Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 378
  • 713
  •   1
Отговори
# 270
anbibian, искрено ти завиждам за това, че бебока ти спи толкова много. Моят не пропуска нощното хранене, а като се размрънка, ме буди така или иначе. Понякога заспива след това и аз с него, но друг път заспива чак след като стана и се разсъня.  В интерес на истината вие какво АМ давате?
Моя бебок понякога мрънка преди да повърне, но напоследък се случва все по-рядко да повърне.

# 271
# 272
  • Нейде из лудите гори...
Ахилеа, аз съм купила Аптамил Комфорт 1 , по препоръка на педи, но като гледам половин кутия отива на изхвърляне  Peace Купих го , когато мислех, че кърмата ми недостига и малката го пиеше  Peace Наподобява ми кърма, но смятам , че съм крайно некомпетентна относно АМ

# 273
Здравейте, момичета!

Честити 3 месеца на Али!

Бързо оздравяване на всички болни!

Ние сме добре доколкото е възможно тази нощ се наспахме от 11.30 до 7.00 и съм много доволна. Аз от няколко дни съм със схванат врат и направо немога да се движа дано само да се размина с боцкането.

За посни ястия се сещам ризото аз правя от това замразеното и в къщи се харесва. Последната любима салата в къщи е маслинки(обезкостени), боб от консерва, лук, олио, оцет и сол. получава се доста добра салатка. Друго което се сещам е боб с лютеница и лук.

Дледах говорили сте за стерилизирането, гладенето и преваряването- аз засега извършвам всички тези дейности но едва ли ще е за дълго. Купила съм си 10 шишета и изварявам 1 път на ден.

В тази връзка да ви питам на колко време трябва да се сменят шишетата. В момента съм на тези на Авент но изобщо не съм доволна почти всички пускат и ако забравя да го увия в кърпа докато до друскам цялата стая става в мляко и нямам търпение да ги сменя вече

# 274

В тази връзка да ви питам на колко време трябва да се сменят шишетата. В момента съм на тези на Авент но изобщо не съм доволна почти всички пускат и ако забравя да го увия в кърпа докато до друскам цялата стая става в мляко и нямам търпение да ги сменя вече

Ха, при мен беше същото преди да сменя млякото - постоянно изпускаха. Сега обаче минах на по-гъсто мляко и не изпускат.  Laughing Иначе и аз мислех да ги сменя, но ще е по-натам.

# 275
Ахилеа ние се храним с фризовом , аз също ползвам шишетата на АВЕНТ но нямам никакви проблеми с тях,  но си ги поръчах от АМАЗОН дали имат разлика от тези които се продават тук  newsm78
Съни честита ви трета месечинка   bouquet

# 276
Не знам дали има разлика в шишетата - възможно е, както и със всичко друго, което се внася в България. Фризовом е доста гъсто мляко, ти си писала, а аз сега давам Хумана и тя е гъста и затова не текат. Ако млякото, което се дава е рядко като Хип, текат на поразия. И на мен последните пъти течеше направо по 10-15 милилитра докато го разджуркам, а сега с Хуманата такъв проблем нямам. Предполагам и с Фризовома няма проблем понеже е по-гъсто.
cvm, да те питам ти Фризовома с биберони на Авент ли го даваш? Че Хуманата минава през дупчиците на бибероните на Авент с 300 зора и бебока се мори да дърпа. Сега съм му взела едни с прорез, но пък с тях много бързо цока. Чудя се за някакви биберони с дупки, но по-големи да са самите дупчици, че да изтичат по-нормално - нито да се мори, нито да бърза.

# 277
Привет, момичета!
И ние в кюпа на болните Sad Мисля, че простудих малкия като се връщахме от педи след ваксината. Беше преди 12ч., т.е още студено и малкият доста поплака по пътя до вкъщи от болката в крачето и се е нагълтал със студен въздух. Има хрема и кашличка от стичащите се секрети. Вчера педи изписа коларгол 1% и Стеримар, както и осцилокопциум. Засега обаче според мен подобрение няма, дори му се засили кашлянето Sad
Пепи, мила, а други течности приема ли малкият? Водичка, чайче? Да не се обезводни. Ох, дано скоро прояде, душинка малка  Hug
Съни, честита месечинка на АЛи и скорошно оздравяване  Hug

# 278
Ахилеа нямам проблем минава си екстра и през АВЕНТ  и през ЧИКО  имам едно шише и на МАМ и през него минава , въпреки че като ни изписаха това млеко прочетох във форумите точно това че трудно минавал през дупките , че се получавало разстройство ми  и такова за жалост няма ака през ден , но сега съм решила щом изяде това което съм купила вече да го сменя с АПТАМИЛ АР много започна да повръща сутринта за малко да ме удави  ooooh! писна ми вече с това повръщане 

# 279
  • Пловдив
Привет, момичета!
И ние в кюпа на болните Sad Мисля, че простудих малкия като се връщахме от педи след ваксината. Беше преди 12ч., т.е още студено и малкият доста поплака по пътя до вкъщи от болката в крачето и се е нагълтал със студен въздух. Има хрема и кашличка от стичащите се секрети. Вчера педи изписа коларгол 1% и Стеримар, както и осцилокопциум. Засега обаче според мен подобрение няма, дори му се засили кашлянето Sad
Пепи, мила, а други течности приема ли малкият? Водичка, чайче? Да не се обезводни. Ох, дано скоро прояде, душинка малка  Hug

Бързо оздравяване ви пожелавам.

Малкият изпи сутринта 30мл. кърма, сега на обяд 40мл. Вода и чай не иска. То и тези милилитри ги изпи с голям зор.

Вече ми идва малко нагорно. В рамките на 1 седмица се случва за втори път. Майка ми даже предположи, че е урочасан  Rolling Eyes

# 280
Привет и от мен   bouquet

Много сте писали, но от прочетените последни 3-4 страници виждам, че доста бебчета са с хрема, както сме и ние. То май беше неизбежно, като имаш по- голямо дете, което ходи на градина  Simple Smile

Та да питам мамите, на които бебета са с хрема - педиатрите ви пускали ли са ви изследвания? Имам предвид носен, гърлен секрет и кръвна картина, за да се разбере какво лекуват всъщност?

Анастасия има хрема (нослето й хърка, но нищо не изтича) и я водих на 2-ма лекари. Личната й веднага изписа антибиотичните капки Тобрекс (който са за очи), което супер ме ядоса и съм решила декември да я сменя. Но  Naughty отказа да пусне изследвания и направо ме разкара с мотива, че я чакали още много хора. Направо онемях. Така и не ми станя ясно от какво ни лекува.

После ходихме и на УНГ и той каза, че нямало нужда от изследвания и всичко било наред и й издърпа сополките с една специална помпа. Каза да промивам с морска вода (сякаш незнам) и да изсмуквам сополите (а с обикновената помпа не става, та си поръчах baby vax).

Притеснявам се, че сополите вече ги влачи една седмица и с промивки не спират. От това, което явно се стича към гърлото много, много рядко, но все пак кашля. Страхувам се да не слязат към бронхите и да се усложнят нещата. А и кърменето ни не е както преди...върти се, дави се...

И с баткото, а и сега с нея незнам защо толкова се опъват да пускат изследвания?! Даже се чудех дали не мога аз да взема материал и само да го дам в лаборатория... newsm78Някой правел ли го е?

# 281
Намерих един материал как се тълкуват резултатите от изследванията

Може да е полезен и на някое друго мамче.

