Йоркширски териер 2

• 123 669
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
gery_djor,Veseto_ - haide shte se saberem li v sabota v nqkoi park ? Daite nqkakav chas i mqsto,a dano poveche kuchovci da se prisaedinqt  Hug
P.P - izvinqvam se za latinicata  Tired
Хайде да се чуем да се разберем , пращам на теб и на Весето мобилния ми на лични .Друг от София няма ли ?  newsm78

# 631
gery_djor,Veseto_ - haide shte se saberem li v sabota v nqkoi park ? Daite nqkakav chas i mqsto,a dano poveche kuchovci da se prisaedinqt  Hug
P.P - izvinqvam se za latinicata  Tired
Хайде да се чуем да се разберем , пращам на теб и на Весето мобилния ми на лични .Друг от София няма ли ?  newsm78
Ох,сега нали са 4 почивни дни и мъжа ми в последния момент измисли пътуване и аз пак няма да мога. Cry Надявам се следващия път ако ви се ходи.Аз тези дни не съм в София.Вече ти имам и телефона,ще е лесно да се разберем.  Hug

# 632
Ето я малката садурана Simple Smile
http://zlatarov.snimka.bg/animals/kari.673138

Днес и взех играчки да си играе докато е сама Simple Smile Трудно намерих роял канин стартер, но с него хапна малко Simple Smile
Кога и как се чистят уши и очи ?
Нормално ли е да се стряска докато спинка?

Последна редакция: сб, 28 апр 2012, 20:16 от zlatarov

# 633

Много е сладка! Ушите чистя като къпя кучето, обикновено с тампон за сваляне на грим към края на банята. Очите не ги чистя, но трябва да почна, че почнаха да се образуват едни натрупвания ... които май само професионален стригач може да махне ...
Всъщност нямаме ли си хубава българска дума за Грумър?

За стряскането - да, нормално, дори и по-големи кученца го правят в съня си.

# 634
Ето я малката садурана Simple Smile
http://zlatarov.snimka.bg/animals/kari.673138

Днес и взех играчки да си играе докато е сама Simple Smile Трудно намерих роял канин стартер, но с него хапна малко Simple Smile
Кога и как се чистят уши и очи ?
Нормално ли е да се стряска докато спинка?

Ушите се чистят с капките Епи отик на Вирбак или на Отифри. Един път седмично се капва по една капка във всяко ухо и се разтрива основата на ухото. Изчаква се 15 мин и след това с клечка за уши натопена в реванол се почитва добре това което е излезнало. Ако кучето много си чеше ушите трябва да се види дали няняма някакав проблем.
Под очите се почиства с тампон напоен с хладка вода. Не трябва да се позволява да се получават натрупвания на гурелчета, защото това води до възпаление на очите. Козината около очите не се подстригва тъй като тя служи за естествена преграда за предпазване на очите от замърсявания.

# 635
  • Варна
Момичета, включвам се с молба за съвет и насоки...По какви схеми и с какво обезпаразитявате вътрешно и външно?
На фона на доброто/според мен и ветеринаря/ обезпаразитяване Джорджо е със съмнения за ерлихиоза и ще пие 20 дена доксициклин. Причинява се от заразен кърлеж, а такъв не сме намирали. Възможно е да се е впил и след както си е пуснал заразата да си е заминал...Тъй каза докторът. И сега ще пръскам с препарат и апартамента, че мисълта че из къщи може да има заразена твар ме ужасява.
Иначе на 25 дена го пръскам обилно с Фронтлайн, през месец и половина редуваме Адвокейт и прахче за вътрешни паразити. Сега ще сложа и противопаразитен нашийник/ама трябва първо да го подстрижат/, док препоръчва Адвантикс...

# 636
zlatarov - прекрасно кученце  Heart Eyes
Pet - за вътрешно обезпаразитяване ползвам Biheldon,а за външно - Фиприст(Fypryst).Проблеми не съм имала ама ти си преценяш. Wink

# 637

Ушите се чистят с капките Епи отик на Вирбак или на Отифри. Един път седмично се капва по една капка във всяко ухо и се разтрива основата на ухото. Изчаква се 15 мин и след това с клечка за уши натопена в реванол се почитва добре това което е излезнало. Ако кучето много си чеше ушите трябва да се види дали няняма някакав проблем.
Под очите се почиства с тампон напоен с хладка вода. Не трябва да се позволява да се получават натрупвания на гурелчета, защото това води до възпаление на очите. Козината около очите не се подстригва тъй като тя служи за естествена преграда за предпазване на очите от замърсявания.

