"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 813
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 11 055
  • София
Харесах апартамент, обаче е в окаяно състояние, а цената му е на горната граница на възможностите ни...

Лично за мен предпочитам да е за тотален ремонт и да го направя по мой вкус. Но в този случай очаквам по-ниска цена, иначе не виждам изгода.

Да на същото мнение съм, проблема ми е че не знам каква е нормалната цена за този район и такова строителство  Rolling Eyes Това е единственото жилище в този район, което съм гледала и нямам никаква база за сравнение. В имот.бг средната цена за този квартал излиза около цената на конкретния имот, за цена на кв. м. Не знам доколко обаче този сайт е меродавен.

# 11 056
На луната поне няма паркирали автомобили. Блазе ти.

# 11 057
И луноходи няма много-много, съвсем малко са. Освен това, много е готино това с гравитацията, че можеш да скочиш от шестия етаж направо през балкона, без да се пребиеш.

В Младост и Люлин пейзажът е доста сходен с лунния. И теренът и пътищата, почти са едно към едно.

# 11 058
В Младост и Люлин пейзажът е доста сходен с лунния. И теренът и пътищата, почти са едно към едно.

А в другите е цвете!

# 11 059
  • София
Ох, Татко Мецан пак ли е започнал с темата "Люлин" срещу всички квартали".   Laughing

А в другите е цвете!

в другите квартали има цветя и рози.  Mr. Green

# 11 060
Има, да, пред нашия блок например има градинка с цветя, а розите също са цветя. И кога съм писал по тема "Люлин срещу всички квартали", че пак да я започвам? Нещо си се объркала както винаги. Joy

# 11 061
Има, да, пред нашия блок например има градинка с цветя, а розите също са цветя. И кога съм писал по тема "Люлин срещу всички квартали", че пак да я започвам? Нещо си се объркала както винаги. Joy

И кой е този прекрасен квартал? ...че не помня да си споменавал!

# 11 062
И пред моя блок в Люлин има рози. Извод - на луната има рози  Mr. Green

# 11 063
Разгледах последните страници, много добра информация давате.
Искаме да заменим двустайния с тристаен и от няколко месеца чета обяви, нищо под 120 хил евро не ми хваща окото.
Държах апартамента  да е ново строителство, с просторни стаи, а те строят килии, с процепи, вместо прозорци. Силно съм изненадана, че не попадам на строител, който да обръща внимание на тези характеристики. Иначе търсим в южни райони, по възможност да има въздух между блоковете, а не като съм вкъщи да виждам нощничката на съседката отсреща. Сега живеем на страхотно място, но ужасно ни теснее.
Имате ли впечатления от този комплекс?
http://www.podemin.com/neven.html

От липса на избор се оглеждам и за стар апартамент, защото навремето са ги правили с високи тавани и отделни кухни.

# 11 064
Тъй като и аз се оглеждам за комплекс, никъде не виждам в линка цените за поддръжка. Обикновено е сума върху квадратурата на имота. По правило се получава една приятна сума месечно. Аз обаче търся локация с изграден удобен транспорт, тъй като не го играя такси на децата. Confused

# 11 065
  • София

Има един объркан, ама не съм аз (като съдя по коментарите на другите).  Mr. Green

Така и не разбрахме кой квартал на Сф е най-прекрасен?
За "Младост" разбрахме: дупки, кратери, ужасии и т.н., ама работа там, градина там, "Шилер" и те там. Лоша работа Wink
И всички други квартали имаха кусури. Оказа се, че в Сф няма хубави квартали, но пък всички сме се натикали да живеем в този лош и ужасен град.  Laughing

иванула, зависи от комплекса. В някои комплекси сумата е фиксирана (на апартамент или на член от семейството), а в други е на кв.м. т.е. зависи от големината на жилището.

# 11 066
Ние искаме да купим апартамент в новострояща се тяхна сграда в Младост 2, но се отказахме,тъй като отстоянието от съседните сгради е изключително малко и като цяло е страшно наблъскано и пренаселено. Иначе мои близки са се включили и са си запазили апартамент в тази новострояща се сграда и за да си гарантират качеството са наели инженер, който да следи работата на строителите, материалите, които ползват и документацията. Не е защото смятат, че вършат работата некачествено, а защото проверката е висша форма на доверие, предполагам.
Здравей,
да те попитам понеже и ние сме купучачи за сградата им в младост 2, скоро се очаква да вземат АКТ14. Имаш ли някаква друга информация за този строител, предишни сгради, качество,надежност ?
цените не са им лоши искат 720 евро без ДДС , но ако се изповяда на данъчна оценка ,крайната цена падала на 800 евро с ДДС

# 11 067

Здравей,
да те попитам понеже и ние сме купучачи за сградата им в младост 2, скоро се очаква да вземат АКТ14. Имаш ли някаква друга информация за този строител, предишни сгради, качество,надежност ?
цените не са им лоши искат 720 евро без ДДС , но ако се изповяда на данъчна оценка ,крайната цена падала на 800 евро с ДДС

Здравей,

Информация нямам, не съм ги проучвала много, ние още като посетихме сградата се отказахме, заради пренаселването в района и липсата на простор. Напълно осъзнавам, че за много хора, както предполагам за теб, това не е проблем, затова сме различни. Така че няма нищо нередно в сградата. Моите познати са много стриктни и им вярвам, че следят изкъсо. Доколкото знам те само са капарирали и останалата сума ще платят на АКТ 16.

Ако искаш мога да ги питам, каквото те интересува или да те свържа с тях Simple Smile

# 11 068
но ако се изповяда на данъчна оценка ,крайната цена падала на 800 евро с ДДС
Това е най-голямата грешка, която можеш да направиш и да страдаш почти цял живот - Никога не изповядвай на данъчна оценка, особено ако жилището е "на зелено", т.е. няма акт 16. Мои познати 7 години връщат кредит за жилище, което още няма акт 15. Познай в НА какво пише - цена на данъчна оценка, т.е. нищо не могат да направят, освен да чакат и да се надяват на чудеса...

# 11 069
Здравейте, дами,

някоя от Вас дали е попадала на този имот?
Интересува ме какви са му кусурите, ако вече сте се запознали с него Simple Smile Ако може да лични, за да няма реклама/антиреклама, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт