Гърция-27

• 66 261
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте! За няколко месеца съм в Гърция,но никъде немога да намеря бебешки пюрета,освен на Нестле и то 4-5 вида.Знаете ли къде има по-голям избор?Някои сама ги правя,но при готовите пюрета има по-голямо разнообразие,поне в БГ е така.

здравей ти къде се намираш в Гърция?Ако си в Атина на Лосион има БГ магазин където има почти всички видове пюрета на Ганчев

O, dark angel, кажи ми, моля те, къде точно се намира този магазин!  bouquet

Не съм в Атина,близо до Нафплио съм,но там няма пюрета.Като ходим в Атина ще потърся,това български магазин ли е,къде се намира?

# 676
Здравейте! За няколко месеца съм в Гърция,но никъде немога да намеря бебешки пюрета,освен на Нестле и то 4-5 вида.Знаете ли къде има по-голям избор?Някои сама ги правя,но при готовите пюрета има по-голямо разнообразие,поне в БГ е така.

здравей ти къде се намираш в Гърция?Ако си в Атина на Лосион има БГ магазин където има почти всички видове пюрета на Ганчев

O, dark angel, кажи ми, моля те, къде точно се намира този магазин!  bouquet

Не съм в Атина,близо до Нафплио съм,но там няма пюрета.Като ходим в Атина ще потърся,това български магазин ли е,къде се намира?

В Атина има много български магазини за хранителни стоки. Почти във всеки квартал и то по няколко. Най-много са около ул. "Ахарнон", както и на "Лусион" (както са ти отговорили и по-нагоре). Ако искаш ще ти дам и конкретни адреси.
Тези пюрета на Nestle обаче, аз лично не ги харесвам. А и малката не ги понасяше. Пробвай ги - ужасни са!
Но аз лично си приготвях всичко, освен плодовите, в началото. По вкусно и здравословно е. А и в Гърция има изобилие от пресни плодове и зеленчуци целогодишно. Колко голям е бебчо? Зависи какво яде?! Плюс това така ще свикне със нормалната храна по-късно.
Ако искаш мога да ти изпратя рецепти на ЛС.
Поздрави!

# 677
На 9 месеца сме вече,скоро въведох и глутен.И моя не харесва много пюретата на Нестле,опитахме ги.
Приготвям му пюрета,но разнообразието не е голямо.Ако може да ми пратиш рецепти,ще съм ти много благодарна.   bouquet

# 678
Позволявам си да дам линка към рецептите на нашата съфорумка Теопр, защото ми бяха особено полезни за ястията за възрастни, предполагам и идеите за бебчета ще свършат работа Simple Smile Успех!   bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170370.0

# 679
Ок, ще ти пратя.
Но ще ти дам един съвет. Пробвай разнообразието и това какво му харесва на детето. Не е важно, че еди кой си доктор е казал, че трябва да яде това и онова. Децата имат уникална интуиция към това какво е полезно за тях. Освен това, усещат и от какво точно организма има нужда в момента. Може, например да не иска да яде нещо, един два пъти когато му го предложиш. Но след известно време да му стане любима храна. Това не означава, че не я обича, а че просто в момента няма нужда от нея!

Hug

# 680
Благодаря Ви.Ще се възползвам от рецептите.Пюретата,които му правя ги харесва,но те включват основно месо,картофи,моркови,чушка и броколи,което ми се струва твърде еднообразно.

# 681
  • Стара Загора. Три чучура-юг - Derby
Здравейте всички,оказа се че не можем да намерим къде се намира инспектората по образованието в Солун. Ще ви бъда благодарна и ако ми  напишете и точното наименование на гръцки или ми посочите сайт ,където да търся инфо. Хубав ден на всички.Simple Smile

# 682
  • Стара Загора. Три чучура-юг - Derby
Здравейте всички,оказа се че не можем да намерим къде се намира инспектората по образованието в Солун. Ще ви бъда благодарна и ако ми  напишете и точното наименование на гръцки или ми посочите сайт ,където да търся инфо. Хубав ден на всички.Simple Smile

# 683
Момичета здравейте!
Имам едно бързо въпросче:
Мога ли да изпратя колет по пощата?Има ли гаранция че ще пристигне в Бг?Т.е.изпращали ли сте нещо по пощата за Бг?

# 684
  • загубено
Аз съм изпращала и нямаше никакъв проблем.

# 685
Аз съм изпращала и нямаше никакъв проблем.

bouquet

# 686
  Здравейте момичета.Извинявам се ,че нахлувам така тук.Искам да ви поздравя за хубавите теми и информацията която давате . С голям интерес чета темите и научавам доста полезни неща. Продължавайте все така! Искам да ви питам дали сте вземали помощи от ОАЕД...Всъщност попаднах на тази информация:

Αν ο ασφαλισμένος επιδοτείται για δεύτερη φορά :
Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών.
Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα (ή και εποχιακά π.χ. μουσικοί, ηθοποιοί κ.α ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:
•   Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.
•   Επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του χρόνια, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.    
Може би сте коментирали тази тема ,но не мога да прочета досега всичко за което сте писали.Затова ми е нужна помоща ви.Аз съм взимала помощи веднъж-2003г.(смята ли се ,че ще е за втори път,след като е било преди толкова год)Сега ме осигуряват от 7.11.2011 и на 7.11,2012 са 12м.Въпросът ми е имам ли право на помощи или трябва непременно да имам тези 14 месеца.Проверих в ИКА и за 2011 имам 43 дни с осигуровки,а за 2012 до 10м.-250 енсими.Благодаря предварително

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 16:29 от dess73

# 687
Здравейте!  Hug

Имам голямо желание да направя профитероли у нас, но нямам рецептата. Намерих я онлайн, но познанията ми по гръцки не са толкова напреднали, за да разбера всичко.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/profiterol.html  Ето я.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/baseis-gia-sou-kai-ekler.html Тук пък е основата за еклерите.

Ако някой я има на български или му се занимава да я преведе, моля за съдействие.  Hug Благодаря.  Blush

# 688
  • загубено
Здравейте!  Hug

Имам голямо желание да направя профитероли у нас, но нямам рецептата. Намерих я онлайн, но познанията ми по гръцки не са толкова напреднали, за да разбера всичко.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/profiterol.html  Ето я.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/baseis-gia-sou-kai-ekler.html Тук пък е основата за еклерите.

Ако някой я има на български или му се занимава да я преведе, моля за съдействие.  Hug Благодаря.  Blush

През преводача на Гугъл става Peace
Ето заповядай  chef

http://translate.google.gr/translate?hl=en&sl=el&tl=bg&a … 2Fprofiterol.html

# 689
 Здравейте момичета.Извинявам се ,че нахлувам така тук.Искам да ви поздравя за хубавите теми и информацията която давате . С голям интерес чета темите и научавам доста полезни неща. Продължавайте все така! Искам да ви питам дали сте вземали помощи от ОАЕД...Всъщност попаднах на тази информация:

Αν ο ασφαλισμένος επιδοτείται για δεύτερη φορά :
Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών.
Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα (ή και εποχιακά π.χ. μουσικοί, ηθοποιοί κ.α ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:
•   Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.
•   Επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του χρόνια, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.    
Може би сте коментирали тази тема ,но не мога да прочета досега всичко за което сте писали.Затова ми е нужна помоща ви.Аз съм взимала помощи веднъж-2003г.(смята ли се ,че ще е за втори път,след като е било преди толкова год)Сега ме осигуряват от 7.11.2011 и на 7.11,2012 са 12м.Въпросът ми е имам ли право на помощи или трябва непременно да имам тези 14 месеца.Проверих в ИКА и за 2011 имам 43 дни с осигуровки,а за 2012 до 10м.-250 енсими.Благодаря предварително
Както е повече от ясно най-добре да питаш тях, но според мен имаш право.   последните 14 месеца имаш 12 работени и 250 енсима, което покрива минималните изисквания.  Това че си  вземала 2003 година обезщетения не пречи, вкрайна сметка от тогава са минали почти десет години

Общи условия

Активация на акаунт