Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 254
  • 713
  •   1
Отговори
# 450
сега пък имаме и афти Cry Cry Cry Може би затова суче, суче,пуска гърдата и пищи, а гърдата има мляко. Има две белички мехурчета на непцето и едно на венеца, от вчера са, званя на лекарката, но не ми вдига. Някой има ли и какво ползва?
Снощи така докато я обличах след баня и изведнъж се разпищя, изплаших се, че съм и направила нещо, но съм внимателна и не съм направила нещо по-различно, Плака така сигурно около 5мин, шашнахме се всички. Свекърва ми пак беше у нас- голяма паника, чудя се нея ли да успокоявам или бебето.

# 451
сега пък имаме и афти Cry Cry Cry Може би затова суче, суче,пуска гърдата и пищи, а гърдата има мляко. Има две белички мехурчета на непцето и едно на венеца, от вчера са, званя на лекарката, но не ми вдига. Някой има ли и какво ползва?
Снощи така докато я обличах след баня и изведнъж се разпищя, изплаших се, че съм и направила нещо, но съм внимателна и не съм направила нещо по-различно, Плака така сигурно около 5мин, шашнахме се всички. Свекърва ми пак беше у нас- голяма паника, чудя се нея ли да успокоявам или бебето.

Милата, това да не са млечните гъбички, които се лекуват с Дактарин - маже се в устата. А за афти специално съм си купила едно спрейче Прополис с невен на хигитест. Предлагат го и за болно гърло. Не знам дали става за бебета - да не направи алергия към прополиса нали е пчелен продукт. А за мазане още изписват и онова лилавото Пиоктанин.

Ахилеа, аз също съм ползвала с баткото, сега също олиото и къзметиката на Бюбхен. При мен обаче го имаше този проблем с миризмата, но тя се появявяше няколко месеца след като са изпрани и изгладени дрехите и не са ползвани и то само при бодитата, които директно се опират в тялото. От Георги ги накиснах във Вавиш и после ги изпрах и сега си ги ползвам и нямам този проблем.

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 13:46 от MagieA

# 452
и аз си мислих за Дактарин, но на листовката пише за даца над 6 месеца, на някой изписвали ли с го по-рано?

# 453
  • Германия
и аз си мислих за Дактарин, но на листовката пише за даца над 6 месеца, на някой изписвали ли с го по-рано?
Unvisible, най-добре би било да отидеш направо при педиатърката за да види на място какво е. Ако е млечница принципно се предписва и на бебето и на майката нещо за мазане; всичко що има досег с устата на бебето се изварява поне 20 мин.  Peace

# 454
mela, хареса ли ти млякото на Хумана? АЗ гледах, че в ДМ май е на по-висока цена. Аз го купувам от една аптека на 6.69 за 300 грама. Моето бебе много се успокои откакто приема това мляко - няма колики, засища се, не огладнява през 2 часа, не е нервно, през нощта след ядене заспива бързо и спи повече. Снощи спа от 23:30 до 6 без нещо и после пак спа до 9. Не знам дали ще се задържи с тия часове за сън, но а дано. Много ме устройват.  Wink
Но лошото е, че се появи проблем с акането. Не ще да ака по 2-3 дена и след като вчера го наливах с чай на Блевит Л без никакъв ефект, днес дадох Хип на първите 2 яденета и след обяд имаше ефект от тях. Но от Хип е много нервен, неспокоен, боли го коремчето. И аз май съм за бой с това смесване на млеката, но ми идва една идея всеки 2-ри ден да му давам по 2 яденета от Хип-а. Понеже Хуманата е с пребиотици, а Хип с пробиотици и пребиотиците осигуряват една добра почва за пробиотиците, резултат за ходенето по голяма нужда има обаче ме притеснява до колко варианта може да е безвреден и без последствия. Много се чудя дали да продължавам на тоя вариант или да търся друго мляко. Като че ли ще потърся още малко макар че нито единия вариант да е добър, нито другия ама и така положението не е цветущо. Изобщо мъка, мъка... много шантаво се изразих в този пост - дали и аз бих си разбрала написаното?!  newsm78  Laughing

# 455
  • варна
Я кажете вие предварително топлите ли водата за АМ ???
Майка ми философа сега ми вика ,че не съм и правила млякото както трябва ,защото не съм топлела предварително водата .Аз слагам вода на стайна температура -друсам и после в 4ашка с горешта вода слагам шишето да се стопли млякото и пак друсам.
Което за мен е едно и също.
Вие как го правите???

# 456
Привет, момичета!  Hug

Тъкмо приспах моето диване и сега с удоволствие сядам да си почета във форума в компанията на чаша кафе и черешов пай.  Heart Eyes

Тoni77, миличка, аз имам такава тава за мъфини. Купила съм си и хартиени чашки, които поставям в гнездата, но докато успея да си намеря такива, не съм ползвала. Номерът се състои в това, да намажеш много добре с олио или масло преди да изсипеш сместа за печене. След това няма да имаш проблеми да извадиш готовите кексчета - излизат много лесно и без никакви усилия.  Peace

Пепи, честит рожден ден на патерици! Пожелавам ти много здраве, късмет и всичко друго, което искаш, но никой не се е сетил да ти пожелае!   cook

marsssika, на Макси понякога също му излизат такива пъпчици. В моята книжка пише да не се третират по никакъв начин - били резултат от хормоните на мама, които все още циркулират в детския организъм. Аз вечер след баня почиствам цялото личице с памучно тампонче, напоено с физиологичен разтвор, който купихме от аптеката. Понякога слагам защитно кремче за лице, но в общи линии, гледам да избягвам всякакви химии. Нищо друго не правя.  Naughty

Sunny_girl, благодаря на теб и на всичко останали момичета за топлото посрещане! След като приключа с този пост, ще кача и снимка на Макси в албумчето, за да го включиш и него в колажа.  thumbsup

mimenceto123, на опаковката с АМ не пише ли как се приготвя? На мен един-два пъти ми се е налагало да давам добавка в началото и първо си кипвах вода на котлона, изчаквах я поне 5 минути да поври, после смесвах в шишето и охлаждах - такива бяха инструкциите за приготвяне.

Ще напиша и аз няколко думи по темата за свекървите. И понеже много ми допадна стилът на zellda, мисля да го заимствам (мила, надявам се, че не се сърдиш). И така, моята свеки е:
1. Компетентна - по всички въпроси!!! Шофиране (тя има книжка, но никога не е карала кола, освен по време на курсовете), готвене, поддръжка на домакинството, търговски практики, счетоводство и разбира се, отглеждане на бебета. Спок е библия! Всичко, написано в тази книга, е закон. Освен това обаче има и много импровизации - на едномесечно бебе не бива да се дава залъгалка (тя е за месеците, в които започват да никнат зъби); новородено бебе не бива никога да се държи изправено, защото ще получи херния; легналата поза за кърмене не е подходяща, защото главата и коремчето на бебето са на една линия и то ще повърне; винаги трябва да се кърми само от едната гърда (независимо колко мляко се е събрало в нея и без значение, че при понижената в следобедните часове лактация бебето може да е още гладно); трябва да се кърми минимум на три часа, през останалото време следва да се дава вода, за да се създава режим; през нощта не бива да се кърми, за да почива стомахчето; от втория месец трябва да се започне с плодовите сокове, които обаче не бива да се цедят от настъргани на метално ренде плодове и пр., и пр.
2. Винаги добре дошла - няма значение, че синът ми не е спал цяла нощ, а покрай него и аз. Тя решава, че тъкмо в този ден и се иска да го види, и идва. Без да предупреди, без да се обади.
3. Винаги права - нейното мнение е винаги най-меродавно. Доводите на другите хора просто нямат значение, защото при евентуален спор тя не ги слуша. Никога! Да спориш с нея е все едно да спориш с радиоточка - ти си говориш, а отсреща не получаваш адекватна реакция. И всички околни следва не само да приемат нейния начин на мислене, а и задължително да се съобразяват с него - защото, както казах, тя е винаги права. Точка!
4. Съобразителна - покани своя приятелка, която не познавам и никога през живота си не съм виждала, на изписването на сина ми; когато се прибрахме у дома, след като ми махнаха конците от операцията, я заварих да се вихри в кухнята ми; при едно от посещенията и дудна половин час над главата на спящото ми дете, след което обвини нас със съпруга ми, че сме го събудили със звука от телевизора (който работеше и при неговото заспиване, както и през цялото време, докато той спеше).

