Коледа 2011 - тема 2

  • 117 778
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 32
Как ги съхраняваш

# 421
  • Варна
  • Мнения: 124
Здравейте,вчера от Кауфланд си взех готова смес за меденки STILLA-Полша,ако някой е ползвал ще се радвам да сподели.
Благодаря предварително!
  bouquet

# 422
  • Мнения: 899
vanilla, много примамливо изглеждат портокаловите корички Simple Smile .

Вчера изпробвах онези сладки с анасон, които бях пускала в предната тема. Оказаха се страхотно нежни и вкусни, с много приятен аромат, ако харесвате точно този, разбира се:

Анасонови дукати



Рецепта
 

# 423
  • От липите до сините камъни
  • Мнения: 246
Запис да не ви изпускам.

# 424
  • Мнения: 5 681
Направих меденки днес.



Ето рецептата

# 425
  • софия
  • Мнения: 100
Ето още един сайт за коледни форми,много са хубави но са скъпи Sad
http://www.bobthechef.com/bg/shop/products/3d-baking

# 426
  • Мнения: 153
в този сайт има и интересни сладки, по скоро идейни
http://www.bobthechef.com/bg/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%8 … D0%BD%D0%BA%D0%B8

# 427
  • Мнения: 1 243

благодаря за отговорите за коричките!  Hug
направих ги току що, в момента съхнат, после ще ги прибера в бурканче и в хладилника.. Wink

сетих се да ви попитам и още нещо - с какъв маргарин правите меденките на джули? в рецептата се казва, че с масло стават по-твърди, а аз предпочитам да са мекички.. нямам никакъв опит с маргарини, така че - коя марка маргарин е твърд и хубав?

# 428
  • Мнения: 14
За тези които имат път към Джъмбо: на щанда с домашни потреби има силиконови писалки за глазура, струват около 2 лв. С такава писалка смятам да рисувам върху  меденките, че миналата година се измъчих с хартиените фунийки.

Спорно творчество в кухнята на всички!

# 429
  • Мнения: 1 711
малеее какви красоти smile3501 сърбят ме вече ръцете[smilie=smile3508.gif]толкова мнооого неща искам да направя, че ще ми трябват сигурно 3 кори яйца и 10 кг брашно Laughing
благодаря за рецептите smile3525

# 430
  • Мнения: 22
happy mom, ако имаш такава писалка би ли я снимала да я видя как изглежда

# 431
  • Мнения: 2 694
Да се похваля най-после и аз с вече започнат Английски коледен кекс Wink Най-накрая събрах продуктите и започнах да действам, изобщо не ми се струва труден, а ми изглежда, че ще се получи нещо невероятно, ако съдя по мириса на вече "маринованите" ми плодове и ядки, които отлежават в хладилника Heart Eyes Утре продължавам с тестото, а като го приключа ще ви демонстрирам резултата с най-голямо удоволствие Wink

Огромни благодарности на Джемма за детайлната и нагледна рецепта Hug

# 432
  • Мнения: 424
Страхотни сладки сте показали. Да се похваля и аз - вече щолените са готови, опаковани и отлежават в хладилника. Направих ги по рецептата на Джема, като замених част от стафидите със сушени ябълки, круши, череши, кайсии и червени боровинки, а в единия щолен сложих и марципан. От половин доза ми излезнаха 2 големи щолена и 2 мънички за проба, които бяха изядени на мига. Laughing

# 433
  • Мнения: 1 122
Аз имам едно питане - Меденките на Джули ако ги направя утре нали няма да е проблем, че на рецептата пише че се правят в началото на декември. Забравила съм миналата година по кое време започнах да ги правя. newsm78

Шприц сладките станаха много сполучливи. Ето и рецептата:

250гр. масло на стайна температура
250гр. захар - аз сложих по-малко
2 яйца
щипка сол
ванилия
500гр. брашно - на мен ми пое 600гр.

Маслото се разбива със захарта. Прибавят се яйцата, ванилията и солта, разбива се хубаво. След това тази смес се омесва с брашното.

# 434
  • София
  • Мнения: 2 649
stasi, аз ги правя по-рано. В неделя ще ги пека.

Имам още една партида украсени сладки, но утре ще снимам и кача. До края на съботния ден трябва да украся и останалите, за да мога после да декорирам и меденките на Джули.

Общи условия

Активация на акаунт