# 282
Здравейте и от мен.
Нямам много време да се включа, но се опитвам поне да ви чета. Гледам всички сте потънали в нормалните бебешки проблеми. Някои  мами много се шашкат и впрягат, други (предимно мамите с опит) гледат по-леко на нещата. Каквото и да е  първата година дечицата са най-сладички, но и тя най-бавно минава. Важното е да са ни живи и здрави, пък другото все ще се нареди някак.
  Wink Аз да се похваля - ние вече правим по 3 часа пауза между храненията почти всеки път, даже предната вечер направиха веднъж и 4 часа. Събудих се с напращели от мляко гърди, което не ми се беше случвало от родилното. То било много хубаво да спиш без да те будят няколко часа  Rolling Eyes Искам пак  Mr. Green

radostina 87 ако си недоволна от шишетата не чакай да им изтече годността, а просто си купи нови. Аз ползвах с голямата щерка едни и същи шишета на NUK без да ги сменя, само каучуковия накрайник сменях на всеки месец. Може да пробваш и да разклащаш шишето не нагоре-надолу като шейкър, ами с въртеливи движения, така ще се образуват и по-малко мехурчета.  Wink

Seengirl    недей така да се измъчваш и да търпиш. Аз също имах проблеми с мъдреца и три седмици след като родих отидох да го извадят. Наложи се да ми правят почти едночасова операция и ми сложиха 2 упойки. Сигурно 5 пъти питах дали е безопасно при кърмене и ме уверяваха, че няма проблем. Наложи ми се и още една лека хирургическа намеса  с месна упойка и там ме увериха, че няма проблем и може да си кърмя.  Peace

Пепи много притеснително така детенце като не яде  Sad Успокоително е, че докторите твърдят, че е здрав. Дано е просто някаква криза, която бързо да премине.

emanuella89  сигурно е било кошмарно това което си преживяла.  Болезнените преживявания покрай раждането още не преминали и сега това. Важното е, че има кой да ти помага, а ти не се отчайвай и се храни за да се възстановиш по-бързо и да можеш да си се гледате с малката кукла. А сега може и да не ти дават да я вдигаш, но ако си седнала предполагам може да я подържиш поне за малко.Скоро като ти махнат и последния дренаж може и да си я храниш с шише в леглото  и така ще се включваш в грижите  Мисли позитивно  Hug най- трудното е минало

# 283
  • София
cvm, мила имай предвид, че Аптамила АР си е течен почти като нормално АМ и се сгъстява в стомаха, защото съдържал някаква естесвена гума (полизахарид). Пише, че отделяла нормално и изпражненията ставали по-меки. При нас пък е обратното!  Shocked Ака топки маджун тва дете! Не знам и аз с тия млека вече - вас Фризовома ви запича (образно казано) , при нас пък беше плачевно - акаше вода направо от него. Сега Аптамила пише, че ставали меки акитата - той ака пластилин. Засилиха ни се много коликите от 3-4 дни и пръцкаме на жестоки залпове и от силните колики пак повръща - по 1 път само - непосредствено след ядене и после нямаме проблем. Другото е , че Фризовома като е толкова гъст сякаш повече засища или даа чувство за ситост. Сега от както давам Аптамил ревеше за още ядене и вече му давам по 150мл вода+5 лъжици и мирясва. Не знам дали не е много за възрастта му , въпреки че на купията отзад пише направо промишлени количества.  Shocked Вие спазвате ли таблиците отзад? Всички педита (които съм питала) казват да не се спазват, ама те, за да са написани тия количества/дажби със сигурност са съобразени с хранителните качества на самото мляко. Не знам и аз.....

Та в този ред на мисли (за силните колики де  Laughing ) да ви попитам: някой ползва ли Колиеф капки? Какво ви е мнението за тях? Аз съм малко негативно настроена към тях заради ензима Лактаза, който съдържат. Малко са ми като мечешка услуга за детето, защото на организма като му се дава на готово ензима , той не се напряга да го произвежда , за да разтваря и усвоява тези сложни захари , които се съдържат в млякото/кърмата. Няма къде да иде де - ще започне да го произвежда рано или късно , но все пак....  Thinking От друга страна пък всеки познат, който съм питала ми казва , че са вълшебни направо! С идеална функция са ги измислили хората , но имам някакви резерви към тях. Като гледам май и тях ще пробвам, че горкото дете се дере и страда много.  Cry Другото , коеот си мисля, че те не са газогонни и как ще се извеждат газовете? Педито не ми вдига да я питам и нея. Мисля си само вечер да давам от Колиефа, а през другото време Инфакол или да поръчам Флатулекс или Лефакс, за да може и да си пръцка малчо. (и да сменим малко - Еспумизана сякаш беше спрял да действа, почнах Инфакол и всичко мина - уж не се привиква ама като има ефект - ще сменям) Толкова съм се втелясала сега за тези колики , защото не сърцето ми се къса, ами душата ми плаче като започне да се дере така неутепимо миликия. И като почне да го свива корема и да пръцка насън чак се стряска или се буди от болка/дискомфорт.  Cry

