Пейпал - помощ! - 5-та тема

• 44 535
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Защо не се пробвате с кратко съобщение: Моля, изпрати ми нов инвойс за плащане.
Май това и аз ще се наложи да правя след малко.
Имам едно плащане, което не е прието не знайно по какви причини. Писах на продавача да видим.
Мисля, че той може да канселира сделката и да даде нов мейл, т.е. да прати нова фактура(инвойс) за плащане.

# 646
Ако днес направя плащане чрез Пейпал към Ибей на продавача кога най-рано му се отразява,че е получил парите - утре дали ще ми изпрати нещата,че до неделя се надявам да пристигнат на адреса  newsm78

# 647
Ако днес направя плащане чрез Пейпал към Ибей на продавача кога най-рано му се отразява,че е получил парите - утре дали ще ми изпрати нещата,че до неделя се надявам да пристигнат на адреса  newsm78

Продавачът не е длъжен да изпрати стоката веднага след като си получи парите. Обикновено пишат в рамките на колко дни изпращат. Можеш да го помолиш учтиво да ти изпрати стоката колкото може по-рано

# 648

Продавачът не е длъжен да изпрати стоката веднага след като си получи парите. Обикновено пишат в рамките на колко дни изпращат. Можеш да го помолиш учтиво да ти изпрати стоката колкото може по-рано

Благодаря,аз му писах по възможност да изпрати колкото може най-рано след плащането,но когато аз платя той веднага ли вижда,че стоката е платена?

# 649
  • вляво от асансьора
Вижда, че е платена, но обикновено се изчаква плащането да е "cleared", т.е. парите да постъпят по сметката му, а това мисля, че зависи от твоята банка.

# 650
Момичета, голям срам, но Пейпал ме кара да се чувствам пълен идиот, въобще не мога да се оправя с него.Първо, изобщо не можах да открия опцията Bill me in the currency listed in the seller's invoice, въпреки че следвах всички начини, описани в началото на темата. Моят акаунт просто не е структуриран така, както е описано в началото, и не мога да открия тази опция, колкото и да се мъчих. Не ми излиза и в момента на плащане:(
Също така, верифицирах си картата и получих обратно по баланса 1.50 евро. Доколкото бях разбрала, при първото плащане Пейпал ще си вземе пари от баланса и след това от кредитната ми карта. При мен това не се случи - дръпне пари директно от картата, а 1.50 продължават да си стоят по баланса. При това положение изобщо не можах да разбера как ще ми ги върнат. Не открих такаква информация и в Хелпа, въпреки че се поразрових в него.
Абе изобщо, никога не съм се чувствала като такъв индианец...

# 651
Момичета, голям срам, но Пейпал ме кара да се чувствам пълен идиот, въобще не мога да се оправя с него.Първо, изобщо не можах да открия опцията Bill me in the currency listed in the seller's invoice, въпреки че следвах всички начини, описани в началото на темата. Моят акаунт просто не е структуриран така, както е описано в началото, и не мога да открия тази опция, колкото и да се мъчих. Не ми излиза и в момента на плащане:(
Също така, верифицирах си картата и получих обратно по баланса 1.50 евро. Доколкото бях разбрала, при първото плащане Пейпал ще си вземе пари от баланса и след това от кредитната ми карта. При мен това не се случи - дръпне пари директно от картата, а 1.50 продължават да си стоят по баланса. При това положение изобщо не можах да разбера как ще ми ги върнат. Не открих такаква информация и в Хелпа, въпреки че се поразрових в него.
Пейпал си дърпат тези 1.50 евро от картата, за да я верифицират като твоя, пък и в баланса все още нямаш пари. След това, при връщането, ги връщат в акаунта ти, затова сега ги виждаш там.  Peace

# 652
Пейпал си дърпат тези 1.50 евро от картата, за да я верифицират като твоя, пък и в баланса все още нямаш пари. След това, при връщането, ги връщат в акаунта ти, затова сега ги виждаш там.  Peace
Desex,  а как да използвам от акаунта? Не че съм умряла за тези 1.50 евро, но просто съм отчаяна от собственото си безсилие...

# 653
Като тръгнеш да плащаш нещо, първо ще ти дръпне парите от баланса в Пейпал и след това остатъка ще бъде от картата  Peace

Само не съм сигурна дали имаше нещо, че са в евро, т.е. различни валути от долар и паунд  newsm78. Някой, ако се сеща да пише. В краен случай има опция да си ги обърнеш в съответната валута.  Peace

# 654
Аха, ясно, аз наистина плащах в паунди, явно затова не ми е взело тези 1.50 евро, а от картата само остатъка (а направо взе всичките пари от картата).
Мерси   bouquet
Остава сега да открия и опцията за bill me in the currency listed in the seller's inoice:))

# 655
Тази опция се показва в момента на плащането.

# 656
Вчера за пръв път отворих диспут в пейпал и май нещо се поомотах newsm78. Става въпрос за неполучена стока и вече отиваше към 40 и няколко дни. Нещата са китайски и е норално да се бавят доста, но понеже не пристигнаха отворих диспут. Писах и на продавача и се разбрахме да изчакам още малко. Кой затваря диспута в този случай. Получих писмо, че диспута е затворен. newsm78 И дали изобще трябваше да се съглася да изчакам. ..  поръчаните неща ми трябват и ми се иска да дойдат.

# 657
Дипсутът се затваря само ако са ти върнали парите или ако ти си го затворила сама, т.е отказала си се от каквито и да било претенции по случая. 

# 658
след като отворих диспута повече нищо не съм пипала в Пейпал. На следващия ден само си разменихме съобщения с продавача в ebay, че ще изчакам още 1 до 2 седмици и следобед получих писмо, че диспута е затворен.  newsm78

# 659
vnm75, да не би да е върнал парите?
Виж в ПП акаунта, в сметката поне 2-3-4 дни може и да не се отразят.
Както Алекс е писала, ако не затвориш ти диспута или продавачът не върне парите нямаа как да се затвори диспут.

---

Я и аз да питам нещо.
3 пъти правя проба да платя на продавач от ибей, първо мейла/ПП акаунта не му бил този написания в ибей (Цъкнах на Кенсъл и отказах плащането в ПП, втория път същото), вчера даде нов мейл/ПП адрес на който да платя, но пак не се получи (пак Канселирах плащането). В моя ПП пише, че парите ще се върнат в картата.
Днес ми даде най-накрая верния адрес, платих пред СендПеймент(изплатих парите през ПП) и вече няма бутон за кенсъл, т.е. се оправи работата.
Въпросът ми сега е... от предните плащания имам ли блокирани пари и ако да кога ще ми се върнат в картата, така както от банката зависи след 45 дни...или след като съм дала кенсъл и съм спряла плащането до 3-4 дни ще ми се върнат парите, или вече са ми върнати  Crazy
Не са кой знае колко парите, пък и аз забравих да проверя как е сметката преди плащанията и купувах и други работи, та сега не мога да им хвана края.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт