки и трудни за въртене педали на колелетата на каките. Забелязах и това, което рекламират за колелетата без педали, а именно че като се засили и вдигне крачета, реално кара на две гуми и се учи да пази равновесие. Сега и трите ме питат, кога ще свърши зимата, за да може да си карат колелетата и нямат търпение. Най-вероятно ще я пробвам напролет с 12-ките с педали на каките, но съм почти сто процента убедена, че засега поне още 1 година ще предпочита това без педали и ще си кара него.

# 659
За колелетата не мога да се изкажа компетентно. На Габи сме й купували няколко колелета, но тя е страшна бъзла и така и не се научи да кара Confused Дори и сега не може, а вече я е срам да я учим, и се е вкопчила в рамката и не може да запази равновесие... Тя даже на тротинетка я е страх. Сега съм й поръчала за 1-ви път за 9-я РД тротинетка. Вики е голям бяс и иска всичко и няма страх, но пък аз умирам от страх като ги гледам как се засилват на тези колелета без педали Embarassed А и ние много малко сме навън, дори и лятото. За да се научат да карат колелета, тротинетки, коли трябва да са повече навън, а пък ние през седмицата почти не излизаме Close Върна се от работа, почна да готвя, после вечеряме и лягаме. Трябва да променим коренно начина си на живот!

Общи условия

Активация на акаунт