Детски рожден ден - ВАРНА -7

• 82 554
  • 731
  •   1
Отговори
# 30
yasmina,благодаря за темичката.Страхотна е! Hug

# 31
един запис и от мен Simple Smile Поздрави за Ясмина за интересното интро  bouquet

за детските градини - от опит казвам, че всичко зависи от отношения родител-учителка-директор. Пример: ДГ "Гълъбче". там не пускат клоуни, театри и дядо коледовци ако нямат здравна книжка. Аз не съм играл там от години. тази година играх 2 пъти без да ми искат нищо. По-късно обаче една майка се обади и след като говори с учителка и директорка се оказа, че няма да играя там. Та се замислих, да не би да се стига до "спонсорство" пак или до симпатии  ooooh!, но все пак не съм сигурен.
 За братче, което да дойде на рождения ден, мисля че пак нещата опират до гореописаните. защото много рядко се случва, а и родители са ми казвали, че принципно не дават. Дори понякога и родители не пускат... което е най-странното.
 Та така - поговорете с учителки и директорки, пък дано ви станат нещата Simple Smile

# 32
  • Варна
И аз тук, че наближава и нашият празник.

# 33
В Първи Юни също не разрешават клоуни.. никакви.. мотива - превъзбуждали се децата.. а другата смехория беше че незнаели кой се крие зад маската на клоун, не го познавали, а сигурността на децата била преди всичко.. за гугутки ни взеха.. абе всичко се прави да им е по леко на учителките.. поне торти за сега разрешават...

# 34
  • ВАРНА
sky* , чакай малко  Stop

Детската градина не е увеселително заведение. За целта има детски клубове.
Лошото е, че както навсякъде в нашата родина, няма общи и строги правила, които да се спазват без да се правят изключения.

# 35
прасунчо, това ми е мнението.. едното не изключва другото.. и макар моето дете да има страх от клоуни, изтъкнатите доводи не ми се струват никак основателни.. с което искам да кажа че най-малко аз имам основание да защитавам присъстиве на клоуни в детската градина.. но от всякъде лични защо отказват

# 36
ей, какъв хубав спор. чакай да се включа набързо и аз  Mr. Green

Защо градината да не е увеселително заведение? да не би да е затвор, или училище, или интернат? Градината е място където децата се социализират, учат докато играят и общуват по всевъзможни начини. Никой не е казал да превръщат градините в лунапарк, но чак пък да се забраняват забавленията? Има градини където не позволяват дядо коледа?!? Защо? При положение, че децата си го чакат и родителите искат да наемат актьор.
 Ами айде тогава и люлките да им махнем от двора, за да не е увеселително заведение. никак не съм съгласен с твърдението на прасунчо, ама никак.
 Плюс това има родители(мноооооого!!!), които не могат да си позволят рожден ден в детски клуб с 10-15 деца. Да им поемат храната, детския кът, клоуна, пък и почерпката за родителите. За такива родители най-удачното е да се организира в градината, където ще им излезе в пъти по-евтино и спестените от това пари биха могли да похарчат по много по-разумен начин за детето си.
 Друго - в градината се получават едни от най-хубавите празници. Там децата знаят, че трябва да има ред и да не прекаляват. А не като в детски клуб - клоуна станал овчар, да гони деца по лабиринти, пързалки и люлки. И целият рожден ден се превърнал в една... гоненица. И накрая родителите недоволни от аниматора "ама вие само това ли можете, да се гоните с децата". Ами да, това мога... в такива условия, на децата това им е интересно. и аз съм родител. и като изляза в парка играя на гоненица с моето дете и на топка, и на криеница, а не като другите да седна и да си пия кафе и да викам след детето си "не прави това и онова" щото ме мързи да стана и да поиграя с него.  
 извинявам се ако на някой му се сторя груб, но такъв е живота - клоуните не винаги са весели. щото се уморих от недоволстване. както беше писала една съфорумка преди време - угодия няма!!!