А от кога да почвам тази манипулация ? ? ?Еми не много често, но съм го виждал да го прави...
Малко трудно ще му бръкна в ушето, а и ми е притеснено да не го нараня.
И от къде да го купя тези капки ?
Благодаря

# 638
Момичета, включвам се с молба за съвет и насоки...По какви схеми и с какво обезпаразитявате вътрешно и външно?
На фона на доброто/според мен и ветеринаря/ обезпаразитяване Джорджо е със съмнения за ерлихиоза и ще пие 20 дена доксициклин. Причинява се от заразен кърлеж, а такъв не сме намирали. Възможно е да се е впил и след както си е пуснал заразата да си е заминал...Тъй каза докторът. И сега ще пръскам с препарат и апартамента, че мисълта че из къщи може да има заразена твар ме ужасява.
Иначе на 25 дена го пръскам обилно с Фронтлайн, през месец и половина редуваме Адвокейт и прахче за вътрешни паразити. Сега ще сложа и противопаразитен нашийник/ама трябва първо да го подстрижат/, док препоръчва Адвантикс...
Ако това на аватара Ви е Джорджо и е сниман сега СПЕШНО СИ СМЕНЕТЕ доктора, докато не Ви е уморил кученцето.
Адвантис и Фронтлайн и противопаразитните каишки са за пораснали кучета.
За бебоци е EFFIPRO на Virbac за външно обезпаразитяване
За вътрешно обезпаразитяване Vithamine на Virbac  или Дронтал пупи.

МЕК е доказана в много стани от Африка, Азия, Средния изток, Европа и САЩ. Няма публикувана досега информация инфекцията да циркулира в Нова Зеландия, Австралия, както и у нас. При проучване връху 2077 здрави военни американски кучета, базирани в различни точки по света, е доказана серологична превалентност при 11% от тях. В същото изследване при 938 кучета само от територията на САЩ, серопозитовността е била 57%. /Keef, 1982/. Данните за разпространението на инфекцията в други райони на света показва следната картина: Тайван 9%, Бразилия 23%, Египет 33%, Иран 38-67%, Зимбабве 42%, Израел 63%, Турция 74%. /Liang et al, 2001; Ana Silvia Dagnone 2002; Botros et al, 1995; Asri et Mahmudian, 2001;Matthewman et al, 1996; Baneth et al., 1998; Arda et al., 2002 /. За Гърция Е.canis е най-често срещаната кърлежо-преносима инфекция при кучетата. В района на област Еврос /северна Гърция/ серопревалентността достига 21.8% / Kontos, 2001/.

Когато кучето се лекува с антибиотик нито се обезпаразитява, нито се ваксинира.

Инкубационният период при акутното протичане е от 1 до 3 седмици /Нarrus et al.,1999/. В началото на заболяването се наблюдава депресия, летаргия, загуба на тегло и анорексия. Болните са с пирексия и развиват добре изразена лимфоаденомегалия и спленомегалия. Появяват се кръвоизливи - основно петехии и екхимози по кожата и мукозите, а по-рядко се развива и епистаксис(фиг.2). Болните кучета може да повръщат понякога и да развият гнойно-катарален ринит. При някои случаи се явява и куцота, атаксия и диспнея /Hibler et al,1986; Swango et al,1989; Woody and Hoskins ,1991; Ristic and Holland, 1993; Iqbal and Rikihisa Y,1994; Breitschwerdt, 1995/. Много често и стопаните и лекарят откриват кърлежи по тялото на болното куче, което още повече ориентира доагностиката към търсене на МЕК.

Акутното протичане може да премине в самооздравяване без третиране или да премине в субклинична форма. Ако организмът не съумее да елиминира инфекта по време на безсимптомната форма, може да развие хронична форма.

Ще споделите ли какви деиствия извърши ветеринара за да постави диагнозата?

# 639

А от кога да почвам тази манипулация ? ? ?Еми не много често, но съм го виждал да го прави...
Малко трудно ще му бръкна в ушето, а и ми е притеснено да не го нараня.
И от къде да го купя тези капки ?
Благодаря

Еми можете и веднага. Не се притеснявайте за бъркането в ухото. Строежа на ухото на кучето е различен от този на човека. Ушния канал на ухото на кучето е като тъп ъгъл, стигайки до края не опирате в тъпанчето. Не знам дали Ви го обяснвам така, че да ме разберете, просто не мога да кача снимката на напречния разрез на ухото от учебника по анатомия.
Капките се закупуват от ветеринарните аптеки или от самите ветеринарни доктори. Продажбата на лекарства е забранена за зоомагазините.