Мога още много да пиша, но вероятно ставам досадна. Като цяло, жената е добронамерена (наистина), но липсата на такт превръща иначе добрите и намерения в неуместни актове. Не знам кога самата аз ще се науча да приемам всичко по-спокойно и да не обръщам внимание на безумните съвети, с които ме засипва. Вероятно ще отнеме време, защото не съм от най-търпеливите и правещи компромиси хора. Но пък поне ще ви забавлявам (надявам се) с някои изказвания.  Whistling

Имам и въпрос към консултантите по кърмене: понякога, докато момченцето ми суче, започва да нервничи, върти главичка (за жалост, без да пуска зърното ми, което понякога е доста неприятно изживяване) и скимти. В такива моменти предпочитам да прекъсна храненето - пъхвам пръстче в устенцата и развалям вакуума. Вдигам детето, за да се оригне, след което продължавам. Забелязала съм, че понякога прави така, след като е изпразнил гърдата - може би се нервира, че не пуска нищо. Тогава го местя на другата. Но го е правил и на съвсем пълна, почти преливаща гърда. Явно не е причината в липсата на мляко. Друг път секунди след поредния пристъп го чувам как изпуска газове или ...хм, ака. Може ли да има и други причини за това дърпане и нервничене, които пропускам?
Имам и друго питане: днес забелязах на небцето на малкия три съвсем мънички белезникави мехурчета (вчера ги нямаше). Първото, за което си помислих, беше, че може да е млечница. После прочетох, че в повечето случаи при този проблем се наблюдават и мехурчета по езичето и венците. Освен това четох, че по-често се наблюдава при бебета на АМ, както и когато майката е претърпяла лечение с антибиотици скоро или по време на бременността. При мен тези фактори отсъстват. Ще наблюдавам мехурчетата, за да видя дали ще се махнат или ще се появят и нови. Но на този етап - имате ли някакво предположение какви може да са?

За килограмите и другите теми ще пиша по-нататък, че стана много дълго (знаете си ме от преди, все прекалявам).  ooooh!

Хайде, целувки на всички малки и големи!  Heart Eyes

# 457
  • Sofia
Ахилеа, не знам какво да ти кажа, за да улесниш акането на беб. Ние със Софи имахме същия проблем и каквото и да правех, каквото и мляко да давах ( тя беше на смесено хранене и аз се престраших да сменя само три млека), това дете си акаше през 4-5 дни и то на 5-ия ден с големи мъки и напъни от нейна страна. Давах и и този същия чай на Блевит, пак същото. Но така безразборно да сменяш млеката не трябва май, за да не предизвикаш някаква алергия. Дано да не се случва де, но се спри на един вариант и давай само едно мляко, не ги смесвай.  Peace
Софи се оправи едва като я захраних. Направих го на 5 навършени месеца с тиква и от тогава всичко е ОК.

# 458
Хариела, свекървата казва същото - че като се захрани и почне плодови пюренца и сокчета ще се оправи и според нея каквото и мляко да се вземе, все ще си е така ама до захранването има още доста време.  Thinking
Мименце, аз затоплям водата преди да сложа АМ вътре. Преди я затоплях на водна баня посредством един уред - нагревател ли се казваше не помня, но сега с Хуманата водата трябва да се затопли до 70 градуса, че млякото е по-гъсто и лепкаво и на по-малко градуси остават едни топченца вътре, та откакто съм на това мляко затоплям в микровълновата за по-бързо. Даже и за по-малко градуси пак там почнах да я топля, че става по-бързо.  Mr. Green А така както ти го правиш не съм се замисляла дали е едно и също - ти си виждаш дали е разбито млякото, както трябва.

