Нов Закон за детето

• 19 699
  • 368
  •   1
Отговори
# 240
http://sva.bg/81139300 - не знам това дали е пускано тук, но пари не ми искат!

# 241
Хора-писали сте много и все верни неща. Но има и нещо друго-непрекъснато се променят закони-всички закони, по няколко пъти на година. И защо? За да вземат хонорарчета и ДМС-та за големите си законотворчески заслуги. Пфу-после кво следва? Ми нови комисии, комисиики и подкомисии-преструктуриране, реформиране и прочее-нови и нови и нови чиновнически топли местенца за новоизлюпени специалисти по социални, психологически и прочее модерни специалности. Нови заплати и хонорари и ДМС-та. И всичко на наш гръб-на отрудените хора, които едва смогват да осигурят приличен живот на децата си, а за бъдещето не смеем и да мислим. Това е тотална сбъркация-просто искат и последните левчета от джоба ни. Надявам се скоро тая порочна администрация съставяща такива чудовищни и антиморални псевдозакончета да вземе да фалира, за да глътнем и ние малко въздух.
Този закон за детето е АБСУРДЕН. Тотално грешен и неморален. Това е начин за тормоз над обикновения родител, а тея които тормозят и захвърлят децата си ще продължат да го правят съвсем необезпокоявани. Аз съм да се спре този закон, а не да се обсъжда.

# 242
За мен законът е начин още един път да паснем на ЕС без да се съобразяваме с условията в страната.
Този път, обаче касае децата ни и безразличието към промените не отговарящи на условията в нашата страна, може да доведе до доста злободневни въпроси.

За разлика от други закони, този закон е опасен да остане само на книга.
Този закон засяга децата от възраст 0-18 години, а не изградени личности.

# 243
Мисля, че е адекватен и се надявам да се прилага(за което се съмнявам)

# 244
  • София
divena, адекватен на кое?

# 245
Как ще е адекватен? Това не е закон, а стандарт за отглеждане за деца, все едно става дума за говеда. Има толкова двусмислени моменти, които могат да бъдат разтълкувани съвсем спокойно като недостатъчна грижа. Преценката ще е на някакъв социален работник. Това е чудесно разрешение законно да се рушат семейства и децата да се разхвърлят по приемни семейства и центрове. Това не е грижа, а е бизнес.
Едно от нещата, които много ме притесняват е, че детето има право да бъде здравно консултирано без родителско съгласие и дете на 14 може само да избира лечение - разбирай като дойдат в училище да промотират някоя нова ваксина, в междучасието желаещите да се боцнат в мобилния им център, без да се иска информирано съгласие от родител, както е сега.
Сексуалното образование в предучилищна възраст дори не смея да коментирам. Това е разврат, не е обучение.
Благодаря за линка, notar!

# 246
  • София
 Когато става въпрос за това, кой е компетентен да каже какво е добро за детето, веднага ми идва наум примера от кварталния парк. Много деца карат колелета - някои с каски,лакътници, наколекни, ръкавици.  Други карат само с едни къси гащета върху себе си, даже без обувки. За много майки последното е съвсем приемливо и добре премерен риск. За други да оставиш детето да кара без каска е абсолютно безотговорно и дори може да се сравни с возене в кола без колан или детски стол. 
 А "адекватния" закон казва, че социалният работник има правото и задължението да определи кое е опасно и кое не за чуждото дете. Защо не и да определи като недостатъчна грижа липсата на каска. А може дори да се окаже застрашаващо живота или здравето на детето, което да наложи извеждане на последното, за да бъде защитено.
 Социалният работник не е задължително дори да е родител.

# 247
Предложенията ни към Проект за Закон за детето

от "Национален алианс Усмихни се с мен" и "Движение на българските майки"

# 248
Мишона, нали не се опитваш да ми кажеш, как 5 организации на родители и самоорганизирали се такива от градове, плюс 18 учредителя на организация, ще се фръцнат наопаки, щото ти си изказала дълбокомисленото си мнение за тях? При това блъскали повече от 4 години да чистят целенасочено лайната на държавата, заради децата и семействата на всички, не само своите собствени, на доброволни начала?

Нали не се опитваш да ми кажеш, че независимо колко сме, 5, 10, 20, 100 родителя, нямаме право да защитаваме правата си такива каквито си ги разбираме, както и да защитаваме на първо място децата си, щото то за тях е всичко, ние ще се оправим.

С каква точно цел си губиш по цял ден времето тук и на кой доказваш компетентостта си в социалната сфера, точно пък в Бг-Мама?

# 249
Изглежа има проблем със сайта на Усмихни се с мен, не мога да го отворя.
пп: сега успях да прочета предложенията ви, с тях се изчистват най-притеснителните според мен положения в проекта. Поздравления за работата!

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 12:46 от Янечек

# 250
Мишона, нали не се опитваш да ми кажеш, как 5 организации на родители и самоорганизирали се ....
С каква точно цел си губиш по цял ден времето тук и на кой доказваш компетентостта си в социалната сфера, точно пък в Бг-Мама?

Не ме нападай, излишно е.
Дръж се прилично доколкото ти е възможно.

Хората вече си направиха изводите.

# 251
Изглежа има проблем със сайта на Усмихни се с мен, не мога да го отворя.
пп: сега успях да прочета предложенията ви, с тях се изчистват най-притеснителните според мен положения в проекта. Поздравления за работата!

И от мен   bouquet  bouquet  bouquet !!! Винаги съм вярвала във вас и никога не съм се излъгала до сага!

# 252
Роня, за какво й благодариш? За това, че е подкрепила с организацията й законопроекта в този му вид ли? И че на кръглата маса са се държали приведствено спрямо постановките за отнемане на родителските права, с обяснението, че, видите ли, имало някакви външни организации, които били заплаха за прават на децата в България и по света.

# 253
Роня, за какво й благодариш? За това, че е подкрепила с организацията й законопроекта в този му вид ли? И че на кръглата маса са се държали приведствено спрямо постановките за отнемане на родителските права, с обяснението, че, видите ли, имало някакви външни организации, които били заплаха за прават на децата в България и по света.

За предложенията по-долу и благодаря! За това, че не се отказва и се бори с цената на много усилия за всички деца в България! И да вярно е и това за външната намеса. На тази кръгла маса не можах да присъствам, но за това пък съм била свидетел на много неща, включително заради хора служещи на тези организации се наложи да напусна една организация, която иначе много ценя. Но по-важното е, че тези предложения са добри и ако бъдат подкрепени от вас в този форум и не само за разписване в закона, но и за случването му след това, то аз мисля, че това ще е едно добро дело.  Hug

Мишона, наистина се надявам да подкрепите тези предложения в промяна на проектозакона! Peace

Предложенията ни към Проект за Закон за детето

от "Национален алианс Усмихни се с мен" и "Движение на българските майки"

# 254
Това е първото смислено писмено становище с препоръка. Което не пречи да се появят и още корекции, със сигирност ще има и протест. Най-ужасно е, че вместо всички, които сме против да сме заедно, се разделяме на лагери и организации. Това е голяма слабост.

Общи условия

Активация на акаунт