Екозтични дестинации

• 20 615
  • 216
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте, аз през март бях на Мавриций за седмица. Пътуването беше награда и не зависеха нещата от мен. В началото като разбрах за пътуването, знаех само датите и като проверявах имаше полети на Еър Франс София-Париж-Мавриций с удобни връзки и само 2-3 часа престой в Париж, но в крайна сметка летях с България Еър до Лондон и оттам с Емирейтс до Дубай и после Мавриций, общо 26-27 часа с престоите. Разликата, обаче в цените беше доста- около 2300 евро с французите, а билета с Емирейтс излезе "само" 1850 евро. Обаче си повисях и в Лондон и в Дубай по 4-5 часа. При мен обаче условието беше да се пътува на връщане нощем, за да не се пропуска последния ден, а Еър Франс имаха много ранен полет от Мавриций. Румънците с които бях обаче, си пътуваха Букурещ-Париж-Мавриций за сходна цена с тази на Емирейтс. Тогава обаче още нямаше полети на Катар от София. За хотел също не мога да помогна. Бях в един на южното крайбрежие, доста луксозен, но беше доста празен в началото на март. Ето за информация: http://www.heritageletelfair.mu/mauritius-accommodations.php Иначе на юг хотелите са удобни за организиране на почивки, защото летището е на юг, прословутия Природен парк е там, както и белите плажове от картичките. На южното крайбрежие е и пристанището от което тръгват катамараните за островчетата-най-запомнящото преживяване. А и дестилационни за ром има на юг, въобще по-малко се пътува насам-натам.

# 76
missmarina,
благодаря за инфото - колебая се между този хотел и още 1-2..Наистина ли има бял плаж?
Колкото до билетите - купих вече на Бритиш, защото общо с престоите полета е 18 ч, а като цена ми излезе - 1700 долара за двамата.. Peace

# 77
  • София
magarcho, плажове да искаш!
https://lh5.googleusercontent.com/-Q2c99mWDbgA/TYYqbIhKYtI/AAAAA … S857896.JPG?gl=BG
https://lh4.googleusercontent.com/-z8E331tWgiA/TYZzOZmY3xI/AAAAA … S858475.JPG?gl=BG
това е плажа на хотела, първата снимка е с мокър пясък след дъжд и е облачно. Иначе плажовете не навсякъде са бели като на картичка, но там където има туристи, хотели и на островчетата са.
Иначе хотела си е като в сайта, води се бутиков и не е масово посещаван от туристи, по-скоро е за семейства за почивка. Навсякъде е спокойно и тихо, персонала не го виждаш, сутрин на закуска ти белят плодовете и ти ги поднасят на парченца, а вечер ти оправят леглото за сън. Стаите са огромни, обслужването е отлично, но мисля, че храната в ресторантите е доста скъпа, а най-близкото населено място е на 5-6 километра. Има опции за такси и рент-а-кар, както и за предварително заплащане на вечерите. Аз така и не успях да имам свободно време за разходки извън програмата, но и след трите полета на отиване така ми отекоха краката, че не се оправиха до края. Успех с избора Peace
https://lh6.googleusercontent.com/-BL7Z0PEDlPg/TYZzPsctXvI/AAAAA … S858477.JPG?gl=BG

# 78
  • София
Май натам клоним последно, ако не се намерят прилични полети за Мавриций. Малдиви и Сейшели решихме да не повтаряме засега..Wink

Загледали сме Малдивите - с деца. Имаше ли проблем и изобщо как беше организирана Вашата почивка - кое беше интересното и кое бихте пропуснали? И цената ме вълнува Simple Smile

# 79
Май натам клоним последно, ако не се намерят прилични полети за Мавриций. Малдиви и Сейшели решихме да не повтаряме засега..Wink

Загледали сме Малдивите - с деца. Имаше ли проблем и изобщо как беше организирана Вашата почивка - кое беше интересното и кое бихте пропуснали? И цената ме вълнува Simple Smile

Малдивите е само плаж и гмуркане. На децата ще им е перфектно - няма да излезнат от водата Heart Eyes
Цени разни - можеш да ги видиш във немските сайтове като dertour и tui ( там има избор от много хотели). Също и booking.com

# 80
  • София
Благодаря ти, Dusty_wind  Hug

Твоят отговор ме наведе на една друга страна на нещата - 6-7 дни само във водата може да се превърне в избледняващо, вместо в неповторимо преживяване...

Сетих се за една моя дълго отлагана дестинация - Коста Рика. Хем плажове, хем дивни гори и страхотна флора и фауна. Скука не може да има Simple Smile

Ще видим тая работа...

# 81
Аз в Коста Рика не знам дали бих отишла с деца..Wink Thinking

Ние последно се класирахме за Мавриций, летим на 19.01.. Heart Eyes

# 82
Цитат

No name, от Истанбул ли ще летите, и ако не е тайна с коя авиокомпания?

ninoto, извинявай за късния отговор, не отсъствах по хубави причини...
Да, през Истанбул ще летим: София-Истанбул-Джакарта-Денпасар, като София-Истанбул-Джакарта се изпълнява от Турските авиолинии, а последната отсечка от индонезийски (не мога да се сетя името на авиокомпанията в момента..).  Peace

# 83
а последната отсечка от индонезийски (не мога да се сетя името на авиокомпанията в момента..).  Peace

Гаруда
.............Simple Smile

Магарчо
- на кой хотел последно се спря?

# 84
Последно - този букнахме..Simple Smile)
http://www.mauritius-seychelles.com/constance-le-prince-maurice- … tel-mauritius.php

Исках да е със сигурност на лагуна и  да сме в апартамент на плажа или над водата..

# 85
Пепеляши  до сега не съм чула на някой да не му харесат Малдивите. За мен това е рая на земята. Мога не 7 дена , а цял живот до стоя на техните плажове

magarcho чудесен избор. Да си изкарате прекрасно Heart Eyes Heart Eyes

# 86
  • Варна
Цитат

No name, от Истанбул ли ще летите, и ако не е тайна с коя авиокомпания?

ninoto, извинявай за късния отговор, не отсъствах по хубави причини...
Да, през Истанбул ще летим: София-Истанбул-Джакарта-Денпасар, като София-Истанбул-Джакарта се изпълнява от Турските авиолинии, а последната отсечка от индонезийски (не мога да се сетя името на авиокомпанията в момента..).  Peace
No name, благодаря за отговора.  superuu

# 87
  • София
Пепеляши  до сега не съм чула на някой да не му харесат Малдивите. За мен това е рая на земята. Мога не 7 дена , а цял живот до стоя на техните плажове

Сигурно си права...
Аз затова и продължавам да ровя в оферти  Laughing

# 88
Ее, не е задължително всеки да припадне по Малдивите. Плаж, плаж и пак плаж.....може не на всеки да е мечта ( особено ако е видял доста подобни) Wink

# 89
Ее, не е задължително всеки да припадне по Малдивите. Плаж, плаж и пак плаж.....може не на всеки да е мечта ( особено ако е видял доста подобни) Wink

А и гмуркане Wink За деца обаче не знам доколко е подходящо newsm78 а някои хотели имат политика да не приемат деца.

Общи условия

Активация на акаунт