# 459
Мименце аз слагам водата в термос ако е изстинала си е претоплям в микровълновата и после слагам млякото ММ прави точно обратното топли вече приготвено млекото ,
Ахилеа и двете деца съм ги хранила само с АМ  няма как да избягаш от запека както и да сменяш млеката свекърва ти е абсолютно права когато започнеш захранването тогава нещата се оправят за това повечето педиатри препоръчват по ранно захранване на децата който са само на АМ
Да ви се похваля този фитнес ми идва доста разтоварващо  Heart Eyes за съжаление обаче мога да ходя само събота или неделя през седмицата става много сложно с бебка трябва да е оставям на една приятелка пък едно че ми е притеснено едно че и неудобно да е ангажирам всеки път за това ще се примеря един път в седмицата едни пак е нещо
лека и спокойна нощ на всички  Hug

# 460
  • Пловдив
Имам въпрос лъм ЛЛЛ
Виждам,че и други момичета питат подобно нещо,но да попитам и аз  Grinning
Благовест суче 5-6 мин от едната гърда и почва да нервничи,даже и до плач стигаме от тикане в устата. Слагам го на другата и там 5-6 мин и същата работа - не иска повече... След това се успокоява, но почва да си лапа ръкта и да плизи езиче. След малко заспива  Rolling Eyes
Възможно ли е да не му достига или просто по-бързо се храни вече  Rolling Eyes
Извинявам се, че се повтарям, но пак почвам да имам съмнения дали му е достатъчно  newsm78 Най-вече заради лапането на ръката и плезенето...
Благодаря предварително  Hug

# 461
Здравейте, момичета!

Ние днес с Кали и татко и след обед излзохме да си напазаруваме, че беше пекнало слънчице.

За приготвянето на адаптирано мляко -преварявам водата, изчаквам малко да изстине, наливам я в шишето и добавям млякото. Накрая разклащам добре затвореното шише хубаво, капвам си на ръката мъничко да проверя все пак темературата на млякото и годавам на Кали.

Уинди -благодаря ти за инфото, ще пробвам, аз утре за пръв път ще пробвам тази тава и то с кощнички от бутер тесто в нея, които мисля да напълня с яйце и сирене. Дано станат хубави.

# 462
cvm, браво на ентусиазма ти.  bowuu Ако нямаш възможност за фитнес през седмицата, можеш и вкъщи да си правиш упражнения. АЗ така преди години ходих на фитнес, но нямаше особен ефект. Като почнах редовно вкъщи да си правя упражнения (всеки ден по 10-15 мин) ефект имаше след 2 месеца.
Toni, преди всяко АМ ли преваряваш водата? Това отнема доста време и работа, а ако е през нощта - и нерви. АЗ си преварявам вода за целия ден в една кана и преди всяко ядене просто я затоплям до нужната температура. Така ми е удобно.

# 463
Ahilea-да преди всяко хранене преварявам водата.

# 464
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте момичета  Hug Най-накрая ми остана време да прочета какво се случва тук Simple Smile Не че съм вършила кой знае какво - мързелива неделя  Laughing
 Уинди Peace  Мисля, че наистина пъпчиците са на хормонална основа, защото ту се появяват, ту изчезват... ще изчакам вторник да чуя мнението на педиатъра, до тогава нищо няма да ги правя, дори с крем няма да я мажа  Naughty Макси е голям сладурко ... колко много коса има Simple Smile  Crazy
cvm Дори и 2 дни в седмицата.. сигурна съм , че ще ти се отразят  Peace Спорта хем разтоварва, хем извайва фигурката .. БРАВО  Peace
Съни браво за излизането.... завидях ти  Blush Аз като отказвам помощ от майките, ще си чакам момента с излизането.. ( заедно с ММ)  1dating Иначе имаме уговорка с ММ тази седмица да погледа малката, аз да изляза малко да си напазаря...  Crazy Като не ми остава време за друго поне една терапиика да си направя  Laughing Някой намери ли джуджански и снежански констюмчета за бебоци???

Общи условия

Активация на акаунт