"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 832 540
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 8 835
И аз да се включа с въпрос, пък дано някой да знае. Интересувам се от комплекс Гардения в Младост 3, засега единственното ми впечатление, е че брокерките на този блок ( той се продава от фирмата на инвеститора) са с доста непрофесионално отношение. Имам сериозното желание да инвестирам там, а ги гоня по телефоните нонстоп вместо да е обратното.

Благодаря предварително, ако някой си е купил вече там и изобщо каквото и да е мнение по въпроса   bouquet

# 8 836
  • София
Макарон, аз съм от квартала - наистина там има подпочвени води.
Естествено, че ще отричат - нали искат да си пробутат мухъла.
Аз също замазах извънредно и скрих конденза и мухъла докато продавах.
Сега собственика се оплаква като ме види. Аз пък му твърдя, че е от некачествена дограма и изолации.
За покушенията над коли - да си похваля квартала Дианабад. Такова нещо не се е чуло да са правили.
Скъпия си остава таксито отключено, че не му се дават 150 лв за нова брава. Нищо не е пипнато, даже стотинките до седалката.

# 8 837
Макарон, аз съм от квартала - наистина там има подпочвени води.
Естествено, че ще отричат - нали искат да си пробутат мухъла.

Аз купувам апартамент на публична продан, там собствениците традиционно се оплакват от имота и те убеждават да не го купуваш, поне по мой собствен опит. Не съм съвсем сигурна с каква цел, защото като се отиде на следващ търг, кредиторът получава по-малко пари и длъжникът дължи повече, но е факт - след много огледи на такива жилища, собствениците масово сaботират процеса, което е и в техен собствен ущърб.

# 8 838
  • оттам, откъдето започва България
Успех, и при нас беше така и затова от първоначална цена 50 хиляди го купихме на поредната публична продан на 33 хил.

# 8 839
Интересувам се от комплекс Гардения в Младост 3

Аз съм ходила на оглед в сграда до него. Моето впечатление е от това, което видях отвън от въпросния комплекс - видя ми се презастроен, с необяснимо огромни тераси. Някак тези архитектурни решения ми се виждат ок за Слънчев бряг, но не и за Младост 3.  Надявам се вътре да е по-добре и след като си го харесала, да намериш апартамента, който търсиш там.  Peace

# 8 840

Аз съм ходила на оглед в сграда до него. Моето впечатление е от това, което видях отвън от въпросния комплекс - видя ми се презастроен, с необяснимо огромни тераси. Някак тези архитектурни решения ми се виждат ок за Слънчев бряг, но не и за Младост 3.  Надявам се вътре да е по-добре и след като си го харесала, да намериш апартамента, който търсиш там.  Peace

Аз съм влизала вътре на оглед, но преди 2 години, когато още се строеше и на нищо не приличаше  Simple Smile, терасите са големи само едни странични, които и за мен са необяснимо архитектурно решение 70 кв. от които 40 тераса  Laughing, но останалите апартаменти с тераси са ок, даже са с по-малка тераса от моята панелка. Просто ми се иска да чуя и на друг впечатленията от този комплекс, вярно че е застроено, но като гледам панелките, които се предлагат направо ми става лошо, а и имам вече една. Чудя се дали строителството е качествено и изобщо такива неща  newsm78, а и то с тези несериозни брокерки, направо ще зяпна, ако някой все пак е успял да си купи досега .....

# 8 841
  • София, Bulgaria

Аз съм ходила на оглед в сграда до него. Моето впечатление е от това, което видях отвън от въпросния комплекс - видя ми се презастроен, с необяснимо огромни тераси. Някак тези архитектурни решения ми се виждат ок за Слънчев бряг, но не и за Младост 3.  Надявам се вътре да е по-добре и след като си го харесала, да намериш апартамента, който търсиш там.  Peace

Аз съм влизала вътре на оглед, но преди 2 години, когато още се строеше и на нищо не приличаше  Simple Smile, терасите са големи само едни странични, които и за мен са необяснимо архитектурно решение 70 кв. от които 40 тераса  Laughing, но останалите апартаменти с тераси са ок, даже са с по-малка тераса от моята панелка. Просто ми се иска да чуя и на друг впечатленията от този комплекс, вярно че е застроено, но като гледам панелките, които се предлагат направо ми става лошо, а и имам вече една. Чудя се дали строителството е качествено и изобщо такива неща  newsm78, а и то с тези несериозни брокерки, направо ще зяпна, ако някой все пак е успял да си купи досега .....