# 640
  • Варна

Да, той е на аватара, но от преди година и половина. Сега е на година и девет месеца.
Та...засега няма да сменям ветеринаря.
Иначе...кучето в четвъртък отказа да яде, беше малко по-отпуснат. През нощта започна да повръща едно такова кафяво и гъсто , до сутринта беше по-скоро пенесто оранжевеещо. Два дни преди това се беше блъснал/буквално/ в колелото на дъщеря ми и аз се вкарах във филм за вътрешни кръвоизливи и т.н. Сутринта бяхме първи при доктора. Прегледа го обстойно, опипва корем, гледа лигавици, очи, мери Т. Отхвърли моята "диагноза". Би му деган и още нещо за повръщането и пусна кръвна картина и биохимия. Основните отклонения бяха в тромбоцититите/много ниски/ и хемоглобина/висок/. Даде прахче, което да смеся с вода, защото е дехидратиран. Та заради тромбоцитите сметна, че е възможно да има ерлихиоза. Предложи, ако искам, да направим тест с риск за фалшиво отрицателен резултат/не ми се влиза в подробности за причините/. Или направо АБ. Предпочетох да не рискувам. По късно и биохимията даде някакви отклонения в черния дроб и добави още едно лекарство...

# 641

Да, той е на аватара, но от преди година и половина. Сега е на година и девет месеца.
Та...засега няма да сменям ветеринаря.
Иначе...кучето в четвъртък отказа да яде, беше малко по-отпуснат. През нощта започна да повръща едно такова кафяво и гъсто , до сутринта беше по-скоро пенесто оранжевеещо. Два дни преди това се беше блъснал/буквално/ в колелото на дъщеря ми и аз се вкарах във филм за вътрешни кръвоизливи и т.н. Сутринта бяхме първи при доктора. Прегледа го обстойно, опипва корем, гледа лигавици, очи, мери Т. Отхвърли моята "диагноза". Би му деган и още нещо за повръщането и пусна кръвна картина и биохимия. Основните отклонения бяха в тромбоцититите/много ниски/ и хемоглобина/висок/. Даде прахче, което да смеся с вода, защото е дехидратиран. Та заради тромбоцитите сметна, че е възможно да има ерлихиоза. Предложи, ако искам, да направим тест с риск за фалшиво отрицателен резултат/не ми се влиза в подробности за причините/. Или направо АБ. Предпочетох да не рискувам. По късно и биохимията даде някакви отклонения в черния дроб и добави още едно лекарство...
Действал е съвсем адекватно. Първо се подведох, че става въпрос за съвсем малко кученце. И второ дългогодишния ми опит показва, че за съжаление има твърде много ветеринари, които ей тъй само на повърхностно поглеждане на кученцето поставят тежки диагнози, а в последствие се оказва че е нещо съвсем леко. Започват неправилно лечение и усложнават нещата.
Наскоро имаше два подобни случая на немърливост от страна на ветеринари. При първия кученцето беше се натровило   с Доместос, а му бяха сложили диагноза левкимия, при втория кученценцето имаше раздразнена стомашна лигавица, ветеринаря го беше оперил , защото имало погълнат твърд предмет, а след операцията беше обявил, че има камъни в бъбреците.
Пожелавам бързо възстановяване

# 642
Аз пак с новия бонбон ви занимавам Simple Smile
Какъв пастет да му сложа в гранулките та да почне нормално да се храни, така като яде по 2-5-7 гранулки на ядене ми е притеснено и все го мисля...
Да пробвам ли с пастет на роял канин, но кой?
Кучето е жизнено и много игриво Simple Smile

# 643
Аз пак с новия бонбон ви занимавам Simple Smile
Какъв пастет да му сложа в гранулките та да почне нормално да се храни, така като яде по 2-5-7 гранулки на ядене ми е притеснено и все го мисля...
Да пробвам ли с пастет на роял канин, но кой?
Кучето е жизнено и много игриво Simple Smile
накиснете гранулите в пилешки бульон докато омекнат

# 644
Angel's Demon пилешкия бульон не е ли прекалено солен за малките зверове? Имам предвид от готовите?

Общи условия

Активация на акаунт