За сополите - ние рядко имаме в нослето, но в носоглътката ни е цяло задръстване. От време на време (мн рядко кашля). Гастро - ентероложката каза , че кашлицата е от рефклукса , да не се притснявам. Педито и на мен ми каза да капя физ.разтвор в носа, но не виждам нито ефект, нито смисъл. Капя аз и по звука разбирам , че се втечняват секретите и като се опитва да диша се чува бълбукане все едно под вода диша горкия. Дотук добре - ама като се втечнят тия секрети къде ще идат като не може да се издуха детето? Да ги гълта ли?  newsm78 Не знам и аз какво да правя , защото тя ми вика да изпомпвам с тая малката помпичка на Чико (давам за пример вида само), а снея нищо не става. И как да става - до сливиците не мога да му я натикам, за да издърпам!  Thinking за помпа/аспиратор и дума не е обелила (всми, че нещо не ги харесвала и каза само с физ.разтвор....)

Пожелавам от все сърце на всички болни да оздравяват.  Hug Извинете, че не мога да пожелая на всеки по отделно. Просто човекът се огъва пак и го боли и го очаквам всеки момент да писне, а докато напиша предното словоизлияние явно ми е минало времето , което ми е отпуснал за почивка  Joy

# 284
Здравейте и от мен Hug

Напоследък нещо не мога да се включвам много, но то сутрин докато се оправим и стане време за разходка, после гледам да сготвя и така. Днес, обаче нещо е доста мрачно, и реших да пропуснем разходката тъкмо да посвърша малко повечко работа из къщи.

Съни, честита трета месечинка на Алина! Да е жива и здрава и все така лъчезарна!

Emanuella89, разбира се, че те помним Grinning Лошо е това, което си преживяла, но важното е, че вече е зад гърба ти. Пожелавам ти бързо възстановяване и важното е, че има кой да ти помага.

Iveta, стискам палчета всичко да е наред с Пламена! Пиши после какво е казал лекарят.

Пепи, дано да поряде пак Иво, че така е ужасно да не знаеш какво да направиш и в същото време въобще да не яде.

Anbibian, дано Яна все така да спинка през нощта. На теб дано не ти прилошее от цикъла. Да ви кажа и аз чакам, ама нещо не идва, а пък аз въобще не кърмя, а и като бях на гинеколог каза до 2 седмици да чакам, а те минаха вече 3 и нищо Rolling Eyes

Тони, за постни манджи се сещам ориз с гъби, с тиквички, лещени кюфтета като по интересно. А иначе в Готварския подфорум има тема за Коледните пости може там да видиш за идеи.

За шишетата аз също разбивам с въртеливи движения, а не нагоре-надолу, но и сегашното АМ - Лактана се разтваря доста лесно за разлика от ПреНан, с което бяхме преди.

За капките за колики какво ли не сме пробвали. За Колийф не знам до колко имат ефект, защото съм ги ползвала винаги в комбинация с други. Това, което ме дразни при тях, е че трябва да стоят 30 минути в приготвеното мляко. Миа обикновено не огладнява винаги в едни и същи часове и просто не знам кога да приготвя млякото, а като огладнее да чака 30 минути е просто немислимо, така че общо взето ги давам при последното ядене, защото правя млякото преди да я къпем. Освен тях ползваме Инфакол, Ентерокинд, още едни хомеопатични, Биогая...редувам ги, но май от хомеопатичните съм най-доволна. Последните дни има доста силни колики и даже я оставям да спи по корем.

Общи условия

Активация на акаунт