Aaa .... няма страшно и аз още ги чакам от 3 седмици да ми изпратят свободните апартаменти и цените, ама понеже се отказах от там за мои купувачи, та за това не давам зор, но все пак исках да видя за какво идва реч. Иначе сме следили строителството, понеже съседната сграда "Фамилия"е нашата и съм чувала доста подмятания за качеството в процеса на изграждане...аз лично съм малко предубедена, понеже на същия инвеститор и изпълнител са и другите оранжеви блокове най-отзад, които са известни с лошото си качество и многото проблеми в последствие за живущите. В началото на фаза проект бяхме говорили с инвеститора и го питахме за този проект дали ще смени изпълнителя, уж каза, че ще е друг, но в последствие пак същия избра.
Но каквито и да са пак ще си продадат апартаментите , при това нямане на пазара.
Хора, направо съм се видяла в чудо....толкова пък да няма читава имот не е било. До преди 6 м. успявах да купя за срок под 2 месеца с купувачи, пак беше трудно, но успявахме да изнамерим хубав имот, а сега 5 купувача ми висят и не  мога да ги обслужа вече 3-ти месец.

# 8 842
  • София, Bulgaria
Правили ви впечатление, че тук в тема се включват само купувачи? Може и да има продавачи, които само наблюдават и четат, но не са активни. Преди не беше така, тук се водеха спорове имаше постоянно поне по няколко продавача, които питаха и споделяха, търсеха съвети как да си продадат имота ... сега няма никой и то от доста време.
Ако все пак влиза някой продавач, за да си свери часовника мога да  кажа, че сега моментът е много благоприятен да си продадат имота. Пазарът не е бил по-активен от началото на кризата, което не означава, че трябва да завишат цените на имотите си, защото може и да има активни купувачи на пазара, но всички са си взели поуката от "имотния балон" и не купуват на всяка цена, напротив купуват само, ако видят достатъчно ползи в имота за тях и добро съотношение качество, локация, цена. Казвам всичко това, защото забелязвам как офертни цени дори на залежали имоти се дигат и то не с малко през последните седмици. Продавачи от Редута например са убедени, че цена от 1000Е/кв.м. е реализуема за строителство от 2000г. ... newsm78. Да има такива сделки, но само в сградите на 1-2 строителни фирми в района, които са известни с високия си клас на строителство.
Един благоприятен пазар, много бързо може да се обърне и да се получи обратен ефект, като купувачите се оттеглят от пазара или поне задържат намерението си.  Ииии... ето ти вакум... искаме да продаден, уж има купувачи, но сделките по-рядко се случват... и тогава продавачът става склонен да приеме първата оферта на купувач, само защото имотът му стои много време на пазара и толкова му е писнало от брокери и кухи огледи...че ... Така , че Продавачи възползвайте се разумно от ситуацията и направете една добра сделка днес. И не забравяйте броя на обажданията и броя на огледите не означава броя на сигурни купувачи. Последните си няколко имота продадох с 1-оглед= 1 купувач.

# 8 843
  • Бургас
Моля ви за съвет. С мъжа ми имаме някои разногласия относно бъдещия ни дом и точно какво да изберем. За момента апартаментите, които се предлагат и отговарят на нашите възможности, са следните:
1. Апартамент на първи етаж, нова кооперация.
2. Апартамент на последен етаж, нова кооперация.
3. Апартамент на непоследен етаж, но в ЕПК и панелен блок, по-краен квартал.
Аз искам да си вземем последен етаж, за да нямам никой над главата си да ми тропа. Спокойствието ми е главен приоритет. Мъжът ми пък досега никога не е живял със съседи отгоре и не знае за какво става дума и затова е толкова курназ за непоследен етаж. Щяло да има проблеми с покрива, щяло да е студено, да има мухъл. Казвам му, че вероятността да му тропат и блъскат над главата е 100%, а вероятността да му тече покрива е доста по-малка, а и покрива може да се оправи, а хорската простотия е непоправима. Живяла съм в два апартамента на последен етаж - било е студено, но пък може да си сложиш една хубава, топла камина и да си решиш проблема. Живели сме на последен етаж, в апартамент с изцяло външни стени и сме нямали мухъл, за разлика от сегашния ни апартамент, който е на 1 етаж и е супер мухлив, а стената в хола е мокра цяла зима. Първият етаж е просто изключен - шумно, мръсно и необезопасено. Ако пък ако си вземем непоследен етаж в ЕПК/ПК в по-краен квартал, ще се сдобием с имот, чиято стойност прогресивно намалява с времето. Новото строителство пък е доста некачествено........и от всичко това съм супер объркана. Моля ви за съвет.

# 8 844
Привет на всички!

Според вас  в какъв срок е реалистично да се случи следната ситуация:

Продажба на един апартамент и покупка на друг.