и за финал - наистина ще е хубаво ако има правила за тези неща в градините, но категорично съм против тяхната забрана. знаете ли, че има учителки и директорки, които работят с конкретни фирми по този въпрос? и получават процент. и не допускат други аниматори или театри в градините. знаете ли, че колкото и да му се иска на родител да покани конкретен клоун, защото детето му го иска, получава отпор от "бюрокрацията" в градината по неизвестни причини.

внимавайте какво си пожелавате, че може и по-зле да стане.

хайде, усмивки все пак от мен.

# 37
  • ВАРНА
mr.smile, може би не се изразих ясно  Simple Smile
Получава се следното- разрешава се например за рд на детето х да има забавление с клоун. Следва рождения ден на детето у и родителите му искат освен клоун и още един куп забавления - феи, фокуси и т.н. За рождения ден на детето з вече идва цял цирк.
Та с 2 думи мисълта ми е да има ясни правила за празнуване на рд в детската градина - кое е позволено и кое не и това да важи за всички деца.

# 38
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Подкрепям Мр.Смайл ама от това по-лошо да стане не се сещам,освен да им спрат храната на дечицата.

# 39
  • ВАРНА

и за финал - наистина ще е хубаво ако има правила за тези неща в градините, но категорично съм против тяхната забрана. знаете ли, че има учителки и директорки, които работят с конкретни фирми по този въпрос? и получават процент. и не допускат други аниматори или театри в градините. знаете ли, че колкото и да му се иска на родител да покани конкретен клоун, защото детето му го иска, получава отпор от "бюрокрацията" в градината по неизвестни причини.

Това е безобразие!

# 40
В нашата градина торти НЕ разрешаваха , но баница направена от някоя баба - ДА !
Но там не само това беше криворазбрано  Whistling

# 41
  • варненка от София
В нашата градина торти НЕ разрешаваха , но баница направена от някоя баба - ДА !
Но там не само това беше криворазбрано  Whistling

Оооо, същото и при нас, торта не ми дават да внеса, аз си ги правя, но питка като омеся и занеса - взимат я. Все вкъщи си гиправя нещата. Ама спряла съм да се ядосвам за това.

# 42
хехе, голям майтап е това със забраните!
цивилизовани хора сме и ни е ясно , че изискванията за откриване на един захарен завод, ако щете на Нестле, са същите като тези за откриване на който и да било сладкарски цех!

въпреки разликата в мащаба, ако бай Пешо реши да стане сладкар, тр да се подчини на същите закони и изисквания за храните и да носи същата отговорност като дамите от крафт-не знам какво си/моите почитания към всички в бранша/;

за това, по мое мнение, когато един процес е проконтролиран не виждам момент за притеснение;
а тези неща , които приготвяме в домашни условия - нима те съответстват на някакви санитарни изисквания, както писа марулка по-горе
...или някоя майка ще внесе в градината нещо , с което да развали празника на детето си, нещо с неясен произход!!!!
можеш да внесеш пакетирани сладки/не знайно къде, в кой гараж, пакетирани/, а торта от сертифициран цех - не можеш...и нещо друго, мами...законът не забранява внасянето на торти в детските заедения - прочетете цитираната наредба- забраняват го директорките!..оставям изводите на вас

# 43
Здравейте!Прдстои ни рожден ден съвсем скоро:)Спряхме се на Бабината къща,но съм много раздвоена дали на малкия би му харесало два часа да се движи по сценарий..по-скоро би предпочел да си играе на воля в някой детски кът..и сега се чудя много.
Бабата беше много сладкодумна,но не съм сигурна дали моето момче ще остане доволно..
Моля ви,дайте някакви отзиви за рожден ден в Бабината къща.  bouquet

# 44
  • ВАРНА
Къде се намира тази Бабина къща?

Общи условия

Активация на акаунт