Разбира се, всичко е индивидуално, но се интересувам ако продадем сегашното си жилище и тръгнем да купуваме ново, да не се окажем в ситуация да търсим година и нещо ново жилище. И как е по-редно - да сме харесали даден имот и тогава да продаваме или първо да продадем и тогава да търсим newsm78 Колко време отнема самата сделка - подготовка и реализация.

И другото нещо - в сайтовете за имоти, които разглеждаме си стоят едни и същи апартаменти от поне година - година и половина (ако не и повече). Възможно ли е чак такова забавяне или цените са просто нереалистични?

# 8 845
Здравейте, и аз влизам с молба за съвет. Закупихме на зелено апартамент, досега всичко вървеше добре с леко забавяне от 5м. , но това е нищо. В началото на октомври подписахме акт 15, всички собственици са подписали без забележка . И от този момент започна едно велико мотаене и лъгане от страна на строителя. Всеки ден обещава, че на следващия със сигурност ще внесе документите за Акт 16 и съответно не го прави. На въпроса какъв е проблема , отговора е проблем няма , утре го внасям. Така мина месец и половина. Въпросът ми е каква може да бъде причината за невнасянето на документите и как мога да я разбера /  от друга институция ,а не от строителя/. Ще съм благодарна за всякакъв съвет!!!

# 8 846
  • София
jalana, tomeva е писала вече, че червените блокове отзад са на същия строител. Въпросните 3 блока са с напълно различно качество на строителството. В първият блок до пътя нямат никакви оплаквания от строителството, докато в 3-я блок (на високото) постоянно се оплакват.
Чува се същото и за Гардения т.е. блоковете са с различно качество на строителство. Дали е така, не знам. Влизала съм в комплекса. Много добри общи части, НО безумно архитектурно решение на терасите на 3-стайните апартаменти. Площ със засечка, която няма за какво да се използва (поне според мен).

# 8 847
Правили ви впечатление, че тук в тема се включват само купувачи? Може и да има продавачи, които само наблюдават и четат, но не са активни.

Ами какво очаквате, на тези цени?

Продавачи възползвайте се разумно от ситуацията и направете една добра сделка днес.

За нищо на света. На тези цени, има да чакате. И като продадем, какво да правим парите, да ги сложим на депозит в КТБ ли? а, пардон, то вече не приемат там депозити, че й взеха лиценза Laughing Може би да стартираме бизнес с тях, в тази стагнация? А, мерси. Нека си ми стои заключен, нито яде, нито пие, има там некви минимални разходи за парно, щото то върви и без да ползваш, ама да го подаря на сегашните цени - нъц. Зор нямам, може чак внуците ми да го продадат един ден.

# 8 848
miss july, купете си последен, ама по-старо строителство 80-90 година и по-възможност скатен покрив. Вярно, че може да е за ремонт, но поне направи ли се един път няма да има проблем. Само на последния етаж е най-тихо, наистина. Ако ще купувате ново, в никакъв случай последен етаж, не знам как ги правят тези нови блокове, обаче е адски студено, има много влага и конденз. Няма оправия. Виж в имотните сайтове най-много се продава ново на последен етаж. Ако ще е ново, поне да е на хубав етаж. Ще ви тропат, лопат, ама няма да ви е студено и мокро. ЕПК, не ,заедно с панелките са единствените имоти, които губят стойност и качество с времето. Peace

Томева много хубав съвет към продавачите, ама шоп евтино не продава.  Peace Преди години попаднахме на един такъв шоп, дето още си продава разпукания и малък апартамент на Голо Бърдо, защото подаръци на никой нямало да прави.  Peace

# 8 849
  • Бургас
miss july, купете си последен, ама по-старо строителство 80-90 година и по-възможност скатен покрив. Вярно, че може да е за ремонт, но поне направи ли се един път няма да има проблем. Само на последния етаж е най-тихо, наистина. Ако ще купувате ново, в никакъв случай последен етаж, не знам как ги правят тези нови блокове, обаче е адски студено, има много влага и конденз. Няма оправия. Виж в имотните сайтове най-много се продава ново на последен етаж. Ако ще е ново, поне да е на хубав етаж. Ще ви тропат, лопат, ама няма да ви е студено и мокро. ЕПК, не ,заедно с панелките са единствените имоти, които губят стойност и качество с времето. Peace

За съжаление в Бургас няма много сгради от 80-90г., които да не са ЕПК/ПК. Повечето са нови кооперации, строени след 1990г. и те са в ЦГЧ. В крайните квартали от скоро /10г./ започнаха да се строят нови кооперации. В тези квартали всичко е ЕПК и ПК и тук-там някой тухлен блок.

Общи условия

Активация на акаунт